Įkraunama...
Įkraunama...

Užsienio universitetai

QUOTE(Fanfanė @ 2011 02 21, 20:32)
Kiek aš suprantu (pagal googlą) tai GCSE 10 klasės baigimo atestatas, GSE - 12 klasės baigimo atestatas. Iš tikro tai neturiu žalio supratimo biggrin.gif
O kam prireikė jei ne paslaptis? smile.gif

Ne paslaptis biggrin.gif Nežinau ar rinktis vokiečių kl. B ar A lygį biggrin.gif (aš 10 kl.). Nes kai kur norint studijuoti kalbas rašo, kad reikia GCSE/GCE kokio nors pažymio iš kažkokios kalbos... :/
Atsakyti
QUOTE(Chr. @ 2011 02 21, 19:14)
Pasimečiau dėl tų egzaminų - gal kas suprantat? Nedaeina man kas yra GCE ir kas yra GCSE? Čia GCE valstybinis, o GCSE mokyklinis egzas ar kaip?smile.gif

Teisingai Fanfane atrase- GCSE yra kaip musu pagrindines mokyklos baigimas ir GCE yra vidurines baigimas. GCE uztrunka 2 metus po pagrindines baigimo, po pirmu metu gauni AS ir po antru gauni A level. Nezinau kaip dabar, bet kai as (pries 5 metus) siunciau savo vidurines atestata palyginimui i NARIC (kur pasako koks tavo uzsienietisko sertifikato atitikmuo UK) tai mano 12 klasiu prilygino AS lygiui doh.gif skambinau aiskintis- tai sake jie cia mokosi 13 metu (nes pradeda metais anksciau nei mes), uztai mano 12 metu atitinka tik AS ir ne A lygi doh.gif ir dar uztai kad mes mokomes daugiau dalyku negu kad laikom egzaminus is ju- ko niekaip nesuprantu kuo tai minusas, o ne pliusas g.gif nors dabar daug universitetu turi savo prisilyginimo sistema, tai nevisur butina turet ta prilyginima, tai paziurek gal reikalavimuose tures uzsienietiska (lietuviska) atitikmeni tam reikalavimui? g.gif
Atsakyti
hm nu kažkaip keista, jei reikia 10 kl. pažymio...
Atsakyti
Siaip 10kl pazymiai negauna jokiu balu per UCAS, bet ju praso todel, kad jei pvz truksta balo, tada ta info naudojama kaip supporting information ir tas gali padet arba ne patekt i norima vieta ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Fanfanė @ 2011 02 21, 20:32)
bet pinigai tai irgi nemenkas reikalas.. aš kai pagalvoju kokią paskolą pasiimsiu tai net negera pasidaro  lotuliukas.gif

Va va, paskolos ir aš laaabai bijojau, todėl kažkaip ant širdies lengviau, kad nereiks jos imt biggrin.gif

Beje, Astreja teisi. Negaliu teigti, kad visuose, bet dauguma universitetų tikrai turi nustatytus atitinkamus reikalavimus užsienio studentams. Jei nėra tinklapy, tai parašyk ir paklausk paštu smile.gif
Atsakyti
O as katik grizau po antro interviu i stomatologija thumbup.gif tam paciam universitete kaip ir anas interviu buvo, tik sitas kursas 5 metai, kai anas 4... O kaip sujuokino, nes jie daro vadinamuosius mini interviu, kur turi 4 destytojus atskiruose kambariuose ir pas kiekviena 5min buni (ir pas pirma eini 2 kart), tai emiau ir papuoliau i lygiai toki pati interviu- visi toki patys klausimai doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif kai pasakiau gale, tai net varda uzsirase tas kur atsakingas uz priemimus, nes sake dar taip niekam nebuvo, o as ir sakau, kad jau greiciau niekas neprisipazino lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Tik erzina kad ats taip ilgai eina, jau daugiau nei 5 savaites kai to pirmo ats laukiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(-Astreja- @ 2011 02 23, 17:34)
O as katik grizau po antro interviu i stomatologija  thumbup.gif 

