Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 30

QUOTE(romantikė @ 2011 01 05, 10:40)

Sveta, mieloji, su gimtadieniu Tave!!!!!!!!!! Buk sveika-mylima-laiminga!!!!!!!!!!!  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Aciu labai smile.gif
Atsakyti
O jūs žiūrit per Zone Reality TV laidų ciklą „The Incurables“ (Nepagydomi)? Kiekvienoje laidoje būna parodomas ir onkoliga (dažniausiai 4 stadija) sirgusio žmogaus pagijimas. Ir dažniausiai tai būna gydytojų jau nurašytų ligonių gydymas ir išgydymas alternatyviais metodais. Tame, ką rodo, galima pasirinkti idėjų. Jos ne panacėjinės, bet kažkam gi suveikė. Be to, jos nekenksmingos. Tiesa, nekurios iš jų (pvz., papildai, didinantys auglio energetiką, kuri jį sudegina) daugokai kainuoja. O iki kitų tektų gan toli važiuoti. Bet nei viena iš jų rytų Europoje, t.y. ir pas mus, nepaimta į vietinių vertelgų rankas.

Atsakyti
SVETA K. nuoširdūs sveikinimai gimimo dienos proga!!!
user posted image
Atsakyti
Sveikos ,visos čia rašančios, sveikas ir Art,

Šiandien patyriau vieną, sakyčiau, nelabai malonią procedūrą - pleuros punkciją Vilniaus Onkol.Institute. Punktavo 49 kabinete su echoskopo pagalba. Buvo vietinis nuskausminimas, skaudėjo kol suleido vaistukus. Bet po to pradėjo darytis bloga, silpna, kūnas virpėti, prakaitas išpylė, amoniako pakišo, kūnas atšalo, tada paguldė pamažu ant šono. Nutraukė tik 950 ml., bet ten pasiliko dar daugiau, nei ištraukė. Oi, paskui sessutei 18 kabineto, mažutei mieląjai Taniai, sakiau, gal reikėjo pakentėti. Ji atsakė, ne, nes gali būti blogiau, kitiems tik 100 ml tegali nutraukti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patriccija: 05 sausio 2011 - 21:58
Dar mergytės- susidūriau čia pažįstami per pažįstamus siūlo gi visokius stebuklingus papildus. Ir siunčia visokia info. (coral-club - gal kuri girdėjo apie jį ką nors?)

Ką manot apie tokį straipsniuką? - http://sveikatossalt...-chemo-116.html g.gif
Atsakyti
Sveikos!
Su praejusiom sventem, su atejusiais naujais metais! Su nauja viltim!

QUOTE(*Gabriella* @ 2011 01 04, 17:07)

Ir dar toks klausimukas: jūsų nuomonė apie Santariškių klinikų onko skyrių ir VUOI?

as pries 2 metus operavausi VUOI, o chemoterapijai perejau i Santariskiu klinikas. Na, svelniai tariant, nesutapo mano nuomone apie tai, kaip turetu buti bendraujama su ligoniu - kai pries chemoterapija bandziau issiaiskinti apie planuojama gydyma ir negavau atsakymu, emiau ieskoti, kas man tuos atsakymus duotu smile.gif

Santariskese yra du onkologijos skyriai - onkohematologinis (kraujo ligu - vedejas Griskevicius) ir onkochemoterapinis (vedeja Brasiuniene). As gydziausi pas Brasiuniene ir pas ja lankausi kontrolinems apziuroms - ji man paliko labai gera ispudi. "Persikraustant" is onkologinio i klinikas irgi nebuvo jokiu problemu - visiskai normaliai pasikalbejau su operavusiu chirurgu, pasidariau ligos istorijos kopija, gavau rekomendacijas del gydymo.

