Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvimo mašinos ir viskas apie jas 4 tema

QUOTE(Gerbera123 @ 2012 03 19, 12:25)
Turiu Juki MO654DE, labai patenkinta, bet nesu bandžiusi tų kitų, tai patarti negaliu smile.gif
Dėl nuimamos rankovės tikriausiai įpročio reikalas. Mano siuvamojoje yra, bet nė karto nesu panaudojus  ax.gif nes kai mokiausi siūti, tokių dalykų nebuvo, o dabar jau siuvu kaip nuo seniai moku...

Visgi įsigijau ir aš Juki MO654DE.
Noriu paklausti dėl šio overloko reguliavimo. Ar jis toks jautrus, ar kaip, kad laaaabai jau reikiareguliuoti pagal kiekvieną medžiagos gabaliuką.
Pvz. paimu paprastą medvilninį audinį (tarkim kaip patalynei siūti), siūnant jį dvigubą nusireguliuoju, bet jau jau noriu prasiūti viengubą, reikia reguliuotis iš naujo siūlų įtempimus. Man kažkaip per jautriai atrodo g.gif
Kaip Jūsiškis, Gerbera?
Gal Singer meistras ką gali pasakyti?
Atsakyti
QUOTE(Serinute @ 2012 03 22, 00:23)
Kaip Jūsiškis, Gerbera?

Aš įtempimų faktiškai visai nereguliuoju (nebent kitokią siūlę ketinu siūti). Šiaip visi ant 4 nustatyti. O reguliuoju diferencialą. Iš pradžių nežinojau, kas čia tokio smile.gif bet dabar jau net iš anksto jaučiu, kada jį kaip reikės pasukti. Jei medžiaga minkštesnė, tai paprastai vienam sluoksniui diferencialą padidinu, arba jei įstrižą reikia siūti.
Beje, porą kartų kartų buvau blogai suvarsčius - na, teisingai, bet vienoj vietoj siūlas apsisuko (nemoku paaiškint). Tada kankinausi, atrodė, kad įtempimas netinkamas, bet kiek reguliavau vis tiek negraži siūlė. Nors tas suvėrimo netikslumas toks menkas atrodė...
O dar kai pakeičiu siūlus, tai viršuje paėmus kiekvieną patempiu smarkokai, kad gerai įlįstų į tą įtempimo ratuką.
Atsakyti
As irgi meistrelio noreciau paklausti. Kas galejo nutikti mano masiniukui.
2,5 metu turiu bernina bernette E66, neperseniausiai pradejo keistai dirbti, t.y. smarkiau paspaudus pedala net dreba visa, o ir dirba, rodos, garsiau nei seniau. Atrodo lyg kazkas atsilaisvino. Ar jau vezt pas meistra ar vyras galetu ten ka pareguliuot?
Nerandu dokumentu, nepamenu kiek garantinio dave

Aciu
Atsakyti
QUOTE(Gerbera123 @ 2012 03 22, 08:57)
Aš įtempimų faktiškai visai nereguliuoju (nebent kitokią siūlę ketinu siūti). Šiaip visi ant 4 nustatyti. O reguliuoju diferencialą. Iš pradžių nežinojau, kas čia tokio smile.gif bet dabar jau net iš anksto jaučiu, kada jį kaip reikės pasukti. Jei medžiaga minkštesnė, tai paprastai vienam sluoksniui diferencialą padidinu, arba jei įstrižą reikia siūti.
Beje, porą kartų kartų buvau blogai suvarsčius - na, teisingai, bet vienoj vietoj siūlas apsisuko (nemoku paaiškint). Tada kankinausi, atrodė, kad įtempimas netinkamas, bet kiek reguliavau vis tiek negraži siūlė. Nors tas suvėrimo netikslumas toks menkas atrodė...
O dar kai pakeičiu siūlus, tai viršuje paėmus kiekvieną patempiu smarkokai, kad gerai įlįstų į tą įtempimo ratuką.

Ačiū. Išbandysiu visus būdus,ką surašėte.
Atsakyti
QUOTE(Buttuke @ 2012 03 22, 09:15)
As irgi meistrelio noreciau paklausti. Kas galejo nutikti mano masiniukui.
2,5 metu turiu bernina bernette E66, neperseniausiai pradejo keistai dirbti, t.y. smarkiau paspaudus pedala net dreba visa, o ir dirba, rodos, garsiau nei seniau. Atrodo lyg kazkas atsilaisvino. Ar jau vezt pas meistra ar vyras galetu ten ka pareguliuot?
Nerandu dokumentu, nepamenu kiek garantinio dave

