Organiškas = ekologiškas arba gali būti natūralus.
Kaip taisyklingai lietuviškai organiškas maistas (angl. organic food)?
Valstybinė lietuvių kalbos komisija: "Lietuviškas angl. organic food atitikmuo ekologiškas maistas, plg. angl. organic product (vok. Erzeugnis der biologischen Landwirtschaft, pranc. produit biologique) liet. ekologiškas žemės ūkio produktas (žr. Eurovoce)."
QUOTE(Audrulle @ 2010 11 14, 23:14)
Gal kas galit paziureti ar gera sudetis paakiu kremo:
Produktas eco nesertifikuotas, bet raso, kad pagaminta is ekologisku augalu.
Produktas eco nesertifikuotas, bet raso, kad pagaminta is ekologisku augalu.
sudėtis normali, o šiaip esi teisi, kad pats gaminys sertifikato neturi. Nes šio gamintojo puslapyje nurodoma žemės ūkio, tai yra augalų sertifikavimo institucija
QUOTE(Satura @ 2010 11 15, 10:21)
sudėtis normali, o šiaip esi teisi, kad pats gaminys sertifikato neturi. Nes šio gamintojo puslapyje nurodoma žemės ūkio, tai yra augalų sertifikavimo institucija
nu bet jis vistiek yra geresnis sudetim, negu pvz nesirtifikuoti isvis organic gaminiai?
Papildyta:
permeciau akim ju gaminiu sudetis akim greitai, tai lyg sudetis nera labai perkrautos
ranku darbo muilu jie turi
QUOTE(shemsa @ 2010 11 15, 09:34)
nu bet jis vistiek yra geresnis sudetim, negu pvz nesirtifikuoti isvis organic gaminiai?
kas per nesertifikuoti ekologiški gaminiai gali būti? Geriausiu atveju, jie vadintini natūraliais Jei gamintojai nejaučia ribų, tai vartotojai turi turėti kritinio mąstymo bent lašelį.
tiesa, cituojamu atveju bent jau aišku, kas sertifikuotojas ir tai didina pasitikėjimą. Bet būna, kad išvis tik žvaigždutė padedama ir parašoma, kad ekologiška
QUOTE(Satura @ 2010 11 15, 10:46)
kas per nesertifikuoti ekologiški gaminiai gali būti? Geriausiu atveju, jie vadintini natūraliais Jei gamintojai nejaučia ribų, tai vartotojai turi turėti kritinio mąstymo bent lašelį.
tiesa, cituojamu atveju bent jau aišku, kas sertifikuotojas ir tai didina pasitikėjimą. Bet būna, kad išvis tik žvaigždutė padedama ir parašoma, kad ekologiška
nu pvz Suki neturi isvis sertifikato jokio manatrodo? ar as klystu
nu susimalakavau biski dabar
QUOTE(shemsa @ 2010 11 15, 09:49)
nu pvz Suki neturi isvis sertifikato jokio manatrodo? ar as klystu
neturi Sudėtys gražios, bet nėra nepriklausomo vertintojo, kuris galėtų patvirtinti priemonių ekologiškumą
QUOTE(ernesin @ 2010 11 14, 15:04)
Lauksiu atsiliepimų
QUOTE(sher @ 2010 11 14, 17:15)
mane irgi domina atsiliepimai apie shine on, kai pirkau sampuna tai pati ziurejau i ji, bandziau ir plaukus patepti su tuo testeriu vietoje, tai toks jausmas truputi buvo kad gali pariebinti plauka, tai susilaikiau nepirkau
dovish, o kokia ten nuolaida turi? tuos 5% su kortele?
dovish, o kokia ten nuolaida turi? tuos 5% su kortele?
"Shine on" tikrai labai ne daug reikia, trumpiems plaukams jo apskritai nepatarčiau pirkti, nes gali sukristi plaukai. Išbandžiau vakar, bet aišku per daug uždėjau kaip pirmą kartą, šiek tiek apsunkino, bet per naktį viskas susigėrė Dar sakyčiau labai tiktų nepaklusnioms garbanamos ar netgi galiukams, taip gražiai suguldo plaukus Dėl blizgesio man labai sunku pasakyti, nes mano plaukai ir taip iš savęs turi blizgėjimo. Šį kartą tepiau ant sausų plaukų, bandysiu su šlapiais pažaisti
Nuolaida buvo per "Jamam" dienas 20 proc.
Papildyta:
Palomina, oho kokia parduotuvė, rojus Labai įdomu, kokios kainos drabužėlių?
