Įkraunama...
Įkraunama...

Užsienio universitetai

Jezau, kaip keista su jumis doh.gif Suprantu kiekviena zodeli is sios pastraipos bei apskritai visu laisku, kuriuos gavau. O klausiu grynai ne isversti ka cia raso, bet grynai informacijos ar tureciau kazka toliau dayti, o nurasiau pastraipa, kad lengviau merginom butu susigaudyt, apie ka as. Ten daugaiu nieko ir neraso tame laiske, tik suma lentelej bei sia pastraipa doh.gif Isiskaitykit ko klausiu. Man reikia info, o ne vertimo, todel ir "lekiu" i foruma rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Tulpelyte @ 2011 06 10, 17:40)
Jezau, kaip keista su jumis  doh.gif  Suprantu kiekviena zodeli is sios pastraipos bei apskritai visu laisku, kuriuos gavau. O klausiu grynai ne isversti ka cia raso, bet grynai informacijos ar tureciau kazka toliau dayti, o nurasiau pastraipa, kad lengviau merginom butu susigaudyt, apie ka as. Ten daugaiu nieko ir neraso tame laiske, tik suma lentelej bei sia pastraipa  doh.gif  Isiskaitykit ko klausiu. Man reikia info, o ne vertimo, todel ir "lekiu"  i foruma  rolleyes.gif

Tai jei raso, kad jie savo sprendima pakeis tik jei pasikeis tavo aplinkybes arba jie gaus naujos informacijos, tau prilausancia kompensuojama dali ("paskola") sumokes tiesiai universitetui, taip pat ir tu savo dali turesi sumoketi tiesiai universitetui ir tu tai supranti, tada (bent jau as) nesuprantu ko klausi? g.gif
kaip jau sakiau, nereik isizeisti del mano tokio pasisakymo, atvaziavus pamatysi kiek cia privaziave zmoniu, kurie pries kraudamiesi tases net anglu kalbos vadovelio i rankas paeme nebuvo blink.gif Tada suprasi kodel mane tokie dalykai erzina (nieko asmeniskai pries tave neturiu) 4u.gif
Atsakyti
Pirma buvo neaisku ka cia man sumoket, va todel ir paryskinau ta sakini, dabar prisiminiau ,kad formoj galejai neprasyt pilnos sumos, o tik kazkokia tai dali rasyti, tai jie cia ta turbut turejo omenyje. Tas mane subalamutino, nes galvojau, kad dar apie kokius nors mokescius nznau. Svarbiausia man yra tas, ar jie tikrai duos ta paskola, jei neistosiu i savo pirmaji pasirinkta universiteta. Nes tada tos aplinkybes keisis biggrin.gif Nezinau ar cia tik jos priskaitomos prie to yra. Siaip paskola kai imi rasai tik viena univiera, o i antra, tada jei neistoji kazkaip jie ten perregistruoja ja biggrin.gif Bet vistiek baisu.. Cia toks svarbus dalykas, todel noriu iki galo viska issiaiskint
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tulpelyte: 10 birželio 2011 - 19:54
QUOTE(Tulpelyte @ 2011 06 10, 18:49)
Pirma buvo neaisku ka cia man sumoket, va todel ir paryskinau ta sakini, dabar prisiminiau ,kad formoj galejai neprasyt pilnos sumos, o tik kazkokia tai dali rasyti, tai jie cia ta turbut turejo omenyje. Tas mane subalamutino, nes galvojau, kad dar apie kokius nors mokescius nznau. Svarbiausia man yra tas, ar jie tikrai duos ta paskola, jei neistosiu i savo pirmaji pasirinkta universiteta. Nes tada tos aplinkybes keisis biggrin.gif Nezinau ar cia tik jos priskaitomos prie to yra. Siaip paskola kai imi rasai tik viena univiera, o i antra, tada jei neistoji kazkaip jie ten perregistruoja ja  biggrin.gif  Bet vistiek baisu.. Cia toks svarbus dalykas, todel noriu iki galo viska issiaiskint

O tu cia prasei grazinomos paskolos? Ar tik granto padengti universiteto mokesciams? Jei neklystu jis yra "means tested" kitaip tariant priklauso nuo tavo aplinkybiu ("normalia" paskola gauni jei gali grazinti, o sita jei neisgali susimoketi pats) kaip pvz seimos pajamos ir pan. Grantas gali but suteikiamas <100% ir skirtuma studentas turi padengti is savo kisenes. Tai kaip suprantu tavo bent tas konkretus atvejis ir yra <100% ? blush2.gif Nebent ta pastraipa yra is bendrosios dalies, kur viska isaiskina nuo-iki. juolab, kad kaip sakai gali ir taip prasyt ne visos sumos rolleyes.gif
4u.gif
Atsakyti
Labas smile.gif

Nežinau, ar pamenat, buvau užbėgus su vienu klausimu pas jus, bet paklausiau ir pačio univerto, atsakymą gavau, bet vis tiek man neaišku niekas doh.gif

Pirmas offer'is:
A typical offer is currently 9.3 overall in the Brandos Atestatas with
9.3 in Maths and at least 1 A-level at grade A.

Paklausiau, kaip suprasti 9.3 matematikos ir tą A-level'į.

Va ką atrašė:
We have amended our typical offer: 9.3 overall with 9 in Mathematics. The A-Level I refer to is a UK qualification. For entry on to our undergraduate courses UK applicants are generally expected to get 3 A-Levels.

Tai kaip suprasti su tais level'iais? g.gif
Atsakyti
QUOTE(AgnĖ.** @ 2011 06 11, 17:23)
Labas  smile.gif

Nežinau, ar pamenat, buvau užbėgus su vienu klausimu pas jus, bet paklausiau ir pačio univerto, atsakymą gavau, bet vis tiek man neaišku niekas  doh.gif

Pirmas offer'is:
A typical offer is currently 9.3 overall in the Brandos Atestatas with
9.3 in Maths and at least 1 A-level at grade A.

