Man del kiausinuku "slapuku" ir jokiu pastabu.
dar karta 2 ND:
gerai? negerai?
gerai? negerai?
QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 04, 15:35)
Kas blogai? (peršviestą viršų matau, bet negaliu niekaip pataisyt, bet kas dar negerai?)
Norėjau paklausti, kokioj aplinkoj vaikiuką fotkinai, kad tokios šviesios foto gaunasi. Ypač vaiski buvo ana, kiek anksčiau įdėta...man taip gražu tas vaiskumas
Kokie parametrai nustatyti, gal pameni?
QUOTE(Cheles @ 2010 11 04, 17:44)
va dabar tai pagal mane gerai
Papildyta:
QUOTE(airv @ 2010 11 04, 17:49)
manau kad ne
QUOTE(Zhiogiukas @ 2010 11 04, 17:23)
Labai labai
Akasha, ar galėtumėte pasidalinti, koks čia buvo išlaikymas, diafragma ir iso? Man labai padėtų susivokti.
Akasha, ar galėtumėte pasidalinti, koks čia buvo išlaikymas, diafragma ir iso? Man labai padėtų susivokti.
F 2.8, islaikymas 1/100, iso 400, nes pas mane tikrai namuose tamsoka... Pasisodinus mergina buvau netoli lango ir pati stovejau prie lango...
QUOTE(airv @ 2010 11 04, 17:49)
Greiciausiai kad ne PS... Miltu ir vandens kauke panasu efekta turetu sukurti
aciu Zirzilja
na ir kur ta emigrantes lazda? Keliu WB bandymus..
naturaliam:
saulyte
rankinis...
na ir kur ta emigrantes lazda? Keliu WB bandymus..
naturaliam:
saulyte
rankinis...
QUOTE(Akasha @ 2010 11 04, 16:12)
Bet kakuriose situacijose, nebeimanoma pailginti islaikymo, tada buna keliamas ISO.... Abu budai yra teisingi...
va dabar būtent tai ir pabandžiau daug lengviau bus dabar susitvarkyti su išlaikymu vajeiiii kaip aš dar daug nežinau
laukiu nors vieno "gerai" trečiajam namų darbui ir tuo pačiu keliu ketvirtąjį (jau prietema kambary, šviesos jungti nenorėjau, tai pasinaudojau Akashos patarimu pasididinau ISO ir galėjau labiau padidinti išlaikymą niu atradimas man čia, ne kitaip )
Akacha, man labai linksma tavo ši sesija
QUOTE(gotte @ 2010 11 04, 16:32)
Aš čia keletą kartų žaidžiausi prie dirbtinio apšvietimo ir lauke...nu shudas gaunas (kai pati darau pilnus nusatymus)... Nors visad maniau, kad bent kažkokį pajautimą turiu iš tų Zenitinių laikų
Na lauke, tai manau įmanoma ne taip ir sunkiai rasti būdų bent kiek ryškesniam vaizdui gauti, reikia tik įgūdžių šiek tiek, bet patalpoje kažkoks briedas totalus
Iš to seka dar pora klausimų: rašote ISO kiek įmanoma mažesnis, tai čia kiek? nuo kiek iki kiek maždaug?
Gal patarsite, kokius nustatymus naudoti kambaryje, prie dirbtinio apšvietimo ARBA tamsokame kambaryje prie natūralaus apšvietimo, kad galėčiau bandytis fotkinti be blico, pilnai rankiniu būdu? Aš suprantu, kad situacija situacijai nelygi ir parametrai kinta keičiantis situacijai, bet maždaug? Labai norėčiau pasižaisti su fotiku ir nustatymais, keisti juos ir žiūrėt, kas gaunas. Arba tiesiog į ka reiktų atkreipti dėmėsį, na, pavyzdžiui, ISO galėtų būti toks ir toks, išlaikymas - toks ir pan...
Pritariu 100 proc
Na lauke, tai manau įmanoma ne taip ir sunkiai rasti būdų bent kiek ryškesniam vaizdui gauti, reikia tik įgūdžių šiek tiek, bet patalpoje kažkoks briedas totalus
Iš to seka dar pora klausimų: rašote ISO kiek įmanoma mažesnis, tai čia kiek? nuo kiek iki kiek maždaug?
Gal patarsite, kokius nustatymus naudoti kambaryje, prie dirbtinio apšvietimo ARBA tamsokame kambaryje prie natūralaus apšvietimo, kad galėčiau bandytis fotkinti be blico, pilnai rankiniu būdu? Aš suprantu, kad situacija situacijai nelygi ir parametrai kinta keičiantis situacijai, bet maždaug? Labai norėčiau pasižaisti su fotiku ir nustatymais, keisti juos ir žiūrėt, kas gaunas. Arba tiesiog į ka reiktų atkreipti dėmėsį, na, pavyzdžiui, ISO galėtų būti toks ir toks, išlaikymas - toks ir pan...
