Įkraunama...
Įkraunama...

Užsienio universitetai

QUOTE(Aurinija @ 2010 12 30, 22:20)
Tai reikalavimai labai priklauso nuo univerų, kokio lygio pasirenki. smile.gif Nes pvz man atėjo iš Glazgo reikalavimas tris egzus po 95 proc išsilaikyt arba keturis bent 90 proc  doh.gif tai nelabai relu, nelabai..

O čia jau po UCAS gavai offer'ius ar tik el. laišką jiems parašei? smile.gif
Aš ir tą patį iš jų gavau, baisiai susinervinau, kad ir kiti univerai to paties prašys biggrin.gif Bet paskui nuramino - tik Glasgow taip dėl egzaminų skaičiaus išsidirbinėja, kitiems visiškai nesvarbus egzų skaičius, nebent kažko konkrečiai specialybei reikia (pvz matematikai būtina matematikos egzas ir tt) biggrin.gif
Atsakyti
Gal kuri nors žinote apie galimybes keisti studijas kuriame nors Škotijos universitete, jei kartais pasimokius kurį laiką tai ką pasirinkai, pasirodys, kad suklydai? Arba, gal yra kokia galimybė pereiti į kitą universitetą? Ar jau reikėtų iš vieno išeit, ir po metų bandyt stot į kitą? Ar tada nereikėtų sumokėt už tuos metus kuriuos prasimokei ir išeini?
Atsakyti
QUOTE(pardavieja @ 2010 12 30, 22:55)
Gal kuri  nors žinote apie galimybes keisti studijas kuriame nors Škotijos universitete, jei kartais pasimokius kurį laiką tai ką pasirinkai, pasirodys, kad suklydai? Arba, gal yra kokia galimybė pereiti į kitą universitetą? Ar jau reikėtų iš vieno išeit, ir po metų bandyt stot į kitą? Ar tada nereikėtų sumokėt už tuos metus kuriuos prasimokei ir išeini?

Ką ten mokėt, jei mokslas nemokamas? g.gif Nežinau kaip tiksliai yra, bet nemanau, kad reiktų mokėt..
Žiūrint kas nepatinka universitete. Jei nepatinka pati studijų programa ir nusprendi keist į radikaliai kitą (pvz iš medicinos į teisę), tai niekas kreditų neužskaito, nes paskaitos visiškai skirtingos ir turi iš naujo mokytis. Ty pereini ir vėl nuo pirmo kurso pačios pradžios pradedi. Šitą turbūt tik po metų galima padaryt g.gif
Jeigu nepatinka tik pats universitetas ir jį nori pakeist, bet studijų kryptis lieka ta pati, gali perėjus į kitą universitetą toliau mokytis, pvz baigus pirmą kursą vienam universitete toliau 2 kursą mokysies jau kitam. O šitą ir po pusmečio berods pakeist galima biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Fanfanė @ 2010 12 30, 22:14)
Ką ten mokėt, jei mokslas nemokamas?  g.gif  Nežinau kaip tiksliai yra, bet nemanau, kad reiktų mokėt..
Žiūrint kas nepatinka universitete. Jei nepatinka pati studijų programa ir nusprendi keist į radikaliai kitą (pvz iš medicinos į teisę), tai niekas kreditų neužskaito, nes paskaitos visiškai skirtingos ir turi iš naujo mokytis. Ty pereini ir vėl nuo pirmo kurso pačios pradžios pradedi. Šitą turbūt tik po metų galima padaryt  g.gif
Jeigu nepatinka tik pats universitetas ir jį nori pakeist, bet studijų kryptis lieka ta pati, gali perėjus į kitą universitetą toliau mokytis, pvz baigus pirmą kursą vienam universitete toliau 2 kursą mokysies jau kitam. O šitą ir po pusmečio berods pakeist galima biggrin.gif

ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fanfanė @ 2010 12 30, 21:42)
O čia jau po UCAS gavai offer'ius ar tik el. laišką jiems parašei? smile.gif
Aš ir tą patį iš jų gavau, baisiai susinervinau, kad ir kiti univerai to paties prašys biggrin.gif Bet paskui nuramino - tik Glasgow taip dėl egzaminų skaičiaus išsidirbinėja, kitiems visiškai nesvarbus egzų skaičius, nebent kažko konkrečiai specialybei reikia (pvz matematikai būtina matematikos egzas ir tt) biggrin.gif

Jo, iš ucas gavau. Aš labai seniai išsiunčiau anketą, tai Glasgow iškart atėjo offeris. Ir sakau, kad jie, matyt, net nesigilino, nes atsiuntė tas sąlygas su trim arba keturiais egzais, o aš tik tris laikau biggrin.gif ir taip, buvau labai susinervinusi, nes bijojau, kad visi univerai taip užsikels, bet, pasirodo, kad tik pavieniai kvailioja šiemet smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurinija @ 2011 01 01, 16:42)
Jo, iš ucas gavau. Aš labai seniai išsiunčiau anketą, tai Glasgow iškart atėjo offeris. Ir sakau, kad jie, matyt, net nesigilino, nes atsiuntė tas sąlygas su trim arba keturiais egzais, o aš tik tris laikau  biggrin.gif ir taip, buvau labai susinervinusi, nes bijojau, kad visi univerai taip užsikels, bet, pasirodo, kad tik pavieniai kvailioja šiemet  smile.gif

O jau rašei čia kam siuntei ir iš kur kokius offer'ius gavai, ar ne? Pražiopsojau blush2.gif
Atsakyti
Galiu pakartoti biggrin.gif Stoju į Politics ar International Relations and/with Spanish. smile.gif Į Dundee, Aberdeen, Strathclyde, Glasgow ir Edinburgh. Tai iš Glazgo atėjo tas nerealus offeris, o Edinburgo unsuccessful doh.gif o tau kaip?
Atsakyti
QUOTE(Aurinija @ 2011 01 01, 21:07)
Galiu pakartoti  biggrin.gif Stoju į Politics ar International Relations and/with Spanish. smile.gif Į Dundee, Aberdeen, Strathclyde, Glasgow ir Edinburgh. Tai iš Glazgo atėjo tas nerealus offeris, o Edinburgo unsuccessful  doh.gif  o tau kaip?