Paklausiau, kaip suprasti 9.3 matematikos ir tą A-level'į.

Va ką atrašė:
We have amended our typical offer: 9.3 overall with 9 in Mathematics.  The A-Level I refer to is a UK qualification.  For entry on to our undergraduate courses UK applicants are generally expected to get 3 A-Levels.

Tai kaip suprasti su tais level'iais?  g.gif

tai suprast, kad ta dalis buvo parasyta tau per klaida, nes ji kalba apie UK kvalifikacija 4u.gif jie tau paeme ir viska prilygino, cia is matematikos nori virs 93%, tai tau ir 'su lietuvino' i 9.3 ir viena A leveli darase, kai pasakei kad nesamone parase, tada pasitaise, kad is taves praso 9, o A level apie kuri jis parase yra taikomas Uk kvalifikacijom (ir tada parase ko is UK aplikantu tikisi).
Atsakyti
Kokie įspūdžiai po istorijos?? Aš kažkaip tikėjausi sunkesnio, tai buvau nustebinta ypač testiniais klausimais, tikrai lengvi labai bigsmile.gif ir šiaip, jaučiuosi geriau nei po lt ir anglų egzų rolleyes.gif ir dar, visas su jau tikrai prasidėjusiom atostogom thumbup.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurinija @ 2011 06 14, 22:41)
Kokie įspūdžiai po istorijos?? Aš kažkaip tikėjausi sunkesnio, tai buvau nustebinta ypač testiniais klausimais, tikrai lengvi labai  bigsmile.gif ir šiaip, jaučiuosi geriau nei po lt ir anglų egzų  rolleyes.gif  ir dar, visas su jau tikrai prasidėjusiom atostogom  thumbup.gif  bigsmile.gif

Man net negera pasidarė pasitikrinus, dabar pasižiūrėjau, kad padariau 8kl teste unsure.gif Ten kur žinojau, tai buvau 100proc tikra, o kur spėjau, nei vienam nepataikiau teisingai, nors rinkausi visur iš dviejų biggrin.gif Jau neišeina savęs graužt, ir taip žinojau, kad susimausiu, kiaura galva pas mane, per egzą visą valandą bandžiau prisimint Trilypės sąjungos pavadinimą laugh.gif Nors prisiminiau, bet pats faktas, kad pamiršau jau labai iškalbingas biggrin.gif Paskaičiavau, kad turėčiau gaut apie 50proc. Žiauru!
Kai pasakei, kad tavo tėtis istorikas tai viskas aišku tada ir smagu, kad tau pasisekė 4u.gif
Dabar galvoju, Aurinija, susitiksim mes Aberdeene smile.gif
Atsakyti
Aš tai dabar labiausiai nervinuosi dėl anglų rezultatų, bijau kaip velnias kryžiaus, nes lyg ir turėtų šią sav paskelbt unsure.gif dėl lietuvių ir nelabai džiugina, nes ten loterija su teksto suvokimu maždaug man.. bet ką gi, kaip jau bus, taip smile.gif o žinai, nenusiteik skeptiškai dėl aberdeen. Taip, ten šiaurė, pilna lietuvių, bet ir labai neblogų atsiliepimų girdėjau smile.gif
Atsakyti
Na tai sveikinu merginos su pasibaigusiais egzaminais! 4u.gif
Ir imetu nuoroda apie studentiskus finansus mirksiukas.gif Ir siaip rekomenduoju "uzsiprenumeruoti" emailus is sito psl thumbup.gif Siuncia mazdaug kas savaite su ivairiom akcijom ir ivairiom financinem naujienom. Pasiziurekit, pamatysit pacios kaip galima sutaupyt thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurinija @ 2011 06 15, 18:00)
Aš tai dabar labiausiai nervinuosi dėl anglų rezultatų, bijau kaip velnias kryžiaus, nes lyg ir turėtų šią sav paskelbt  unsure.gif dėl lietuvių ir nelabai džiugina, nes ten loterija su teksto suvokimu maždaug man.. bet ką gi, kaip jau bus, taip smile.gif o žinai, nenusiteik skeptiškai dėl aberdeen. Taip, ten šiaurė, pilna lietuvių, bet ir labai neblogų atsiliepimų girdėjau smile.gif

Tai ir nesu nusiteikusi skeptiškai, viskas ten bus gerai smile.gif
Va ir anglų rezultatus jau turim. Neblogai gavau, bet visiškai nedžiugina, kai iš istorijos turėčiau ~30balu gaut.. Suvarys man visą stojimo reikalą.

QUOTE(Ajste @ 2011 06 15, 22:26)
Ir imetu nuoroda apie studentiskus finansus    mirksiukas.gif  Ir siaip rekomenduoju "uzsiprenumeruoti" emailus is sito psl  thumbup.gif  Siuncia mazdaug kas savaite su ivairiom akcijom ir ivairiom financinem naujienom. Pasiziurekit, pamatysit pacios kaip galima sutaupyt  thumbup.gif

4u.gif švieskit švieskit mus, tikrai reikia biggrin.gif
Atsakyti
Ačiū už nuorodą, Ajste 4u.gif aš jau užsiprenumeravau smile.gif anglų aš gavau pakankamai normaliai, bet galėjau ir geriau. Na, man svarbiausia buvo, kad tik negaučiau mažiau 80 procentų, nes tada jau tikrai savimi baisiai nusivilčiau. Perkopiau tą barjerą, bet taip noris daugiau biggrin.gif
Atsakyti