Įkraunama...
Įkraunama...

Valgymo sutrikimai

QUOTE(Zivilka @ 2012 10 25, 11:01)
nelabai supratau klausimo. cia ta prasme , kad jei veliau isalksi, jau per velu bus valgyti? Ar cia 19 valanda tau pagal laika reikia valgyti?
gal reiketu kol kas pasilaikyti tu 2 valandu periodo, kad uztvirtinti, tai reiskia truputi uzkasti, geriau baltyminio ar darzoviu. o paskui kai jau tikrai mokesi pazinti alkio ir sotumo signalus, tai vadovautis organizmo poreikiais, jei alkana valgai, nealkana nevalgai. turetum pati pajusti, kad jau gerai sugebi suprasti tikra alki ir tikra sotuma.

Turėjau mintyje, kad jei pavalgiau 17 val. o 19 val, dar nesijaučiu alkana, tai ar man valgyti kažką, ar laukti kol išalksiu.
Bet supratau, kad sakai, jog geriau kažką suvalgyti. Aišku, tikiu, kad tai dar labai ilgas kelias, kad man iki tikro sotumo jausmo supratimo dar labai toli.
Vakar pagalvojau, kad kas man būdavo dietose baisiausia, o ir dabar dar negalėčiau, taip gyventi, tai tas žinojimas, jog tu esi dabar alkana, o suvalgyti galėsi tik nedidelį trupinėli ir jau iš anksto žinai, kad nė kiek nepasisotinsi, va tas mane varydavo iš proto ir dabar vien pagalvojus apie tą siaubingą alkio jausmą, man viduriai susisuka blink.gif , įsivaizduoju labai gerai, ką jaučia alkoholikas negaudmas dektinės, panašiai ir mes esam maisto vergės
Supyliau čia viską iš eilės, nežinau ar kas supras doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2012 10 25, 11:06)
Turėjau mintyje, kad jei pavalgiau 17 val. o 19 val, dar nesijaučiu alkana, tai ar man valgyti kažką, ar laukti kol išalksiu.
Bet supratau, kad sakai, jog geriau kažką suvalgyti. Aišku, tikiu, kad tai dar labai ilgas kelias, kad man iki tikro sotumo jausmo supratimo dar labai toli.
Vakar pagalvojau, kad kas man būdavo dietose baisiausia, o ir dabar dar negalėčiau, taip gyventi, tai tas žinojimas, jog tu esi dabar alkana, o suvalgyti galėsi tik nedidelį trupinėli ir jau iš anksto žinai, kad nė kiek nepasisotinsi, va tas mane varydavo iš proto ir dabar vien pagalvojus apie tą siaubingą alkio jausmą, man viduriai susisuka  blink.gif , įsivaizduoju labai gerai, ką jaučia alkoholikas negaudmas dektinės, panašiai ir mes esam maisto vergės
Supyliau čia viską iš eilės, nežinau ar kas supras  doh.gif

tai va, ne karta esu girdejusi nuomone, kad dietu ir dietologu laikais vis daugeja storuliu. va butent del tu priezasciu, kad per mazai gauni pavalgyti, arba ne tai, ko tuo momentu noretusi, tai kai baigi dieta, puoli kibirais esti, kaltinti save.
man dabar irgi labai daug ko negalima, bet as i tai ziuriu ne kaip i dieta, o kaip i sveikatinimo metoda, tai kazkaip lengviau. tuo labiau, kad tai nera visam gyvenimui
Atsakyti
Sveikos, ačiū už šiltus palaikymus, stengiuosi pradėti suprasti ko mano kūnas, o ne emocijos nori ir kada nori. Žinoma, gal dar daug kartų savimi nusivilsiu, bet stengiuosi nevemti ir valgyti normaliau, t.y. sveikiau. Pagaliau nevalgau šokolado plytom, stengiuosi mažinti saldumynus. Kažkada iš viso nevalgiau tokių produktų, bet kai prasidėjo didelės problemos gyvenime, pradėjau saldinti gyvenimą per skrandį doh.gif verysad.gif . Nors ir mažas pasistūmėjimas, tačiau džiaugiuosi- šiandien vėmiau tik 1 kartą bigsmile.gif, iš tiesų, nepamenu kada taip buvo g.gif .
Atsakyti
QUOTE(lemouriukas @ 2012 10 26, 19:59)
Sveikos, ačiū už šiltus palaikymus, stengiuosi pradėti suprasti ko mano kūnas, o ne emocijos nori ir kada nori. Žinoma, gal dar daug kartų savimi nusivilsiu, bet stengiuosi nevemti ir valgyti normaliau, t.y. sveikiau. Pagaliau nevalgau šokolado plytom, stengiuosi mažinti saldumynus. Kažkada iš viso nevalgiau tokių produktų, bet kai prasidėjo didelės problemos gyvenime, pradėjau saldinti gyvenimą per skrandį doh.gif  verysad.gif . Nors ir mažas pasistūmėjimas, tačiau džiaugiuosi- šiandien vėmiau tik 1 kartą  bigsmile.gif, iš tiesų, nepamenu kada taip buvo g.gif .

