Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

ačiū už tris "gerai" biggrin.gif antrasis ...

f/3.3
user posted image

f/7.1
user posted image

f/13
user posted image

pirmajame puslapyje, prie antrojo namų darbo parašyta "Fotografuojam kokį nors daiktą nekeisdami atstumo iki objekto, nezūmindami, tik kaitaliodami diafragmą. Didžiausia, mažesnė, dar mažesnė... (Mažindami diafragmą didinkit iso)",

bet fotografuodama nieko su ISO nedariau ax.gif nelabai suprant kam to reikia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(stashiene @ 2010 11 04, 17:08)
bet fotografuodama nieko su ISO nedariau ax.gif nelabai suprant kam to reikia ax.gif

as irgi iso nelieciau rolleyes.gif

p.s. ar radai butuka? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzilja: 04 lapkričio 2010 - 16:11
QUOTE(Zirzilja @ 2010 11 04, 16:10)
as irgi iso nelieciau rolleyes.gif

niu tai laukiam tada, gal kas paaiškins kam to reikia? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(stashiene @ 2010 11 04, 17:08)
pirmajame puslapyje, prie antrojo namų darbo parašyta "Fotografuojam kokį nors daiktą nekeisdami atstumo iki objekto, nezūmindami, tik kaitaliodami diafragmą. Didžiausia, mažesnė, dar mažesnė... (Mažindami diafragmą didinkit iso)",

Gerai....
O iso didinti nereikejo, nes didindama F ilginai islaikyma.... tai taip pat pakankamai geras budas... Bet kakuriose situacijose, nebeimanoma pailginti islaikymo, tada buna keliamas ISO.... Abu budai yra teisingi...
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2010 11 04, 16:11)
p.s. ar radai butuka? ax.gif

g.gif bigsmile.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif nea

QUOTE(Akasha @ 2010 11 04, 16:12)
Gerai....
O iso didinti nereikejo, nes didindama F ilginai islaikyma.... tai taip pat pakankamai geras budas... Bet kakuriose situacijose, nebeimanoma pailginti islaikymo, tada buna keliamas ISO.... Abu budai yra teisingi...

aišku 4u.gif ačiū 4u.gif

keliaujam toliau tada ax.gif kol dar dienos šviesos pagauti galima ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stashiene: 04 lapkričio 2010 - 16:16
QUOTE(stashiene @ 2010 11 04, 16:08)

Gerai.

ISO reikia keisti dėl šviesos. Jei pridarai diafragmą, tai reikia arba ilginti išlaikymą arba didinti ISO. Pas tave ilgintas išlaikymas smile.gif Beje, kokiu ISO fotografavai?
Atsakyti
as tai bandysiu konstruoti deze, daiktams fotkinti, nes kambario apsvietimas silpnokas, ir baltu daiktu baltai nenufotkinsiu rolleyes.gif

dabar paalvojau, gerai kad 2 savaites pasakai igyvendinti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 11 04, 17:00)

nieko senai jau nedejau cia tai imetu koliaziuka... daugumai tikriausiai jau matyta...
user posted image

Labai labai wub.gif
Akasha, ar galėtumėte pasidalinti, koks čia buvo išlaikymas, diafragma ir iso? Man labai padėtų susivokti.
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2010 11 02, 15:17)
Dėl pasakų, tai siūlau pirma tą pasaką paskaityt, tada manau gali kilti gerų idėjų. Be to juk nebūtina pagrindinį herojų kurti, galima ir kokį vieną iš šalutinių. Arba apskritai - pabandyti nufotografuoti pasakos nuotaiką.Pavydžiui pagauti paslaptingą užburiantį miško vaizdą...čia man kažkodėl pasakos su mišku asocijuojasi  bigsmile.gif
Manau, labai svarbu pasaka ir to žmogaus asociacija  ax.gif 

pritariu. kadangi gavau labai tradicine, bandysiu pavaizduoti visishkai kitaip. kolkas minciu neturiu, bet viena kita atsiranda. jei pasaka apie lape ir liuta, nebutinai varyt i zoo, kad igyvendint pasaka. nuotaika, pagrindine mintis, idomios detales. (...)
QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 03, 00:54)
Bluro per daug vaiko foto? Hm. Tada kas anas yr? Nes su šita foto nieko nedariau, tik curves pastumdžiau. Ką padariau netaip, jei atrodo veidukas plastmasinis? Nepatinka man nenatūraliai nulaižytos foto, tad klausiu, kodėl mano taip atrodo? Actiono nėr jokio, daugiau apie PS išmanau per mažai, kad būčiau kažką darius...:

hm, na jei nieko nedarei, tai matyt minkshta shviesa tebuvo. nedirbi su PS, tai gal su kokia kita programele "despeckle" panaudojai..? blush2.gif as ir uz naturaluma ir "randus" ;] man nepatinka kai fotografas paslepia randelius ir kitokius pvz veido trukumus (spuogai siuo atveju - visai kita). man patinka kunas su siela.
QUOTE(frederica @ 2010 11 04, 12:14)
Aaaha ir aš galvoju, kad dažna galvoja, kad esu gerokai atsitrenkus į pušį, nors šiaip tai visai padori moteriškė esu ax.gif

biggrin.gif man tu patinki ;]
QUOTE(gotte @ 2010 11 04, 16:22)
Turiu porą klausimų ne pačioms žaliausiosm narėms. Kai fotkinate (daugeliu atveju), darot tai vien tik su MANUAL režimu?

