Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvimo mašinos ir viskas apie jas 4 tema

QUOTE(Akasha @ 2011 03 23, 07:36)
Gal kasnors galetu parekomenduoti gera meistra Vilniuje... Parsinesiau senute caika, bet apatini siula trauklioja... Kol ranka suku, tai kaip ir viskas gerai, bet tik pereinu ant pedalo ir puks siulo nera.... ir virsutinis siulas nesireguliuoja normaliai, vis per daug itemptas, gal parudyjus ta dalis  g.gif
Zodziu bandziau visaip jau reguliuoti, bet matau, kad be meistro pagalbos neissiversiu sad.gif

Kai as savo senaja masina caika bandziau prikelti antram gyvenimui, tai kvieciausi mociutes pazystama meistra biggrin.gif nes irgi trauke siule, kazkaip net adata uzstrigus buvo ir nebeissitrauke.... o meistras atsuko ta skydeli po adata, paskui atsuko tuos "dantukus", ir dar lygtai ten tokia detale nusuko, tada isvale visas dulkes, istrauke ten uztrigusi siula, nes butent del jos ir nesiuvo normalei, striginejo. Tai gal vertetu dar paciai ten minimaliai praardyt masina? ir paziuret ar nera kokio siulo istrigusio.... ? nemanau kad surudije kas nors butu, tiesiog siulo itempimui pareguliuoti yra speciali rankenele, ja pabandyk pasukiot... nors aisku meistras gal dar suteptu masina.
Atsakyti
QUOTE(nidra @ 2011 03 23, 15:52)
Kai as savo senaja masina caika bandziau prikelti antram gyvenimui, tai kvieciausi mociutes pazystama meistra biggrin.gif  nes irgi trauke siule, kazkaip net adata uzstrigus buvo ir nebeissitrauke.... o meistras atsuko ta skydeli po adata, paskui atsuko tuos "dantukus", ir dar lygtai ten tokia detale nusuko, tada isvale visas dulkes, istrauke ten uztrigusi siula, nes butent del jos ir nesiuvo normalei, striginejo. Tai gal vertetu dar paciai ten minimaliai praardyt masina? ir paziuret ar nera kokio siulo istrigusio.... ? nemanau kad surudije kas nors butu, tiesiog siulo itempimui pareguliuoti yra speciali rankenele, ja pabandyk pasukiot...  nors aisku meistras gal dar suteptu masina.

Tai yra elementari masinos prieziura, as taip kas diena, po kiekvieno siuvimo, issivalau masina 4u.gif
Atsakyti
Perskaičiau temą bet nei vieno atsiliepimo apie yamata FY900 nemačiau , apskritai apie jokią yamatą. Gal kuri susidūrėte? Ar kur kituose forumuose skaitėte ar pažystami turi? Poreikiai mano nedideli, bet norėčiau , kad būtų galima įvairiom siūlėm siūti, noriu išmokti išbandyti ax.gif
Ant pačios mašinos nurodytas net 21 siuvimo būdas, kažin ar realiai gali tiek viena mašina g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristaline @ 2011 03 23, 16:09)
Perskaičiau temą bet nei vieno atsiliepimo apie yamata FY900 nemačiau , apskritai apie jokią yamatą. Gal kuri susidūrėte? Ar kur kituose forumuose skaitėte ar pažystami turi? Poreikiai mano nedideli, bet norėčiau , kad būtų galima įvairiom siūlėm siūti, noriu išmokti išbandyti  ax.gif
Ant pačios mašinos nurodytas net 21 siuvimo būdas, kažin ar realiai gali tiek viena mašina  g.gif

o kodel negali, mano masina, kaip ir daugelis kitu, irgi turi 21 ir visas siuna puikiai.
Atsakyti
QUOTE(nidra @ 2011 03 23, 16:52)
Kai as savo senaja masina caika bandziau prikelti antram gyvenimui, tai kvieciausi mociutes pazystama meistra biggrin.gif  nes irgi trauke siule, kazkaip net adata uzstrigus buvo ir nebeissitrauke.... o meistras atsuko ta skydeli po adata, paskui atsuko tuos "dantukus", ir dar lygtai ten tokia detale nusuko, tada isvale visas dulkes, istrauke ten uztrigusi siula, nes butent del jos ir nesiuvo normalei, striginejo. Tai gal vertetu dar paciai ten minimaliai praardyt masina? ir paziuret ar nera kokio siulo istrigusio.... ? nemanau kad surudije kas nors butu, tiesiog siulo itempimui pareguliuoti yra speciali rankenele, ja pabandyk pasukiot...  nors aisku meistras gal dar suteptu masina.

