Stojau į:
1. University of Leeds:
"An overall of 90% in the Brandos Atestatas, with a minimum of 80% in three
state exams, to include Maths.
6.5 overall on IELTS, with at least 5.5 in each component"
2. The University of Aberdeen:
"Pass Brandos Atestatas with overall mark of 8.5 or better. Obtain 9 in English
or
IELTS 6, including 6 in writing, or TOEFL 550/CB 213, including TWE 4, or TOEFL
iBT80, including 20 in writing"
3. Newcastle University:
"Lithuanian Brandos Atestatas
with 8
Overall
including 7 in Mathematics
and 80% in 3 State Exams and
Pass at IELTS with overall band score of 6.5"
4. University of Sussex.
5. The University of Edinburgh
Iš paskutinių dviejų dar laukiu atsakymų Nors laikiau IELTS'a, mane Aberdeenas labai suviliojo su savo sąlygom, tai dabar ieškau kuo daugiau informacijos apie šį universitetą, miestą
QUOTE(Fanfanė @ 2011 02 26, 17:27)
O čia tik stomologijos specialybėj interviu tokia tvarka vyksta ar visose taip pat?
O į kokius universitetus stojai, gal daugiau atsakymų turi?
O į kokius universitetus stojai, gal daugiau atsakymų turi?
ne, nevisose Priklauso nuo universiteto admissions ofiso. Sitam kur as stot bandau i stomatologija tik siemet pakeite normalu iterviu i toki, o i medicina man lyg sake pernai ar uzpernai bet priklauso nuo universiteto, kai kur tokiu isvis dar nedaro, bet manau su laiku pasikeis visur, nes tikrai liuks
QUOTE(Sodom @ 2011 02 26, 18:10)
Ačiū, nuraminai mane Šiaip, tai net nesitikėjau tokio lengvo offerio, dabar atsipalaidavus galėsiu eiti į egzaminus, nors dar laukiu atsakymo iš Edinburgho. Iš kitų universitetų offeriai buvo kur kas griežtesni, bet taip pat įgyvendinami Stoju į "Accounting and finance" o tu?
Aš į International Relations and Hispanic Studies Ir kadangi vieninteliam universitete buvo būtent šitą specialybė, nes kitur Politics and Spanish, tai rimtai galvoju imti jį firm
Beje, kas man buvo su Edinburgu. Gavau nesėkmingą atsakymą, paklausiau kodėl, neatsakė beveik du mėn (aš išsiunčiau spalio mėnesį anketą dar). Pakartotinai nusiunčiau užklausimą ir parašė, kad atseit atmetė, nes neatsiunčiau jiems egzaminų predicted grades tada klausiu jų, kaip aš galėjau juos atsiųst, jei manęs to nieks net nepaklausė. Ir tada atsakė, kad jie užsiėmę, neturi laiko sekiot iš paskos ir prašyt, kad atsiųstų predicted grades
QUOTE(Sodom @ 2011 02 26, 19:36)
Leedsas nemažai užsiprašė Šiais metais jie labai įdomiai žmonėms (kurių mano galva lygis labai panašus) vienam atsiuntė LABAI lengvas sąlygas, kažką į aberdeeno panašaus, o kitą žmogų atmetė Matyt nuo vertintojo priklauso Beje kiek IELTS'ą išsilaikei?
QUOTE(-Astreja- @ 2011 02 26, 19:38)
ne, nevisose Priklauso nuo universiteto admissions ofiso. Sitam kur as stot bandau i stomatologija tik siemet pakeite normalu iterviu i toki, o i medicina man lyg sake pernai ar uzpernai bet priklauso nuo universiteto, kai kur tokiu isvis dar nedaro, bet manau su laiku pasikeis visur, nes tikrai liuks
O kuo "normalus" interviu skiriasi nuo šito? Aš kažkaip įtariu, kad mane į tą "normalų" pakvietė, nes jokios papildomos info neteikė (apie Nottingham universitetą čia)
QUOTE(Aurinija @ 2011 02 26, 21:11)
Beje, kas man buvo su Edinburgu. Gavau nesėkmingą atsakymą, paklausiau kodėl, neatsakė beveik du mėn
Tai tu jiems ir nusiųsk. Parašyk priežastį kodėl rašai, kad jie tave be reikalo atmetė, dar parašyk kad tipo paskui paprašė ir tu jiems siunti Prirašyk aišku savo UCAS numerį ar dar kokius kontaktus, kad negrybautų.
