QUOTE(Paulina25 @ 2010 11 26, 15:57)
jau buvau susiruošus kepti "Vyrų duoną", irgi pagal Nataliuncik receptėlį, bet dabar man keista tas karštas vanduo... kei kepiau Borodino duoną,tai man atrodo vanduo buvo per šiltas,tai duona labai išsipūtė ir ėmusi kepti iš viršaus sukrito. Tai galvoju,ar čia nebus tas pats?

Be to, į vyrų duoną reikia kiaušinio. Tai ar nesutrauks jo su karštu vandeniu?
Ir dar vienas klausimėlis: jei recepte duonkepei reikia sausų mielių, bet neparašyta,kad vanduo turi būti šiltas,tai vis tiek pilti šiltą? Nes daug kur rašo tiesiog vanduo ir nenurodo,koks tas vanduo turi būt...
dažniausia vandenį reikia pilt šilta, nes mielės geriau kyla
jei reikia užpilt karštu ar verdančiu vandeniu, būtinai reikia palaukt kol vanduo atauš, nes kitaip nužudysit mielės arba raugą
kiaušinį geriau išplakt ir atskirai(trinį nuo baltymo), tada gaminiai gaunasi puresni
Gyvenime visada bus problemų. Bet jūsų teisė rinktis: galite skųstis, o galite jas spręsti.