Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvimo mašinos ir viskas apie jas 4 tema

QUOTE(uups @ 2012 01 23, 17:50)
o kodel rinkaisi select 4 , ne select 3  g.gif 
ash kaip ir 'issirinkau' select3 (nes kaina zemesne). Skaiciau uzsienio forumuose, kartais buna problemu su apatinio siulo tempimu jose (select3).

Pfaff Select 4 IDT rinkausi todel, kad kaina tuo metu, kada pirkau, beveik nesiskyre nuo Pfaff Select 3.0 IDT. (Atvirai pasakius, koks kainu skirtumas siu masinu Lietuvoje nezinau.)
Paskaicius, kad Select 4.0 yra daugiau dygsniu ir pedeliu aksesuaruose, pasirinkau ja. Gal kam ir juokinga pasirodys sis argumentas, bet kada kaina mazai skiriasi, pasirinkau taip.
Del apatinio siulo tempimo problemu pastebejau, jei naudojamos metalines spulytes (sotelyje apacioje) ir labai storas siulas ir nori siuti stora audini, tada siulas tiesiog tiesiasi, ta prasme, kad is virsaus nusiuto audinio atrodo lyg ir nusiuta (dygsnys grazus), o is apacios - vizualiai atrodo, kad ne (negrazus dygsnys), bet jei naudojamos plastikines spulytes - viskas susisiuva labai graziai. O kitu problemu del tempimo nebuvo, nors jau naudojuosi gerus trejus metus (net dokumentus paziurejau, kada pirkau).
Atsakyti
Sveikos,

ir aš jau nežinau kiek dienų (tiksliau savaičių doh.gif ) sėdžiu forumuose ir bandau išsirinkti sau siuvamą mašiną (buitiniams poreikiams smile.gif) tai dabar jau atsirinkau du modelius - Janome 525s ir Bernina Bernette E66. charakteristikos jų beveik nesiskiria. bandžiau su abiem siūti - patiko, na gal Janome pasirodė šiek tiek tokia tvirtesnė ir paprastesnė, o Bernette mandresnė, tokia aptakių formų, elegantiška ir jautresnė biggrin.gif aš tokia daugiau ūkiška esu, tai linkstu prie Janome. Janome labiau patiko ir automatinis siūlo įvėrėjas - pasirodė tvirtesnis ir lengviau man su juo įverti siūlą (skaičiau kad vienai supermamai Bernette e66 įvėrėjas gan greitai išvis nulūžo). be to, kaip supratau, garantinis aptarnavimas (detalės) Janome yra pigesnės, o tai irgi svarbu.

taigi aš linkstu prie Janome 525s, bet gal kas iš jūsų žinote kokių kritiškų argumentų apie ją - prieš perkant dar norėtųsi apie tai sužinoti.. gaila rusiškai man sunku skaityti, tai negaliu apie ją pasiskaityti Osinka forume verysad.gif
Atsakyti
egluteskarota, pries daugiau nei du metus as rinkausi lygiai is tu paciu modeliu, ir taip pat su abiem vienam salone dave siek tiek pazaisti, ir ispudziai buvo labai pabasus i taviskius. Pasirinkau Janome. Siuveja is manes ne kokia, siunu tik savo reikmems ir malonumui, tai man jos per akis viskas veikia, jokiu gedimu thumbup.gif
Atsakyti
Aš irgi dabar mėtausi tarp janome 423S ir 525s doh.gif Ar jos tyliai dirba? man dar įdomu ar trikotažines siūles gerai siūna? Pati mačiau ir bandžiau su Bernette E66 tokią ale trikotažinę tiesę siūlę siūti, tai super thumbup.gif , O kaip Janome? Ir kazkodėl daugiau pliusų apie Janome randu nei apie E66.
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2012 01 25, 11:40)
egluteskarota, pries daugiau nei du metus as rinkausi lygiai is tu paciu modeliu, ir taip pat su abiem vienam salone dave siek tiek pazaisti, ir ispudziai buvo labai pabasus i taviskius. Pasirinkau Janome. Siuveja is manes ne kokia, siunu tik savo reikmems ir malonumui, tai man jos per akis viskas veikia, jokiu gedimu  thumbup.gif

o, super žinios!! linkiu ir toliau sėkmingai siūti 4u.gif
man dar patiko kad Janome turi keletą visai fainų dedkoratyvinių siūlių, galima prigalvot papuošimų ant rūbųsmile.gif Bernette irgi turi kelias, bet man labiau patiko Janome.