Mano draugei indentiška situacija buvo (neatsimenu ar pasakojau ). Edinburgas ją atmetė ir parašė, kad jos lygis žemesnis už minimumą, mūsų reakcija tokia nes 9,7 vidurkis, tai parašėm laišką, paaiškinom mūsų vertinimo sistemą, aiškiai pasakėm, kad jie čia žiaurią klaidą padarė, tada paprašė predicted grades ir pasakė kad anketą vėl (nors jau anketoj unsuccessful statusas) svarstys. Pabandyt verta
QUOTE(Fanfan? @ 2011 02 26, 19:36)
O kuo "normalus" interviu skiriasi nuo ito? A kakaip ?tariu, kad mane ? t¹ "normal?" pakviet?, nes jokios papildomos info neteik? (apie Nottingham universitet¹ čia)
Universiteto puslapyj kur raso apie pasirinkta specialybe admission procese kartais buna parasyta koks interviu bus, pvz group interviu- kuriam buna keli stojantieji, pora destytoju ir duoda tema kuria grupe turi diskutuot. O tas "normalus" interviu, tai nueini, kabinete uz ilgo stalo sedi 4- 5 destytojai, kede priesais ir klausineja visi po biski siaip sitas bent jau man buvo baisiausias, gal kad uz duru netrumpai laukiau ir jaudulys sukilo group visai nieko, nes jei neturi ka pasakyt kuriuo momentu- nebus tyla, nes kiti snekes, bet tuo paciu reikia stand out kazkuo, kad isimintum dar kai kur pries "normalu" duoda rasomaja dali, reik ats I klausima, pvz man buvo kokius 3 zmones pasiimtum I big brother house (realybes sou) ir kodel tai sitas kur mini lengvesnis atrode
Beje, kas man buvo su Edinburgu. Gavau nesėkmingą atsakymą, paklausiau kodėl, neatsakė beveik du mėn
Wow harsh, aš turbūt tą patį gausiu, nes predicted grades irgi neparašiau na ką Aberdeenas irgi neblogas variantas Beje, Leedsas asmeniškai man email parašė ir paprašė, kad jiems atsiųsčiau predicted grades, nes kitaip jie negali apsispręsti kokias sąlygas man iškelt Tai čia viskas nuo vertinančio žmogaus priklauso turbūt Tik keista, kad Leedsas laiko paklausti apie predicted grades turi, o Edinburghas ne QUOTE
Beje kiek IELTS'ą išsilaikei?
Nedaug gavau 6,5. Šiaip 7 būtų buvę, jeigu writingą bučiau 6 parašius, o gavau 5,5 :/ Niekada man nesisekė rašinius rašyt
QUOTE(-Astreja- @ 2011 02 26, 22:16)
Universiteto puslapyj kur raso apie pasirinkta specialybe admission procese kartais buna parasyta koks interviu bus, pvz group interviu- kuriam buna keli stojantieji, pora destytoju ir duoda tema kuria grupe turi diskutuot. O tas "normalus" interviu, tai nueini, kabinete uz ilgo stalo sedi 4- 5 destytojai, kede priesais ir klausineja visi po biski
Iš pasakojimo baisiai atrodo Dėkui už info
QUOTE(Sodom @ 2011 02 27, 01:02)
Nedaug gavau 6,5. Šiaip 7 būtų buvę, jeigu writingą bučiau 6 parašius, o gavau 5,5 :/ Niekada man nesisekė rašinius rašyt
Geras rezultatas! Aš jau paranojiškai bijau, kad koks 5 pareis ir bye bye mano studijoms Apie ką rimčiau galvoji - newcastle ar aberdeena? Kaip suprantu kol kas realiausi variantai
O vis tik su Edinburgu kvaila ta situacija.. Tada aš jos paklausiau, kodėl mano draugės paprašė predicted grades (ji į fiziką stoja), o man jau nebuvo laika, tai va taip atsakė:
We cannot comment on other applications. As previously stated, our degree programmes are extremely popular and there is a great deal of competition for a limited number of places. For Spanish, we have received many applications with no predictions and do not have the time to chase students for them.
We cannot comment on other applications. As previously stated, our degree programmes are extremely popular and there is a great deal of competition for a limited number of places. For Spanish, we have received many applications with no predictions and do not have the time to chase students for them.
