Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Nu ką, ryt bandysiu kitus ND atlikti, šiandien vaikas, pabudęs iš pietų miego nutraukė viską.

Dėl tų pasakų, tai iškart įspėju, kad galiu nupjaut grybą, tai yra, nepadarysiu kažko profesionalaus, bet kažkaip man dzin, man įdomu bus bandyt, tai - geras iššūkis. Gal kada vėliau, kai patobulėsiu, pabandysiu vėl perteikti tą pačią mintį, kaip jūs, anoje temoje, ir pažiūrėti, kiek pažengiau į priekį. O čia žiūriu ir labiau įgudusios merginos pergyvena dėl to, kas gausis.

O šiaip jaučiuos atsilikus fotografijoj visom prasmėm. Juk tada su Zenitu ar Smena jokių ISO nenustatinėjau, perki juostą tam tikrą ir psio, jokių apdirbimų kompų. Aišku, tada gali žaistis ryškinant, bet galimybės gerokai ribotos. Jokių baltos spalvos balansų ir panašių dalykų. Jokių auto nustatymų.

Tikiuos nenuplauks mano užsidegimas, nes šiaip jei dingsta man noras kažką kurti, tai net neįmu "įrankių" į rankas, nes tada viskas labai "ne feng šui" gaunas biggrin.gif tiek su fotografavimu, tiek su dekupažu ar mozaika tas man labai galioja.

Ohara, mane "nuperka" tavo gyvūnai, mačiau kelis variantus ir ankstesnėse temose. Niu labai gražu wub.gif aš pati labai "gyūninė" (ta prasme myliu ir auginu nuo vaikystės), o dar tas tavo stilius man labai prie širdies wub.gif
Atsakyti
Aš irgi norėčiau sudalyvauti žaidime! Ar dar galima pasaką siųsti? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mustachio @ 2010 11 02, 12:34)
Kažkaip ramiai aš kolkas dėl tos pasakos...kol nesužinosiu ką gavau  biggrin.gif

o kokios taisykles? noriu zaist, tik nezinau ar spesiu. ka reik daryt??
Atsakyti
pasakos pavadinimus siuskit Fredericai i AZ, ji savo nuoziura - burtu pagalba- padalins kiekvienai, bet esme, niekam negalite sakyti kokia tai pasaka, tures atspeti is jusu padarytu foto. turime laiko 2 savaites,tai mintims generuoti ir jas igyventinti sociai mirksiukas.gif
Atsakyti
Klausykit, reikia pagalbos truputį. Kas fotografuoja Nikon D3000 ar kitos išmanančios. Kaip ten su tuo baltos balansu? Nagrinėjuos fotiką ir toli gražu ne visą suprantu, instrukciją turiu tik norvegų kalbą doh.gif
Gal turit kas instrukciją lietuviškai kompe? g.gif

Jau radau, valioooo thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 02 lapkričio 2010 - 19:33
QUOTE(gotte @ 2010 11 02, 21:20)
Klausykit, reikia pagalbos truputį. Kas fotografuoja Nikon D3000 ar kitos išmanančios. Kaip ten su tuo baltos balansu? Nagrinėjuos fotiką ir toli gražu ne visą suprantu, instrukciją turiu tik norvegų kalbą  doh.gif
Gal turit kas instrukciją lietuviškai kompe?  g.gif

Jau radau, valioooo  thumbup.gif

pas name toks pats nikonas galiu atsiusti lt kalba instrukcija atsirask skypej a_riai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2010 11 02, 18:44)
Ohara, mane "nuperka" tavo gyvūnai, mačiau kelis variantus ir ankstesnėse temose. Niu labai gražu wub.gif  aš pati labai "gyūninė" (ta prasme myliu ir auginu nuo vaikystės), o dar tas tavo stilius man labai prie širdies  wub.gif

taip gražiai parašei tai va dar viena... blush2.gif

user posted image
Atsakyti
Ohara, is Jusu nuotrauku matyti, kad katinas tikra asmenybe, su charakteriu, tokiam tinka ir silkiniuose pataluose guleti thumbup.gif
Papildyta:
Nu bet ir ciucikas neprastesnis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(henrika_are @ 2010 11 02, 19:40)
pas name toks pats nikonas galiu atsiusti lt kalba instrukcija atsirask skypej a_riai  4u.gif

jau radau, bet ačiū už pasiūlymą. Perskaičiau viską apie baltos balansą ir vis tike nesuprantu g.gif gal patartum? Galėčiau daiktus dirbtiniam apšvietime ir šaindien nufotkint g.gif
Iš pirmo psl: WB nustatymas. Baltą daiktą fotografuojam 2-jose aplinkose: natūraliam apšvietime ir dirbtiniam apšvietime (kambario šviestuvai, be blico!). Kad geriau matytumėm skirtumą, darom po 3 foto kiekvienam apšvietime - automatiniu wb, pusiau automatiniu, rankiniu wb.

Kaip AUTO WB pasirinkti žinau, o kas tas pusiau AUTO? g.gif čia tas, kur fotikas leidžia pasirinkti? Jei prie kambario šviestuvo apšvietimo, tai čia bus tas vadinamas "Incandescent"? g.gif O rankinis, tai čia tas vadinamasis "Preset manual" (Iš anksto nustatytas rankinis)? Ar aš kažkur klystu? Jei taip, tai kur?

QUOTE(ohara @ 2010 11 02, 19:47)
taip gražiai parašei tai va dar viena...  blush2.gif

Bet tikrai, labai patinka tavo pagautos gyvūno emocijos thumbup.gif

O šita foto man kaip tik nilabai blush2.gif man per daug balta spalva "deginanti", ypač, kur kailio blizgėjimas matosi, ypač tas baltumas man ties akimis maišo...
Bet šiaip nemanau, kad esu labai kompetetinga kritikuoti, nes be savo pirmo įspūdžio, kurį jau parašiau, nežinau, ką daugiau pridėti šiuo atveju.
Iš paskutinių įdėtų foto man nerealiausia ta, kur Edvardas liežuvį iškišęs wub.gif nu nerealiai ten thumbup.gif SUPER tiesiog.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 02 lapkričio 2010 - 20:07
ikeliu perdaryta 1 nd uzduoti... dziaugiuosi kad perdariau nes viska gariau isisavonau 4u.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
gotte, pati apie wb dar nei bum bum biggrin.gif
Atsakyti
fokusas gerai henrika_are mirksiukas.gif

gotte. Viso tam namu darbe turi gautis 6 foto - 3 foto dienos apsvietime, 3 foto vakare prie lempos sviesos.
Dienos apsvietime viena foto padarai ant auto WB, kita nusistatai pvz saulute, o trecia custom - t.yt. fotografuoji balta lapa, nusistatai white balance su juo.
Tas pats vakare prie lempos. Viena fotkini su auto WB, kita su pvz lempute, trecia vel fotkini balta lapa ir nusistatai per ji WB. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo <emigrante>: 02 lapkričio 2010 - 20:29
QUOTE(<emigrante> @ 2010 11 02, 22:27)
fokusas gerai henrika_are  mirksiukas.gif

jusu dek akad mane pakratet uz koju ir pagaleis atbaksnojot lotuliukas.gif ryt kitus ikelsiu:))
Atsakyti