QUOTE(Nenuorama @ 2012 01 25, 12:32)
Aš irgi dabar mėtausi tarp janome 423S ir 525s  doh.gif  Ar jos tyliai dirba? man dar įdomu ar trikotažines siūles gerai siūna? Pati mačiau ir bandžiau su Bernette E66 tokią ale trikotažinę tiesę siūlę siūti, tai super  thumbup.gif , O kaip Janome?

mano galva, tai dirba tyliai. bet turbūt kaip ir dauguma kitų šiuolaikinių mašinų.
dėl trikotažinių siūlių, tai jas turi abi mašinos, bet ar gerai siūna- tai čia kaip kas įvertins. kalbėjau su pora pardavėjų, tai vienas sako kad nėra ko tikėtis aukštos kokybės trikotažinių siūlių, nes tai ne overlokas, kitas pardavėjas sako - abi trikotažą siuva puikiai ir kokybiškai smile.gif manau abu jie teisūs, bet vis dėlto negalima reikalauti iš buitinių siuvimo mašinų aukštos kokybės trikotažo siūlės, nes paprasčiausiai jos to neturi, nors ir yra visa eilė vadinamų "stretch" siūlių parodyta. bet tai tikrai nebus kokybiškos gamyklinės siūlės.
nors man kaip pradedančiajai, tai jos visai normaliai atrodė ax.gif bet aš dar nelabai ką ir suprantu biggrin.gif
Tiesa, Bernette turi turi tą specialią trikotažinę siūlę, kiek pasiuvau - lyg neblogai. gaunasi visai tampri. Janome irgi siuvo trikotažą, nors mažai teko bandyti. gal Gitulia plačiau pakomentuos apie trikotažą? nes aš irgi žadu siūt trikotažo daug, pagrinde savo vaikams.

QUOTE(Nenuorama @ 2012 01 25, 12:32)
Ir kazkodėl daugiau pliusų apie Janome randu nei apie E66.

šiaip jų techniniai duomenys beveik nesiskiria, daugiau kaip supratau - tai paties pirkėjo skonio reikalas smile.gif visos siuva gi skirtingai ir mėgsta skirtingus dalykus, tai vienom viena mašina labiau patiks, kitoms - kita.
Atsakyti
As trikotazo nelabai megstu siuti ir nera didelio poreikio. Keleta kartu teko siuti, bet sloksniujant kartu su netampraus audinio sluoksniu, tai siuvo normaliai. Is buitiniu ne overloku nesitikiu idealaus trikotazo siuvimo, manau vis tiek (be kokiu nors siuvejisku gudrybiu) istampys medziaga, garbanos ir pan. Bet as tikrai nesu gera siuveja ir nebandziau ilgiau pazaisti su trikotazu parinkinejant siules kuri labiausiai tikru ir kuri graziausiai atrodytu. Jei labai reikia, galiu siandien ar ryt issitraukt masina ir pabandyt, turiu trikotazo gabala namie g.gif

