Įkraunama...
Įkraunama...

Užsienio universitetai

Aha, reikės rašyt, nieko čia neišmastysiu drinks_cheers.gif Dabar toks nušvitimas atėjo, kad jei būtų prašę IELTSo, tai tipo atsiversk lentelę ir pažiūrėk, o jei neprašo, tai neprašo.. biggrin.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Leila Morphia @ 2011 03 18, 08:39)
UK ir EU siuos metu moka tik mokescius studentu organizacijom , ir pan dalykams. o uz pati moksla (Tuition fees) nemoka. Taciau kiek girdejau ir skaiciau nuo 2012m mokes jau ir sita. verysad.gif

Kaip suprast studentu organizacijom? blink.gif Jei neklystu, tai valstybe padengia mokesti uz studijas (tuition fees) studentam, kurie patys to neisgali padaryti (tikrinama finansine padetis). Taip pat studentai gali gauti lengvatines paskolas kitoms su studijomis susijusioms islaidoms padengti (kaip kazkas jau rase). Ir dar studentam leidziama dirbti nuo studiju laisvu metu (nepamenu tikslaus valandu skaiciaus) bei maziau atskaiciuojama pajamu mokescio.
Kazkas berods minejo, kad paskaitu nedidelis valandu kiekis per savaite, nesidziaukit labai-cia studentai skatinami mokintis savarankiskai ir pacioj pradzioj isaiskinama, kad pvz per savaite turit mokslam skirti 35 val, jei paskaitose praleidziat 20 val, likes laikas bibliotekoj ir pan-mokantis cool.gif

QUOTE(Aurinija @ 2011 03 18, 17:43)
Aš važiuosiu su drauge į tą patį miestą thumbup.gif  abi imsim aberdeen firm  bigsmile.gif

Aurinija, mano kelios koleges Aberdeen studijavo, tai labai gyre thumbup.gif Viena net is Glasgow uni persikele, sake Aberdeene fainiau, univeras mazesnis, bet atmosfera daug geresne. Ir pats miestas sake liux, del darbu neturetu but problemu. Vienintele beda, tik kad brangus jis, bet visa kita-super wub.gif

Beje, jei kam reikia info apie finansus pabandykit paieskoti cia gal rasit ka naudingo 4u.gif
Aciu fanfanei, kad primine, jog seniai temoj nerasiau (nors pasiskaitau nuolat!). 4u.gif
Atsakyti
O, kaip gera išgirsti gerų atsiliepimų bigsmile.gif aš susirašiau su vaikinu, kuris ten jau penktus metus gyvena, tai sakė, kad vienintelis minusas ten - oras, nes lyja jau vos ne mėnesį, čia taip anksčiau man sakė biggrin.gif gerai, kad pasireiškei, Ajste, trūko tavo atsiliepimų visom temom smile.gif
Atsakyti
Sveikos! smile.gif
Gal ką esate girdėjusios apie University of Hertfordshire (Hatfield'e, netoli Londono)? Gal galėtumėt ką nors papasakoti apie jį, jei tik esate susidūrusios?
Atsakyti
Aciu, Aurinija 4u.gif
Kiek girdejau, Aberdeene salciau, bet lyja maziau palyginus su Glasgow.
Be to su laiku pripranti skustis oru, o ypac tokiu niuru, tai kartais atrodo, kad menesiais lyja sad.gif Manau svarbiausia, kad mokslu kokybe tenkintu, tada nebus laiko dometis orais, nebent vasara wink.gif
Atsakyti
Bandžiau išsinagrinėt visus galimus atvejus ir mano galva rimčiausiai pretenduočiau į Scholarshipą. Bet nesuprantu, a punkte jie nori, kad žmogus nuolat gyventų iki studijų Anglijoj? g.gif Jeigu grybauju ir nieko panašaus gaut neįmanoma, tai irgi informuokit biggrin.gif
A Warwick Scholarship of £1,500 p.a. will be awarded to students who satisfy the following criteria:
a) Ordinarily resident in the UK and eligible to pay variable tuition fees at the rate of £3,375 for the 2011-2012 academic year (fees of £1,345 for students on 2+2 courses)
e) Independent student or from a family where the household income has been assessed by www.direct.gov.uk/studentfinance as less than £36,001 a year.
Atsakyti
QUOTE(Fanfanė @ 2011 03 26, 22:04)
Bandžiau išsinagrinėt visus galimus atvejus ir mano galva rimčiausiai pretenduočiau į Scholarshipą. Bet nesuprantu, a punkte jie nori, kad žmogus nuolat gyventų iki studijų Anglijoj?  g.gif Jeigu grybauju ir nieko panašaus gaut neįmanoma, tai irgi informuokit biggrin.gif
A Warwick Scholarship of £1,500 p.a. will be awarded to students who satisfy the following criteria:
a) Ordinarily resident in the UK and eligible to pay variable tuition fees at the rate of £3,375 for the 2011-2012 academic year (fees of £1,345 for students on 2+2 courses)
e) Independent student or from a family where the household income has been assessed by www.direct.gov.uk/studentfinance as less than £36,001 a year.

