Įkraunama...
Įkraunama...

Čiužiniai 10

QUOTE(Prezidentė @ 2010 10 31, 21:44)
O kurioje vietoje tas maudimas pradeda lysti? Kur tie raumenys persitempia?

Viršutinėj kūno daly  ax.gif Sprandas tikriausiai vadinasi.

Bruoniau, nežinau,  ką dabar daryt dėl Tempur, kompleksuot pradėjau, tikriausiai reiks pirkt  doh.gif

Ant kokios pagalvės miegate?
Atsakyti
QUOTE(Montecristo-Sau @ 2010 10 31, 22:50)
Matau, kad Bronius užsimanė pats kurti čiužinius. Kai kursi gamyklą ir komandą, nepamiršk ir manęs, gal padėsiu parsuoti labai pigius ir gerus čiužinius, kurie lenks konkurentus ne tik technologijomis ir komfortu, bet ir kaina.
Sėkmės toliau gyvenant svajonėse.

Tarp kitko pasidomėk, kiek plėšia pinigų už panašaus ir prastesnio lygio čiužinius ne Metzeler firmos. Ir dar, jei supranti, tai paaiškink kuom kitų firmų viskoelastas nusileidžia Tempur? Jei tik tuom, kad neturi Tempur ženklo, tada slėpkis.

As negaminu ir, manau, kad negaminsiu ciuziniu:)
Tempur viskoelasto yra specifine, patentuota komponentu sudetis. Is pincipo tai ir yra tikrasis viskoelastas, visa kita yra bandymai priarteti prie sio produkto. Kita vertus, tie bandymai nera visiskai blogi, jei nebandoma padaryti "poliuretana, panasu i viskoelasta bet 50% mazesnio tankio ir kainos". Atvirai sakau, esu mates kokiu 5 gamintoju viskoelasta, tai geriausias, kuri maciau (ir artimiausias TEMPUR), buvo vieno Norvegu gamintojo. Imoniu pavadinimu cia nerasysiu, nes neuziimu reklama.
Pagrindinis skirtumas tarp TEMPUR ir kitu gamintoju viskoelasto yra klampumas, klampumo/elastingumo pokytis keinciantis temperaturai ir, zinoma, poliuretano tankis. Tempur nesistengia taupyti, mazindami PU tanki. Turekite galvoje, kad labai paprastai ir sekmingai galima gaminti to paties tankio skirtingo kietumo ir klampumo viskoelasta. Kietuma lemia polyoil ir izocianato santykis misinyje. Problema yra ta, kad darant mazesnio tankio viskoelastini PU pasiekti didesni kietuma/klampuma ir islaikyti stabilu PU yra sunku. Tikras viskoelasto klampumo efektas gaunamas naudojant didesnio tanko PU. Pabandykite greitai suspausti 85kg/m3 ir 45-50kg/m3 viskoelastinio poliuretano gabaliukus. 50kg/m3 suspausite nepajute absoliuciai JOKIO pasipriesinimo. Lygiai toks pat efektas bus, kai jus atsigulsite ant tokio "viskoelastinio" ciuzinuko - jus nepajusite JOKIO pasipriesinimo smile.gif pasipriesinima pajus tik jusu pinigine, kai sumokesite uz toki daikta pinigus smile.gif
Beje, man TEMPUR ciuziniai yra per didelio klampumo ir, zinoma, nerealiai per dideles kainos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 01 lapkričio 2010 - 10:04
Viskoelastiniame poliuretane yra žymiai daugiau vandens, nei kituose, tai irgi įtakoja jo savybes. Beje jo savybės nėra geros, kad naudoti čiužiniuose, kitas dalykas, tas kas ne Tempur nebūtinai praščiau, dažnai ir geriau mukopijuota ir padaryta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Montecristo-Sau: 01 lapkričio 2010 - 10:28
Broniau jums uzdave kelis klausimus i kuriuos jus net nesugebejote atsakyti, tai kam isvis cia rasote nesamones? Irodykite, mums vartotojams, kad jus bent kazka nusimanote. Su siu zmoniu pagalba mano seima issirinko net 2 vnt ciuziniu, ir iki siol nesigailim, bet tokiu kaip jus vargu ar as patikeciau. Kazkoki pykti laikote siems asmenims, o mes jiems esame dekingi.
Jums truksta tolerancijos.
Atsakyti
QUOTE(algita @ 2010 11 01, 17:52)
Su siu zmoniu pagalba mano seima issirinko net 2 vnt ciuziniu,

