Įkraunama...
Įkraunama...

Užsienio universitetai

QUOTE(-Astreja- @ 2011 09 11, 16:02)
baigus lietuviska vidurine su vidurkiu man atrodo virs 8.5 (ar 8, tiksliai nepamenu, nes seniai domejausi)
galima bandyt stoti i 6 metu kursa, kuris yra access to medicine kursas (1 metai) pridetas pries medicinos kursa (5 metai)
Ir paskutine iseitis, yra baigti kazka kita (su science susijusi) bakalaura (bet turi buti honors degree, ne tik siaip bakalauras) ir tada stoti kaip post graduate i 4 metu kursa.
Va kiek galimybiu, tik pastangu ir noro reikia  mirksiukas.gif  na ir £ su pakilusiom kainom  unsure.gif 

Labai nesigincysiu, bet neuzkliuvo uz akies, kad tiesiai po lietuviskos vidurine priimtu g.gif Ir vidurkis toka labai jau zemas atrodo blush2.gif
6 metu kursas tai foundation, o ne access mirksiukas.gif
jei mokaisi kazka nesusijusi su medicina, visvien praso kazkokiu kvalifikaciju "i tema", nes kitaip jiems esi nemotyvuotas, nezinai ko nori ir t.t.
Del pinigeliu, tai stojant i skotijos universitetus galioja ta pati taisykle kaip ir kitoms specialybems - gali prasyt paramos ir valstybe padengs ta mokesti, o jei ne, tai kainos nekyla (bent kol kas blush2.gif )

QUOTE(Fatti @ 2011 09 15, 19:54)
Labas merginos! smile.gif  Galima pas jus įsiterpti? smile.gif Artimi vargai ir džiaugsmai smile.gif Aš irgi UK sėdžiu, antras kursas Business & Management programoj, noriu krautis lagaminus ir važiuot namo, liūdesys ima viršų  schmoll.gif Pirmus metus pratraukiau, bet kai prieš akis dar 3, tai verkt noris schmoll.gif

... Pažįstu kelis lietuvius besimokinančius mediciną, bet visi jie įstojo Lietuvoje baigę TB (Tarptautinio bakalaureato) klases, nes tiesiai iš lietuviškos gimnazijos tikrai nepriims.

Uoj Fatti, kaip tave suprantu... Uzeina ir man tokios ilgesio bangos doh.gif Ypac kai kas vyksta artimuju gyvenimuose - vestuves, krikstynos, didieji gimtaddieniai.... Manau gal pakentek, juk jau nemazai iveikei mokslu mirksiukas.gif Kol baigsi ir situacija LT pageres visapusiskai bus realiau grizt ir pasilikt grizus thumbup.gif
Beje, kiek zinau europinis bakalaureatas taip pat tinka. Tik gal ne visur ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Fanfanė)
Sveika, o kokiam universitete studijuoji? smile.gif
Kiek bendravau su UK studijuojančiais ir grįžusiais vasarai čia, visi sako kad atsibodo ir greičiau atgal nori biggrin.gif Aišku ir nuo žmogaus priklauso, bet ne tiek čia LT daug ir belieka, kai draugai išsivažinėja kas kur. Gal mokslai sunkesni nei tikėjaisi?

Studijuoju Glasgow uni smile.gif Mokslai nėra itin sunkūs, bėda ta, kad nežinau ar ten pataikiau, kur norėjau.. unsure.gif Tai irgi neprideda stimulo gyvenimui, kai studijuojamas dalykas domina tik iš dalies + mintys neapleidžia, kad Lietuvoj būčiau galėjus studijuot tikrai norimą specialybę doh.gif Šeimos, namų, draugų ilgiuosi be proto, visi jie likę Lietuvoj, aš viena čia tokia pionierė.. Pirmus metus nedirbau, šiemet intensyviai ieškausi darbo, bet taip jau šviečiasi, kad gali dėl to tekti likti čia kalėdoms, tai vien nuo tos minties noris nuo tilto šokti doh.gif Va tas mane ir trikdo, kad didelė dauguma čia atvažiavusių savo gyvenimą jau pilnai kuria čia, lieka per atostogas, dirba, namo grįžta kelioms savaitėms, kai tuo tarpu aš niekada nenorėjau ir nenoriu pasilikti svetimoj šalyje ilgiau negu būtina.. Ir šeip per niekur netikiu tais, kurie čia sakosi esantys savi ir neva kaip namie schmoll.gif Apskritai per pirmus metus pamačiau ne tik daugybę pliusų studijų užsienyje, bet ir nemažai minusų, apie kuriuos kažkaip ne daug kas kalba unsure.gif

