Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvimo mašinos ir viskas apie jas 4 tema

[quote=inguoska,2011 06 07, 13:47]
[quote=LauGėlė,2011 06 07, 12:41]
as turiu su vertikalia. sako, kad horizontali patogesne tuo, kad tyliau dirba, vertikali garsiau, taciau vertikali geriau itempia siula. kai horizontali gali matyti, kada jau siulas eina i pabaiga, su vertikalia to nematysi. daugiau skirtumu nezinau, nemanau, kad kazkuri ju geresne ar blogesne, viskas priklauso nuo masinos sureguliavimo:)
ačiū labai. Parduotuvėje konsultantė kažkaip išskyrė kaip geresne vertikalia, tai va nelabai supratau dėl ko g.gif
[/quote]

nes ji labiau itempia siula, jis ne toks laisvas buna. esu siuvus ir su viena ir su kita, tai tikrai vertikali labiau siula itraukia, horizontalioje siulas-laisvesnis, nes aplink horizontaliai gulincia ritele siulas neisitempia smile.gif
Papildyta:
O cia Singer meistro kazkada pateiktas paaiskinimas:

Yra įvairių šaudyklių konstrukcijų ( labai gaila, kad dėl savo menko kompiuterinio raštingumo negaliu pateikti pavyzdžių). Idealių tikrai nėra. Visos jos turi savo privalumus ir trukumus. Visos jos reikalauja ypatingos priežiūros, nes šaudyklė-tai siuvimo mašinos širdis. Reklamuojamos mašinos (atrodo Husgvarna mod.nr.?), kurių (šaudyklės) nereikia tept. Bet nuo seno visiems žinoma: „Netepsi-nevažiuosi“, todėl šios mašinos po metų pradeda nebepajėgti atlikti, pav., platesnio ZIG-ZAGo , o dar po metų-visikai„susidrožia“, ypač tokias mašinas greitai pribaige nuo tarybinių laikų užsilikę siūlai. Šaudykles galima suskirstytu į tas, kurios juda aplink savo ašį (tik į vieną pusę) ir į tas, kurios juda (svyruoja) pirmyn-atgal. Pirmos (rotacinės)- turi gera dinamiką , didelį apsukų skaičių, todėl yra brangios. Antros (svyruojančios)- pigios, triukšmingos, bet jų suformuota siūlė- tvirtesnė (siūlų pasirinkimas daug platesnis). Šių tipų šaudyklės konstruojamos ir vertikalioje ir horizontalioje padėtyje. Siuvimo mašinos su horizontale šaudykle- daug brangesnės, bet leidžia išgauti gana platų ZIG-ZAGą, daug visokių operacijų ir yra labiau mėgėjų džiaugsmas. Atvirai pasakysiu, profesionalės tokias mašinas naudoja tik pagalbiniams darbams, nes pirmu smuiku jų dirbtuvėlėse grieže įprasta tiesiasiūlė mašinytė. Paaiškinau supaprastintai, kaip mokėjau.

Atsakyti
dėkoju už išsamų atsakymą good.gif
Atsakyti
gal galetumet patarti, kokia geriau rinktis siuvimo masina pradedanciajai, kompiuterizuota ar mechanine?
Atsakyti
Man regis visgi tos prabangesnės mašinos su vertikaliom šaudyklėm.... nors nesu tikra smile.gif Pas mane horizontali. Nu tai paprasta įmest, bet būna problemu su per laisvu apatiniu siūlu.

dzemute iš tiesų priklauso daug nuo lėšų,kiek galit skirt. Ką planuojat siūt. Šiaip svarbiau turbūt atkreipt dėmesį į siūles, kilpas, galimybes siūtis skirtingas medžiagas, galbūt darbo plotas... t.p. žiūrėkit kad būtų patikimos detalės, visi įvėrikliai ir pan.
Nors tiesą sakant ir normalios siūvėjos būna sako, kad pakanka paprastos mašinos, o po to jei reik galima overloką įsigyt.

Šiaip parduotuvėje pabandykit, kaip siuva... palyginkit.
Svarbiausia renkantis mašiną.... kad neskubėtų jus atvežęs žmogus, jus nepykintu nuo nėštumo ir turėtumėt ne pernelyg ribotą biudžetą biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif(Nu čia man taip buvo). Bet kadangi prieštai siuvau su čaika, tai man mano mašina po jos roooojus ne mašina buvo smile.gif)))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo srauni_upe: 07 birželio 2011 - 16:04
QUOTE(srauni_upe @ 2011 06 07, 17:03)
Man regis visgi tos prabangesnės mašinos su vertikaliom šaudyklėm.... nors nesu tikra smile.gif Pas mane horizontali. Nu tai paprasta įmest, bet būna problemu su per laisvu apatiniu siūlu.

dzemute iš tiesų priklauso daug nuo lėšų,kiek galit skirt. Ką planuojat siūt. Šiaip svarbiau turbūt atkreipt dėmesį į siūles, kilpas, galimybes siūtis skirtingas medžiagas, galbūt darbo plotas... t.p. žiūrėkit kad būtų patikimos detalės, visi įvėrikliai ir pan.
Nors tiesą sakant ir normalios siūvėjos būna sako, kad pakanka paprastos mašinos, o  po to jei reik galima overloką įsigyt.