Dėl baltos balanso...kaip darote, kai fotografuojat? Jei rankiniu nustatinėjat, tai negi visad baltą popierių nešiojatės?  g.gif

kol dar nieko nezinojau, pradejau fotkint su M. kiek pramokus, suzinojau apie tokius dalykus kaip Av ir Tv. bet taip ir neipratau. beveik niekada ju nenaudoju. man geriausiai M.

man retai kada reikedavo, bet viena karta patalpoj paprasciausiai nufotkinau balta puodeli, uzuolaidas, zhvake... vietoj balto lapo. uzteko. padejo.
QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 04, 16:35)
Niu, draugė išvažiavo gimdyt, aš lipu sienom iš jaudulio tai po kompa maklinėju, kol mažasis leidžia...
Kas blogai? (peršviestą viršų matau, bet negaliu niekaip pataisyt, bet kas dar negerai?)

uzkliuvo raudona rankyte. bet gal mazhesniu koliazhiniu daliu noretusi desinej, apacioj man kazhkaip nesiziuri. labai ryshkios akytes. nice. be sharpo cia? spalvinis sprendimas patiko.
QUOTE(Akasha @ 2010 11 04, 17:00)
nieko senai jau nedejau cia tai imetu koliaziuka... daugumai tikriausiai jau matyta... [/img]

kokios nuostabios spalvos! faina! tik man kaip koliazhui, noretusi kad nebutu lygios visos 4 nuotraukos, kojytes pvz galejo buti mazhesnio formato.
ech. kaip ryshku, gyva, shviesu. pas mane bute tamsoka. neviltis, nes is tikruju labai tamsu. o fotkint norisi, ideju turiu, bet nieko nedarau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maggie: 04 lapkričio 2010 - 16:30
QUOTE(rarity @ 2010 11 04, 15:36)
Fotografuoju dažniausiai manual - nusistatinėju viską. ISO kiek įmanoma mažesnis, diafragma pagal poreikį, WB auto, kiek reikia koreguoju su PS
Gerai  4u.gif

Aš čia keletą kartų žaidžiausi prie dirbtinio apšvietimo ir lauke...nu shudas gaunas (kai pati darau pilnus nusatymus)... doh.gif Nors visad maniau, kad bent kažkokį pajautimą turiu iš tų Zenitinių laikų doh.gif

Na lauke, tai manau įmanoma ne taip ir sunkiai rasti būdų bent kiek ryškesniam vaizdui gauti, reikia tik įgūdžių šiek tiek, bet patalpoje kažkoks briedas doh.gif totalus doh.gif

Iš to seka dar pora klausimų: rašote ISO kiek įmanoma mažesnis, tai čia kiek? nuo kiek iki kiek maždaug? g.gif

Gal patarsite, kokius nustatymus naudoti kambaryje, prie dirbtinio apšvietimo ARBA tamsokame kambaryje prie natūralaus apšvietimo, kad galėčiau bandytis fotkinti be blico, pilnai rankiniu būdu? Aš suprantu, kad situacija situacijai nelygi ir parametrai kinta keičiantis situacijai, bet maždaug? Labai norėčiau pasižaisti su fotiku ir nustatymais, keisti juos ir žiūrėt, kas gaunas. Arba tiesiog į ka reiktų atkreipti dėmėsį, na, pavyzdžiui, ISO galėtų būti toks ir toks, išlaikymas - toks ir pan... g.gif

QUOTE(ASTYT€ @ 2010 11 04, 15:49)
koks grožis  wub.gif
aš nesakyčiau, kad blogai, bet apatinė kairė nuotraukytė nieko naujo nei pasako, nei kažką pasakoja, detalės tokios pačios kaip dešinėj nuotraukoj, tik be rankytės..

Pritariu 100 proc mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 11 04, 16:19)
Beje, kokiu ISO fotografavai?

fotografuoju ant M, per meniu įėjus nustatytas ISO 200, ant ekranėlio žybsi ISO AUTO, o kai nufotografuoju, padarau foto peržiūrą ir pažiūriu jos parametrus (va konkrečiai trečiajame nd.) rašo 1600

kažkaip jaučiu, kad truputi su nustatymais bus kažkas syvelta g.gif ar tik nereikia to ISO AUTO padaryti off g.gif

ar aiškiai aš čia? ax.gif

trečiasis namų darbas...

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 11 04, 16:00)
nieko senai jau nedejau cia tai imetu koliaziuka... daugumai tikriausiai jau matyta...

vau kaip ryšku wub.gif gražu, labai gerai nuotaika pagauta drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 04 lapkričio 2010 - 16:40