QUOTE(Ajste)
Uoj Fatti, kaip tave suprantu... Uzeina ir man tokios ilgesio bangos Ypac kai kas vyksta artimuju gyvenimuose - vestuves, krikstynos, didieji gimtaddieniai.... Manau gal pakentek, juk jau nemazai iveikei mokslu Kol baigsi ir situacija LT pageres visapusiskai bus realiau grizt ir pasilikt grizus

Taip tas sunkiausia.. doh.gif Norėčiau aš tuos mosklus pabaigt, bet kartais nematau tų kančių prasmės unsure.gif Reikia man turbūt daugiau pozityvo aplink matyt, bet va sunku kai širdy baisi pesimistė esu biggrin.gif Labiausiai stabdo tai, kad nenoriu nuvilti tėvų, kurie investavę daug jegų ir pinigų į mano studijas, be to bais neprestižas būtų parvažiuot į Lietuvą, kaip čia dabar taip, kai visi neatsigręždami iš jos skrenda biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2011 09 17, 17:18)
Labai nesigincysiu, bet neuzkliuvo uz akies,
1. kad tiesiai po lietuviskos vidurine priimtu  g.gif  Ir vidurkis toka labai jau zemas atrodo  blush2.gif
2.6 metu kursas tai foundation, o ne access  mirksiukas.gif
3.jei mokaisi kazka nesusijusi su medicina, visvien praso kazkokiu kvalifikaciju "i tema", nes kitaip jiems esi nemotyvuotas, nezinai ko nori ir t.t.
4.Del pinigeliu, tai stojant i skotijos universitetus galioja ta pati taisykle kaip ir kitoms specialybems - gali prasyt paramos ir valstybe padengs ta mokesti, o jei ne, tai kainos nekyla (bent kol kas  blush2.gif  )

O kodel nori gincytis? ir be gincu galima diskutuot ax.gif
1.As buvau nuejus i admissions tada ir klausinejau, tai taip man pasake, kad i 6 metu kursa, priima su lietuvisku vidurines atestatu (bet tik i 6 metu, ne i 5). Ir vidurki toki sake, nes as irgi pamenu masciau, kad labai jau zemas, bet tada kogero uztai, kad i 6, o ne i 5 metu kursa g.gif
2. tas pats 'biesas' tik kitom raidem mirksiukas.gif tu gali daryti access kursa ir tada bandyti stoti i 5 metu programa, nes tie metai tau duoda pagrindus, arba gali iskart bandyt stot i 6 metu kursa ir daryt extra metus pasirinktam universitete (kurie irgi tau duoda pagrindus tom paciom 5 metu studijom).
3. apie mokslus nesusijusius su medicina (medical science) as nieko neminejau mirksiukas.gif
4. gerai, kad bent Skotijoj kainos nekyla, nes Londone visi universitetai naudojasi galimybe ir uzsikele kainas unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Astreja-: 17 rugsėjo 2011 - 22:15
QUOTE(Fatti @ 2011 09 17, 18:55)
Studijuoju Glasgow uni  Mokslai nėra itin sunkūs, bėda ta, kad nežinau ar ten pataikiau, kur norėjau..  ...

