Gal kuri mezgat kojines nuo pirštų ir po ranka turit kulno mezgimo aprašymą? Pusę dienos naršau po netą ir nerandu man suprantama kalba
tf....vos nepaspringau ....o tai kam tu jas nuo kito galo mezgi ...iskart toks kvailas juokas astut paeme- cia tas pats,kas kelnes per galva mautis.... ...
o jei timtai,tai kiek as suprantu tai nusimezgi 2 virbalais ta kulno dali,kuria ''minam'' ant zemes ...ir tokio ilgio iki kulno galo...tada susirenkam viska ant virbalu ir mezgam toliau vis siaurindami ..ta ...dali,kuri priklausomkulnui-kulno mezgimu
nu as kazkaip taip isivaizduoju daryciau
o jei timtai,tai kiek as suprantu tai nusimezgi 2 virbalais ta kulno dali,kuria ''minam'' ant zemes ...ir tokio ilgio iki kulno galo...tada susirenkam viska ant virbalu ir mezgam toliau vis siaurindami ..ta ...dali,kuri priklausomkulnui-kulno mezgimu
nu as kazkaip taip isivaizduoju daryciau
QUOTE(tiklis @ 2010 11 23, 17:53)
tf....vos nepaspringau
Kogero priėjau prie tokio laipsnio,kad reikia naujų iššūkių pabandyti kažką naujo ir neįprasto. Nuo pirštų kojinės mezgasi šiek tiek kitaip. Užsimaniau tai išbandyti paskaitinėjus šiame bloge bet kaip kulną daryti, nelabai suprantu,nes aprašymas angliškas.
O štai čia rusiškas aprašymas kaip megzti kulną. Rusiškai man skaityti lengviau,bet gal kas ir lietuvišką aprašymą turi
Papildyta:
P.S. dar kojines juk galima megzti ir dviem virbalais
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 11 23, 19:32)
o kulnas mezgamas labai paprastai: kiekvienoj eilė prijungiant akis nuo pagalbinių virbalų. Kai lieka tam tikras akių skaičius, pradedama megzti apvaliai arba dviem virbalais, paliekant vieną kraštą susiuvimui. Paprasta, nors ir mezgama atvirkščiai
Tai panašiai kaip kad mezgant nuo viršaus,surinkti šonines akis ir jungt su kulnu Kažkaip man kuo paprasčiau,tuo sunkiau atrodo
QUOTE(@asta @ 2010 11 23, 20:35)
Tai panašiai kaip kad mezgant nuo viršaus,surinkti šonines akis ir jungt su kulnu Kažkaip man kuo paprasčiau,tuo sunkiau atrodo
na, visas sunkumas tinkamai pasiskaičuot akis kulnui, suėmimams ir pėdos keltui ( ar kaip toji kojos dalis vadinas)
QUOTE(Krista J. @ 2010 11 22, 11:47)
as savo vyresnelei mezgiau is angoros vilnos. tai kojinytes tokios minkstutes, svelnutes, lengvutes gavos labai mielos ir mano "panele" mielai jas nesioja o savo busimam pipirui numezgiau is merinosu, bet butinai ir angoros megsiu siaip naujagimiams geriau, kad vilna butu siursktesne, kad dirgintu padukus, taip jiems kraujotaka stimuliuojama. bet kazkaip sadistiskai atrodo, kai uzdedi tokios grubios vilnos kojinytes ant tu mazu basu kojyciu
Ačiū mergaitės už patarimus. Turbūt teks parduotuvėje bandyti čiupinėti ir išsirinkti keletą rūšių siūliukų ir numezti keletą porų
QUOTE(birbusiukas @ 2010 11 10, 12:14)
gal galetumete kas nors paaiskint kaip mezgamas tas baltas krastelis kur aplink sita batuka kiskuti eina? niekaip nesuprantu
QUOTE(r_tina @ 2010 11 23, 22:16)
gal galetumete kas nors paaiskint kaip mezgamas tas baltas krastelis kur aplink sita batuka kiskuti eina? niekaip nesuprantu
Neįsivaizduoju kaip mezgami patys kiškučiai, bet tas baltas dantytas kraštelis, tai megzta lygiu raštu, tada vienoj eilėj užmetimas ir dvi akys sumezgamos. Taip visa eilė. Kita eilė vėl lygiuoju. Gaunasi tokios skylutės, o sulenkus mezginį vat tokie dantukai. Aš kartais darau taip kraštus
QUOTE(ersketroze @ 2010 11 23, 22:39)
Ačiū mergaitės už patarimus. Turbūt teks parduotuvėje bandyti čiupinėti ir išsirinkti keletą rūšių siūliukų ir numezti keletą porų
sekmes darbuojantis
QUOTE(tiklis @ 2010 11 23, 17:53)
tf....vos nepaspringau ....o tai kam tu jas nuo kito galo mezgi ...iskart toks kvailas juokas astut paeme- cia tas pats,kas kelnes per galva mautis.... ...
nu ne visai,- mezgant nuo pirstu,- kojines dailesnes , plius, turint ribota kieki siulu,- visada galima lengvai pakoreguoti kojiniu ilgi, kad tu siulu uztektu