Aciu

pirmeuse sutepkit ja
Atsakyti
QUOTE(Bekky @ 2012 03 21, 20:17)
Aš turiu Bernina 800DL jau 5 metus. Jokių problemų, super siuva bet kokią medžiagą, tyliai, reguliuoti praktiškai nereikia.  Jis šiek tiek brangesnis, negu kiti modeliai, bet įvertinus, kad tokį daiktą perki daugeliui metų, tai tikrai negaila. Bent jau siusi tikrai su dideliu malonulu  smile.gif  O rankovinės platformos, apie kurią čia rašo mergaitės, tikrai nereikia. Puikiai tuos rankogalius galima apmėtyti iš vidaus.
Tikrai rekomenduoju.  4u.gif

Ačiū, prie šios mašinos aš ir pati linkstu 4u.gif

Turiu klausima, kadangi su tuo dar nebuvau susidurus, itariu, kad perdege masinos lempute. Ar pati ja galiu pasikeist, ar tam reikia meistro? Kurioj vietoj ji keiciama? Masina ELNA 2100. Busiu dekinga uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
Gal galite kas rekomenduot koki patikima siuvimo masinu meistra Vilniuje. Kreipciaus i SINGER MEISTRA, jei ne Kaune butu smile.gif
Atsakyti
Sveiki.
Gavau tokia "dovana"... g.gif Siuvimo masina husqvarna 2000. Nesu siuveja bet isbandziau ir siuva kolkas tyliai ir nepriekaistingai, bet.... ji ilga laika nenaudota ir prie jos nera jokios naudojimosi instrukcijos, zinau kad reikia sutepti ko gero bet kur tai daryt ir kaip nlb nusimanau. schmoll.gif doh.gif
Gal kas koki patarima galit duoti? 4u.gif O gal kas su tokia siuvate ir kokia atsiliepimai apie si daikta... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Loote @ 2012 03 24, 23:43)
Sveiki.
Gavau tokia "dovana"...  g.gif  Siuvimo masina husqvarna 2000. Nesu siuveja bet isbandziau ir siuva kolkas tyliai ir nepriekaistingai, bet.... ji ilga laika nenaudota ir prie jos nera jokios naudojimosi instrukcijos, zinau kad reikia sutepti ko gero bet kur tai daryt ir kaip nlb nusimanau.  schmoll.gif  doh.gif
Gal kas koki patarima galit duoti? 4u.gif O gal kas su tokia siuvate ir kokia atsiliepimai apie si daikta... ax.gif

http://www.youtube.c...h?v=No_XTJa9-ao
Atsakyti
Sveiki, gal galėtumėt patarti. turiu seną Podolsk mašiną, siūna tik tiesią siūlę. sugedusi ji dabar, velia apatinį siūlą.. svarstau, ar verta ją užsiimti taisyti ar pirkti naują. kadangi biudžetas labai ribotas, pasirinkau Rubina 886 (nuoroda). aš labai mažai siūnu. kaži buičiai užtektų tokios ar ji labai prasta ta mašina? nerandu jokių atsuiliepimų g.gif
būsiu dėkinga už patarimus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(InDovi @ 2012 03 28, 10:41)
Sveiki, gal galėtumėt patarti. turiu seną Podolsk mašiną, siūna tik tiesią siūlę. sugedusi ji dabar, velia apatinį siūlą.. svarstau, ar verta ją užsiimti taisyti ar pirkti naują. kadangi biudžetas labai ribotas, pasirinkau Rubina 886 (nuoroda). aš labai mažai siūnu. kaži buičiai užtektų tokios ar ji labai prasta ta mašina? nerandu jokių atsuiliepimų  g.gif
būsiu dėkinga už patarimus smile.gif

Podolsko mašinos PMZ praktiškai amžinos jeigu ju specialiai ne daužyti ir ne mėtyti.
Ju remontas yra labai paprastas.Dažniausiai užtenka gerai išvalyti,sutepti ir sureguliuoti
siūlų įtempimą.Labai dažnas "gedimas" neteisingai įstatyta adata. smile.gif Bet jeigu neužtenka vien tiesios siūles ir norisi daugiau operacijų tada pirkite kita tik senos ne išmeskite nes kiek pragyvens kinietiška Rubina nežino niekas. 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(oldas @ 2012 03 29, 01:00)
Podolsko mašinos PMZ praktiškai amžinos jeigu ju specialiai ne daužyti ir ne mėtyti.
  Ju remontas yra labai paprastas.Dažniausiai užtenka gerai išvalyti,sutepti ir sureguliuoti
  siūlų įtempimą.Labai dažnas "gedimas" neteisingai įstatyta adata. smile.gif Bet jeigu neužtenka vien tiesios siūles ir norisi daugiau operacijų tada pirkite kita tik senos ne išmeskite nes kiek pragyvens kinietiška Rubina  nežino niekas. 4u.gif

ačiū už atsakymą. senosios tikrai neketinu išmesti smile.gif 4u.gif
Atsakyti