Manau jei rastum darba ir turetum kazkoki rimtesni uzsiemima butu lengviau. Man savu laiku labai padejo, kad maziau laiko buvo liudeti. Nors darbas buvo toks, kad laiko galvot per akis, tai tikrai visokios mintys uzpuldavo... Dabar jau kitoks tas noras namo. Gal net ne namo,o namu, kazkokio pastovumo, zinojimo, kad jau cia esi ir busi iki galo. Tada galima normaliai kurtis gyvenima ax.gif
As beje, taip pat netikiu tais, kurie cia labai savi schmoll.gif Kazkaip netikra man... Gal daugiausia del to, kad kategoriskiausi yra tie vidutiniokai, kur LT nieko gero nenuveike, o cia is juodo darbo normaliai gyvendami staiga pasidaro super sustri ir kalbos is serijos "ka man ta Lietuva dave, dejau as ant jos" doh.gif Aisku ne visi tokie thumbup.gif
O studiju krypties pakeist neina? Arba pereiti i pvz Strathclyde? Ar dar kur?
Per Kaledas padirbesi, o po nauju galesi ir namo grizt mirksiukas.gif Juk atostogos cia gan ilgos, o ir keliaut pigiau bus...
Jei nori paplepeti, tai rasyk az mirksiukas.gif Galesim viena kitai pasiguost nefainu skotisku oru rolleyes.gif

QUOTE(-Astreja- @ 2011 09 17, 21:10)
O kodel nori gincytis? ir be gincu galima diskutuot  ax.gif
1.As buvau nuejus i admissions tada ir klausinejau, tai taip man pasake, kad i 6 metu kursa, priima su lietuvisku vidurines atestatu (bet tik i 6 metu, ne i 5). Ir vidurki toki sake, nes as irgi pamenu masciau, kad labai jau zemas, bet tada kogero uztai, kad i 6, o ne i 5 metu kursa  g.gif
2. tas pats 'biesas' tik kitom raidem  mirksiukas.gif  tu gali daryti access kursa ir tada bandyti stoti i 5 metu programa, nes tie metai tau duoda pagrindus, arba gali iskart bandyt stot i 6 metu kursa ir daryt extra metus pasirinktam universitete (kurie irgi tau duoda pagrindus tom paciom 5 metu studijom).
3. apie mokslus nesusijusius su medicina (medical science) as nieko neminejau  mirksiukas.gif
4. gerai, kad bent Skotijoj kainos nekyla, nes Londone visi universitetai naudojasi galimybe ir uzsikele kainas  unsure.gif

mirksiukas.gif
2. Nea schmoll.gif Foundation tai butent i ta specialybe, siuo atveju medicina, o access tai bendresnis, man i A levelius uznesa, nes kaip suprantu ten mokaisi mokyklinius dalykus g.gif O tada gali stot ar i medicina ar i panasia specialybe.
3. Na tu sakei nesusije su science, tai medicina prie ju priskaiciavau ax.gif
4. Laikysiu kryziuotus pirstus, kad ir nepakiltu, atej nesamone kazkokia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2011 09 17, 21:31)
1. Nea  schmoll.gif  Foundation tai butent i ta specialybe, siuo atveju medicina, o access tai bendresnis, man i A levelius uznesa, nes kaip suprantu ten mokaisi mokyklinius dalykus  g.gif  O tada gali stot ar i medicina ar i panasia specialybe.
2. Na tu sakei nesusije su science, tai medicina prie ju priskaiciavau  ax.gif
3. Laikysiu kryziuotus pirstus, kad ir nepakiltu, atej nesamone kazkokia  doh.gif

1. Na access kursai yra skirtingi vieni i medicina, kiti i stomatologija, kiti labiau bendri ir galima i abi po to stot. O jie ir tarpusavyj skiriasi tarp koledzu, uztai svarbu pasitikslinti, ar universitetas i kuri nori stot priima butent ta access kursa. Tie metai prideti prie 5 metu kurso butent ta ir padaro, bet jie yra sudaryti pagal ta universiteta ir atitinka butent ju reikalavimus, uztai jie labiau specifiniai tam kursui, bet isesmes jie yra kaip ir access kursai- paruosiantys tave norimom studijom. Bet tu teisi, vadinasi jie kitaip, as netaip parasiau mirksiukas.gif
2. as sakiau pabaigti kazka su science susijusio, gal uztai neaiskiai nuskambejo, nes kabu su medical science susijusio 4u.gif
3. tikrai, kad nesamone, neissivaizduoju koks jausmas baigus mokslus 36 - 45 000 skola turet unsure.gif ir cia vien uz mokslus, kur dar nuoma, pragyvenimas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(-Astreja- @ 2011 09 17, 21:46)
2. as sakiau pabaigti kazka su science susijusio, gal uztai neaiskiai nuskambejo, nes kabu su medical science susijusio  4u.gif