O ko tokiuose interviu klausia? Tik apie motyvaciją/patirtį? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Fanfanė @ 2011 02 23, 15:51)
O ko tokiuose interviu klausia? Tik apie motyvaciją/patirtį?  ax.gif

istikruju gan idomu siti mini intervius, kiekvienas destytojas turi savo klausima, tai prasidejo su klausimu, kokios mano manymu vertybes yra reikalingos stomatologui. Ir kai atsakineji tada jie per tas 5 min gali dar konors priklausomai nuo atsakymo paklausti.
Antram dave nuotrauka (tokia lieva lotuliukas.gif ) ir reikejo pirmoj dalyj ja apibudinti, kaip pasakojant kam nors kas jos nemato ir antroj dalyj pasakyt kodel mano manymu jie sito klausia stomatologijos studentu.
Trecias buvo kokia mano patirtis, kas mane vercia manyti kad as busiu gera stomatologe.
Ketvirtas buvo case study, mum dave ja 15 min pries interviu, galejom pasiruost, pasirasyt ir tada atsakyt. O ta case study buvo kad vaikui reikalingas kraujo perpylimas ir tevai nesutinka daryt perpylima- kokios su sita situacija susijusios problemos?
Ir paskutinis kuo as galiu prisideti prie stomatologijos instituto gyvenimo, ne akademiniu atzvilgiu (koki kiti interesai, kokia team player, kokiais papildomais uzsiemimais uzsiimu).
Juokingiausia kad net ta pacia eiga ir anakart gavau lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Siaip mano nuomone apie mini intervius liuks thumbup.gif turi 4 sansus gera pirma ispudi palikt ir netaip nervuojiesi, nes tik su vienu zmogum kalbi, kuriu dauguma labai draugiski ir faini thumbup.gif ir teisingiau gaunas, nes nera aptarem ir sitam geriau davem- cia kiekvienas pazymi kaip kas ir viskas drinks_cheers.gif

Atsakyti
Sveikos smile.gif

Aš naujokė šiame forume, bet norėčiau paprayti jūsų pagalbos. Ką tik gavau iš Aberdeeno offerį: "Pass Brandos Atestatas with overall mark of 8.5 or better. Obtain 9 in English
or

IELTS 6, including 6 in writing,"
Taigi norėjau pasitikslinti, čia manęs prašo tik 8,5 metinio vidurkio(be egzaminų?) ir 9 iš anglų kalbos arba 6 iš IELTS’o, taip pat ne mažiau 6 iš rašymo? Kadangi man 9 iš anglų ir taip išeina, tai man IELTS’o laikyti kaip ir nereikia?

Nes kažkur girdėjau kad universitetai kažkaip konvertuoja egzaminų rezultatus pvz: 70%-7; 80%-8, ir po to juo priskaičiuoja prie to "overall mark", ar tai tiesa? Ar galiu tiesiog nebesivarginti dėl egzaminų rezultatų biggrin.gif

Ačiū už atsakymą smile.gif
Atsakyti
Gali nesijaudinti, neįeina egzai smile.gif pati gavau tokį offerį ir jų paklausiau smile.gif į ką stoji?
Atsakyti
Ačiū, nuraminai mane biggrin.gif Šiaip, tai net nesitikėjau tokio lengvo offerio, dabar atsipalaidavus galėsiu eiti į egzaminus, nors dar laukiu atsakymo iš Edinburgho. Iš kitų universitetų offeriai buvo kur kas griežtesni, bet taip pat įgyvendinami smile.gif Stoju į "Accounting and finance" smile.gif o tu?
Atsakyti
QUOTE(-Astreja- @ 2011 02 23, 18:20)
Siaip mano nuomone apie mini intervius liuks  thumbup.gif  turi 4 sansus gera pirma ispudi palikt ir netaip nervuojiesi, nes tik su vienu zmogum kalbi, kuriu dauguma labai draugiski ir faini  thumbup.gif  ir teisingiau gaunas, nes nera aptarem ir sitam geriau davem- cia kiekvienas pazymi kaip kas ir viskas  drinks_cheers.gif

O čia tik stomologijos specialybėj interviu tokia tvarka vyksta ar visose taip pat? 4u.gif

QUOTE(Sodom @ 2011 02 26, 19:10)
Sveikos smile.gif

O į kokius universitetus stojai, gal daugiau atsakymų turi? smile.gif
Atsakyti