Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvimo mašinos ir viskas apie jas 4 tema

QUOTE(grete @ 2011 06 05, 15:54)
O aš iš Valentinos24 pasisakymo supratau, kad jos siūlas storas ir dar tamprus, jog net į adatą sunkiai lenda. Tuomet dėl adatos ir siūlo storių neatitikimo ir garbanojasi siūlės (su paprastais siūlais taip būna). Bet siuvimo su tampriu siūlu specifikos tai nežinau...
Tik tokia mintis - jei siuvate su tampriu siūlu, tai gal ir turi siūlė susitraukti? Antraip kokia tokio siuvimo paskirtis?

as nekokia patareja siuvimo klausimais, bet jei siuvama su tampriu siulu, tai jis vyniojamas aplink ritele, na, jis yra tiesiog apatinis siulas, o ne per adata kisamas, ir tada is blogos puses eina gumele, is geros normalus siulas. toks siulas tam ir skirtas, kad sutraukti rankovytes, ar pasisiuti tunika su tokiu garbanuotu virsumi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LauGėlė: 05 birželio 2011 - 16:46
QUOTE(srauni_upe @ 2011 06 05, 16:06)
Gal ji turi omeny siūlą skirtą trikotažui, jis buna nesusuktas ir šiek tiek tamposi. Bet ir pramoniniai  drabiai nebūtinai su juo buna siuvami. Ir nemanau, kad tas siūlas storas...  matyt, grete, supainiojot su elastine gumele skirta raukinukams daryti.

Kad Valentina24 pati rašė, jog
QUOTE(Valentina24 @ 2011 06 03, 17:58)
sveikos,iskilo man tokia problemele,visalaik masina trikotaza gerai siuvo nu dabar uzplauke visa siule sutraukia ir is medziagos gaunasi garmoske....nesuprantu kas    pasidare. ir dar,nesu kazkokia profe o tik savamoksle tai kas gali paaiskinti ar turi buti  kokia spec adata siuvimui su tampriu siulu,nes man kazkaip pro adata siulo neina prakistg.gif o kai prakisau tai nejo pasiuti.

O kaip yra iš tiesų, tikriausiai ji geriausiai ir galėtų nupasakot. rolleyes.gif Sunku gi nematant nuspėti. ax.gif
Atsakyti
Sveikos, didžiosios siuvėjos 4u.gif
Kadangi siuvime esu visiškai žalia, tai kreipiuosi į Jus pagalbos, gal ką nors patarsit ax.gif
Nusprendžiau, kad noriu pradėt siūt, tai reik mašinos dabar ;D Renkuosi tarp Janome JR1012 ir Janome RX 18S. Šiaip niekad gyvenime nesiuvau, bet tikiuosi pramokt, juolab, kad mama dar nepamiršo, tai žadėjo pamokyt. Verslais neužsiiminėsiu, ieškau mašinytės kokiai suknutei/sijonukui pasisiūt mirksiukas.gif Tai dabar ir mėtaus, kurią labiau apsimoka imt, gal patartumėt? Vis gi kainų skirtumas netoks jau ir mažas. Kiek suprantu, tai pagrindiniai skirtumai, kad RX18S daugiau siūlių ir yra tas pėdelės prispaudimo jėgos reguliavimas? Ar praktikoj praverčia tas jėgos reguliavimas, dažnai naudojat? smile.gif
Užsipuoliau Jus čia su visais klausimais, bet kai esu visiška naujokė, tai nieko ir nesigaudau beveik blush2.gif Būsiu dėkinga, jei kas atsakysit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(grete @ 2011 06 05, 17:25)
Kad Valentina24 pati rašė, jog
O kaip yra iš tiesų, tikriausiai ji geriausiai ir galėtų nupasakot.  rolleyes.gif Sunku gi nematant nuspėti.  ax.gif

aaaa
Atsakyti
su tuo tampriu siulu tai cia atskiras klausimas buvo smile.gif o trikotaza siuvau su paprastu netampriu siulu ir man vis sutraukdavo medziaga,bet suknyte jau baigiau ,kazkas gal taip masinai buvo uzplauke nes dabar jau nebesutraukia,gerai siuva. o va nezinau kaip siui su tampriu siulu,su tuo kur gumyte viduj,jis nera storas bet i adata ciut ikisu o jau pasiuti tai neina.tai sakau gal kokia speciali adata turi buti...
Papildyta:
QUOTE(LauGėlė @ 2011 06 05, 17:45)
as nekokia patareja siuvimo klausimais, bet jei siuvama su tampriu siulu, tai jis vyniojamas aplink ritele, na, jis yra tiesiog apatinis siulas, o ne per adata kisamas, ir tada is blogos puses eina gumele, is geros normalus siulas. toks siulas tam ir skirtas, kad sutraukti rankovytes, ar pasisiuti tunika su tokiu garbanuotu virsumi.