doh.gif o as (VEPLA) paskaiciau su science NEsusijusio doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2011 09 17, 21:50)
doh.gif  o as (VEPLA) paskaiciau su science NEsusijusio  doh.gif  lotuliukas.gif

aaaa, uztai mes cia viena apie tiltus kita apie miltus kalbam lotuliukas.gif visiem pasitaiko 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Astreja-: 18 rugsėjo 2011 - 10:49
Sveikos. Norejau dar pasiteirauti, kuriuos 11 kl. pazymius raset? smile.gif metinius ar II pusmecio?smile.gif
Ir kur tuos predicted grades gavot? smile.gif Ejot pas mokytojus ir klauset kokius pazymius jums prognozuoja?
Atsakyti
Sveikos, gal kuri esate girdėjusi apie BRIT School London - Art Management arba LIPA? Kokios nuomonės?
Atsakyti
QUOTE(Chr. @ 2011 10 07, 17:48)
Sveikos. Norejau dar pasiteirauti, kuriuos 11 kl. pazymius raset? smile.gif metinius ar II pusmecio?smile.gif
Ir kur tuos predicted grades gavot? smile.gif Ejot pas mokytojus ir klauset kokius pazymius jums prognozuoja?

Nors man paciai neteko, bet pabandysiu speti, kad metiniai geriau. O predicted ir pati gali susigalvoti, juk visvien nujauti kiek turesi pagal dabartinius pazymius ir pagal tai kiek darbo planuoji ideti ir t.t. Jei prasytu kokio "irodymo" apie numatomus pazymius gali pateik pirmo pusmecio ar pan. 4u.gif
Atsakyti
Paneles,
gal esate susidurusios su Svedijos universitetais ir ju stojimo procesu. Kadangi ten visas procesas vyksta per viena admission office, tai turiu klausimu, ka daryti su motyvaciniu laisku, ar formuluoti viena ar kelis PS, nes noriu stoti i du svedijos universitetus po dvi specialybes kiekviename, taigi kaip elgtis, nes ju (admission office) puslapyje gasdinanciai prirasyta, kad nesiuskit per daug dokumentu, nes tai nepagerins jusu galimybes istoti, o priesingai. Visos specialybes susijusios su teise, taciau konkreti sritis varyjuoja nuo zmogaus teisiu iki tarptautinio arbitrazo... Taigi ar kiekvienai programai rasyti atskira, tai gautusi 4 - 3 PS ar rasyti kazkoki general, taciau motyvacija gali pasirodyti per silpna, kaip jus sprendete si klausima?
Atsakyti
QUOTE(Simoo7e @ 2011 11 26, 13:27)
Paneles,
gal esate susidurusios su Svedijos universitetais ir ju stojimo procesu. Kadangi ten visas procesas vyksta per viena admission office, tai turiu klausimu, ka daryti su motyvaciniu laisku, ar formuluoti viena ar kelis PS, nes noriu stoti i du svedijos universitetus po dvi specialybes kiekviename, taigi kaip elgtis, nes ju (admission office) puslapyje gasdinanciai prirasyta, kad nesiuskit per daug dokumentu, nes tai nepagerins jusu galimybes istoti, o priesingai. Visos specialybes susijusios su teise, taciau konkreti sritis varyjuoja nuo zmogaus teisiu iki tarptautinio arbitrazo... Taigi ar kiekvienai programai rasyti atskira, tai gautusi 4 - 3 PS ar rasyti kazkoki general, taciau motyvacija gali pasirodyti per silpna, kaip jus sprendete si klausima?

O ka ju admission office sako siuo klausimu? Netikiu, kad tu pirma tokioj padeti, tai jau atomatiskai turetu but pateikta informacija g.gif Itariu reiktu rasyt bendro pobudzio kodel nori mokytis universitete ir butent ta pakraipa. UCAS irgi vieno motyvacinio praso, ane merginos? blush2.gif
Atsakyti