Įkraunama...
Įkraunama...

Užsienio universitetai

QUOTE(ErikaN @ 2012 12 08, 12:59)
Gal bandei el. pastu siusti universitetams laiskus su klausimais, ko jie reikalauja is stojanciuju? Jei ne paslaptis ka studijuosi ir kokius universitetus rinkais? Mes ekonomika, lyg minejau, o universitetai dar su klaustukais. Ir ar ejai pas mokytojus tartis del metiniu pazymiu galimu?

As i sociologija, stojau i leeds, cardiff, aberdeen ir portsmouth:) Susisiekiau su daug universitetu, butinai paklauskit reikalavimu, kad nekiltu kokiu nesusipratimu. smile.gif Ir geriau paskubekite parasyti, nes kai kurie labai ilgai atrasineja. smile.gif Tuos "Predicted grades" irasiau tokius, kokius pati manau, kad tureciau tureti, mokytoju neklausiau. Blogiausiu atveju, mokslo metu gale, jei koks vidurkis bus per mazas, bandysiu "papirkinet" mokytoja sokoladais ir tartis graziai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Chr. @ 2012 12 08, 16:39)
As i sociologija, stojau i leeds, cardiff, aberdeen ir portsmouth:) Susisiekiau su daug universitetu, butinai paklauskit reikalavimu, kad nekiltu kokiu nesusipratimu. smile.gif Ir geriau paskubekite parasyti, nes kai kurie labai ilgai atrasineja. smile.gif Tuos "Predicted grades" irasiau tokius, kokius pati manau, kad tureciau tureti, mokytoju neklausiau. Blogiausiu atveju, mokslo metu gale, jei koks vidurkis bus per mazas, bandysiu "papirkinet" mokytoja sokoladais ir tartis graziai. smile.gif

Mes parasem praeita savaite, lauksim atsakymu. O siaip tai man gaila jusu visu stojanciu, vargas, nervai, itampa 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ErikaN @ 2012 12 07, 18:27)
Nera ko atsiprasyti.  4u.gif  Kiek zinau dauguma nesa versti motyvacinius mokytojams arba i vertimo biurus. Kad vaziuojam studijuoti, tai nereiskia kad musu anglu kalbos zinios super. Dauguma isvaziuoja su vidutiniskom, jei galima taip pasakyti angu kalbos ziniomis. Mano pussesere isvaziavo mokintis magistraturos kaip ji sako su mokyklinem anglu kalbos ziniomis (be jokiu repetitoriu) ir sekmingai baige Kembridze ekonomika. Taip, sake puse metu jautesi asile, bet po to prasilauze. Mes, jei istosim, studijuosim ekonomika, tik i Kemridza ar Oksforda nepretenduojam.  mirksiukas.gif

QUOTE(ErikaN @ 2012 12 08, 06:10)
Stengiames ir labai, einam i papildomas pamokas, nes turim spragu. IELTS laikyti teks ko gero, nors dukra skaite, kad lyg vienas is jos norimu universitetu is lietuviu nereikalauja IELTS, jei anglu mokosi A lygiu ir laiko valstybini. Bet juk visi stojantys i anglija taip daro  g.gif O del vertimo tai taip. Dukra sako, tai aisku, kad isversciau gerai pasedejus, bet sako, kad laiskas gautusi juikingas, bijo pridaryti klaidu. Viena pastraipa isverte ta mano puske (gaila kad laiko neturi), tai dukra sake, kad ji butu vertusi paprastesniais zodziais, nemoku net pasakyti. CHR> o tu irgi siemet stoji?

Pirmiausia, tai jei dauguma isvaziuoja su vidutiniskom ziniom, tai dar nereiskia, kad tai yra gerai, gi lygiuotis reikia i lyderius kaip sakant mirksiukas.gif Visom prasmem yra geriau kai zinios geresnes, yra kazkokios patirties, supratimas. Mano nuomone geriausias variantas yra pasirasyti paciai anglu kalba motyvacini ir paprasyti mokytojos, kad patikrintu gramatika ir logika. Is patirties zinau, kad tokiu dalyku vertimas yra labai sudetingas dalykas, reikia patirties ir motyvaciniu rasyme ir vertime, nes labai lengva pakeisti visko prasme parinkus viena netinkama zodi. Kai pats rasai turi daugiau kontroles tis tuo ka rasai, kaip rasai ir iskart matosi kas tinka, o kas ne. Verciant is lietuviu kalbos i anglu tiesiogiai neisversi, daug plonybiu, zodziu as uz rasyma ta kalba, kurioje turi buti, o ne vertimus. Bet su tuo, kad kazkas nusimanantis patikrinu visiskai sutinku, geriau apsidrausti 4u.gif O siaip oficialiu susirasinejimu patirtis yra labai vertinga, JK yra susirasinejimu salis ir mandagumas butinas. Paciam ieskant pavyzdziu ir rasant motyvacini labai daug ismokstama, suzinoma ir suprantama. Bent is mano patirties mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki, kankina klausimas jei praso 8 overall score of brandos atestatas ir jei tarkim mano vidurkis atestate yra 7.7 tai jis butu suapvalintas iki 8 ar ne? ;D Taip pat ar esat ka girdeje del Skotijos universitetu ar nebus greitu laiku apmokestinti?
Atsakyti
Kol kas skotai nezada apmokestinti mokslo, jei gau nepriklausomybe, tai dar neaisku kaip bus. Bet tai pakankamai toli dar wink.gif
Del vidurkio, siulyciau klausti universiteto i kuri norima stoti, nes vieni gali noreti 8 ir ne maziau, kiti sutiks, kad 7.7 matematiskai suapvalinus yra 8.
4u.gif
Atsakyti
Laba diena, kaip sekasi stojančioms? Noriu pasigirti, kad mes jau gavom vieną pasiūlymą. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ErikaN @ 2013 01 17, 12:36)
Laba diena, kaip sekasi stojančioms? Noriu pasigirti, kad mes jau gavom vieną pasiūlymą.  smile.gif