Sveiki,
smagu girdėti ,kad jums padėjo išsirinkti tinkamą čiužinį smile.gif norėtume ir mes pagalbos blush2.gif
Užsisakėm lovą 200/180 su stalčiais. Mūsų išmatavimai smile.gif 172/62kg (esu nestuke.gif ) ir 192/94, norėtumėm truputi kietesnės (esame sveiki, bet nuo sėdimo darbo stuburas labai pavargsta ) . Žinau,kad gimus vaikui jis pas mus pagulės tad ir dėl jo stuburo pagalvoju smile.gif Kitam vaikui 4.5m. mėgsta ant lovos dukti. doh.gif tikiuosi kai turėsim naują čiužinį duobučių greit neatsiras blush2.gif
Buvome tik Dormeo parduotuvėje. Labai išgyrė silver plius. kaina mums tiko. kaip ir įkalbėjo, bet paskaičius truputi apie jį - nuomonė pasikeitė ax.gif nors norėtųsi tikėti ,kad geras tas čiužinys sumoki pinigus ir išeini doh.gif , bet...
Esu žalia čiužiniuose, bet man spyruokliniai asocijuojasi su senais čiužiniais ,kaimu, o doh.gif blush2.gif lateksinįai ar viskoelastiniai lyg kokia naujovė ax.gif (Čia tik mano, nieko neišmanančios nuomonė )

Labai laukisu ,Jūsų nuomonės ir jūsų pagalba išsirinksiu puikų čiužinį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Prezidentė @ 2010 10 31, 21:44)
O kurioje vietoje tas maudimas pradeda lysti? Kur tie raumenys persitempia?

Viršutinėj kūno daly  ax.gif Sprandas tikriausiai vadinasi.

Bruoniau, nežinau,  ką dabar daryt dėl Tempur, kompleksuot pradėjau, tikriausiai reiks pirkt  doh.gif

O ant kokios pagalvės miegate?
Aš iš pradžių miegojau ant pūkinės,po kiek metų pradėjo sprandą skaudėti,1metus gulėjau ant Dormeo nuo jos ir pradėjo skaudėti,dabar turiu Lono pagalve, ant jos miegu jau keleta savaičiu žiūrėsiu kaip bus toliau. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ernestas936: 01 lapkričio 2010 - 20:53
Pacekavinau kitose temose, ogi bruonius ir nama beveik pats pasistate. Ale jam matyt tai taip uzkniso, kad to pykcio ir prisitvenke juros - marios.

As ir bandziau daug kibti prie Metzeler. Daug skaitinejau nete, net pas viena vokieti apie si gamintoja klausiau. Aisku, ju kainos LT man visai nepatinka, bet po visu tyrinejimu pasirinaku butent Metzeler. O pamiegojus, pazadu visa teisybe cia parasyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 11 01, 22:07)
Pacekavinau kitose temose, ogi bruonius ir nama beveik pats pasistate. Ale jam matyt tai taip uzkniso, kad to pykcio ir prisitvenke juros - marios.

As ir bandziau daug kibti prie Metzeler. Daug skaitinejau nete, net pas viena vokieti apie si gamintoja klausiau. Aisku, ju kainos LT man visai nepatinka, bet po visu tyrinejimu pasirinaku butent Metzeler. O pamiegojus, pazadu visa teisybe cia parasyt  smile.gif