O kiti trys dar atsakymo nedavė? Aš šią savaitę jau tikrai siųsiu, bet dar nesu tikra ax.gif Nors ką čia tikras būsi, vienaip ar kitaip nežinai kur važiuoji biggrin.gif
Norėjau tik į Škotiją, bet net 5 universitetus sunku surinkt - arba nėra mano spacialybės (films studies), arba į tokį Glazgą net nesiųsčiau žinant ko jie nori. Bet ir paskolos nenooooriu biggrin.gif
Tai dabartiniai rimčiausi : Nottingham, Manchester, Sussex, Aberdeen, St. Andrews (nors jaučiu reik jį braukt lotuliukas.gif ).
Atsakyti
Ne, žinių nėra, rašė laukt atsakymo sausio - vasario mėn. O žinai, aš vat nesprendžiau rašyt tik į Škotiją, nes labai nenorėjau imt paskolos, o dabar vistik galvoju, kad galėjau bandyt ir į Angliją rašyt g.gif na, viskas po fakto jau, bet gal ir galėjau įrašyt porą Anglijos univerų. O šiaip dėl St Andrews tai nežinau, gali bandyti, pažįstamas įstojo, tai lietuviams įmanoma, nes girdėjau, kad kaikurie univerai diskriminuoja lietuvius biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurinija @ 2011 01 02, 22:37)
Ne, žinių nėra, rašė laukt atsakymo sausio - vasario mėn. O žinai, aš vat nesprendžiau rašyt tik į Škotiją, nes labai nenorėjau imt paskolos, o dabar vistik galvoju, kad galėjau bandyt ir į Angliją rašyt  g.gif na, viskas po fakto jau, bet gal ir galėjau įrašyt porą Anglijos univerų. O šiaip dėl St Andrews tai nežinau, gali bandyti, pažįstamas įstojo, tai lietuviams įmanoma,  nes girdėjau, kad kaikurie univerai diskriminuoja lietuvius  biggrin.gif

Būtinai pranešk kai gausi offer'ius!
O nežinai kokie konkrečiai universitetai užsieniečiams nedraugiškiausi? g.gif Čia faktas, kad pastačius anglą ir lietuvį mieliau saviškį paimtų bet kas, bet tai normalu biggrin.gif O kad yra tokių, kur iš viso jokio lietuvio nėra priėmę irgi girdėjau. Bandyt su St. Andrews nebandysiu, esu tikra kad tiek egzų balų nepatempsiu, tai gaila ir tos vienos vietos jam ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Aurinija @ 2010 12 30, 20:20)
Tai reikalavimai labai priklauso nuo univerų, kokio lygio pasirenki. smile.gif Nes pvz man atėjo iš Glazgo reikalavimas tris egzus po 95 proc išsilaikyt arba keturis bent 90 proc  doh.gif tai nelabai relu, nelabai..

O kokiais balais tikiesi islaikyt? blush2.gif
QUOTE(Fanfanė @ 2010 12 30, 21:14)

drinks_cheers.gif Jei neklystu norint keist universiteta, bet pasilikt specialybe priklauso dar ir nuo priimancio universiteto, bet dauguma ju pilnai uzskaitys praeita kursa smile.gif
QUOTE(Aurinija @ 2011 01 01, 14:42)
Jo, iš ucas gavau. Aš labai seniai išsiunčiau anketą, tai Glasgow iškart atėjo offeris. Ir sakau, kad jie, matyt, net nesigilino, nes atsiuntė tas sąlygas su trim arba keturiais egzais, o aš tik tris laikau  biggrin.gif ir taip, buvau labai susinervinusi, nes bijojau, kad visi univerai taip užsikels, bet, pasirodo, kad tik pavieniai kvailioja šiemet  smile.gif

O mokykliniu nelaikai?
QUOTE(Aurinija @ 2011 01 02, 20:37)
O šiaip dėl St Andrews tai nežinau, gali bandyti, pažįstamas įstojo, tai lietuviams įmanoma,  nes girdėjau, kad kaikurie univerai diskriminuoja lietuvius  biggrin.gif

Sklando gandas, kad lietuviai patys prisidirbo ax.gif kai buvo keliami mazi reikalavimai suvaziavo daug ivairaus plauko tautieciu (del nemokamo mokslo) ir aisku neblizgejo savo akademiniais pasiekimais, o kuris universitetas nores gadintis reputacija?! Vat jum ir rezultatas..... doh.gif
Atsakyti
Išsiunčiau savo UCAS šiandien doh.gif Į Warwick, Manchester, Sussex, Oxford Brookes, Aberdeen (du atsarginiai man gavos) universitetus. Baimės pilnos kelnės biggrin.gif
QUOTE(Aristokratė @ 2010 12 10, 15:13)

ne kokios zinios is Anglijos nuo 2012 m. mokslas net 9000 svaru

Pasiaiškinau šitą klausimą su anglais, tai ne viskas taip blogai. Universitetams LEIDŽIAMA apmokęstinti iki tokios ribos - 9000svarų. Bet patys anglai nesitiki kad taip padarys, nes tušti universitetai liks, o ypač prastesni. Čia gi skirtumas nežmoniškas.. Žodžiu, reik laukt ir tikėtis geriausio ax.gif
Atsakyti