Siunčiu

savo receptą, tikuosi ir jum patiks

.
TAMSI DUONA SU ĮVAIRIOM SĖKLOM
1 kg miltų = 400 g rupūs miltai
400 g aukščiausios rūšies
200 g ruginiai
100 g avižinių dribsnių
100 g kviečių sėlenų
170 g cukraus
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
100 g saulėgrąžų sėklų
100 g linų (nemaltų) sėmenų
50 g sezamo sėklų
Gerą saują kmynų
Pusė 0,5 l stiklainio raugo (jį kiekvieną kartą iminkius tešlą atsidėti ir vėl užsiauginti)
1 l šilto vandens iš krano
Viską sumaišyti ranka ir atsidėti pusę 0,5 l stiklainio raugo. Jį laikyti ant stalo 6-8 val. Po to šaldytuve iki 2 sav. Visą masę minkyti apie 15-20 min. Sudėti masę, apibarstyti sezamu ir kildyti 6-8 val. formoje. Uždengti frotiniu rankšluosčiu.
Formą ištepti kietu sviestu (negausiai), pribarstyti sezamo.
Dėti į šaltą orkaitę, nustatyti 200 0 C ir kepti 1 h 15 min.