Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvimo mašinos ir viskas apie jas 4 tema

QUOTE(*Elia* @ 2012 02 08, 11:16)
Sveiki smile.gif
Siuvu tik namų reikmėms, tai apseidavau su savo senutele Pfaff hobby, bet, pradejus dairytis naujos masinikes, pagalvojau, kad gal man isvis overloko reikia  blush2.gif
Niekad neturejau overloko, tai noriu uzduoti keleta kvailu klausimu.
Ar overloku galima tik susiuti, neapmetant?
Ar jis gali apmėtyti, bet nenupjauti?
Ar gali buitinis overlokas dirbti pav. su paltine medziaga, ar jie praktiskai trikotazui naudojami?
Jei jie siuna ir apdirba krasteli, tai praktiskai siuvimo masina beveik nereikalinga gaunasi?  g.gif

Atsakymai:

Overloku galima arba apmetyti arba susiuti kartu apmetant, o vien tik susiuti neina.

Pas dauguma siuolaikiniu overloku pasikelia peiliukas ir jis gali tik metyti nepjaunant. Bet vistiek siule eis palei krasta, nebus tokia siule kaip pas ploksciasiule, nebent butu hibridas, overlokas + ploksciasiule , tai sita masina ir siuva ir meto ir palenkia, bet ji skirta trikotazui.

Galima siuti ir paltine medziaga.

Siuvimo masina reikalinga, juk ji atlieka visai kitas operacijas nei overlokas, jos viena kita papildo. Juk reikia palenkti kelnes ar lopa prisiuti, ar kisene istatyti, su overloku to nepadarysi, jis tik detales sujungia arba apmeto.

mirksiukas.gif
Atsakyti
Gerbiamos Mamos, jau ketvirti metai, kaip aš su Jumis bendrauju šiame forume. Visą tą laiką Jūsų užsakymai padėjo man (ir ne tik man!) išgyventi. Širdingai dėkoju visoms savo klientėms už pasitikėjimą. Gal būt, turėdamas geresnes sąlygas, per tą laiką būčiau daugiau nuveikiąs, pav., organizavęs siuvėjų kursus arba atidaręs paklausiausių siuvimo reikmenų saloną (pats daug metų buvau siuvėjo kailyje, todėl žinau, ko siuvėjai reikia).
Šį pavasarį turiu išvažiuot iš Lietuvos. Turiu sau paruošiąs keletą mažai naudotu, bet labai vertingų siuvimo mašinų, skirtų kailiams, trikotažui ir kt. dalykams siūti (overlokai, plokščiasiūlės, kailinių s/m), kurias norėčiau parduoti tik į geras, mokančias rankas. ATSAKYSIU TIK Į TEL. SKAMBUČIUS.
Atsakyti
Ačiū už atsakymą 4u.gif
Dabar daug aiškiau smile.gif
Ko gero dar bandysiu remontuoti savo senute ir ieskot overloko.
Gal galėtumėt kokį modelį rekomewnduoti?
Atsakyti
Ir dar ,gal kas naudojasi brother xl5500 ? Kokia nuomone ?
Atsakyti
QUOTE(mazytezmona @ 2012 02 10, 11:17)
Ir dar ,gal kas naudojasi brother xl5500 ? Kokia nuomone ?

Aš turiu šią mašiną, įsigijau ją po Kalėdų. Kol kas naudoju ją kelnėms atlenkti, va ką tik seno megztinio apykaklę sutvarkiau. Dirba gana tyliai, siūlių kiek mažiau negu kitose (17 regis, bet jų kol kas man pakanka), be galo kompaktiška, nesunki. Pradėjus spausti pedalą ji pradeda dirbti iš lėto, nepuola šokti greitai siūti. Norėjau tokios buitinės mašinos, tai kol kas ji mano poreikius labai puikiai tenkina thumbup.gif
Atsakyti
Gal singermeustras galetu ka nors pasakyti apue brother bq25? tongue.gif itilpciau i savo biudzeta,ir man atrodo visai tinkama.ar tikrai?
Atsakyti
QUOTE(mazytezmona @ 2012 02 11, 23:09)
Gal singermeustras galetu ka nors pasakyti apue brother bq25? tongue.gif itilpciau i savo biudzeta,ir man atrodo visai tinkama.ar tikrai?

