QUOTE(espresso @ 2012 12 31, 13:49)
rudens lape, kaip tau sekasi terapija ir šiaip? Ar jau lengviau susidoroji su savo gilesnėmis problemomis?
Bet nepaisant to, kad net jei "šauniomis" dienomis valgau tikrai normaliai, pasitaiko, kad į trasą eina bet kas, kas papuola po ranka ir nenormaliais kiekiais Tačiau jau pora mėnesių tokių baisių užvalgymų jau nebuvo. Dar labai padėjo tavo patarimas dėl valandų intervalų. Ačiū tau
Tik kad svoris nekrenta taip. Vat noriu paklausti tavęs, kaip tokiu atveju patariama elgtis? Susitaikyti su tokiu svoriu ir tiek žinių? Nes man, kai taip nekrenta, tai norisi save riboti, skaičiuoti kalorijas ir t.t.
Bet nepaisant to, kad net jei "šauniomis" dienomis valgau tikrai normaliai, pasitaiko, kad į trasą eina bet kas, kas papuola po ranka ir nenormaliais kiekiais Tačiau jau pora mėnesių tokių baisių užvalgymų jau nebuvo. Dar labai padėjo tavo patarimas dėl valandų intervalų. Ačiū tau
Tik kad svoris nekrenta taip. Vat noriu paklausti tavęs, kaip tokiu atveju patariama elgtis? Susitaikyti su tokiu svoriu ir tiek žinių? Nes man, kai taip nekrenta, tai norisi save riboti, skaičiuoti kalorijas ir t.t.
Sveikutės!
Su Naujais 2013 metais. Linkiu atrasti bei pažinti save labiau nei praėjusiais metais
Esu labai patenkinta savo sprendimu lankyti psichoterapiją. Nors susimąsčius finansiškai atsieina, bet yra gyvenime prioritetai, ir turbūt save keliu į pirmą vietą. Žinoma, pokyčiai ateina lėtai, bet jei pažvelgčiau prieš pradedant terapiją ir dabar, tai visai kitaip jaučiuosi. Mokausi išbūti su neigiamais jausmais ir išjausti, ne vien juos pasilėpti po persivalgymu. Kartais pavyksta, kartais ne..
Labai smagu, kad padėjo ir kad kelis mėnesius nėra didelių persivalgymų Bet nebus taip, kad jie visai išnyks. Jie kartosis, tik rečiau ir rečiau. Anksčiau aš jei maitindavausi normaliai, po to persivalgydavau, tai rodos viskas žlugdavo ir reikia iš naujo pradėti normalų maitinimąsi. Bet būna šventės, gimtadieniai, pasisėdėjimai, kai daugiau mažiau viršiji savo normalias normas. Visi žmonės kartais persivalgo. Šiuo metu stengiuosi būtent ir susitaikyti su persivalgymais, kad jie pasitaiko ir galima toliau grįžti į normalią mitybą.
Puikiai suprantu tave dėl svorio. Ir man norisi riboti, nes jei nekrenta, tai gal per daug valgau ir tt. Bet ko mane VSC išmokino. Kūnas yra patyręs daug streso. Ypatingai daug duoda svorio svyravimai plius/minus kad ir keletą kg, taip pat maisto ribojimai, dietos, kurias keičia persivalgymai, vėl dietos. Pradėjus normalią mitybą, turi praeiti laikas kol kūnas pripras prie to, kad jis gauna pakankamai medžiagų, kad už dienos nebus dietos. Kaip sakė, pradžioje yra stabilizavimosi laikotarpis, tada kūnas pradeda lėčiau/greičiau grįžti į natūralias formas. Kiek reikia laiko - nuo kiekvieno atskirai priklauso. Gali būti ir taip, kad kelis mėnesius svoris nė krust iš vietos. Bet tikrai jis pradeda kristi iki natūralaus svorio. Reikia apsišarvuoti kantrybe