Įkraunama...
Įkraunama...

Užsienio universitetai

QUOTE(Fanfanė @ 2011 04 14, 18:01)
Jeigu abiejų klausi  g.gif , tai firminsiu Warwicka biggrin.gif Bet jaučiu sąlygų neįvykdysiu. Tai tu jiems parašyk! Teoriškai gali būt toks prikolas, kad iš viso nieko ir neparašys (UCAS Welcome Guide rašo, kad jei iš vis neatsako, suprask - unsuccessful). O jei parašysi, tai tikrai sureaguos.

Abiejų biggrin.gif bet esmė tame, kad paršiau jiems laišką prieš kokias dvi savaites, sakė per savaitės laiką bus atsakymas, o iki šiol nieko, gal vėl rašyt reik g.gif o kokį insurance nusprendei jau? smile.gif
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif
Gyvenu UK puse metu ir noreciau nuo kitu metu studijuoti cia. Issirinkau studijas (fundation degree), kita savaite planuoju eiti konsultacijos pas juos, kokiu reikia dokumentu norint istoti. Gal Jus zinot kokiam leveliui lygus LT brandos atestatas? Mano studiju programai reiketu vieno is sekanciu:

Any related Level 3 NVQ qualification or BTEC National Diploma in a related subject
A2/AS Levels with at least an A2 in a relevant subject
An advanced Diploma in related subject

You will also normally have:
5 GCSEs grade A*-C or equivalent to include English and Maths

Or you will have successfully completed an Access to Higher Education Diploma in appropriate pathway.

Is tikruju labai neseniai pradejau studijom dometis ir kol kas visikai tamsus miskas man blush2.gif
Atsakyti
Reikia rašyti tiesiai į univerus, jie atsakys konkrečiai, kokie reikalavimai lietuviams išvesti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurinija @ 2011 04 14, 23:07)
Abiejų  biggrin.gif  bet esmė tame, kad paršiau jiems laišką prieš kokias dvi savaites, sakė per savaitės laiką bus atsakymas, o iki šiol nieko, gal vėl rašyt reik  g.gif  o kokį insurance nusprendei jau?  smile.gif

Gal jau pranešė ką nors? Nesmagu, kad taip tempia gumą, tikiu, jau norėtųsi žinot g.gif
Nenusprendžiau dar.. tikriausiai imsiu Aberdeeną. Bet čia toks pasirinkimas, kad net neįsivaizduoju ką daryt, paskui užgraušiu save, jei nepatiks biggrin.gif Ką tu nusprendei?
Atsakyti
Rašiau į universitetus, bet dar neatrašė ( o gal ir neatrašys ) tad klausiu jūsų . Planuoju stot į užsienį, bet dėl šiokių tokių reikalų praleidau deadline 4u.gif Tad mano klausimas toks, ar šiais metais pasimokius vienus metus Lietuvoje ir metus studijas, turėsiu galimybę stoti į Airiją ir pretenduoti į nemokamas studijas? Nes metų studijos ir dar + nutrauktos lyg ir nesiskaitytų kaip bakalauras. Visai pasimetus aš ax.gif
Atsakyti
Niekuo nepadėsiu, nes apie studijas Airijoje nieko nežinau (kiek dabar akim kelis psl permečiau, tai panašu, kad dėl stojimo Airijoje neturėtų tau kilti problemų, nes bakalauras skaitosi įgytas tik tada, kai jau popierėlį turi, o po metų ir dar nutraukus studijas tikrai nieko negausi), bet tai kam tu stosi LT studijuot? Man tai čia nieko neduodantis dalykas atrodo, o dar ir pakainuos normaliai. Nebent žinai, kad tau stojant į Airiją pirmą kursą užskaitytų ir leistų perstot Airijoj iš karto į antrą, tai tikrai protingas žingsnis, bet jeigu viską iš naujo planuoji pradėt, tai dar pagalvok ar iš viso verta čia LT stot.
Atsakyti
QUOTE(Chloe05 @ 2011 04 21, 12:51)
Rašiau į universitetus, bet dar neatrašė ( o gal ir neatrašys ) tad klausiu jūsų . Planuoju stot į užsienį, bet dėl šiokių tokių reikalų praleidau deadline  4u.gif  Tad mano klausimas toks, ar šiais metais pasimokius vienus metus Lietuvoje ir metus studijas, turėsiu galimybę stoti į Airiją ir pretenduoti į nemokamas studijas? Nes metų studijos ir dar + nutrauktos lyg ir nesiskaitytų kaip bakalauras. Visai pasimetus aš ax.gif