Gal pasisakys tie, kas jau turi tokio pat "sukirpimo" mašiną, pav., brother bq17? Principinio skirtumo tarp jų nėra - skiriasi tik kaina.
Atsakyti
Gal kas galit pasakyti kaip suprasti, ar masina siuna trikotaza? Domina butent Singer Smart II, niekaip nerandu verysad.gif
Atsakyti
Sveikos merginos smile.gif Sugalvojau ir as isigyti siuvimo masina, iki tol naudojau paprasta senovine mechanine masina. Atsirinkau kelis masinu modeliukus. Pagrindiniai kriterijai: overlokas,sagu kilpu apsiuvimas,butu komplekte papildomos kojeles ir beabejo paprasta naudotis. Patarkite prasau ar gerai mastau, nes visiskai nesuprantu tame reikale nieko g.gif

JANOME 423S Kaina: 769Lt
BROTHER XL5500 Kaina: 599 Lt vietoi 895,- BET NERA OVERLOKO FUNKCIJOS TAI ATKRENTA
LEADER VS 422A Kaina: 449Lt.
JANOME Sewist 525S Kaina: 779Lt. NAUJAS MODELIS JANOME Sewist 625E Kaina: 929Lt.
JANOME RE1306 Kaina: 349Lt.

Kaina zavi RE1306, taciau nera pagrindiniu kojeliu kaip kitu masinu komplektacijose. Jei susipirkti kojeles kaina gausis didoka o funkciju maziau nei kitose masinose. Visu kitu masinu funkcijos panasios ir priedu kiekis panasus, bet kainu skirtumas didelis pvz tarp LEADER VS 422A operacijos 22 ir JANOME Sewist 525S. operacijos 23 ir biskuti komplektacija skiriasi. Idomu kodel toks kainos skirtumas, ar visumoi Leader prastesnes masinos nei Janome.
Atsakyti
QUOTE(NaujokeS @ 2012 02 15, 15:01)
Sveikos merginos  smile.gif Sugalvojau ir as isigyti siuvimo masina, iki tol naudojau paprasta senovine mechanine masina. Atsirinkau kelis masinu modeliukus. Pagrindiniai kriterijai: overlokas,sagu kilpu apsiuvimas,butu komplekte papildomos kojeles ir beabejo paprasta naudotis. Patarkite prasau ar gerai mastau, nes visiskai nesuprantu tame reikale nieko  g.gif

JANOME 423S Kaina: 769Lt 
BROTHER XL5500 Kaina: 599 Lt  vietoi 895,- BET NERA OVERLOKO FUNKCIJOS TAI ATKRENTA
LEADER VS 422A  Kaina: 449Lt.
JANOME Sewist 525S  Kaina: 779Lt. NAUJAS MODELIS JANOME Sewist 625E Kaina: 929Lt.
JANOME  RE1306 Kaina: 349Lt.

Kaina zavi RE1306, taciau nera pagrindiniu kojeliu kaip kitu masinu komplektacijose. Jei susipirkti kojeles kaina gausis didoka o funkciju maziau nei kitose masinose. Visu kitu masinu funkcijos panasios ir priedu kiekis panasus, bet kainu skirtumas didelis pvz tarp  LEADER VS 422A operacijos 22 ir JANOME Sewist 525S. operacijos 23 ir biskuti komplektacija skiriasi. Idomu kodel toks kainos skirtumas, ar visumoi Leader prastesnes masinos nei Janome.

Radau dar tokia masinyte, labai uzsinorejau g.gif http://www.bernina.l...2-i230-sLT.html Ar verta buitinem reikmem tokia pirkt? kaip sitas gamintojas ar geras?
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2012 02 13, 21:22)
Gal kas galit pasakyti kaip suprasti, ar masina siuna trikotaza? Domina butent Singer Smart II, niekaip nerandu verysad.gif

ir mane domina kurios mašinos siuną trikotažą?
Atsakyti
Laba smile.gif ,

esu zalia siuveja lotuliukas.gif , noreciau isigyti Janome siuvimo masina buitinems reikmems patalynes siuvimui, kelniu atlenkimui,aplikaciju ant patalynes apsiuvimui. Klausimas: kaip siuvimo masinoje vadinasi funkcija, kuri apsiutu aplikacija kaip foto zemiau: blush2.gif
user posted image

Atsakyti