Kada išsiuntėt? Iš kur? Mes dar nelaukiam ax.gif Nesitikim net dar. Išsiuntėm 14d.

Supratau, kad duktė stoja, mano sūnus. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo atigisa: 18 sausio 2013 - 10:48
QUOTE(atigisa @ 2013 01 18, 11:44)
Kada išsiuntėt? Iš kur? Mes dar nelaukiam ax.gif Nesitikim net dar. Išsiuntėm 14d.

Supratau, kad duktė stoja, mano sūnus. drinks_cheers.gif

Taip, stoja duktė drinks_cheers.gif
Išsiuntėm 10 d. Šiaip tai irgi nelaukėm ir nesitikėjom. Pasiūlymą gavom iš Metropolitano. Daug kas sako, kad prastas universitetas, bet pasidomėjus giliau tai nėra jis toks ir prastas. Mums tai svarbu įstoti, juk magistratūrą galima baigti geresniame po to. Nes ji kad ir neįstotų, vis tiek išvažiuos verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ErikaN @ 2013 01 18, 12:06)
Nes ji kad ir neįstotų, vis tiek išvažiuos  verysad.gif

Liūdna dėl to. Manasis surašė visus stiprius (Edingurgas, Glazgas, Sauthamptonas, Warwikas, Newcastle) jis sako, jei ne - bus gerai ir VU. Potencialo patekti jis turi, bet kaip bus, matysim.
Bet išlydėti savo vaikus bus sunku. Kaip jie be mūsų cray.gif (Čia ironizuoju)
Atsakyti
QUOTE(atigisa @ 2013 01 18, 13:54)
Liūdna dėl to. Manasis surašė visus stiprius (Edingurgas, Glazgas, Sauthamptonas, Warwikas, Newcastle) jis sako, jei ne - bus gerai ir VU. Potencialo patekti jis turi, bet kaip bus, matysim.
Bet išlydėti savo vaikus bus sunku. Kaip jie be mūsų  cray.gif (Čia ironizuoju)

Viskas bus gerai 4u.gif Maniškė išvis "mamyčiukė" buvo. Kai išvežėm į universitetą ir suprato, kad jau turės pasilikti( studijuoja Vokietijoje, o ten daug visokio biurokratizmo reikia praeiti, nors ir įstojai) tai atsigulė viešbutyje ant lovos ir ėmė verkti verysad.gif sakydama " ką aš padariau" doh.gif Kol palikom kiek visko buvo... doh.gif O dabar apsiprato, net traukia atgal į Vokietijąax.gif Dabar mes su mažąja verkiam ją išleisdamos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vaida g. @ 2013 01 18, 13:35)
Viskas bus gerai 4u.gif Maniškė išvis "mamyčiukė" buvo.
Dabar mes su mažąja  verkiam ją išleisdamos blush2.gif

Tai, kad čia aš apie save. Kaip MAN bus be jo? Kad jam be manęs bus gerai, tai esu tikra. Jis gana savarankiškas ir ne "mamyčiukas" Kaip man jį reikės paleisti? Bet išgyvena visos mamos tą patį turbūt, praeis ir man. Tikiu, viskas bus gerai.
Atsakyti
Išleisti bus labai liūdna, ašarų pakalnės laukia. O ji išvažiuos dėl to, kad vaikinas jau Londone pora metų gyvena. Manoji irgi savarankiška, dėl to problemų nebus. Tik aš labai noriu, kad įstotų bent kur, kad nuvažiavus nepradėtų rimtai dirbti ir visai po to niekur nesimokintų.
Atsakyti