Beje, kita savaite kaip tik liko paskutinis didziosios techapziuros taskas - KT. Rudeni daryta echo svari, plauciu rentgenas svarus, markeriai nuliniai. Tikiuosi, kad busiu sekmingai prasokusi kritine pirmuju dveju metu riba.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 01 06, 09:29)
Sveikos!
as pries 2 metus operavausi VUOI, o chemoterapijai perejau i Santariskiu klinikas. Na, svelniai tariant, nesutapo mano nuomone apie tai, kaip turetu buti bendraujama su ligoniu - kai pries chemoterapija bandziau issiaiskinti apie planuojama gydyma ir negavau atsakymu, emiau ieskoti, kas man tuos atsakymus duotu smile.gif
Santariskese yra du onkologijos skyriai - onkohematologinis (kraujo ligu - vedejas Griskevicius) ir onkochemoterapinis (vedeja Brasiuniene). As gydziausi pas Brasiuniene ir pas ja lankausi kontrolinems apziuroms - ji man paliko labai gera ispudi. "Persikraustant" is onkologinio i klinikas irgi nebuvo jokiu problemu - visiskai normaliai pasikalbejau su operavusiu chirurgu, pasidariau ligos istorijos kopija, gavau rekomendacijas del gydymo.

Beje, kita savaite kaip tik liko paskutinis didziosios techapziuros taskas - KT. Rudeni daryta echo svari, plauciu rentgenas svarus, markeriai nuliniai. Tikiuosi, kad busiu sekmingai prasokusi kritine pirmuju dveju metu riba.

thumbup.gif sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 01 06, 08:29)
Sveikos!

thumbup.gif smile.gif

Norėjau pasiteirauti, jau praeiti 4 chemo kartai, liko dar 2. Jei žmogus nevemia ir burnoj nėra žaizdelių, tik jaučia bendrą silpnumą, ar tai reiškia, kad chemo prastai veikia? g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Gabriella* @ 2011 01 05, 23:02)
Ką manot apie tokį straipsniuką? - http://sveikatossalt...-chemo-116.html  g.gif

Alternatyvaus gydymo internetinėse kertelėse tokių dalykų, tik daug grakščiau prirašytų, yra sočiai. Abi gydymo kryptis atstovauja farmacinio verslo grupės, kurių lūpomis ir šnekama. Tiesos ir vienų, ir kitų žodžiuose yra, bet tikroji tiesa, matyt, stovi kažkur šalia. Kas dėl labai menkų chemijos veiksmingumo procentų, pateiktų apkalbamajame straipsnyje, net ir mūsų kertelės rezultatai juos galėtų paneigti.
Kad chemoterapija ne visada yra veiksminga ir taip aišku. Ji ir negali visada tokia būti, nes yra efektyvi tam tikram, deja, jai pačiai nežinomam navikų tipui, o taikoma visiems. Laimingi tie, kurių navikai neperneša standartinių gydymo schemų. Tačiau dažnam standartinės schemos yra visiškai neveiksmingos, bet vis tiek taikomos. Pvz., 5FU schema, nuo kurios pradeda arba vėliau tęsia žarnyno vėžio gydymą, yra visiškai neveiksminga, jei kažkas ten (sorry, jau nebeprisimenu kas būtent) darosi su p53 genu. O šitai patikrinti galima tik atlikus sudėtingus genetinius tyrimus, kurie yra labai brangūs ir mūsuose išvis, o kitur beveik visada, nedaromi.

Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 01 06, 08:29)

Džiugu girdėti thumbup.gif

QUOTE(liepsnelee @ 2011 01 06, 17:11)
thumbup.gif  smile.gif

Norėjau pasiteirauti, jau praeiti 4 chemo kartai, liko dar 2. Jei žmogus nevemia ir burnoj nėra žaizdelių, tik jaučia bendrą silpnumą, ar tai reiškia, kad chemo prastai veikia?  g.gif  4u.gif

4u.gif As taip pat nevemiu(na buvo ten keli kartai po 5 chemo) ir jokių žaizdelių neturėjau burnoj. Na mano kolkas rezultatai nėra džiuginantys, bet gal tai nepriklauso jog ji neveikia. Matyt ligoninė turi jau geresnės chemijos . g.gif
Bet aš turiu kitose vietose bėdelių- su tuštinimusi, skausmai unsure.gif

