Įkraunama...
Įkraunama...

Užsienio universitetai

QUOTE(FruitSalad @ 2011 07 06, 16:27)
Jei jau esu Lietuvoje baigusi kelis bakalauro kursus ir norėčiau perstoti į kokį nors UK universitetą, taip pagal ką jie spręs ar mane priimti? Pagal brandos atestatą ar studijų rezultatus?

Manau priklausomai nuo universiteto ir kurso. Greiciausiai daugiau svorio tures studiju rezultatai, bet atsizvelgs ir i atestata. Reiktu klausti konkreciai universiteto kur norite studijuoti ir suzinosite ar jusu studijos uzskaitomos ar reikes pradeti nuo pirmo kurso 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2011 07 04, 14:54)
Sakyciau bet kokiu atveju reikia kuo skubiau susisiekti su universitetu ir istaiga suteikusia paskola ir paaiskinti, kad pvz del asmeniniu priezasciu nebegali/nebenori mokintis JK. Taip pat pasidomekite ar yra galimybe ne atsisakyti vietos universitete, o atideti studijas pusmeciui ar metams. Cia gal pasisakymas priskiriamas prie "papildomu repliku ir komentaru", bet siulau is grynai praktiskos puses. Kadangi nesakot kokios priezastys sio sprendimo (kuris bet kuriuo atveju tikiu buvo nelengvas) ir neklausiu kokios jos, bet tikintis, kad tai nera kazkas blogo, gal vertetu pasilikti galimybe isvaziuoti jei aplinkybes vel pasikeistu?  4u.gif

Na tas "papildomas replikas" turejau omenyje, kad va cia neapsidprendusi nori ar ne mokytis uzsienyje, reikia iskart galvoti ir pan. vat apie tokius komentarus kalbejau. O apsisprende nebevaziuoti del asmeniniu priezasciu. Sesuo turejo ten isvaziuoti mokytis su drauge, bet jai egzaminai nenusiseke, neistoja, todel ten tenka vaziuoti vienai. Be to jau ir anskciau buvo abejoniu ar gerai padare,kad issiunte paraiskas, nes ji labai prisirsus prie seimos, namu, todel bijo, kad nebutu ten stresu, verskmu ir pan. (o taip greiciausiai bus)... Nors mokytis uzsieny visad norejo ir cia tikrai nebuvo uzgaida, bet tiesiog vienai bijo, kad bus per sunku, o dabar mastom kad ir cia pabaigus VU gal ir geriau butu, nes ten rinkosi ne pati geriausia universiteta, prie tu galiniu netgi (norejo kartu istoti kaip sakiau su drauge, jai su mokslais prasciau buvo), o egzaminus sese islaike net labai gerai ir i nemokamma cia Lietuvoj tikrai istos.
Atsakyti
QUOTE(xixi @ 2011 07 07, 15:00)
Na tas "papildomas replikas" turejau omenyje, kad va cia neapsidprendusi nori ar ne mokytis uzsienyje, reikia iskart galvoti ir pan. vat apie tokius komentarus kalbejau. O apsisprende nebevaziuoti del asmeniniu priezasciu. Sesuo turejo ten isvaziuoti mokytis su drauge, bet jai egzaminai nenusiseke, neistoja, todel ten tenka vaziuoti vienai. Be to jau ir anskciau buvo abejoniu ar gerai padare,kad issiunte paraiskas, nes ji labai prisirsus prie seimos, namu, todel bijo, kad nebutu ten stresu, verskmu ir pan. (o taip greiciausiai bus)... Nors mokytis uzsieny visad norejo ir cia tikrai nebuvo uzgaida, bet tiesiog vienai bijo, kad bus per sunku, o dabar mastom kad ir cia pabaigus VU gal ir geriau butu, nes ten rinkosi ne pati geriausia universiteta, prie tu galiniu netgi (norejo kartu istoti kaip sakiau su drauge, jai su mokslais prasciau buvo), o egzaminus sese islaike net labai gerai ir i nemokamma cia Lietuvoj tikrai istos.

Is savo patirties galiu papasakot, kad taip asaru buna daug, net jei ne viena buni, nes ne iskart "daeina", kad tu cia svetimoj saly busi kelis metus, namo negali vaziuota kada nori, kalbos, kulturos barjerai ir tt ir panasiai, bet kadangi jau buvo per velu kazka keisti ir siaip mokslai patiko, tai paverkdavau i pagalve, bet vistiek nepasidaviau. Ir mokiausi pradzioj ne geriausiam universitete, bet kaip kituose postuose sakiau kokybe mokslu buvo gera, kai kuriais atzvilgiais geresne ir uz auksciau vertinamu universitetu tongue.gif Draugu anksciau ar veliau (pagal norus) atsiranda, nes daug likimo draugu is viso margo svieto.
Jei visad norejo uzsienyje studijuoti, gal vistik vertetu pabandyti? Cia toks dalykas, kad nepabandes visa gyvenima grausies. Juolab, kad ir finansai sutvarkyti. Itariu su gerais pazymiais be dideliu problemu i VU istotu ir kitamet g.gif Nesiulau bet kokia kaina vaziuot i uzsieni, bet pagalvokit ar nesigraus del prarastos galimybes?
Nepyk, kad issipleciau 4u.gif o jei norit daugiau ka "is asmenines patirties" isgirst ar kazko konkreciai paklaust ir nenorit rasyt to temoj, prasom siusti az mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2011 07 04, 13:28)