va ta as ir turejau omenyje,o as ji naudojau kaip virsutini ir bandziau prakisti pro adata doh.gif reiks daryti kaip tu sakai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Valentina24 @ 2011 06 06, 22:04)
su tuo tampriu siulu tai cia atskiras klausimas buvo smile.gif o trikotaza siuvau su paprastu netampriu siulu ir man vis sutraukdavo medziaga,bet suknyte jau baigiau ,kazkas gal taip masinai buvo uzplauke nes dabar jau nebesutraukia,gerai siuva. o va nezinau kaip siui su tampriu siulu,su tuo kur gumyte viduj,jis nera storas bet i adata ciut ikisu o jau pasiuti tai neina.tai sakau gal kokia speciali adata turi buti...
Papildyta:

va ta as ir turejau omenyje,o as ji naudojau kaip virsutini ir bandziau prakisti pro adata  doh.gif  reiks daryti kaip tu sakai  rolleyes.gif

visada tokiais atvejais prasivalykit masina, net menkiausias siuliukas koks iskart gadina siuvima.

dar kaip tik vakar siuvau su tampriu siulu. tai ji itempiant pavyniokit an riteles, o i adata paprastas siulas eina...as bent jau tik toki buda zinau, galetu kokie profai pakonsultuot:) bet siunu visada tada is geros puses, kad gumele liktu blogoj puseje.
Atsakyti
Aš su savo mašina puikiai palenkiu trikotažą naudojant dvigubą adatą, pavyzdys čia.
O dėl plono trikotažo įtraukimo į vidų tai problemą išsprendžiau paprastai, nusipirkau pėdelę su maža skylute, pastačiau ploniausią adatą skirtą trikotažui ir super thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(LarisaMal @ 2011 06 06, 23:40)
Aš su savo mašina puikiai palenkiu trikotažą naudojant dvigubą adatą, pavyzdys čia.
O dėl plono trikotažo įtraukimo į vidų tai problemą išsprendžiau paprastai, nusipirkau pėdelę su maža skylute, pastačiau ploniausią adatą skirtą trikotažui ir super  thumbup.gif

o kokia pedele ir kur pirkot?
Atsakyti
QUOTE(LarisaMal @ 2011 06 06, 23:40)
O dėl plono trikotažo įtraukimo į vidų tai problemą išsprendžiau paprastai, nusipirkau pėdelę su maža skylute, pastačiau ploniausią adatą skirtą trikotažui ir super  thumbup.gif

o kaip naudotis ta dviguba adata? kaip siulai veriasi? 4u.gif
Atsakyti
kuo skiriasi horizontali ir vertikali šaudyklė? Kuri geresne, patogesne? Dėkoju
Atsakyti
QUOTE(inguoska @ 2011 06 07, 13:17)
kuo skiriasi horizontali ir vertikali šaudyklė? Kuri geresne, patogesne? Dėkoju

as turiu su vertikalia. sako, kad horizontali patogesne tuo, kad tyliau dirba, vertikali garsiau, taciau vertikali geriau itempia siula. kai horizontali gali matyti, kada jau siulas eina i pabaiga, su vertikalia to nematysi. daugiau skirtumu nezinau, nemanau, kad kazkuri ju geresne ar blogesne, viskas priklauso nuo masinos sureguliavimo:)
Atsakyti
[quote=LauGėlė,2011 06 07, 12:41]
as turiu su vertikalia. sako, kad horizontali patogesne tuo, kad tyliau dirba, vertikali garsiau, taciau vertikali geriau itempia siula. kai horizontali gali matyti, kada jau siulas eina i pabaiga, su vertikalia to nematysi. daugiau skirtumu nezinau, nemanau, kad kazkuri ju geresne ar blogesne, viskas priklauso nuo masinos sureguliavimo:)

ačiū labai. Parduotuvėje konsultantė kažkaip išskyrė kaip geresne vertikalia, tai va nelabai supratau dėl ko g.gif
Atsakyti