QUOTE(ErikaN @ 2012 12 07, 18:27)
Nera ko atsiprasyti.
Kiek zinau dauguma nesa versti motyvacinius mokytojams arba i vertimo biurus. Kad vaziuojam studijuoti, tai nereiskia kad musu anglu kalbos zinios super. Dauguma isvaziuoja su vidutiniskom, jei galima taip pasakyti angu kalbos ziniomis. Mano pussesere isvaziavo mokintis magistraturos kaip ji sako su mokyklinem anglu kalbos ziniomis (be jokiu repetitoriu) ir sekmingai baige Kembridze ekonomika. Taip, sake puse metu jautesi asile, bet po to prasilauze. Mes, jei istosim, studijuosim ekonomika, tik i Kemridza ar Oksforda nepretenduojam.
QUOTE(ErikaN @ 2012 12 08, 06:10)
Stengiames ir labai, einam i papildomas pamokas, nes turim spragu. IELTS laikyti teks ko gero, nors dukra skaite, kad lyg vienas is jos norimu universitetu is lietuviu nereikalauja IELTS, jei anglu mokosi A lygiu ir laiko valstybini. Bet juk visi stojantys i anglija taip daro
O del vertimo tai taip. Dukra sako, tai aisku, kad isversciau gerai pasedejus, bet sako, kad laiskas gautusi juikingas, bijo pridaryti klaidu. Viena pastraipa isverte ta mano puske (gaila kad laiko neturi), tai dukra sake, kad ji butu vertusi paprastesniais zodziais, nemoku net pasakyti.
CHR> o tu irgi siemet stoji?
Pirmiausia, tai jei dauguma isvaziuoja su vidutiniskom ziniom, tai dar nereiskia, kad tai yra gerai, gi lygiuotis reikia i lyderius kaip sakant
Visom prasmem yra geriau kai zinios geresnes, yra kazkokios patirties, supratimas. Mano nuomone geriausias variantas yra pasirasyti paciai anglu kalba motyvacini ir paprasyti mokytojos, kad patikrintu gramatika ir logika. Is patirties zinau, kad tokiu dalyku vertimas yra labai sudetingas dalykas, reikia patirties ir motyvaciniu rasyme ir vertime, nes labai lengva pakeisti visko prasme parinkus viena netinkama zodi. Kai pats rasai turi daugiau kontroles tis tuo ka rasai, kaip rasai ir iskart matosi kas tinka, o kas ne. Verciant is lietuviu kalbos i anglu tiesiogiai neisversi, daug plonybiu, zodziu as uz rasyma ta kalba, kurioje turi buti, o ne vertimus. Bet su tuo, kad kazkas nusimanantis patikrinu visiskai sutinku, geriau apsidrausti
O siaip oficialiu susirasinejimu patirtis yra labai vertinga, JK yra susirasinejimu salis ir mandagumas butinas. Paciam ieskant pavyzdziu ir rasant motyvacini labai daug ismokstama, suzinoma ir suprantama. Bent is mano patirties