Sveikos, siuvėjos, pas jus jaučiuosi nejaukiai, nes kai ko nesuprantu, bet norisi pradėti suprasti. Daug siuvinėju, taigi po truputį atsirado poreikis ir siūti. Esu siuvusi senu Podolsku ir sena Čaika, taigi jūsų vartojamos kai kurios sąvokos man mistika. Gal kas galėtų trumpai paaiškinti, kas yra dviguba adata ir ką ja galima išgauti? Bei kaip suprasti overlokinę siūlę paprastoje siuvimo mašinoje (nes aš suprantu tik tikrąjį overloką, kuris siuvamas daugiau nei dviem siūlais. Būsiu labai dėkinga už trumpą pagalbą
QUOTE(ingonester @ 2011 05 29, 17:13)
galiu nufotkint , kaip atrodo ta overlokinė siūlė siuv.mašinoj....
Būtų labai naudinga, ačiū..
QUOTE(Dovilemama @ 2011 05 18, 22:27)
Trikotažui palenkti naudoju dvigubą adatą, visai panašu į tikrą palenkimą su tikra trikotažine mašina
Tai, jeigu dedi dvigubą adatą, tai reikia iš viso trijų siūlų?
Gal galit įdėti foto dvigubos adatos ir kaip atrodo tokia adata apsiūta overlokinė siūlė?
Kad jau tema link trikotažo nukeliavo... turiu promlemą, o gal naivumą su bernina bernette pasiūi trikotažinį bikinio viršų Susigalvojau kaip, susikonstravau (nu ten nesudėtinga). O viską pavedė mašina. Ji turi keletą trikotažinių ne va tai siūlių siūti tiesiai ir apmėtyt. Tai besiuvant tuos kelis lopinėlius, keletą kart itraukė medžiagą, paskutinį kartą teko ardyt mašiną kad ištraukčiau. Siūlės atrodo baisiai... kažkaip netolygiai siuva, dygsniai skirtingo didumo. Tai ir galvoju, ar čia aš bloga, ar per daug iš tos mašinos noriu. Ir su ja eit toliau tik su patvaresnėm medžiagom dirbt?
sveikos,iskilo man tokia problemele,visalaik masina trikotaza gerai siuvo nu dabar uzplauke visa siule sutraukia ir is medziagos gaunasi garmoske....nesuprantu kas pasidare. ir dar,nesu kazkokia profe o tik savamoksle tai kas gali paaiskinti ar turi buti kokia spec adata siuvimui su tampriu siulu,nes man kazkaip pro adata siulo neina prakisti o kai prakisau tai nejo pasiuti.
na parašiau siuvimo stiliui - rekomendavo pėdelęploniem aufdiniam.. ir darjaučiu viršutinio transporterio pėdelė praverstų...
Valentina24 jei siuvat su ne va overlokine siūle, tai jum reiktų specialios pėdelės tokios http://www.kasiulai....d4816b964fce06f jos dėka medžiaga nesigarankščiuoja, jei tai turėjote omeny..
Valentina24 jei siuvat su ne va overlokine siūle, tai jum reiktų specialios pėdelės tokios http://www.kasiulai....d4816b964fce06f jos dėka medžiaga nesigarankščiuoja, jei tai turėjote omeny..
O aš iš Valentinos24 pasisakymo supratau, kad jos siūlas storas ir dar tamprus, jog net į adatą sunkiai lenda. Tuomet dėl adatos ir siūlo storių neatitikimo ir garbanojasi siūlės (su paprastais siūlais taip būna). Bet siuvimo su tampriu siūlu specifikos tai nežinau...
Tik tokia mintis - jei siuvate su tampriu siūlu, tai gal ir turi siūlė susitraukti? Antraip kokia tokio siuvimo paskirtis?
Tik tokia mintis - jei siuvate su tampriu siūlu, tai gal ir turi siūlė susitraukti? Antraip kokia tokio siuvimo paskirtis?
Gal ji turi omeny siūlą skirtą trikotažui, jis buna nesusuktas ir šiek tiek tamposi. Bet ir pramoniniai drabiai nebūtinai su juo buna siuvami. Ir nemanau, kad tas siūlas storas... matyt, grete, supainiojot su elastine gumele skirta raukinukams daryti.