Bet va stora dzinsa, oda sluoksniuota su vilnos ir sintepono sluoksniu (nerealus storis), visokias flaneles ir kostiumines medziagas ima tikrai gerai. Del garso - manau yra tyliau dirbanciu masinu, bet mazo vaiko dar ne karto su masina neprizadinau biggrin.gif Su kokia tarybine caika garantuotai prizadinciau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gitulia: 25 sausio 2012 - 13:11
Aš ir nesitikių labai geros trikotažinės siūlės iš buitinės mašinos. man svarbu, kad būtų kokia tiesi, pritaikyta tampriam audiniui (aš apie tą spec. E66 siūlę tampriam audiniui ir kalbu) rolleyes.gif man įdomu ar janome 525 ar 423 kažką panašaus turi ax.gif
Atsakyti
Atsiverskit siuvimo stiliuje prie masinu aprasymu yra ideti siuvamu siuliu zymejimai prie abieju masinu ir palyginkit, mano manymu siuvamos siules (bent jau pagrindines) ju tokios pat ar bent jau labai panasios g.gif
Atsakyti
Labutis. O gal kas turite namuose overloka 4-siuli Leader VS 340 D . Instrukcijoje radau kad turi siuti paslėpta siūlė, dekoratyvinis siūvimas su specialiais siūlais, trikotažinė siūlė , siūlė Flat Lock 3, siūlė Flat Lock 4. tai cia joms turbut reikia papildomu pedeliu? nes standartinej komplektacijoj nieko nebuvo, o paskiau pasikuiciau internete kad dar galima overlokams papildomu pedeliu isigyti. Na paslėpta siūlė, dekoratyvinis siūvimas su specialiais siūlais tai zinau kaip cia turi atrodyti, o gal kas paaiskins kaip cia su overloki turi siutis trikotažinė siūlė , siūlė Flat Lock 3, siūlė Flat Lock 4. Nusipirkau neseniai, esu tik siuveja megeja, tai nelabai cia man aiskus tie siuvimo terminai blush2.gif ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2012 01 25, 14:40)
Atsiverskit siuvimo stiliuje prie masinu aprasymu yra ideti siuvamu siuliu zymejimai prie abieju masinu ir palyginkit, mano manymu siuvamos siules (bent jau pagrindines) ju tokios pat ar bent jau labai panasios  g.gif

Palyginau, ir Janome neturi kažko panašaus sad.gif

Ta spec siūlė pas E66 yra Nr. 15 (lyg ir tiesi, bet lyg truputį zigzaguota vertikaliai, kas leidžia susiuvus su tokia siūle audinį tampyti ir ji netrūksta).
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Irtisa @ 2012 01 25, 18:45)
Labutis. O gal kas turite namuose overloka 4-siuli Leader VS 340 D . Instrukcijoje radau kad turi siuti paslėpta siūlė, dekoratyvinis siūvimas su specialiais siūlais, trikotažinė siūlė , siūlė Flat Lock 3, siūlė Flat Lock 4. tai cia joms turbut reikia papildomu pedeliu? nes standartinej komplektacijoj nieko nebuvo, o paskiau pasikuiciau internete kad dar galima overlokams papildomu pedeliu isigyti. Na  paslėpta siūlė, dekoratyvinis siūvimas su specialiais siūlais tai zinau kaip cia turi atrodyti, o gal kas paaiskins kaip cia su overloki turi siutis trikotažinė siūlė , siūlė Flat Lock 3, siūlė Flat Lock 4. Nusipirkau neseniai, esu tik siuveja megeja, tai nelabai cia man aiskus tie siuvimo terminai  blush2.gif  ax.gif  4u.gif

Sweika, as turiu toki overloka, ir as ji naudoju kaip overloka, kazkaip neisigilinau i tai kas parasyta instrukcijoje, kai pirkau tai as nebuvau apie skaicius, o atejau, pabandziau siuti, patiko ir nusipirkau. Ir man pardavejas nepaminejo kad jis turi kazkokia paslepta ar ploksciasiules siule. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nenuorama @ 2012 01 26, 08:31)
Palyginau, ir Janome neturi kažko panašaus sad.gif

Ta spec siūlė pas E66 yra Nr. 15 (lyg ir tiesi, bet lyg truputį zigzaguota vertikaliai, kas leidžia susiuvus su tokia siūle audinį tampyti ir ji netrūksta).
user posted image

Tikrai tokios neturi, as galvojau, kad ji prie dekoratyviniu jau siulu prisiskiria.
Del trikotazo, tai abi masinos dar turi galimybe siuti dviem adatom, trikotazo palenkimui manai labai gera funkcija, tik nesu bandziusi, nepasakysiu kaip jos susitvarko su tokia uzduotim g.gif
Atsakyti