Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 04, 01:15)
Be šansų. Aš negaliu būt krepšininkė- per mažas ūgis, tad palaidojau tą mintį ir nesiekiu to. Matydama tokias foto, suprantu, kad tai absoliučiai neįmanoma pasiekt.  Kiekviena jos (ar jo) nuotrauka- meno kūrinys. Kažkoks siaubas.  unsure.gif Iš kur tiek gražių daiktų- puodų, žaislų, krepšių, drabužėlių vaikams, įrakių, įnagių ir dar viskokio gražaus bieso? blink.gif Galų gale, kur laikyt visa tą turtą? Čia sandėlių reikia. O ką jau kalbėt apie foto- nė vieno pro šalį, fokusas tobulas, šviesa, spalvos, nuotaika, mintis.. Viskas apgalvota iki krislelio.  unsure.gif
Liūdna. Aj, einu miegot, gal ryt galva šviesesnė bus, nes dabar sakau: N-E-V-I-L-T-I-S.

Norėjau kai ką parašyti, bet paprasta ir Yvette jau pasisakė, aš pritariu joms.
Aš irgi turiu pamėgtų autorių, patinka žiūrėti jų darbus, paskui net kartais pasapnuoju, kad taip fotkinu ir dėlioju koliažus ax.gif Bet pagalvojus realiai suprantu, kad iš karto tokios kartelės neperšoksiu, todėl pats pirminis tikslas - išmokti techniškai geriau fotografuoti, tada patobulėt kompozicijoj, na čia gal irgi prie techninių dalykų, ir pagaliau gražiai fotografuoti savo vaikus, šeimos įvykius. Tegul kartais ir blykstę įsijungsiu, bet kad nors nenukiprčiau rankų, nebūtų sulietų kadrų ir pan. Paskui gal dar kažko pasieksiu ax.gif

QUOTE(paprasta @ 2010 11 04, 01:30)
Uj, Laukine- nesiek kosmoso iš karto  4u.gif aš ateidama čia užsibrėžiau tikslą išmokti nufotografuoti normaliai savo vaikus- manau, kad prie to priartėjau, kartais visai neblogai pavyksta  ax.gif

user posted image

O dabar bandysiu ištiest kaklą šiek tiek aukščiau- gal kas pavyks 4u.gif

Manau, kad pasiekei savo pirminį tikslą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 11 04, 00:56)
Pasižiūrėjau Laretoido nuotraukų ir suėmė neviltis. Viskas, nebenoriu fotografuot. Viso gero.

na kas cia dabar nono.gif o kodel tu lygini save su profe? juk cia tokiu kaip tu tikrai ne viena, ir as tokia, ir dar keletas mergaiciu, bet as cia esu ne del graziu paveiksleliu pasizvalgymo,o todel, kad NORIU ismokti tai, ka MOKA kitos. ir zinau, kad su savo uzsispyrimu ismoksiu tikrai, gal ne taip idealiai, ir neturesiu savo foto parodos, bet manau kazka tikrai galesiu padaryt
Atsakyti
Laukine, aš kiekvieną dieną patiriu tokius jausmus - žiūriu į kitų nuotraukas, skaitau, kaip rašo, matau, kaip mezga, siuva .... ir suvokiu, kad niekada taip nemokėsiu, nors mokyčiausi kiaurą parą. Būdavo momentų, kai norėjosi viską mesti, bet laimei, nesu tokia ambicinga, kad norėčiau būti geriausia. Pamėginau susivokti savo viduje, kas man svarbiausia ir vis gi priėjau išvados, kad tai ką darau, turi visų pirma patikti man. Ir procesas, ir rezultatas. O kažką nuolat darydama, neišvengiamai tobulėji, vis ką nors sužinai, atrandi, susipažįsti. Aišku, labai smagu, kad patinka ir dar kažkam, bet juk gyvenam ne kitiems, o sau, ane? rolleyes.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Loretoidas @ 2010 11 04, 09:20)
... Aišku, labai smagu, kad patinka ir dar kažkam, bet juk gyvenam ne kitiems, o sau, ane? rolleyes.gif  bigsmile.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Biškis ne į temą... Ateliskit už nesusipratimiškumą...va koks žodis gavosi biggrin.gif O Loretoidas, tai čia Jūs iš fotopastelės blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydraakė: 04 lapkričio 2010 - 09:32
QUOTE(Žydraakė @ 2010 11 04, 09:31)
Biškis ne į temą... Ateliskit už nesusipratimiškumą...va koks žodis gavosi biggrin.gif O Loretoidas, tai čia Jūs iš fotopastelės blush2.gif