QUOTE(Dovish @ 2010 11 14, 13:42)
Labai lauksiu komentarų , nes mama irgi tokius nusipirko, tik kolkas dar nedažė, nes senesnė spalva "nenusivalgius"
Įtariu tavo mama pirmiau dažys, nes maniškė neseniai kirpykloj buvo Reiks palaukt apie dvi - tris savaites maždaug
QUOTE(angelinka @ 2010 11 15, 00:45)
Sveiki,
esu naujoke,pasiriurejau nuorodas,bet vistiek nesupratau nuo kuo pradeti
norint pasidaryti savo gamybos kremuka..gal kas gali pateikti koki kremuka kaip pavydziui pradziamokslei?
esu naujoke,pasiriurejau nuorodas,bet vistiek nesupratau nuo kuo pradeti
norint pasidaryti savo gamybos kremuka..gal kas gali pateikti koki kremuka kaip pavydziui pradziamokslei?
Ar skaitėt pirmoje temos žinutėje trečią nuo apačios pastraipą? Toje nuorodoje - gamybos principas. Receptų galite rasti ekologijos subforume temoje "Kosmetikos priemones gaminamės pačios". Prie ingredientų skaitykit, į kurią fazę kuris produktas dedamas.
QUOTE(baltagėlė @ 2010 11 13, 02:43)
Tai kad nepastorins, tai aišku kaip dieną , bet gerai padrėkinti, pastangrinti gal galėtų Dabar tepu kokosų aliejum taip žmoniškai ir nakčiai užsidedu medvilnines pirštines, tai ryte labai atsigavus oda būna, bet dieną tas efektas išnyksta
as tai grynu sviestmedziu pritepu plastaku isorine puse, grazia oda padaro, pamegink
QUOTE(Manija69 @ 2010 11 13, 10:48)
Nidulia,aš tai visuomet naudoju toniką,paskui purškiu hidroliatu,jei jau baigiasi tonikas,naudoju mineralinį vandenį,bet man visada norisi pradžioj nusivalyti veidą su šlapiu vatuku. Nežinau ar labai drėkina,nu bet man patinka madaros tonikai,ne vieną sunaudojau,o dabar turiu Aquabio štai tokį:
http://www.violey.co...nic_p_7581.html
Truputį jaučiasi alkoholis,gal tik mano nosiai,bet kartu ir kvepia.Kai baigsiu kartosiu vėl.
http://www.violey.co...nic_p_7581.html
Truputį jaučiasi alkoholis,gal tik mano nosiai,bet kartu ir kvepia.Kai baigsiu kartosiu vėl.
aha, paskaiciau, tai patiko aprasymas, Cia virs 30?? raso, kad ir regeneruoja ir padrekina, ane? gundausi
QUOTE(Satura @ 2010 11 13, 21:44)
nerolio tai ne, jis riebiai odai - gali pasausinti
Nerolio hidrolatas riebiai odai? ot velnias, uzsisakiau, bet mano nera riebi, niors T zova pasirievalina. Satur, neissidziovinsiu odos su nerolio hidr?
Merginos, apie koki jus ten Laveros pieneli 3 viename kalbejote? nerandu violey tokio? Gal meginote roziu pieneli veiduyi prausti? kokie butu atsiliepimai? o gal koki geruli , drekinanti parekomenduotumete is violey??
QUOTE(Mitsė @ 2010 11 15, 10:15)
Įtariu tavo mama pirmiau dažys, nes maniškė neseniai kirpykloj buvo Reiks palaukt apie dvi - tris savaites maždaug
maniškė sakė prieš Kalėdas puošis, na žiūrėsim, kuri pirma palūš
QUOTE(Nidulia @ 2010 11 15, 12:05)
Merginos, apie koki jus ten Laveros pieneli 3 viename kalbejote? nerandu violey tokio?
Laveros pienelis yra 2in1, štai šitas, tik čia pakuotė pasikeitus
QUOTE(Dovish @ 2010 11 15, 13:47)
maniškė sakė prieš Kalėdas puošis, na žiūrėsim, kuri pirma palūš
gal ismeginai? pakuomentuok
QUOTE(Nidulia @ 2010 11 15, 13:05)
gal ismeginai? pakuomentuok
Taip, turiu tik mano pakuotė senesnė. Labai malonus pienelis veido prausimui, švelniai nuvalo ir makiažą. Beto skaniai kvepia, na laveriškai Esu turėjus ir Dr.Hauschka pienelį, tai Laveros man pasirodė truputėlį riebesnis savo konsistencija, bet pagal poveikį abu labai panašūs, tik vieno kaina aukšta (Dr.Hauschka)