Aciu, kad pasidalinot patirtimi... persirasysim pas kita gydytoja...
Mes pas Laučiuvienę lankomės, gydytoja daug nekalbanti, kalbanti konkrečiai, aišku ko paklausi tą gausi, bet kai tarkim pasako kokią naują diagnozę net nežinai ko klaust... grįžti namo, prisiskaitai ir su klausimais bėgi pas savo miesto kardiologę, na o ši ir atsako. Pas Laučiuvienę greit įeini ir greit išeini, maloni sakyčiau.
QUOTE(andrearoma @ 2011 03 05, 17:50)
Sveiki, Lankutis labai užimtas , retai kada pakelia. Kai mums reikia užsiregistruot , tai tenka gal iki 10 kartų skambint. Buvo , kad ir sms rašiau , praradus viltį. Paršiau nr. į AŽ
l
Lankuciui reikia skambinti tarp puses 9 ir 9 ryto, bet ne pirmadieniais, kai tai suvokiau, beveik visada priskambinu is pirmo karto. Dar kazkada apie 14 priskambinau.
Mes dabar eisim antradieni, kiekviena karta neramu, ar jau lieps operuoti, ar dar sakys "auginam"
QUOTE(rusneliukas @ 2011 02 07, 10:17)
As ir issiliesiu Jau labai pavargau, kiekviena karta Lankutis sako, kad butinai reik operuoti, taip jau 2 metus. Ateinam pavasari, sako kad dabar planiniu operaciju nedaro, nes per silta, liepia ateiti po puse metu. Ateinam ir vel kalba, kad reik operuoti, bet rudeni daug ligu ir neoperuoja Praeita karta liepe ateiti vasari, kad per pavasari isoperuotu, as jau net pasiskundziau, kad jus taip visada kalbate, tai didelem raidem uzrase i korete, kad operuoti pavasari. mes jau visa seima susitaikem, susiplanavom atostogas ir t.t. Na o vasari Lankutis to uzraso net nepamate ir liepe ateiti po 3 menesiu. Tai dabar galvoju, ko ten eiti, juk vis tiek bus karsta ir vel kartos kaip reik operacijos bet palaukite. Kam kalbeti 2 metus apie operacija ir jos nedaryti Pas mus SPD, ir nuo pat gimimo sake, kad tokiose vietose neuzsitraukia skylute.
Sveikutes ,ateinu i temute,paskaitau ir iseinu .Mano viresne mergina turi MV displazija ir MV nesandaruma 3 laipsnio,padidejes KS. Visa tai pastebejo nuo 9 men.Kasmet lankomes pas Lauciuviene. Operuot zadejo iki brendimo,poto pries metus. Sake,kad gali tekt det dirbtini voztuva.Bet vis atideda .Taip ir vaziuoja per nervus.
QUOTE(Rimuselis @ 2011 03 27, 23:36)
Sveikutes ,ateinu i temute,paskaitau ir iseinu .Mano viresne mergina turi MV displazija ir MV nesandaruma 3 laipsnio,padidejes KS. Visa tai pastebejo nuo 9 men.Kasmet lankomes pas Lauciuviene. Operuot zadejo iki brendimo,poto pries metus. Sake,kad gali tekt det dirbtini voztuva.Bet vis atideda .Taip ir vaziuoja per nervus.
Labas, Rimuselis, o kaip dukra jauciasi? Ir ka sako gydytoja, kodel atideda operacija , galbut dar voztuvas atlieka savo funkcija. Kaip mums chirurgas sake, kad geriau savas voztuvas kiek imanoma ilgiau(pas mergaite PAV nesandarumas ir stenoze), nei dirbtinis, sirdele kazkiek prisitaiko prie tokio kruvio, tik reikia periodiskai stebeti. Aisku, jei dukros savijauta prasteja, tuomet neramu, bet jei viskas neblogai, tai gal nereikai skubeti su ta operacija
QUOTE(seglija @ 2011 03 28, 14:36)
Labas, Rimuselis, o kaip dukra jauciasi? Ir ka sako gydytoja, kodel atideda operacija , galbut dar voztuvas atlieka savo funkcija. Kaip mums chirurgas sake, kad geriau savas voztuvas kiek imanoma ilgiau(pas mergaite PAV nesandarumas ir stenoze), nei dirbtinis, sirdele kazkiek prisitaiko prie tokio kruvio, tik reikia periodiskai stebeti. Aisku, jei dukros savijauta prasteja, tuomet neramu, bet jei viskas neblogai, tai gal nereikai skubeti su ta operacija
Jauciasi neblogai. Bet kalbejo,kad ta pati gali patvarkyti,o dabar vis atideda.Balandi vel vaziuosim i Vilniu.
