Įkraunama...
Įkraunama...

kojinytės, batukai - vaikams ir suaugusiems

QUOTE(serbentėlė @ 2011 02 17, 23:12)
user posted image

Patyliai stebėdama Jūsų pokalbius, sukūriau šį darbelį, kuris jau rytoj iškeliaus mergytei Dominykai 6 mėnesių proga.
Ir toliau nepaliksiu Jūsų ramybėje ir semsiuosi žinių.Būtinai dar numegsiu tokius batukus, kaip tie raudoni su juodu. Jie man labai simpatiški, tik kiek bandžiau, vis nelabai gaunasi. Bet aš užsispyriau, ir vis tiek tokie batukai  bus !

Batukai nuostabiai grazus biggrin.gif Dominykute ju jau labai laukia atkeliaujant thumbup.gif ACIU, ACIU ir dar karta didelis ACIUUUUU!!! clap_1.gif
Atsakyti
QUOTE(aiwita @ 2011 02 19, 19:12)
Turiu savo lobynuose tokį išsisaugojusi:
uzdedi 12 akiu ir mezgi ripsu is abieju pusiu gerosiom akim 44 eiles, po to tas baltas mezgamas 4 virbalais surinkus akis is galu po 12, is sonu po 20 akiu baltu siulu 4 eiles tada viena eile 2 sum, 1 uzm, po to vel 2 sumegzt, po to vel 1 uzm taip visa eile, po to dar 4 eiles gerosiom akim baltu siulu, po to ta balta reikes susiuti kad gautusi dantukai, tada keiciam kitos spalvos siula 8 eiles mezgami batuko sonai, tada batuko virsus mezgamas sumezgant akis viena karta is gerosios puses, kita karta is isvirsciosios griztant atgal taip daroma kol lieka galuose po 12, sonuose po 10 akiu galima kokia eile ir daugiau, na ir tada rieselis taip pat mezgamas 4 virbalais kaip kojine stulpeliu, pynutem....as si karta dariau 4 eiles geros baltos spalvos, 1 eile geros akys melynos spalvos ir 4 eiles isvirscios akys taip pat melynos spalvos, o ausis mezgiau uzdejau 22 akis baltu siulu 3 eiles, melunu 6 eiles ir vel baltu 3 eiles uzbaigiam is isvirscios puses, po to vaseliu sumezgama kaip parodyta paveikslely

biggrin.gif KAIP TIK IRGI RADAU SM PRAEITYJE, SKAITINEJU 4 TEMA IR ATEJAU IKELTI VERTIMA, PASIRODO JAU YRA JIS thumbup.gif

QUOTE(liolke @ 2010 02 12, 12:21)
tapkiai zuikiai-puikiai

user posted image

QUOTE(liolke @ 2010 02 13, 15:33)
zuikius kas supranta rusiskai tai osinkoj yra ju aprasymas, o as mezgiau paprastai kaip visada pagal paprasciausia aprasyma kur uzdedi 12 akiu ir mezgi ripsu is abieju pusiu gerosiom akim 44 eiles, po to tas baltas mezgamas 4 virbalais surinkus akis is galu po 12, is sonu po 20 akiu baltu siulu 4 eiles tada viena eile 2 sum, 1 uzm, po to vel 2 sumegzt, po to vel 1 uzm taip visa eile, po to dar 4 eiles gerosiom akim baltu siulu, po to ta balta reikes susiuti kad gautusi dantukai, tada keiciam kitos spalvos siula 8 eiles mezgami batuko sonai, tada batuko virsus mezgamas sumezgant akis viena karta is gerosios puses, kita karta is isvirsciosios griztant atgal taip daroma kol lieka galuose po 12, sonuose po 10 akiu galima kokia eile ir daugiau, na ir tada rieselis taip pat mezgamas 4 virbalais kaip kojine stulpeliu, pynutem....as si karta dariau 4 eiles geros baltos spalvos, 1 eile geros akys melynos spalvos ir 4 eiles isvirscios akys taip pat melynos spalvos, o ausis mezgiau uzdejau 22 akis baltu siulu 3 eiles, melunu 6 eiles ir vel baltu 3 eiles uzbaigiam is isvirscios puses, po to vaseliu sumezgama kaip parodyta paveikslely

na jei bus aiskiau idedu nuoroda

http://club.osinka.r...48383?p=2961047

Atsakyti
QUOTE(NeiVile @ 2010 04 04, 16:14)
sveikutes stai mano baciukai drauges busimiems maziukams wub.gif
user posted image
user posted image

bigsmile.gif wub.gif o gal kuri turite situ baciuku aprasyma lietuviu kalba, yra tam psl rusu kalba, bet doh.gif man tamsus miskas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(paukščiukas @ 2011 02 15, 16:12)