Nu šaunuolė, pradžia yra, bus ir pabaiga mirksiukas.gif

O aš saldumynų noriu tada, kai ilgiau nevalgau, ar badauju, bet tas noras toks stiprus, kad išsijungia visi smegenų plotai ir tada tik ėdu ėdu ir ėdu
O va kai pradėjau reguliariai valgyti, saldumynų noras stiprokai sumažėjo
Va ir vakar, visą dieną valgiau kas dvi valandas, o vakare valgyti visai nebenorėjau, bet varėm pas draugus į svečius ir aš aišku iš seno įpročio ėmiau kimšti viską gerklėn doh.gif doh.gif bet kažkodėl tai, šį kartą pajaučiau, kad skrandyje nebėra daugiau laisvos vietos ir turėjau sustoti smile.gif smile.gif smile.gif , jokio noro vemti neatsirado, ėjau ir į wc, kaip anksčiau paprastai visuomet nuėjus į wc dozę nuvemdavau, tai dabar iš ten išėjau su palaimina veido mina
Atsakyti
Kustuce, matai kaip greitai darai pazanga smile.gif
Atsakyti
Zivilka? Cia toji pati is senuju VS temu? ... blyn, kaip seniai cia buvau. Idomu, kaip senosioms dalyvems sekasi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emeira: 29 spalio 2012 - 16:33
tpati ta pati, uzejau padeti kiek galiu patarimais.
va siryt prisiminiau , koki papilda reik vartoti, kad geriau susitvarkyti eitu. tai yra tirptan forte, mediciniskai triptofanas. jis reikalingas toms vemiancioms, edancioms ir su ivairiais valgymo sutrikimais , nes turi jo trukuma organizme, ir del to kyla tie visi sumastymai esti, vemti, badauti ir panasiai.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Kaip laikotes? Kaip sekasi maitintis?

As po truputuka judu i prieki. Bent jau dziaugiuosi, kad kuri laika nera persivalgymu. Zinoma, cia viskas del psichoterapijos. Atrandu savyje tiek nauju dalyku, suvokimu, kad kartais reikia apmastyt keleta dienu.. Pokyciai ateina letai, bet svarbiausia progresas. Jei tik kas turit finansiniu galimybiu, tikrai vertas dalykas. rolleyes.gif

Atsakyti
Džiugu girdeti, Rudens Lape, kad tau taip sekasi. Taip ir toliau, sveikinu. Sutinku, kad psichoterapija naudinga, tik svarbiausia surasti tikrai gerą specialistą. Aš jų perėjus penkis ir galiu pasakyti, kad vienas tikrai vertas buvo pinigu, kitas pusę velnio, o visi kiti tik vadinosi specialistais.
Gaila, kad ši temelė vis miršta, bet sunku rašyti matyt, nes kai rašai, turi sau prisipažinti tiesą.
Man pačiai šiuo metu sekasi neblogai. Buvo pora savaičių užėję negerų, bet nuotaikos pakilo iš žemės gelmių, tai automatiškai ir nuolatinis persivalgymas aprimo, tik įpročio jausmas liko, bet kovoju. Aišku, pora savaitėlių davė pliusą kg, bet gerai, kad spintoje įvairių dydžių drabužių yra:D
Atsakyti
QUOTE(gyvenanti @ 2012 11 09, 12:39)
gerai, kad spintoje įvairių dydžių drabužių yra:D


pas mane spinta luzta nuo drabuziu, bet nera ka apsirengt biggrin.gif o asortimentas yra nuo 12 iki 18 dydzio... Kaip tik dabar skaitau knyga ir ten buvo puikiai aprasyta del rubu. Yra 3 rubu rusys musu spintoje: mazesniu dydziu nei musu, didesniu dydziu ir per viduriuka. Pazvelgus i mazesniu dydziu rubus, o daznai ir pasimatavus jie mums sukelia nusivylima, tarsi po ju uzsidejimo tik tada musu gyvenimas prasidetu. Jie tarsi rekte rekia, ir kaip tu galejai iki tokio lygio nusiristi. Didesniu rubu dydziai (dar vadinami "jeigu ka") tarsi sako "na na pasilieknink. palauksiu as taves, nes vistiek neistempsi". Na ir per viduriuka tai yra rubai, i kuriuos mes itelpame ir nesiojame siuo momentu.

Kai perskaiciau ta skyreli, susimasciau, kad nezinau kaip jums, bet man tikrai taip yra. Ypatingai su mazesniu dydziu rubais. Vien juos pamacius jauciuosi nevykele. Nepatikesit, turiu 3 poras kelniu, kuriu gyvenime neuzsidejau ir kur krausciausi jos keliavo su manimi, nes kai as sukusiu, jas uzsidesiu. Jas pirkau tuo periodu, kai uzpakali ikisau, bet sagu neuzsegiau, manydama, kad tai man bus papildoma motyvacija mesti svori fool.gif Neprisiruosiu sakydama sau, kad neturiu laiko, bet manau reiks prisiruost, surinkt visus tuos mazuosius rubus, ir jei ne ismest (sirdis matyt neleistu), bent jau nugrust i rusi, kad man nebutu po akim.

[/B]gyvenanti[B] sutinku su tavim del psichoterapeuto. labai svarbu rasti tinkama. ne tik kad butu geras specialistas, bei ir kaip sakant kad auros sutaptu. tiek as, tiek mano drauge lankom pagal rekomendacijas. Su specialistais visur sunku, ar kirpejas, ar ginekologas, ar psichoterapeutas. Geru mazai ir uztrunki, kol surandi.
Atsakyti
sveikos merginos, kalbat apie psichoterapija.. Norejau pasiklaust koki psichoterapeuta/-e rekomenduotumet Vilniuje BUTENT valgymo sutrikimams? ne is kalbu, bet isbandyta? Gal kuri lankot grupine psichoterapija?
Atsakyti
As lankau individualia, ne grupine terapija. Del psichoterapeutes, kuri dirba su valgymo sutrikimais manau galima pasiskambinti i VSC ir pasiteirauti del privaciu psichoterapeuto konsultaciju. 4u.gif Ten gulejau as, tai man jos saunios gydytojos. Labai daug geru atsiliepimu esu girdejus apie Brigita Baks, centro vadove. Ir kaip asmenybe, ir kaip specialiste. Kiek zinau, pas ja galima uzsirasyti privaciai psichoterapeuto konsultacijai.
Atsakyti