Ačiū! 4u.gif 4u.gif Manau pradžią kaip nors išgyvensiu jau biggrin.gif
Atsakyti
Ateinu su pirmu savo šimtuku iš istorijos, laiminga be galo thumbup.gif bigsmile.gif clap.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurinija @ 2011 07 08, 11:49)
Ateinu su pirmu savo šimtuku iš istorijos, laiminga be galo  thumbup.gif  bigsmile.gif  clap.gif
Oba!! Nu tu ir šaunuolė! Sveikinimai didžiausi, tėvų lūkesčius išpildei su kaupu biggrin.gif
Aš ir bais džiaugiuos, kad gavau 78, nes tikėjaus 20-30, dar negaliu patikėt, kad važiuosiu į Warwicką biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(FruitSalad @ 2011 07 06, 16:27)
Jei jau esu Lietuvoje baigusi kelis bakalauro kursus ir norėčiau perstoti į kokį nors UK universitetą, taip pagal ką jie spręs ar mane priimti? Pagal brandos atestatą ar studijų rezultatus?

Priklauso ar stosi pabaigti tas bakalauro studijas kurias jau pradejus, ar nebaigus sito kurso stosi i kita specialybe. Jei nebaigus stosi i kita specialybe, nebaigtos studijos duos dideli minusa. Jei stosi pratesti savo bakalaura, tada reikia kiekvienam universitetui i kuri nori individualiai rasyt ir ziureti kiek kreditu uz jau pabaigtus metus gausi ir kiek reiks pabaigti bet pagrinde ziures i studiju rezultatus 4u.gif

QUOTE(Aurinija @ 2011 07 08, 09:49)
Ateinu su pirmu savo šimtuku iš istorijos, laiminga be galo  thumbup.gif  bigsmile.gif  clap.gif

wow kokia saunuole!!! thumbup.gif jauciu tetis labai didziuojasi 4u.gif

QUOTE(Fanfanė @ 2011 07 08, 09:55)
Oba!! Nu tu ir šaunuolė! Sveikinimai didžiausi, tėvų lūkesčius išpildei su kaupu biggrin.gif
Aš ir bais džiaugiuos, kad gavau 78, nes tikėjaus 20-30, dar negaliu patikėt, kad važiuosiu į Warwicką biggrin.gif

irgi saunuole! Zinau kaip malonu gauti daaaug daugiau nei tikiesi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Fanfanė @ 2011 07 08, 10:55)

Ačiū ir kartu sveikinu tave!! thumbup.gif 4u.gif Šaunuolė, kad įveikei istoriją ir busi Warwicko studentė thumbup.gif

QUOTE(-Astreja- @ 2011 07 08, 11:19)
wow kokia saunuole!!!  thumbup.gif  jauciu tetis labai didziuojasi  4u.gif

Ačiū 4u.gif tėtis tai ir apsidžiaugė kaip aš, o aš vis jam, na tai tėti, įrodžiau, kad istoriko dukra esu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurinija @ 2011 07 08, 09:49)

thumbup.gif Sveikinimai! thumbup.gif

QUOTE(Fanfanė @ 2011 07 08, 09:55)

Ir tau dideliausi sveikiniami 4u.gif

QUOTE(-Astreja- @ 2011 07 08, 10:19)
Priklauso ar stosi pabaigti tas bakalauro studijas kurias jau pradejus, ar nebaigus sito kurso stosi i kita specialybe. Jei nebaigus stosi i kita specialybe, nebaigtos studijos duos dideli minusa. Jei stosi pratesti savo bakalaura, tada reikia kiekvienam universitetui i kuri nori individualiai rasyt ir ziureti kiek kreditu uz jau pabaigtus metus gausi ir kiek reiks pabaigti bet pagrinde ziures i studiju rezultatus  4u.gif

Kodel dideli minusa? Nesutinku schmoll.gif Prikalsuys nuo to, kaip tai pateiki rolleyes.gif Gali pagalvot, kad tingejai mokytis (aisku pazymiai tai atspindetu) ar nezinai ko nori, bet tuo paciu tu gali atsakyti, kad studiju programa nepateisino lukesciu, skelbta programa neatitiko relios, pasikeite kazkokios aplinkybes, kurios pastumejo keisti mokslu krypti DABAR, o ne butinai baigti sitas studijas ir tik paskui daryti tai, ka nori...
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2011 07 08, 12:56)
Kodel dideli minusa? Nesutinku  schmoll.gif  Prikalsuys nuo to, kaip tai pateiki  rolleyes.gif  Gali pagalvot, kad tingejai mokytis (aisku pazymiai tai atspindetu) ar nezinai ko nori, bet tuo paciu tu gali atsakyti, kad studiju programa nepateisino lukesciu, skelbta programa neatitiko relios, pasikeite kazkokios aplinkybes, kurios pastumejo keisti mokslu krypti DABAR, o ne butinai baigti sitas studijas ir tik paskui daryti tai, ka nori...

ne mano issigalvojimas mirksiukas.gif as pati norejau keisti specialybe pradejusi savo studijas ir turejau gan stipru pagrinda tam ir pazymiai nebuvo blogi, o visi universitetai su kuriais kalbejau patare pirmiausia pasibaigti studijas, nes sake nebaigtos studijos duos dideli minusa stojant ax.gif
Atsakyti
Taip ne vietoj užklausiu, bet pagelbėkit. Radau ryanair gan pigius bilietus, bet nesuprantu ar čia bagažas įskaičiuotas į galutinę sumą, ar ne? Jei ne, tai kiek maždaug reiktų susiplanuot jam išleist?
user posted image
Atsakyti
man atrodo čia be bagažo, dar plius 20 svarų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ellenyte: 08 liepos 2011 - 23:33