Kad jūs žinotumėte, kiek aš sykių jau mezgiau tuos batukus, tai kitokių būčiau kelias poras numezgusi. Vis nesu patenkinta dalimi, kuri gaunasi nulaidžius priekį (guli numesti šeši batukai...) Ir pagal schemą mezgiau,(vaizdinė ir tokia aiški) bet tai siūlų storio nenutaikiau,tai nesusirenka akys dailiai, tai dar kas... Žinote, išeina jie , bet man jie turi gautis dešimtukui, ne bet kaip. Žodžiu ,kraustausi iš proto.
Kas juos mezgė, noriu pasitikslinti, kaip suiminėjate priekyje: sumezgu 7 akis (geroji pusė), grįžtu(blogoji p.) ir vėl suimti 6 kartus x2 ?Tiksliau klausimas: kiek eilučių po suėmimo reikia numegzti ( 2 ar 3?) Tai gali būti mano daroma klaida, nes nelabai gražiai atrodo priekis. Kitos nesupras, bet, manau, kas mezgė šį darbą, tai turėtų suprasti klausimą. S-O-S. !
Atsakyti
QUOTE(serbentėlė @ 2011 02 20, 17:20)
Kad jūs žinotumėte, kiek aš sykių jau mezgiau tuos batukus, tai kitokių būčiau kelias poras numezgusi. Vis nesu patenkinta dalimi, kuri gaunasi nulaidžius priekį (guli numesti šeši batukai...) Ir pagal schemą mezgiau,(vaizdinė ir tokia aiški) bet tai siūlų storio nenutaikiau,tai nesusirenka akys  dailiai, tai dar kas... Žinote, išeina jie , bet man jie  turi gautis dešimtukui, ne bet kaip. Žodžiu ,kraustausi iš proto.
Kas juos mezgė, noriu pasitikslinti, kaip suiminėjate priekyje: sumezgu 7 akis (geroji pusė), grįžtu(blogoji p.) ir vėl suimti 6 kartus x2 ?Tiksliau klausimas: kiek eilučių po suėmimo reikia numegzti ( 2 ar 3?)  Tai gali būti mano daroma klaida, nes nelabai gražiai atrodo priekis.  Kitos nesupras, bet, manau, kas mezgė šį darbą, tai turėtų suprasti klausimą. S-O-S. !

Priekinėje dalyje sumegsime 7 kartus po 2 akis, pasiskaičiuokite, kad sumegztos akys būtų priekinėje batuko dalyje. Toliau mezgame 2 eiles gerosiomis, o 3 eilėje vėl sumegsime 6 kartus po 2 akis toje pačioje centrineje batuko dalyje. Pamezgę dar porą eilučių aplinkui, galime nulaidyti.
kuri dalis neaiški? nes tu aprašei ne pagal schemą g.gif
Mezgasi ratu, blogos pusės nėra
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paukščiukas: 20 vasario 2011 - 18:07
Net pačiai juokas suėmė, kokį kvailą klausimą uždaviau (neteisingą). blush2.gif
Klausimas toks būtų : suimu 7 akis (batuko vidury), baigiu megzti toliau aplink. KIEK EILUČIŲ DAR REIKIA APMEGZTI APLINK( be tos, kurioje suėmiau) 2 ar 3 iki sekančio akių suėmimo ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo serbentėlė: 20 vasario 2011 - 18:46
QUOTE(serbentėlė @ 2011 02 20, 18:45)
Net pačiai juokas suėmė, kokį kvailą klausimą uždaviau (neteisingą). blush2.gif
Klausimas toks būtų : suimu 7 akis (batuko vidury), baigiu megzti toliau aplink. KIEK EILUČIŲ DAR REIKIA APMEGZTI APLINK( be tos, kurioje suėmiau) 2 ar 3 iki sekančio akių suėmimo ?

pirmiausiai reikia suimti 14akių, t.y septynis kartus po dvi akis. Toliau megzti dvi eiles gerosiom akim. Sekančioje (trečioje) eilėje vėl suimti 12 akių, t.y šešis kartus po dvi akis. Tada dar dvi eilės ir kitoje nuleidžiam visas akis
Atsakyti
Ačiū, jau suimtos akys, greit vaizdelis bus. Dabar aš dar darbe, o vakare "griebsiu jautį už ragų".
Sėkmės visoms padedančioms ir patariančioms !
Atsakyti
norejau paklausti, kurios mezgete kudikeliams batukus, kiek turi buti plotis auliuko????? padukas 9 cm, o kiek plotis auliuko pacio, kad nebutu per mazi ir per dideli biggrin.gif
uzdejau 48 akis, atrodo per daug, 32 per mazai, galvoju gal tada 40 deti.... bet aisku akys priklauso nuo siulo storio

Atsakyti
Mini baciukai

user posted image
Atsakyti
Sveikos auksarankes 4u.gif Pasirodau su savo mini kojinytem mazam berniukui, kuris jau smagiai sildosi jomis ax.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rootelia: 26 vasario 2011 - 14:12
Saunuoles mergaites labai grazus batukai ir kojinytes wub.gif
Atsakyti