Dekui uz pasidalinima mintimis.... bet atsukusi nemazai jau buvau issivaliau ir reziume tas pats... reguliavau ir ant saudykles siulo itempima, bet nepadeda...
O virsutinio siulo reguliavimo rankenele butent ir nereguliuoja i tampimo... visiskai jokio skirtumo kaip as ja sukineju, del to ir turiu itarima, kad kazkas negerai su ja... smile.gif
Atsakyti
Laba visom 4u.gif noreciau zinanciu ir suprantanciu patarimo blush2.gif esu visiskai zalia, siuvau pries kelis metus patalyne pas uosviene, su jos pagalba ax.gif ir mokykloj kiek teko pasiut, bet vis pasvajoju apie siuvimo masina namie, o siuo metu taip uzsiskiedziau ,kad vos nenulekiau ir nenusipirkau bile ko- paziurejau visos vienodos tik kainos skiriasi biggrin.gif tiesiog kunkuliuoju kaip man jos reikia tongue.gif truks plys biggrin.gif
tad pasedejau pora dienu prie interneto ,skaiciau kas svarbiausia ir pagal moteriskaiciu nuomones mazdaug atsirinkau firmas ir funkcijas kokios reikalingos masinai (turint omeny ,kad jei patiks ir imsiu nemazai siuti ,na kad nebutu visai paprasta ,bet ir kaina nebutu didele biggrin.gif ) tikiuosi supratot 4u.gif

zodziu as net uzsirsiau lapuka funkciju ir dejau pliusiukus kokia masina turi kuri ne ax.gif

pasakykit ar mano reikalavimai teisingi smile.gif :

funkcijos -
* adatos padeties nustatymas
* galimybe dirbti su dviguba adata
* greicio reguliavimas
* siulo iverimas nukirpimas
* audinio transporteriu atjungimas
*dygsnio plocio, ilgio reguliavimas
*pedeles spaudimo reguliavimas (papildomas pakelimas)
* virsutinio siulo itempimo reguliavimas

dar privalumas butu - siuvinejimo funkcija

siules : tiesi, overlokine, zigzag, trikotazine, sustiprinta, auto sagos kilpa, pasleptas pametymas, gal dar gumos siuvimo smile.gif

ir klausimas- pas visas buna darbo zonos apzvietimas? ar tik paraso ne visur ax.gif

pagal siuos kriterijus nusiziurejau kelias siuvimo masinas ,tik va beda kad neradau tokios pagal aprasyma ,kad butu VISOS funkcijos unsure.gif o gal neparaso visko..

tai va viena is ju yra VERITAS creative ,bet gaila ,kad kilpos siuvimas is 4 z, nabet tiek to, tik neradau kad butu parasyta ar atsijungia tie transporteriai ? (nes skaiciau, kad norint pridet koki prieda (pvz gelyciu rasto siuvinejima) reikia kad jie atsijungtu) :)skaiciau ,kad geras dalykas.. kaina apie 600 su virs

kita JANOME 419s smile.gif yra viskas ir galinga 85 w ,bet va nera adatos valdymofunkcijos ir galimybes dirbt su dviguba adata unsure.gif zodziu ar galit apsviest kam tai naudojama ir ar tai reikalinga ?, gal nieko tokio ? nes lb linkstu link sios smile.gif kaina panasi i veritas

dar viena yra JANOME 2041 -taip pat atitinka visas funkcijas, tik neradau ,kad butu reguliuojama pedeles prispaudimas , ar tai lb svarbu ? unsure.gif kaina virs 600 lt

dar nuziurejau JANOME exel 18w ,bet kiek atsimenu jinai brangesne ir taip pat neturi dvigubos adatos f jos

prasau padekit man 4u.gif kuria masina geriau pasirinkt , be kurios funkcijos isiversciau ? ar gal turit ka patart kita kokia nelabai brangia ? 4u.gif is anksto dekoju , iki rytojaus noreciau apsisprest smile.gif
Papildyta:
dar buvau parduotuvej kaune,ju internetinis puslapis siuvimostilius.lt, tai man ten siule kazkokia naujiena ,lb gera kaina 1300lt - JANOME DXL 603 ,mazai info apie ja ,kompiuterizuota ,na mane kaip sarka tai lb suvyliojo blush2.gif tik kaina didoka, bet ar su tokia kompiuterizuota bedu nebutu doh.gif ir sakau info nera musu kalba ,rusu nepanimaju, annglu tokia techniska kalba ir nelabai supratau unsure.gif ,bet turbut jau yra visos funkcijos tos g.gif
Papildyta:
dar buvau parduotuvej kaune,ju internetinis puslapis siuvimostilius.lt, tai man ten siule kazkokia naujiena ,lb gera kaina 1300lt - JANOME DXL 603 ,mazai info apie ja ,kompiuterizuota ,na mane kaip sarka tai lb suvyliojo blush2.gif tik kaina didoka, bet ar su tokia kompiuterizuota bedu nebutu doh.gif ir sakau info nera musu kalba ,rusu nepanimaju, annglu tokia techniska kalba ir nelabai supratau unsure.gif ,bet turbut jau yra visos funkcijos tos g.gif kaip manot?
Atsakyti
ai ir dar radau JANOME 525 s
ir JANOME M25 22LE -truputi brangesnes bet atrodo viska daro bigsmile.gif gal kas apie jas turi ka pasakyt ? 4u.gif 4u.gif antroji galingesnes 85 w pirmoji 75 ax.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lapesnapee: 30 kovo 2011 - 17:50
QUOTE(lapesnapee @ 2011 03 30, 18:05)
Laba visom  4u.gif