Kaip Fanfane jau parase- metai laiko, kad ir bakalauro kurse, nieko neduos, nes kol viso kurso nebaigsi negausi certifikato.
Ir apskritai mestos studijos yra zymimos kaip minusas- nes i tave iskart ziuri kaip i neapsisprendusi ir galvoja kad yra didele tikimybe kad ir ten istojus persigalvosi ir po metu mesi. As jau geriau tada metus niekur nestociau.... Bet siaip iki birzelio dar galima siust aplication formas, nes kaikurie kursai dar turi vietu ir buna mazas sansas patekt.
Atsakyti
QUOTE(-Astreja- @ 2011 04 21, 18:58)
Kaip Fanfane jau parase- metai laiko, kad ir bakalauro kurse, nieko neduos, nes kol viso kurso nebaigsi negausi certifikato.
Ir apskritai mestos studijos yra zymimos kaip minusas- nes i tave iskart ziuri kaip i neapsisprendusi ir galvoja kad yra didele tikimybe kad ir ten istojus persigalvosi ir po metu mesi. As jau geriau tada metus niekur nestociau.... Bet siaip iki birzelio dar galima siust aplication formas, nes kaikurie kursai dar turi vietu ir buna mazas sansas patekt.

Ten kur aš noriu vietų jau nebėra smile.gif o ir šiaip manau viskas būtų gerai, domėjausi, galima netgi susitarti, kad užskaitytų tą vieną kursą. Be to ir ne iš tingulio praleidau tą deadline, tad aš esu optimistė ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Fanfanė @ 2011 04 21, 13:35)
Gal jau pranešė ką nors? Nesmagu, kad taip tempia gumą, tikiu, jau norėtųsi žinot  g.gif
Nenusprendžiau dar.. tikriausiai imsiu Aberdeeną. Bet čia toks pasirinkimas, kad net neįsivaizduoju ką daryt, paskui užgraušiu save, jei nepatiks biggrin.gif Ką tu nusprendei?

Na va, šian atėjo offeris biggrin.gif 8 BA ir IELTS 6.5. Imu firm Aberdeen, o kadangi sąlygas įvykdau, tai insurance galiu bet ką imti, spėju, kad imsiu Dundee rolleyes.gif

Chloe05, o Airijoje mokslai nėra mokami kartais? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurinija @ 2011 04 21, 23:25)
Na va, šian atėjo offeris biggrin.gif 8 BA ir IELTS 6.5. Imu firm Aberdeen, o kadangi sąlygas įvykdau, tai insurance galiu bet ką imti, spėju, kad imsiu Dundee  rolleyes.gif

Bet čia tai geriausias dalykas koks tik gali būti, kai jau žinai kur važiuoji tai nereikia blaškytis. thumbup.gif Negalvoji į Aberdeeną nuvažiuot apsižiūrėt bendrikų, šiaip pabūt ten? Planuoji vasaros pradžioj išvažiuot ar prieš pat mokslo metus?
Atsakyti
QUOTE(Aurinija @ 2011 04 21, 23:25)
Na va, šian atėjo offeris biggrin.gif 8 BA ir IELTS 6.5. Imu firm Aberdeen, o kadangi sąlygas įvykdau, tai insurance galiu bet ką imti, spėju, kad imsiu Dundee  rolleyes.gif

Chloe05, o Airijoje mokslai nėra mokami kartais?  g.gif

Na kiek žinau nemokami visiems EU piliečiams mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Fanfanė @ 2011 04 21, 23:13)
Bet čia tai geriausias dalykas koks tik gali būti, kai jau žinai kur važiuoji tai nereikia blaškytis.  thumbup.gif Negalvoji į Aberdeeną nuvažiuot apsižiūrėt bendrikų, šiaip pabūt ten? Planuoji vasaros pradžioj išvažiuot ar prieš pat mokslo metus?

Vat dar pilnai nežinom, kaip daryt g.gif galvoju kol kas rugpjūčio pradžioj važiuoti, ten mokslai nuo rugsėjo 20 dienos, tai laiko nemažai būtų smile.gif bet gal kas pasikeis dar. Aberdeen gyvena draugo draugas, tai gal padės pradžioj įsikurt smile.gif o kiap tu galvoji, kada jau išlėkti ten?

QUOTE(Chloe05 @ 2011 04 22, 20:11)
Na kiek žinau nemokami visiems EU piliečiams  mirksiukas.gif

Ai va, radau: Europos Sąjungos šalių studentams, siekiantiems bakalauro laipsnio valstybinėje Airijos aukštojo mokslo įstaigoje, mokslas yra NEMOKAMAS (svarbu būti jaunesniu nei 23 metai, ir niekada nestudijavusiu šioje valstybėje). Tačiau yra kasmetinis 1500 eurų registracijos mokestis (kai kuriais išimtiniais atvejais gali būti atleistas ir nuo šio mokesčio).
Atsakyti