aha as ir vis noriu paklaust bet nedrysau blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Loretoidas @ 2010 11 04, 09:20)
Ir procesas, ir rezultatas. O kažką nuolat darydama, neišvengiamai tobulėji, vis ką nors sužinai, atrandi, susipažįsti. Aišku, labai smagu, kad patinka ir dar kažkam, bet juk gyvenam ne kitiems, o sau, ane? rolleyes.gif  bigsmile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Tobulėjimas kaip važiavimas traukiniu, tik be galutinės stotelės smile.gif Man jūsų nuotraukos - kalbančios istorijos- labai gražu wub.gif

Papildyta:
QUOTE(Žydraakė @ 2010 11 04, 09:31)

QUOTE(@leja @ 2010 11 04, 09:38)
aha as ir vis noriu paklaust bet nedrysau  blush2.gif  biggrin.gif

aš galvoju, kad tai kolegos 4u.gif 4u.gif du žmonės viename ax.gif
Atsakyti
Aha, pavasarį buvau priimta į Fotopastelę bigsmile.gif ax.gif
Atsakyti
as tai kartais pagalvoju, kad cia pradziamokslis labai jau pazenges biggrin.gif mums naujokems tai aisku gerai, kai aki uzmeta profai, bet jiems tai galvoju gal net nelabai jau ir idomu cia turetu buti, ne? na tik tiek kad susidraugave gal tai smagu toliau sedeti ir dalintis darbais, komentarais
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @leja: 04 lapkričio 2010 - 09:49
QUOTE(@leja @ 2010 11 04, 09:48)
as tai kartais pagalvoju, kad cia pradziamokslis labai jau pazenges  biggrin.gif  mums naujokems tai aisku gerai, kai aki uzmeta profai, bet jiems tai galvoju gal net nelabai jau ir idomu cia turetu buti, ne? na tik tiek kad susidraugave gal tai smagu toliau sedeti ir dalintis darbais, komentarais

labai gerai, kai yra profesionalių- pažengusių thumbup.gif reikia gi kažkam mokyti ir filtruoti mūsų "menus" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 11 04, 09:50)
labai gerai, kai yra profesionalių- pažengusių  thumbup.gif reikia gi kažkam mokyti ir filtruoti mūsų "menus" smile.gif

tai ir sakau, kad mum tai labai gerai biggrin.gif
Atsakyti
nu kad jus cia guodziat, tai ir as prisidesiu, pateikdamas savo suvokima smile.gif

niekas nedaro vieno vienintelio kadro su tobulu fokusu, tobulu kampu ir pan., pleskina kiek netingi, paskui dar biskiuka, o paskui jau atrenka geriausias foto. Nereikia cia kurtis iliuziju smile.gif
Del rakandu ir graziu daiktu, tai cia kaip visur tarp komercijos ir nekomercijos. Tarkim nemokamas softas ir fotosopas, nu be sansu nemokamam pasiekti tokias galimybes, nes fotosopa kuria profai+komercijos zmones, kurie ima bapkes, bet tap pat daug ju investuoja i produkta/paslauga. Todel taip, reikia sandeliu, reikia isigyti rakandu, reikia technikos, reikia samdyti modelius, nuomoti/įsigyti studijas... bet todel komercija ir nukonkuruoja megejus, nes skiria tam bapkiu, paskaiciave, jog tai atsipirks. O kazkas nori nemokamai prasisukti, negalvoti kaip parduos savo produkta, o rezultata gauti toki pat. Taip tiesiog neteisinga smile.gif
Atsakyti