Įkraunama...
Įkraunama...

Užsienio universitetai

Bagazas dabar jau + £30, taip pat booking fee bent £10 i viena puse g.gif
Atsakyti
QUOTE(-Astreja- @ 2011 07 08, 18:03)
ne mano issigalvojimas  mirksiukas.gif  as pati norejau keisti specialybe pradejusi savo studijas ir turejau gan stipru pagrinda tam ir pazymiai nebuvo blogi, o visi universitetai su kuriais kalbejau patare pirmiausia pasibaigti studijas, nes sake nebaigtos studijos duos dideli minusa stojant  ax.gif

As ir nesakiau, kad issigalvojimas tongue.gif Tik realiai galvojant kodel turetu duot minusa? Skiriasi specialybe, tai net i pazymius neziures schmoll.gif Ir sakyti, kad turi baigt studijas, kurios tau neidomios/netinka ir t.t. irgi nemanau, kad turi teises, juk tau tiesiogine to zodzio prasme siulo svaistyti savo laika ir pinigus (tavo ar valstybes). Esant didelei konkurencijai, tikiu, kad atsizvelgtu i tai, bet velgi jei motyvaciniam issivartysi, tai nieko neigiamo. Cia lygiaikaip darbo ieskan, nes vistiek teks nabaigtas studijas rasyt i CV ir darbdavys gali neigiamai ziureti, bet jei tai vienintelis minusas tai nieko nelems, o jei ju daugiau, tai viskas aisku... mirksiukas.gif Siais laikais manau universitetai maziau isrankus, kai pinigu stygius. Bet cia tik mano nuomone ax.gif Kazi gal yra kur ficiali univeru pozicija siuo klausimu? idomu butu g.gif
QUOTE(-Astreja- @ 2011 07 09, 09:10)
Bagazas dabar jau + £30, taip pat booking fee bent £10 i viena puse  g.gif

£6 i viena puse. Oficialiai tai vadinasi administracinis mokestis (reik atsargiai, kad neizeist rynairo atej uz WC naudojimasi lieps susimoket lotuliukas.gif ), priklausys nuo to, kokia kortele naudoji ir galima jo isvengti mirksiukas.gif Bet siaip dabar paziurejau ikainius, tai net silpna pasidare blink.gif Geriau jau skrist su normaliom avialinijom, dar ir pigiau gausis tongue.gif
Atsakyti
Ajste, as zinau, kad realiai galvojant neturetu duoti minuso, tiesiog sakau, kad kiek teko su tuo susidurti is patirties, skambinantis universitetu addmissions visi sake ta pati- geriau pasibaigti studijas pries keiciant ir ne del pazymiu ar dar kazko- to nieko detaliai net neklause, tiesiog pasakius, kad dabar mokausi sitam kurse, bet noriu keisti specialybe (nes mano patirtis susijusi su specialybe i kuria noriu keistis ir tt) ir visi sake, kad metant nepabaigtas studijas butu matoma kaip minusas.
I pazymius ziuri ne pagal specialybe, tai nesvarbu, kad i kitokia specialybe stoji- jie nori matyti, kad tu akademiskai esi pajegi tuo lygiu mokintis- tai i pazymius tikrai ziuri ax.gif
UK universitetai tikrai nera maziau isrankus (bent jau geresni), nes priklausant nuo specialybes, bet dauguma kursu turi 6- 12+ zmoniu pretenduojanciu i ta pacia vieta.

Jau anksciau minejau, kad bent jau paskutiniu metu, tai Ryanair tikrai nera pigi bendrove, nes visi tie papildmi mokesciai kai susideda doh.gif anksciau budavo registracija oro uoste mokama, jei prisiregistruoji internete- nemokama, dabar jau ir uz internete registracija £6 uz viena ima doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Astreja-: 09 liepos 2011 - 17:26
Bet kokie jie velniai, nei nesiteikia informuot kiek papildomai reikės sumokėt, ale pats suprast turi doh.gif Arba visai aš jau gluša, bet kiek psl žiūrėjau, sunkiai sekėsi tokią info rast biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,gal esate susidūriusios ar girdėjote realių atvejų apie Maintenance Grant ? Kiek reiktų padirbt uk ? Ir ar univerai duoda kokias pašalpas pristačius tėvų pajamas ?
Atsakyti
Sveiki. smile.gif As esu 9-oke ir dar gan daug laiko iki stojimo i universiteta. Taciau as noreciau patekti i Oksforda, Harvarda. Kembridza, Brauna, Jeili... Jie yra geriausi universitetai teises srityje ir ne tik. Ir i juos patekti labai sunku... unsure.gif As pasiskaiciau apie juos bet noreciau suzinoti daugiau apie mokslu finansavima, testus stojimu ir siaip 4u.gif . Buciau dekinga uz atsiliepimus. biggrin.gif
Atsakyti
biggrin.gif+2011 07 19, 22:25-->
QUOTE(Ieva biggrin.gif @ 2011 07 19, 22:25)
Sveiki.  smile.gif  As esu 9-oke ir dar gan daug laiko iki stojimo i universiteta. Taciau as noreciau patekti i Oksforda, Harvarda. Kembridza, Brauna, Jeili... Jie yra geriausi universitetai teises srityje ir ne tik. Ir i juos patekti labai sunku...  unsure.gif As pasiskaiciau apie juos bet noreciau suzinoti daugiau apie mokslu finansavima, testus stojimu ir siaip  4u.gif . Buciau dekinga uz atsiliepimus.  biggrin.gif