Šiaip parduotuvėje pabandykit, kaip siuva... palyginkit.
Svarbiausia renkantis mašiną.... kad neskubėtų jus atvežęs žmogus, jus nepykintu nuo nėštumo ir turėtumėt ne pernelyg ribotą biudžetą biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif(Nu čia man taip buvo). Bet kadangi prieštai siuvau su čaika, tai man mano mašina po jos roooojus ne mašina buvo smile.gif)))

Dabar gal net dauguma buitiniu masinu turi horizontalia saudykle.
Problemos su apatinio siulo itempimu nelabai susijusios su horizontalia saudykle, cia nuo masinos modeliuko priklauso,yra modeliuku,kurie neturi tokiu problemu.
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2011 06 07, 17:03)

Nors tiesą sakant ir normalios siūvėjos būna sako, kad pakanka paprastos mašinos, o  po to jei reik galima overloką įsigyt.

siuti pradziai tai galvoju patalyne, siaip prairusius rubelius, vystikliukus, na viska sau namie naudojamiems dalykams.Ziurinejau modeliuka JANOME DC3030 kazkodel, o pasibandyti ir ziureti i detales tai as nesugebesiu, nes cia butu pirma mano siuvimo masina nesigaudyciau net i ka kreipti demesio ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dzemute @ 2011 06 07, 20:32)
siuti pradziai tai galvoju patalyne, siaip prairusius rubelius, vystikliukus, na viska sau namie naudojamiems dalykams.Ziurinejau modeliuka JANOME DC3030 kazkodel, o pasibandyti ir ziureti i detales tai as nesugebesiu, nes cia butu pirma mano siuvimo masina nesigaudyciau net i ka kreipti demesio ax.gif

Imkit mechanine, kuri kainuotu apie 600 lt, nepirkit brangiu ir dar kompiuterizuotu. Siuti mokysites, todel geriau pradet nuo paprastesniu masinu, jei prakusit tiek, kad pradesit siuti sau rubus ar matysit, kad norisi kazko mandresnio galesit nusipirkti kompiuterizuota. bet as geriau jau imciau mechanine ir dar overloka tokiu atveju vietoj kompiuterizuotos masinos. mano masina kainavo apie 1000 litu, mechanine, o dabar svajiju tik apie overloka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LauGėlė @ 2011 06 07, 20:54)
Imkit mechanine, kuri kainuotu apie 600 lt, nepirkit brangiu ir dar kompiuterizuotu. Siuti mokysites, todel geriau pradet nuo paprastesniu masinu, jei prakusit tiek, kad pradesit siuti sau rubus ar matysit, kad norisi kazko mandresnio galesit nusipirkti kompiuterizuota. bet as geriau jau imciau mechanine ir dar overloka tokiu atveju vietoj kompiuterizuotos masinos. mano masina kainavo apie 1000 litu, mechanine, o dabar svajiju tik apie overloka smile.gif

o as be jokio supratimo apie masinas pasiemiau ta kuri parduotuveje pasirode geresne mano akiai,nezinau kokia ji ar overlokine ar kokios isvis buna,bet siunuosi ir sau ir vaikui drzbuziukus ir tiem kas papraso ko nesunkaus,bet man uztenka ir tokios masinos bent po kol kas. kai masina nusipirkau net siulo ivert nemokejau blush2.gif iki tol viska rankom siuvau kol vyras pirstu pagailejo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Valentina24: 07 birželio 2011 - 21:00
QUOTE(dzemute @ 2011 06 07, 19:32)

Na jei visai visai nesiuvus ir siusit patalynes ir pan, tai manau pakanka mechaninės nebrangios. Bet jum vistiek renkantis parduotuvėje reikėtų pabandyt kaip skirtingi modeliai siuva... O jei prakusit isigyt overloką.

Nors man sunku vertint, tai šį tai aną siūdavau nuo paauglystės (jei į kokybę nesigilintume biggrin.gif:D) tai su mamos mašinom siūdavau. Dar su ranka sukama Podolsk, ir ką ir nieko, pasisiūdavo smile.gif)) Po to čaiką (už kurią gavau neblogą naulaidą savo mašiniuką perkant). Visgi nežinau ar jei rinkčiaus antrą kartą, pasirinkčiau butent šią mašiną. Manau imčiau šiek tiek kitokią. Bet nuo salygų priklauso. Šiaip esu patenkinta ir apie overloką svajoju.