Aha, punktas a yra zmogui, kurio gyvenamoji vieta JK, punktas e nepriklausomas studentas (gyveni atskirai nuo tevu, pats save islaikai) arba seimos pajamos maziau kaip nurodyta suma pagal direct.gov paskaiciavimus.
4u.gif
Atsakyti
Visus punktus atitikt reikia verysad.gif Nu kažko kito reiks ieškotis, ačiū Ajste biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2011 03 26, 20:51)
Aciu, Aurinija 4u.gif
Kiek girdejau, Aberdeene salciau, bet lyja maziau palyginus su Glasgow.
Be to su laiku pripranti skustis oru, o ypac tokiu niuru, tai kartais atrodo, kad menesiais lyja sad.gif Manau svarbiausia, kad mokslu kokybe tenkintu, tada nebus laiko dometis orais, nebent vasara wink.gif

Aš ir manau, kad svarbiausia universitetas ir mokslo kokybė, o ne tai, kad Aberdeen padėtis geografinė nelabai gera ar pan, aš juk mokytis ten važiuosiu, kas svarbiausia, nors, žinoma, norėtųsi visad geriau kažko smile.gif

Aš ir dabar domėjaus dėl paramos, galimos stipendijos, bet kiek radau, tai, rodos, nelabai variantų yra, nes dauguma taikoma vietiniams doh.gif
Atsakyti
Gal kas turit TOEFL PBT knygu parduoti? su klausymais butinai.

Kaip manot ka geriau laikyti ar PBT ar IBT, bijau su tuo kompu dirbt, kad nenusimauciau biggrin.gif bet to ar snekejimas labai sunkus?
Atsakyti
QUOTE(Tulpelyte @ 2011 03 29, 16:20)
Kaip manot ka geriau laikyti ar PBT ar IBT, bijau su tuo kompu dirbt, kad nenusimauciau biggrin.gif bet to ar snekejimas labai sunkus?

O kodėl tu toefl pasirinkai laikyt, o ne ieltsa? Draugė (ji į JAV stoja) laikė, tai sakė tas su kompu darbas ir yra sunkiausia smile.gif Aišku, jei su kompu daug dirbi ir tau čia ne naujiena, tai nieko baisaus, bet kalbėjimas su kompu vis tiek "savotiškas" biggrin.gif Sunku tai, kad gyvai kalbant dar žmogus supranta kada tu baigi sakinį ir pan., o ten įrašas kažką pasako ir turi atkalt lygiai laikui pakalbėt, nes baigiasi laikas ir viskas automatiškai nutraukiama. Jei gerai pamenu ir kalbėt ten reikia vienoj daly 5min g.gif Bet šiaip ji aukštą balą gavo, tai gal nėra per daug sunku gerai išlaikyt.
QUOTE(Aurinija @ 2011 03 27, 21:25)
Aš ir dabar domėjaus dėl paramos, galimos stipendijos, bet kiek radau, tai, rodos, nelabai variantų yra, nes dauguma taikoma vietiniams  doh.gif

drinks_cheers.gif Aš ir nieko neradau.
Atsakyti
QUOTE(Fanfanė @ 2011 03 29, 15:34)
O kodėl tu toefl pasirinkai laikyt, o ne ieltsa? Draugė (ji į JAV stoja) laikė, tai sakė tas su kompu darbas ir yra sunkiausia smile.gif Aišku, jei su kompu daug dirbi ir tau čia ne naujiena, tai nieko baisaus, bet kalbėjimas su kompu vis tiek "savotiškas" biggrin.gif Sunku tai, kad gyvai kalbant dar žmogus supranta kada tu baigi sakinį ir pan., o ten įrašas kažką pasako ir turi atkalt lygiai laikui pakalbėt, nes baigiasi laikas ir viskas automatiškai nutraukiama. Jei gerai pamenu ir kalbėt ten reikia vienoj daly 5min  g.gif Bet šiaip ji aukštą balą gavo, tai gal nėra per daug sunku gerai išlaikyt.

Ieltso nenoriu vien del sumos, plius varyt i Vilniu ir gali buti kad kelias dienas laikyti si testa tektu. Turiu visus offerius jau, bet kazkaip masciau nebestot siais metais (per brangu viskas), padirbet po mokslu metus, bet manau, kad reikia bandyt, ten isikure artimi zmones, tai vat sitas paskatino bandyt toliau, bet vat menesis liko iki toefl testo biggrin.gif kazin imanoma pasiruost? masciau apie popiierini TOEFL, bet kad knygu jam niekur nerandu doh.gif
Atsakyti