QUOTE(vi_ @ 2011 01 06, 19:27)

Ačiū už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
Prasidėjo 6 chemo.
Aš šiandien po lašų, gavau doxą, ryt laukia cisplatina- 6val laša wacko.gif
Kraujas buvo geras bigsmile.gif Net virš 7 leuko, HB 113.
Bet mergytės klausykit- šian pora valandėlių lašėjau, dar užsukau grįždama i pardę užsukau sau kelis skanėstus pasiėmiau blush2.gif Tada pora valandėlių pamiegojau iki kol grįžo mano brangenybė. Atsikėlus taaaaaaaip šalta buvo, kaulus lyg laužė, pasimatuoju tempą- 37,5 g.gif MB jau visą savaitę labai sloguoja. Kaliau vitC ir paracetamolio- iškart akyse prašviesėjo. Nors norėjau laukt ir stebėt ar kils ar ne, bet..
Kaži pasisakyt ryt savo onko g.gif Planuoju ne rolleyes.gif Kol tą kraują patikrins kol tą aną, tai sėdėsiu su savo lašais jei leis iki vakaro blush2.gif Žadu stebėt save, ir jei naktį ar ryte bus blogiau tada pasisakysiu ax.gif

Beje man pirmadienį paskyrė KT unsure.gif Siūlė nukelt chemo dar savaitėlei po KT, bet ką aš žinau ar galima tą pačią dieną lašintis ir KT g.gif Sakė jog nieko tokio tai nekėlėm. Pirma padarys kompą, vėliau sulašins. Nes Etoposidas laukia.
Atsakyti
QUOTE(*Gabriella* @ 2011 01 06, 22:46)
Prasidėjo 6 chemo.
Aš šiandien po lašų, gavau doxą, ryt laukia cisplatina- 6val laša  wacko.gif
Kraujas buvo geras  bigsmile.gif Net virš 7 leuko, HB 113.
Bet mergytės klausykit- šian pora valandėlių lašėjau, dar užsukau grįždama i pardę užsukau sau kelis skanėstus pasiėmiau  blush2.gif Tada pora valandėlių pamiegojau iki kol grįžo mano brangenybė. Atsikėlus taaaaaaaip šalta buvo, kaulus lyg laužė, pasimatuoju tempą- 37,5  g.gif  MB jau visą savaitę labai sloguoja. Kaliau vitC ir paracetamolio- iškart akyse prašviesėjo. Nors norėjau laukt ir stebėt ar kils ar ne, bet..
Kaži pasisakyt ryt savo onko  g.gif Planuoju ne  rolleyes.gif Kol tą kraują patikrins kol tą aną, tai sėdėsiu su savo lašais jei leis iki vakaro  blush2.gif Žadu stebėt save, ir jei naktį ar ryte bus blogiau tada pasisakysiu  ax.gif

Beje man pirmadienį paskyrė KT  unsure.gif Siūlė nukelt chemo dar savaitėlei po KT, bet ką aš žinau ar galima tą pačią dieną lašintis ir KT  g.gif Sakė jog nieko tokio tai nekėlėm. Pirma padarys kompą, vėliau sulašins. Nes Etoposidas laukia.

Sveikinu su paskutine chemija thumbup.gif Man rodosi, kad reiktų gydytojai pasisakyti apie temperatūrą. Aišku, jei dar būtų ryte. Mamytei niekada nelašindavo chemijos , jei būdavo temperatūros - ją tiesiog nukeldavo... O tu dar turi sveikatėlės po parduotuves vaikščioti : g.gif Tai gerai, bet negerai, kad nesaugai savęs - dabar vėl ir gripai pradeda galveles kelti, o per chemijas ypatingai reikia save tausoti, negalima eiti į tokias vietas, kur daug žmonelių renkasi. Atsiprašau... blush2.gif Na, bet rytoj, gal viskas bus gerai...
Atsakyti