Sveikutės,
Esu čia naujokė, bet tikiuosi,kad priimsit į diskusiją
Žadu ir pati migruoti iš Lietuvos ir ko gero taip išeis, kad trauksiu į Aberdeeną. Mat Glazgas į abi spec. atmetė (atestatą jau turiu,tad vieno egzo pritrūko iki 95% ) St Andrews irgi atmetė,o Aberdeen atsiuntė unconditional. Dar laukiu žinių iš Edinburgo,bet jau pratinuosi su mintimis apie granitinį miestą
Tik baisiai baisiai baisu dėl darbų,mat tėveliai tikrai neišgalės pilnai išlaikyti:/
Gal dar kuri iš jūsų žada kelti sparnus į Aberdeen?:]
Esu čia naujokė, bet tikiuosi,kad priimsit į diskusiją
Žadu ir pati migruoti iš Lietuvos ir ko gero taip išeis, kad trauksiu į Aberdeeną. Mat Glazgas į abi spec. atmetė (atestatą jau turiu,tad vieno egzo pritrūko iki 95% ) St Andrews irgi atmetė,o Aberdeen atsiuntė unconditional. Dar laukiu žinių iš Edinburgo,bet jau pratinuosi su mintimis apie granitinį miestą
Tik baisiai baisiai baisu dėl darbų,mat tėveliai tikrai neišgalės pilnai išlaikyti:/
Gal dar kuri iš jūsų žada kelti sparnus į Aberdeen?:]
QUOTE(Aurinija @ 2011 02 27, 19:48)
O vis tik su Edinburgu kvaila ta situacija..
Tai tu jiems tiek daug neranišėk, parašyk, kad prašė atsiųst predicted grades ir dabar tu jiems siunti tuos pažymius. Į wordo dokumentą iš ucas anketos nusikopink savo pasirinkimus ir parašyk kokius daugmaž planuoji gaut, prisek prie laiško ir siųsk (arba tiesiog į laišką įrašyk), ničnieko neklausk, čia tipo viskas aišku, suklydo ir tegul taiso Taigi pabandyk, 5min darbas, o blogiau nebus.
QUOTE(menoware @ 2011 02 27, 19:52)
O į kokią specialybę stoji? Turbūt nemažai bus stojančių į aberdeeną Kiti Škotijos universitetai švelniai tariant pačiuožę ant pažymių ir egzų, o Anglija savo kainom gąsdina, tai pasirinkimo daugiau kaip ir nėra
Beje, jei tu jau egzus išlaikius, tai gal šiais metais Lietuvoj studijavai?
Stoju į History or Art+French:) na taaaaip,grasinosi škotai,kad reikalavimus griežtins,bet kad tieeeek:o Glazgas praeitais metais iš mano pažįstamų prašė tik 65% iš egzų.
O Aberdeene tai nujaučiu lietuvių populiacija vėl padidės drastiškai,nes tikrai mažai jie prašo,o univeras tikrai neblogas:) aš iš anglų 72% teturiu,o IELTS vis viena neprašė
Ne,nestudijuoju,iškart po egzų sužinojimo nutariau,kad stosiu į užsienį,o šie metai gavosi toks poilsis,nes darbo taip ir neradau,vistik bent po truputėlį taupausi. Finansinė škotijos pusė labai gąsdinančiai skamba:D
O Aberdeene tai nujaučiu lietuvių populiacija vėl padidės drastiškai,nes tikrai mažai jie prašo,o univeras tikrai neblogas:) aš iš anglų 72% teturiu,o IELTS vis viena neprašė
Ne,nestudijuoju,iškart po egzų sužinojimo nutariau,kad stosiu į užsienį,o šie metai gavosi toks poilsis,nes darbo taip ir neradau,vistik bent po truputėlį taupausi. Finansinė škotijos pusė labai gąsdinančiai skamba:D
Smagu, aš irgi apie šią sritį iš pradžių galvojau, iš programų įdomi atrodo
Dėl universiteto gerumo tai tas reklamos brukimas mane atstumia Per metus tris aberdeeno atstovus agituojančius ten stot teko sutikt, nors realiai paskaitos turėjo būti bendrai apie studijas UK, o gaudavosi vien tik apie aberdeen'ą ir jo istoriją Nežinau ar geram universitetui reikėtų šitiek reklamos.. jau nekalbu apie laiškus kasdien siunčiamus, "chat'us" visokius ir pan. Ot bus baika kai pati ten važiuosiu
Iš kitos pusės žiauriai gerai kad mokslas nemokamas, atstudijuoji ir vargo nematai
Dėl universiteto gerumo tai tas reklamos brukimas mane atstumia Per metus tris aberdeeno atstovus agituojančius ten stot teko sutikt, nors realiai paskaitos turėjo būti bendrai apie studijas UK, o gaudavosi vien tik apie aberdeen'ą ir jo istoriją Nežinau ar geram universitetui reikėtų šitiek reklamos.. jau nekalbu apie laiškus kasdien siunčiamus, "chat'us" visokius ir pan. Ot bus baika kai pati ten važiuosiu
Iš kitos pusės žiauriai gerai kad mokslas nemokamas, atstudijuoji ir vargo nematai