Atsakyti
[quote=srauni_upe,2011 06 05, 12:04]
jei siuvat su ne va overlokine siūle, tai jum reiktų specialios pėdelės tokios http://www.kasiulai....d4816b964fce06f jos dėka medžiaga nesigarankščiuoja, jei tai turėjote omeny.. smile.gif[/quote]
Neseniai nusipirkau tą pėdelę, ir atsidžiaugt negaliu - gėrių gėris ji man smile.gif Aš turbūt net neįsivaizduoju kokių dar gėrių yra biggrin.gif

[quote=trys.pakeliai.gumos,2011 06 05, 18:38]
Kadangi siuvime esu visiškai žalia, tai kreipiuosi į Jus pagalbos, gal ką nors patarsit ax.gif
Nusprendžiau, kad noriu pradėt siūt, tai reik mašinos dabar ;D Renkuosi tarp Janome JR1012 ir Janome RX 18S. [/quote]
Mano mamai reikėjo siuvimo mašinos visokiems palenkimams, pasiuvimams ir t.t. - buity naudoti. Sakė, kad jau tikrai nebesiųs tiek kiek jaunystėj siuvo smile.gif Tai jai paėmiau Janome JR1012 iš čia. Man ir dabar tokios per akis užtektų smile.gif Kiek žinau dar nebandė, bet nemanau, kad siūtų blogiau nei čaika biggrin.gif

quote=LauGėlė,2011 06 06, 22:27]
dar kaip tik vakar siuvau su tampriu siulu. tai ji itempiant pavyniokit an riteles, o i adata paprastas siulas eina...as bent jau tik toki buda zinau, galetu kokie profai pakonsultuot:) bet siunu visada tada is geros puses, kad gumele liktu blogoj puseje.
[/quote]
Va šito nežinojau.. gerai, kad yra kas pasako wub.gif

Mano mašiniukas irgi su vertikalia šaudykle. Dirba pogarsiai, bet tai man netrukdo. Su horizantalia net nesu siuvusi. Vertikali šaudyklė, tokia įprasta sakyčiau, mamos čaika su tokia buvo smile.gif

Overloko ir aš norėčiau wub.gif Bet kolkas neišnaudoju dar savo mašinytės galių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LauGėlė @ 2011 06 07, 14:27)
nes ji labiau itempia siula, jis ne toks laisvas buna. esu siuvus ir su viena ir su kita, tai tikrai vertikali labiau siula itraukia, horizontalioje siulas-laisvesnis, nes aplink horizontaliai gulincia ritele siulas neisitempia smile.gif
Papildyta:
O cia Singer meistro kazkada pateiktas paaiskinimas:

Yra įvairių šaudyklių konstrukcijų ( labai gaila, kad dėl savo menko kompiuterinio raštingumo negaliu pateikti pavyzdžių). Idealių tikrai nėra. Visos jos turi savo privalumus ir trukumus. Visos jos reikalauja ypatingos priežiūros, nes šaudyklė-tai siuvimo mašinos širdis. Reklamuojamos mašinos (atrodo Husgvarna mod.nr.?), kurių (šaudyklės) nereikia tept. Bet nuo seno visiems žinoma: „Netepsi-nevažiuosi“, todėl šios mašinos po metų pradeda nebepajėgti atlikti, pav., platesnio ZIG-ZAGo , o dar po metų-visikai„susidrožia“, ypač tokias mašinas greitai pribaige nuo tarybinių laikų užsilikę siūlai. Šaudykles galima suskirstytu į tas, kurios juda aplink savo ašį (tik į vieną pusę) ir į tas, kurios juda (svyruoja) pirmyn-atgal. Pirmos (rotacinės)- turi gera dinamiką , didelį apsukų skaičių, todėl yra brangios. Antros (svyruojančios)- pigios, triukšmingos, bet jų suformuota siūlė- tvirtesnė (siūlų pasirinkimas daug platesnis). Šių tipų šaudyklės konstruojamos ir vertikalioje ir horizontalioje padėtyje. Siuvimo mašinos su horizontale šaudykle- daug brangesnės, bet leidžia išgauti gana platų ZIG-ZAGą, daug visokių operacijų ir yra labiau mėgėjų
džiaugsmas. Atvirai pasakysiu, profesionalės tokias mašinas naudoja tik pagalbiniams darbams, nes pirmu smuiku jų dirbtuvėlėse grieže įprasta tiesiasiūlė mašinytė. Paaiškinau supaprastintai, kaip mokėjau.

Man labai malonu, kad atkreipėte dėmesį į mano patarimus.
Atsakyti
QUOTE(Singer meistras @ 2011 06 10, 23:42)
Man labai malonu, kad atkreipėte dėmesį į mano patarimus.

O Jusu patarimai labai naudingi! ir cia ju laaaabai truksta. Siuvimo masina ir isigyjau taip, perskaicius visas temas su Jusu komentarais mirksiukas.gif
Atsakyti