Pritariu 100 proc
Oi sudėtingas reikalas fotografuoti patalpoje ISO tada reikia kelti. Gerai, jei fotikas susitvarko su ISO, o jei ne tai bėda. Išlaikymas priklauso nuo to ką fotkini. Jei fotografuoji daiktus su stovu, tai išlaikymas gali būti ir labai ilgas. Pvz. pas mane kartais būna ir kelios sekundės, bet jei žmogų, tai min išlaikymas 1/60.
QUOTE(stashiene @ 2010 11 04, 16:34)
fotografuoju ant M, per meniu įėjus nustatytas ISO 200, ant ekranėlio žybsi ISO AUTO, o kai nufotografuoju, padarau foto peržiūrą ir pažiūriu jos parametrus (va konkrečiai trečiajame nd.) rašo 1600
kažkaip jaučiu, kad truputi su nustatymais bus kažkas syvelta ar tik nereikia to ISO AUTO padaryti off
ar aiškiai aš čia?
trečiasis namų darbas...
kažkaip jaučiu, kad truputi su nustatymais bus kažkas syvelta ar tik nereikia to ISO AUTO padaryti off
ar aiškiai aš čia?
trečiasis namų darbas...
Vat man ir kilo klausimas, nes labai įdomiai ISO rodo tavo fotkėse ir 200 ir 1600
QUOTE(Akasha @ 2010 11 04, 16:55)
F 2.8, islaikymas 1/100, iso 400, nes pas mane tikrai namuose tamsoka... Pasisodinus mergina buvau netoli lango ir pati stovejau prie lango...
Puikios nuotaikingos foto šitos serijos. Žaviuosi
QUOTE(Maggie @ 2010 11 04, 16:30)
hm, na jei nieko nedarei, tai matyt minkshta shviesa tebuvo. nedirbi su PS, tai gal su kokia kita programele "despeckle" panaudojai..? as ir uz naturaluma ir "randus" ;] man nepatinka kai fotografas paslepia randelius ir kitokius pvz veido trukumus (spuogai siuo atveju - visai kita). man patinka kunas su siela.
Jo, matyt. Stengiuosi fotografuoti prie langų, o jie pas mane dideli. Dar plius manau kad įtakojo baltas fonas, jis matyt kažkaip atsimuša, tad odelė tokia blyškesnė.
Dėl natūralumo, va man irgi tas labai patinka. Nelabai man nulaižyta oda ar super mėlynos akys, kokių gyvenime ištiesų nėr.. Nu jei turi žmogus apgamą ant nosies ar akys lietuviškai pilkos, tai ką žinau, ką veikt su foto, kurioj oda oda lygi kaip popierius, akys turbūt tamsoje mėlynai šviestų.. Tokios foto nei kam parodyt nei ką.. Nes tai melas. Aš irgi už tiesą nuotraukose... bet- estetiškai pateiktą.
QUOTE(gotte @ 2010 11 04, 16:45)
Norėjau paklausti, kokioj aplinkoj vaikiuką fotkinai, kad tokios šviesios foto gaunasi. Ypač vaiski buvo ana, kiek anksčiau įdėta...man taip gražu tas vaiskumas
parametrų tai dabar nepasakysiu, bet tas vaiskumas- nuo šviesos nuo lango bei manau, fono.
Man asmeniškai ana foto per kažkokia nenatūrali. Bet nesuprantu kodėl taip gavosi. Bandinėsiuos dar visaip, išsiaiškinsiu ką darau kad šitaip gaunas. NOrs šiaip, šito vaiko oda išties nenusakomai skaisti. Bet man ta foto kažkokia plastmase dvelkia vistiek. Gal ta mėlyna spalva su balta sureagavo, nežinau..
QUOTE(rarity @ 2010 11 04, 17:24)
Vat man ir kilo klausimas, nes labai įdomiai ISO rodo tavo fotkėse ir 200 ir 1600
išjungiau tą ISO AUTO daba jau rodo tai ką pasireguliuoju
man dar daug neaiškumų su nustatymais, tai labai tikiuosi kad eigoje pavyks viską išsiaiškinti ir visą kaip reikiant nusistatyti
-------------------------------------------------------
apie namų darbus tyla o kaip ten sako, tyla=teigiamas atsakymas tai priimsiu, kad viskas gerai
o ryt su dienos šviesa, bandysiu daryti penktą namų darbą
kaip suprantu to ir pakanka iš "privalomosios programos"?