Laba diena,
netycia aptikau sia tema, tai pamaniau pasidalinsiu savo nedidele patirtimi
beveik pries metus nestumo metu man nustate igimta sirdies yda (PPD), nors man jau visi 25metukai taciau pastebejo TIK dabar ir visai netycia, nes savijauta tikri puiki
Tai teko vaziuoti i Santariskes i vaiku skyriu konsultuotis! Na, kaip nustate, tai ta skylute visai nemaza (1.5 cm) ir siais metais man ja turetu "sutvarkyti". Tiesa gimdymui si yda visiskai neturejo itakos ir leido gimdyti naturaliai...
Gaila, bet musu mazyliui taip pat nustate PPD, taciau del savo patirties turbut i viska reaguoju kur kas ramiau bernuzelis tiesiog stebimas gydytoju... tiesa, auga kaip ant mieliu 4men buvo 8.3kg ir 66cm taigi tikiuosi, kad viskas bus gerai Jus mamytes taip pat nesigasdinkit, linkiu, kad viskas susitvarkytu
beveik pries metus nestumo metu man nustate igimta sirdies yda (PPD), nors man jau visi 25metukai taciau pastebejo TIK dabar ir visai netycia, nes savijauta tikri puiki
Tai teko vaziuoti i Santariskes i vaiku skyriu konsultuotis! Na, kaip nustate, tai ta skylute visai nemaza (1.5 cm) ir siais metais man ja turetu "sutvarkyti". Tiesa gimdymui si yda visiskai neturejo itakos ir leido gimdyti naturaliai...
Gaila, bet musu mazyliui taip pat nustate PPD, taciau del savo patirties turbut i viska reaguoju kur kas ramiau bernuzelis tiesiog stebimas gydytoju... tiesa, auga kaip ant mieliu 4men buvo 8.3kg ir 66cm taigi tikiuosi, kad viskas bus gerai Jus mamytes taip pat nesigasdinkit, linkiu, kad viskas susitvarkytu
Sveikos mamytes,
Norejau paklausti, gal kurios vaikuciui salia sirdies ydos nustatytas ir sirdies ritmo sutrikimas? Gal kas galit pasidalinti savo patirtimi? Po gimimo diagnozuota sirdies ydele, kurios nereikejo operuoti. Laukiam echoskopijos, ziuresim, ka sakys. Vakar padare kardiograma ir nustate sirdies ritmo sutrikima... Kazkaip nepatikimai atrode ta kardiograma. Vaikutis visa laika judejo net neskaite tas aparatas ir is tokios nevykusios nusprende,kad sutrikes ritmas.
Norejau paklausti, gal kurios vaikuciui salia sirdies ydos nustatytas ir sirdies ritmo sutrikimas? Gal kas galit pasidalinti savo patirtimi? Po gimimo diagnozuota sirdies ydele, kurios nereikejo operuoti. Laukiam echoskopijos, ziuresim, ka sakys. Vakar padare kardiograma ir nustate sirdies ritmo sutrikima... Kazkaip nepatikimai atrode ta kardiograma. Vaikutis visa laika judejo net neskaite tas aparatas ir is tokios nevykusios nusprende,kad sutrikes ritmas.
QUOTE(Gabriela0505 @ 2011 03 30, 10:57)
Sveikos mamytes,
Kai darydavo kariograma,savo mergaitei duodavau is buteliuko gerti. Vaikas ramei paguledavo,gal reiktu jums pakartot kariograma .
As ir tokios nuomones, jog reiktu pakartoti. Ziuresim, ka rodys echoskopija.
Dar skaiciuosiu pulsa, kaip patare....
Dar skaiciuosiu pulsa, kaip patare....
QUOTE(exsiauliete @ 2011 03 29, 13:33)
Laba diena,
na o mes nesenei isoperavom savo dukra 2.8 m. ppd 1.5 cm. Dabar jau ir nezinau ar gerai pasielgiau, kad leidau operuoti. nes po operacijos perikarde skyscio rado, taigi nezinau kaip viskas beigsis dabar. Perskaiciau Jusu zinute ir labai blogai jauciuosi, pasirido gali zmogus gana normaliai su tokia yda gyventi. Na o suaugusius lengviau operuoti, kiek girdejau visai kiti metodai taikomi ir organizmas visai kitaip i visus medikamentus reaguoja
QUOTE(tata11 @ 2011 03 30, 20:07)
na o mes nesenei isoperavom savo dukra 2.8 m. ppd 1.5 cm. Dabar jau ir nezinau ar gerai pasielgiau, kad leidau operuoti. nes po operacijos perikarde skyscio rado, taigi nezinau kaip viskas beigsis dabar. Perskaiciau Jusu zinute ir labai blogai jauciuosi, pasirido gali zmogus gana normaliai su tokia yda gyventi. Na o suaugusius lengviau operuoti, kiek girdejau visai kiti metodai taikomi ir organizmas visai kitaip i visus medikamentus reaguoja
o pries kiek laiko isoperavo? Daznai buna po operacijos koki menesi skyscio perikarde, per laika jis pasisalina