Hmm... Siaip pirmiausiai i galva sauna, kad info reiktu ieskot siu universitetu internetiniuose psl, bei uzsienietiskuose forumuose, nes tautieciu itariu salyginai nedaug ten mokinasi. Gali pasiieskoti lietuvisku pavardziu alumni sarasuose ir su jais susisiekti. Apie finansavima taip pat rasoma universitetu psl bei atitinkamu valstybiu svietimo ministeriju (ar ju atitikmens) psl. mirksiukas.gif
Beje, jei ka idomaus sizinosi, butinai cia parasyk, pravers ir kitiems 4u.gif
Atsakyti
Tylu čia baisiai, Aurinija, Tulpelyte pasakokit kaip stot sekasi, kada keliaut į universitetus planuojat 4u.gif
Mano UCASe rašo, kad mokslo pradžia yra spalio 4, tai kada maždaug reikia atbildėt į universitetą? Radau ryanair pigesnį skrydį spalio 2d, tai nieko aš ten universitete nepramiegočiau? Nebūtų per vėlu?
Dabar universiteto tinklapy radau, kad jie daro Arrivals Weekend spalio 1-2 dienomis, tai jaučiu reik pirkt bilietą bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif Kokios dziugios cia nuotaikos, sveikinu visas istojusias 4u.gif Gal paneles man turesit ka papasakot apie magistro studijas uzsienyje? Nezinau net kur pradeti ieskoti, kokie yra patikimi internetiniai puslapiai, kuriuose galima rasti informacijos? Labiausiai mane domina studijos Anglijoje ir Prancuzijoje.
Atsakyti
QUOTE(Fanfanė @ 2011 08 10, 14:10)
Tylu čia baisiai, Aurinija, Tulpelyte pasakokit kaip stot sekasi, kada keliaut į universitetus planuojat  4u.gif
Mano UCASe rašo, kad mokslo pradžia yra spalio 4, tai kada maždaug reikia atbildėt į universitetą? Radau ryanair pigesnį skrydį spalio 2d, tai nieko aš ten universitete nepramiegočiau? Nebūtų per vėlu?
Dabar universiteto tinklapy radau, kad jie daro Arrivals Weekend spalio 1-2 dienomis, tai jaučiu reik pirkt bilietą  bigsmile.gif

Jei turi viska susiorganizavus, tai gal ir nieko spalio 2 skrist g.gif Tik nepamirsk, kad tai yra savaitgalis ir vetinis transportas vaziuoja savaitgalio grafiku, istaigos kai kurios nedirba ir t.t. Nors jei gyvensi bendrabuty, tai jie tikisi studentu tokiu laiku ir turetu but darbo vietoj mirksiukas.gif

QUOTE(melle @ 2011 08 12, 11:45)
Sveikos smile.gif Kokios dziugios cia nuotaikos, sveikinu visas istojusias 4u.gif Gal paneles man turesit ka papasakot apie magistro studijas uzsienyje? Nezinau net kur pradeti ieskoti, kokie yra patikimi internetiniai puslapiai, kuriuose galima rasti informacijos? Labiausiai mane domina studijos Anglijoje ir Prancuzijoje.

Manyciau pirmiausia susigalvok studiju krypti, pasidomek kurie universitetai tokias studijas siulo (per pvz UCAS) ir tada ieskok info konkreciuose universitetuose mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
As tikrai nesuprantu kaip zmones vaziuoja studijuot i kitas salis, kai nemoka kalbos? Kaip juos priema? doh.gif Arba mokykloj pasimoke anglu kalbos pavydziui galvoja kad nerealiai moka, o nuvaziuoja ir is vis nesusisneka. Pirma karta vaziuojant siulyciau imti anglu kalbos kursus, o poto jau specialybe, nes jei norit studijuoti versla ar siaip ka nors, tikrai prapulsit, kai reikes rasyt nuo 10 lapu ilgio kursinius darbus, kurie net anglams sunkus yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ieatpandas: 15 rugpjūčio 2011 - 18:29
QUOTE(ieatpandas @ 2011 08 15, 17:25)
As tikrai nesuprantu kaip zmones vaziuoja studijuot i kitas salis, kai nemoka kalbos? Kaip juos priema?  doh.gif Arba mokykloj pasimoke anglu kalbos pavydziui galvoja kad nerealiai moka, o nuvaziuoja ir is vis nesusisneka. Pirma karta vaziuojant siulyciau imti anglu kalbos kursus, o poto jau specialybe, nes jei norit studijuoti versla ar siaip ka nors, tikrai prapulsit, kai reikes rasyt nuo 10 lapu ilgio kursinius darbus, kurie net anglams sunkus yra.

Kiekvienais metais zmones stoja i uzsienio universitetus (ir ne tik is LT, is viso pasaulio) ir be problemu pabaigia studijas, nereikia visu matuoti pagal viena kirpima, nes yra tokiu kur po vidurines angliskai susikalbet negali ir yra tokiu kurie be problemu susikalba 4u.gif o kad patiem anglam yra sunku kursinius darbus rasyti, tai juk ir LT nevisi lietuviai lietuviskai kalbantys sugeba juos parasyt, cia ne tik nuo kalbos mokejimo priklauso rolleyes.gif
Atsakyti