jei nemokat siuti ir jei nezinot ka reiskia tos visos isvardintos funkcijos, ka veiksit su dviguba adata ar transporteriu, tai kam jums tokios masinos...o dar kompiuterizuota...jus norite visko viename uz 600 litu, na, taip nebuna. imkit jus kuo paprastesne masina, to pilnai uzteks, nesu as superine siuveja, bet siunu rubus ne tik sau, bet ir kitiems ir man ne velnio nereikia kazkokios super protingos masinos...dauguma tu funkciju, kurias isvardijote, turi visos masinos, isskyrus dviguba adata, siuvinejima, autimatini siulo iverima, automatini kilpos apsiuvima...
nusipirkit jus uz tuos kelis simtukus kazkuria nusiziureta masina ir pirma ja issistudijuokit, netgi rekomenduociau pasiimt keleta pamoku, kad nesudrozti naujos masinos ir siaip kad pramokti siuti...o gal net vertetu pirma paimt pora pamoku, kad suprast, kas kur, tada su destytojos rekomendacijosmis ir pagalba nusipirkti kazkokia masina 4u.gif
visos jusu isvardintos markes yra geros smile.gif
Atsakyti
lapesnapee
Funkcijos, kurias išvardinot turės ir elektromechaninė mašina. Manau galit nusipirkt bet kurios iš išvardintų firmų mašiną už kokius 600 - 700 Lt
Ir darbo vietos apšvietimas tai nu jas net senutėlės tarybinės turi smile.gif Dviguba adata irgi joks ten stebuklas smile.gif Ir visur pėdelės reguliuojas ir dygsniai ir viskas smile.gif
Tiesiog kol mašinų nepažįstat, tai atrodo viskas oho, o iš tiesų tau jūsų meistriškumo klusimas.. Tan nedarykit bėdos ir nemėtykit pr daug litų smile.gif
Atsakyti
Masinos,kurios siuva zigzagu-siuva ir dviguba adata.
Atsakyti
Aciu uz pasisakymus ir nuomones 4u.gif 4u.gif na mane pamokins tai busima uosvene tikiuosi , tik kol kas nenoriu sakyt ,kad perku ,nes sakys ,kad galiu bet kada atvaziuot pas ja ka noriu pasisiut... be reikalo pinigu nelaidyt ir pan mirksiukas.gif jinai dirba siuveja biggrin.gif veliau pasakysiu ,kad maniskis parveze is uzsienio ax.gif

va o del modelio tai taip man ir jau smegenys perdege doh.gif tik tiek ,kad sakau ismoksiu siut biggrin.gif ir noresis kokiu fintu gi, o antros nesinores pirkt mirksiukas.gif 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(lapesnapee @ 2011 03 31, 06:49)
Aciu uz pasisakymus ir nuomones  4u.gif  4u.gif  na mane pamokins tai busima uosvene tikiuosi , tik kol kas nenoriu sakyt ,kad perku ,nes sakys ,kad galiu bet kada atvaziuot pas ja ka noriu pasisiut... be reikalo pinigu nelaidyt ir pan mirksiukas.gif jinai dirba siuveja  biggrin.gif veliau pasakysiu ,kad maniskis parveze is uzsienio  ax.gif 

va o del modelio tai taip man ir jau smegenys perdege  doh.gif tik tiek ,kad sakau ismoksiu siut  biggrin.gif  ir noresis kokiu fintu gi, o antros nesinores pirkt  mirksiukas.gif  4u.gif

biggrin.gif cia tik pradzioje taip, atrodo, jau kaip siusiu, jau kaip naudosiu viska, atsisedi, kuo toliau i miska, tuo daugiau medziu, iki tu fintu dar toli, kol neismoksit paprasciausiu siuliu valdyt. dar karta patariu, pirkti kuo pigesne, nes vis tiek nemokesit dirbti su ta masina, negi negaila sudrozti nauja masina mirksiukas.gif
Atsakyti