
aciu Dievui, nors viena atsirado
, o likusioms nacionaline paieska maz skelbti reikes

Sveikos, mergaites, ateinu prašyti pagalbos - kepiau tortą pagal daividijos receptą "Snikersas su karameliniu ganasu". Viskas gavosi, o štai ganasas neišsiplakė.. Išviriau cukrų su vandeniu, į dar šiltą masę pyliau grietinėlę, po to laikiau šaldytuve. Po to plakiau plakiau.. o kaip buvo skystis, taip ir liko.. Būčiau dėkinga, jei pasidalintumėte patirtimi, ką padariau ne taip. Ačiū

QUOTE(Korra @ 2010 11 03, 13:18)
Sveikos, mergaites, ateinu prašyti pagalbos - kepiau tortą pagal daividijos receptą "Snikersas su karameliniu ganasu". Viskas gavosi, o štai ganasas neišsiplakė.. Išviriau cukrų su vandeniu, į dar šiltą masę pyliau grietinėlę, po to laikiau šaldytuve. Po to plakiau plakiau.. o kaip buvo skystis, taip ir liko.. Būčiau dėkinga, jei pasidalintumėte patirtimi, ką padariau ne taip. Ačiū 

As ir ji viena karta dariau.
Tik is vakaro isviriau grietinele, poto padejau ja i saldytuva, o poto kita ryta plakiau. ir vis tiek ganasas nesigavo, nors kai supyliau ji ant torto ir pastovejo pusdieni saldytuve jis sustingo, nors vis tiek nemanau,kad gavosi toks,koks turejo

dar labai lauksiu atsakymu i mano klausimukus, tikiuosi kuri kepejele pasidalins savo patirtimi

Tam recepte ganašas daug kam nesigauna. Darykit papratai. Užvirinti grietinėlę, joje ištripinti šokoladą arba rududu padėti atšaldyti (aš palieku per naktį) ir ryte kuo puikiausiai išsiplaka. Kiekis grietinėlės: šokolado (rududu)- 1:1

QUOTE(Korra @ 2010 11 03, 13:18)
Sveikos, mergaites, ateinu prašyti pagalbos - kepiau tortą pagal daividijos receptą "Snikersas su karameliniu ganasu". Viskas gavosi, o štai ganasas neišsiplakė.. Išviriau cukrų su vandeniu, į dar šiltą masę pyliau grietinėlę, po to laikiau šaldytuve. Po to plakiau plakiau.. o kaip buvo skystis, taip ir liko.. Būčiau dėkinga, jei pasidalintumėte patirtimi, ką padariau ne taip. Ačiū 

vis dėl to gerai, kad pagal šį receptą aš jo nedariau


o dariau taip:
karamelinis ganašas
užvirinau 420 g grietinėlės, nukėliau nuo ugnies, įdėjau gerus tris šaukštus Rududu, išmaišiau kol ištirpo. Dar paplakiau blenderiu, kad geriau ištirptu "rududu". Atšaldžiau (lauke atvėsinau, tada dėjau į šaldiklį ir vis stebėjau, kad nesuledįtų



dar dėl visą ko gali įdėti grietinėlės standiklio

QUOTE(jurguliux @ 2010 11 03, 16:54)
jeigu grietinėlė buvo gerai užvirinta ir paskui viskas ataušinta, standiklio neprireiks

Aš pirmąkart dariau ganašą, buvau nusiteikusi, kad neišeis, bet pavyko
Atvėsintą masę įdėjau geram pusvalandžiui į šaldiklį, paskui dar porai valandų į šaldytuvą ir viskas kuo puikiausiai išsiplakė.

Įdomu, morengų ir kavos kremo tortui, vėl šitam pačiam
tiktų ne graikiški riešutai, bet migdolai? Apėjau kelias parduotuves ir neradau graikiškų riešutų
tai keisiu, tikiuosi, skonis nenukentės...


QUOTE(Cosette @ 2010 11 03, 17:49)
Įdomu, morengų ir kavos kremo tortui, vėl šitam pačiam
tiktų ne graikiški riešutai, bet migdolai? Apėjau kelias parduotuves ir neradau graikiškų riešutų
tai keisiu, tikiuosi, skonis nenukentės...


drąsiai

Ačiū labai už atsakymus!
Būtinai išbandysiu ganašą pagal jūsų receptukus, nes tortas labai visiems patiko, tai tikrai dar jį darysiu


QUOTE(spyglis2 @ 2010 11 03, 17:00)
jeigu grietinėlė buvo gerai užvirinta ir paskui viskas ataušinta, standiklio neprireiks 

na dėl visą ko...būna, kad tikrai tik jis tepadeda

