Įkraunama...
Įkraunama...

Užsienio universitetai

QUOTE(Fanfanė @ 2010 12 09, 18:30)
Na, kaip sekasi besiruošiančioms? UCAS anketa užpildyta?
Mano dar tik motyvacinio rašymo stadijoje..  doh.gif

tai paskubek:) nepalik paskutinei dienai issiusti:)
Atsakyti
ne kokios zinios is Anglijos nuo 2012 m. mokslas net 9000 svaru kainuos/metus unsure.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aristokratė: 10 gruodžio 2010 - 14:14
QUOTE(Aristokratė @ 2010 12 10, 15:13)
ne kokios zinios is Anglijos nuo 2012 m. mokslas net 9000 svaru kainuos/metus  unsure.gif .

Nežinau ar čia tik pletkas, bet lyg ir škotijoj jau planuoja mokamą mokslą padaryt ax.gif
Atsakyti
O jei istos 2011 metais pabrangimas mokslu juk neliecia blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2010 11 08, 12:50)
Nežinau kurioj temoj paklausti,dukra nori studijuoti UK,tik nežinau ar mes išgalėsim ją išlaikyti. Gal kas pasidalintų iš ten besimokančių,nu panašiai kiek tėvai savų pinigėlių dadeda.Ačiū

Mes dadedam per menesi 2000 lt bendrabutis ir apie 700 lt pinigeliu- is pradziu reikejo ir daugiau, nes kai skrido, vezesi tik lagamina, o bendrabuty nieko nebuvo, tai dar ir siuntinius siuntem blink.gif O plius dar bilietai nuskrist- parskrist per atostogas..
Su darbu nekaip jai isejo, nelabai rado, o vienoj vietoj tai is viso gerai kad dar neapgavo
Papildyta:
QUOTE(sauleleee_ @ 2010 12 09, 15:53)
Gal kas zinot apie Acheno , Groningeno ar Ghento universitetus?  4u.gif

O kas konkreciai domina?
Drauges sunus studijuoja Groningeno universitete?
Atsakyti
QUOTE(rudenssniegas @ 2010 12 11, 10:30)
O kas konkreciai domina?
Drauges sunus studijuoja Groningeno universitete

pvz ar labai sunku mokytis, ar pragyvenimas tame mieste brangus (na kiek pan reikia) ir pan.. aplinka... kokiom charakterio savybem pasizymi aplinkiniai,...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sauleleee_: 11 gruodžio 2010 - 16:39
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2010 12 10, 20:47)
O jei istos 2011 metais pabrangimas mokslu juk neliecia blush2.gif

nelies biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2010 11 08, 12:50)
Nežinau kurioj temoj paklausti,dukra nori studijuoti UK,tik nežinau ar mes išgalėsim ją išlaikyti. Gal kas pasidalintų iš ten besimokančių,nu panašiai kiek tėvai savų pinigėlių dadeda.Ačiū

Daugiau truputi reikės investuoti iš pradžių, kol įsikurs, nusipirks visus puodus, pagalves ir pan. Po to dažnai studentai susiranda darbus kavinėse, restoranuose, jei moka anglų kalbą, tai ir mokyklose Anglijos. Darbas tikrai gerai apmokamas, man rodos minimalus atlygis dabar apie 6 svarus per valandą. Pajamų mokesčių nereikės mokėt jei uždarbis neviršyja 6000 svarų per metus. Taip pat, studijoms dauguma studentų ima paskolas labai geromis sąlygomis, o kai kurie studentai pasiima paskolas pragyvenimui (iki 2900 svarų per metus), kurių grąžinimo sąlygos irgi labai geros. Taigi galima paskaičiuoti - jei jūsų dukra padirbs po 15-20 valandų per savaitę, o studijos dažnai trunka apie 25 savaites (atmetus atostogas), jūsų dukra uždirbs apie 2.250 - 3000 svarų (restoranuose dar neretai arbatpinigiu gauna daug). Jei labai reikės, galės pasiimti pragyvenimo paskolą, kurią galės pradėti išmokėti baigusi universitetą. O pabaigus universitetą tikrai nesunkiai jas išmokės.
Atsakyti
Sveikutės;)
Perskaicius Priėmimo ir pasirengimo seka(PLC) susidare vaizdas, kad istoti ir gauti stipendija gali vos ne kiekvienas, tiek ir vos keverzojantis anglu kalba ax.gif Na o kadangi as tiek prisiskaicius ir matau, kad kazkaip mazi reikalavimai keliami kylo abejones, kad tos stipendijos labai mazos arba univerai zemo lygio:) Labai turiu dideli nora uzsieni studijuoti, mano vidurkis pazymiu yra 8,5 ax.gif Tai idomu kokios galimybes butu mano? Ir kaip cia su tom studijom dideles stipendijos suteikiamos ar mazos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilius M @ 2010 12 13, 15:36)
o kai kurie studentai pasiima paskolas pragyvenimui (iki 2900 svarų per metus), kurių grąžinimo sąlygos irgi labai geros.

Neklaidinkit, dabar paskolu pragyvenimui nebeduoda doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Nebraska @ 2010 12 29, 17:39)
Sveikutės;)
Perskaicius Priėmimo ir pasirengimo seka(PLC) susidare vaizdas, kad istoti ir gauti stipendija gali vos ne kiekvienas, tiek ir vos keverzojantis anglu kalba ax.gif Na o kadangi as tiek prisiskaicius ir matau, kad kazkaip mazi reikalavimai keliami kylo abejones, kad tos stipendijos labai mazos arba univerai zemo lygio:) Labai turiu dideli nora uzsieni studijuoti, mano vidurkis pazymiu yra 8,5 ax.gif  Tai idomu kokios galimybes butu mano? Ir kaip cia su tom studijom dideles stipendijos suteikiamos ar mazos? g.gif

Mano sunus kai stojo, tai reikalavimas buvo vidurkis ne maziau 8 ir anglu kalbos valstybinis egzaminas 75 %. o stipendiju nera jokiu
Atsakyti

Mano sunus kai stojo, tai reikalavimas buvo vidurkis ne maziau 8 ir anglu kalbos valstybinis egzaminas 75 %. o stipendiju nera jokiu
[/quote]

Tai kiek tada atsieina mokslas metams? g.gif
Atsakyti
Tai reikalavimai labai priklauso nuo univerų, kokio lygio pasirenki. smile.gif Nes pvz man atėjo iš Glazgo reikalavimas tris egzus po 95 proc išsilaikyt arba keturis bent 90 proc doh.gif tai nelabai relu, nelabai..
Atsakyti