Nusiramink, nama man pastate statybininkai, nors ir as pats siek tiek prisidejau smile.gif O del ciuziniu - pirkit ka tik norit, negi as jums uzdrausiu! Nusipirksite Medzeler - permokesit kokius tris kartus, bet zinosit, kad turit kokybiska daikta. Kai kam gal sonai paskaudes, kai kam gal ir neskaudes smile.gif
Ir visai as nepykstu, tiesiog nemegstu permoketi. Nors, turbut, tavo tiesa, sitiek permokejes uz statybas, ramus buti negali smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2010 10 31, 13:45)
Nejuokinkit su tom savo "zonom", "aliejiais" medzeler PU ciuziniuose (polioil, kuris yra vienas is PU komponentu ir taip yra tam tikri aliejai) ir t.t.
Dar karta galiu pasakyti tik viena - visos tos zonos yra visiska nesamone. Geriausias ciuzinys - pakankamai kieto porolono gabalas. Gerai ir spyruoklinis kietas ciuzinys. Viskoelastas tik didesnio tankio nei 55kg/m3. Beje, tikra viskoelasta turi tik TEMPUR. Visu kitu gamintoju "viskoelastas", tai tik bandymai priarteti prie to, kas is tiesu yra viskoelastas. Beje, viskoelastas daugelui zmoniu yra "per karstas". Nebekalbu apie lateksa, kuris yra gryna sintetika daznai kelianti alergija zmonems.
Bruoniau, pasaulyje yra daug pasirinkimo variantų: gali rinktis Žigulį ir tikrai nepermokėsi už metalo laužą (jei lyginsime su Renault, o ką jau kalbėti apie BMW, Mercedes ir kt.), nusipirksi "normalią" mašiną už normalią kainą, nes kol Žiguliai tik gamina, kiti kuria, todėl yra atsiradę krūva saugumo priemonių, kurias tik dabar bando Žiguliai nukopijuoti. Bet kažkodėl žmonės noriai sutinka mokėti daugiau už brangesnį automobilį - marketingas? O gal tiesiog funkcionalumas ir daikto atsiperkamumas, komfortas? Lygiai taip pat yra ir su čiužiniais.

Viskoelastinis poliuretanas neturi tam tikros normos ar konstantos, jei jis minkštėja nuo šilumos - jis ir yra viskoelastinis poliuretanas, o koks ten jo klampumas, tankis ar elastingumas, tai tik gamintojų fantazijos ir poreikių rezultatas.

Dėl latekso, tai galiu patikinti, kad jame yra dedama natūralios kaučiukmedžio medžio sulos putos, kas bendrame rezultate dažniausiai sudaro ne mažiau kaip 20 proc. Tuo tarpu putų poliuretane (porolone) yra cheminių medžiagų kokteilis pašildytas iki tam tikros temperatūros. Tiesa dabar po truputi pradeda skintis kelią porolonas su sojų aliejaus priedu, bet iki jo masinės naudojimo pramonėje turėtų prabėgti dar kokių 20-40 metų.

O dėl latekso alergijos - iš Kristiano Andreseno pasakų..
Atsakyti
QUOTE(Dovile B. @ 2010 11 01, 21:03)
Žinau,kad gimus vaikui jis pas mus pagulės tad ir dėl jo stuburo pagalvoju  smile.gif Kitam vaikui 4.5m. mėgsta ant lovos dukti. doh.gif tikiuosi kai turėsim naują čiužinį duobučių greit neatsiras  blush2.gif
Kūdikiui nėra didelio skirtumo koks pagrindas - jis gali miegoti ir ant dekio, svarbiausia, kad čiužinio paviršius būtų minkštesnis ir šiek tiek prisitaikytų prie vaikučio, nes gulint ant kieto pagrindo būna, kad pradeda tirpti nugara ir mažyliai ramiai nemiega. Vyresniajam reikėtų kažko be spyruoklių, kietesniu branduoliu.
Atsakyti
QUOTE(Loniukas @ 2010 11 02, 11:45)
Kūdikiui nėra didelio skirtumo koks pagrindas - jis gali miegoti ir ant dekio, svarbiausia, kad čiužinio paviršius būtų minkštesnis ir šiek tiek prisitaikytų prie vaikučio, nes gulint ant kieto pagrindo būna, kad pradeda tirpti nugara ir mažyliai ramiai nemiega. Vyresniajam reikėtų kažko be spyruoklių, kietesniu branduoliu.

O mano praktikoje keletas klientų buvo alergiški lateksui, keltas nepernešė jo kvapo, dar keli negali miegoti ant jo, nes momentaliai suprakaituoja.
Atsakyti
bruonius, a kodel tada uz Miele pasisakot? tongue.gif irgi issirinkot taip sakant vokietuku branda, kaina lenkianti kitus smile.gif o cia tik metalo gabalas...

Beje, nama mes irgi pusiau savom rankom statem ir isirenginejom, nes MB auksarankis, bet kad is jo as dar reikalauciau ciuzinius gamint biggrin.gif o ne, jau geriau uz visa tai, ka gero jis sutvere, nusipirksim mes normalu ciuzini ir lovos patys neisidrozinesim lotuliukas.gif O jus gal zmona taip grieztai aukkleja? lotuliukas.gif

Papildyta:
O buityje mes pliusukus padeje ties Miele ir Siemens. Kolkas nesigailim smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 02 lapkričio 2010 - 14:18