ivonele,kvieciame prisijungti i mazoji sirdele puslapiuka,ten daug sirduku mamyciu bendrauja. tikiu kad kuri tau gales smulkiau paaiskinti,patarti,ten visos savo skausmu,dziaugsmu ir rupesciais dalinasi. ten suuuper mamytes
Aciu uz kvietima,bet ir ten nesulaukiu jokiu komentaru,o taip noretusi...
QUOTE(Ivonele25 @ 2012 09 04, 19:36)
Sveikos mamytes, kaip bebutu skaudu ir sunku,bet turiu jungtis prie jusu. Mano dukrytei diagnozuota aortos koarktacija su lanko hipoplazija,atviras arterinis latakas,daugybiniai raumeniniai skilveliu pertvaros defektai,arterine hipertenzija,plauciu arterijos hipertenzija III laipsnio,letinis sirdies nepakankamumas.Funkcine klase II pagal NYHA.Na vienu zodziu daug daug visko... Jau buvome pasiruosia operacijai,gulejome ligonineje,kaip ir siandiena turejome operuotis,bet kadangi apsirgome tai israse gydytis i namus,kai tik pasveiksime tada jau ir operuosimes. Gydymas jau yra nustatytas,kaip ir ka darys operacijos metu. Noreciau sulaukti komentaru,gal teko jusu vaikuciams susidurti su tokia ar bent panasia ligos diagnoze.Butu labai malonu pabendrauti ir pasisemti stiprybes is jusu, nes siuo metu jos labai reikia.
Laba diena. Mano dukrytei buvo daryta aortos koarktacija pries 1,8 metu. Dabar laukia rekoarktacija ( pletimas balioneliu) . Po savaites gulsimes operuotis. Butu operave pries 2 savaites, bet apsirgom tai va gydomes ir jau beveikpasveikom liko tik pastipret ir laukt operacijos. Laikykites, viskas tikrai bus gerai. Svarbu tuo tiketi visa sirdim.
QUOTE(_Laukinuke_ @ 2012 09 17, 22:04)
Laba diena. Mano dukrytei buvo daryta aortos koarktacija pries 1,8 metu. Dabar laukia rekoarktacija ( pletimas balioneliu) . Po savaites gulsimes operuotis. Butu operave pries 2 savaites, bet apsirgom tai va gydomes ir jau beveikpasveikom liko tik pastipret ir laukt operacijos. Laikykites, viskas tikrai bus gerai. Svarbu tuo tiketi visa sirdim.
Laba, o kiek laiko dukrytei jusu buvo tada kai dare operacija?ar ilgai operavo?kaip atsigavo po operacijos?ar ilgai reanimacijoje buvo?nes mums tai jau turejo atlikti operacija,buvo jau diena paskirta,gulejom ligonineje,bet deja apsirgome tai israse namuciu pasveikti.O siai dienai vis dar daromes tyrimukus pas save mieste ir dar truputi per daug leukocitu rodo,tai vis nusikelia.Na manau jei iki pirmadienio vel neapsirgsime tai jau sake guldys ir operuos,tai gal netgi ir teks mums susitikti o jusu ar sudetinga operacija laukia?
Papildyta:
QUOTE(Ivonele25 @ 2012 09 19, 19:32)
Laba, o kiek laiko dukrytei jusu buvo tada kai dare operacija?ar ilgai operavo?kaip atsigavo po operacijos?ar ilgai reanimacijoje buvo?nes mums tai jau turejo atlikti operacija,buvo jau diena paskirta,gulejom ligonineje,bet deja apsirgome tai israse namuciu pasveikti.O siai dienai vis dar daromes tyrimukus pas save mieste ir dar truputi per daug leukocitu rodo,tai vis nusikelia.Na manau jei iki pirmadienio vel neapsirgsime tai jau sake guldys ir operuos,tai gal netgi ir teks mums susitikti o jusu ar sudetinga operacija laukia?
Ir beje pas koki gyd.gydotes?Kai jus jau esate susidurusi su tokiom bedelem,gal galetumete atsakyti i viena klausimuka? kaip su pinigeliais daroma ten?kokios mazdaug sumos vaiksto gyd.kurie operuoja?anestezologams?
QUOTE(Ivonele25 @ 2012 09 19, 20:37)
Papildyta:
Ir beje pas koki gyd.gydotes?Kai jus jau esate susidurusi su tokiom bedelem,gal galetumete atsakyti i viena klausimuka? kaip su pinigeliais daroma ten?kokios mazdaug sumos vaiksto gyd.kurie operuoja?anestezologams?
Papildyta:
Dukrytei buvo tik 8 dienos kai operavo, ja dar teko reanimuoti, pries tai buvo istikus klinikine mirtis, tai operacija dare skubiai, nes tai buvo minuciu klausimas. Pati operacija truko apie 2,5-3h. Mus operavo gyd. Tarutis, o konsultuoja ir stebi sveikata gyd. Lankutis. Musu laukia lengvesne operacija dabar, nes reikia tik vel siek tiek praplatinti ta susiaurejusia aorta, operuos per kirksni ( panasiai kaip suntavima daro). Bet betkokiu atveju tai yra intervencija, ir ypac kai lenda i pagrindini zmogaus organa-tai visokiu turiziku ir pavoju faktoriai islieka. Bet as jais pasitikiu. Jie begalo saunus ir geri ir atsakingi daktarai bei geri profesionalai. Del kysiu, niekam nieko niekada nedaviau. O dabar gal reikes duot, nes tada buvau shoke, nesusipratau...Atsigavo sakykim geru 2 savaiciu reikejo. Bet cia kiekvienam skirtingai ir amzius skirtingas. Kai leliukas visai tai sunku pasakyt kaip jis jauciasi-guli ,valgo miega ir tiek. Drauges vaikas po savaites jau lakste ( jam buvo gal 3 metukai..). Tai va. Klauskit jei dar kas domina
Nu jo kai leliukas tai siek tiek gal visai kitaip,bet kai vyresnis kazkiek yra tai jau sunkiau,nes mano dukrytei tai 2.2men,visko bijau nezmoniskai...visas tas laukimas operacijos ar pavyks ar ne...o paskui reanimacija dar,tai isvis kraupu,kaip ji ten bus be manes,tai net neisivaizduoju...tai ta zondavima mums irgi dare,nes mane kad uzteks tik jo,latakeli turejo uzkimsti,bet per visa sia procedura pamate ir visas kitas bedeles...
QUOTE(Ivonele25 @ 2012 09 19, 21:17)
Nu jo kai leliukas tai siek tiek gal visai kitaip,bet kai vyresnis kazkiek yra tai jau sunkiau,nes mano dukrytei tai 2.2men,visko bijau nezmoniskai...visas tas laukimas operacijos ar pavyks ar ne...o paskui reanimacija dar,tai isvis kraupu,kaip ji ten bus be manes,tai net neisivaizduoju...tai ta zondavima mums irgi dare,nes mane kad uzteks tik jo,latakeli turejo uzkimsti,bet per visa sia procedura pamate ir visas kitas bedeles...
Nebijokit, vaikai prisitaiko greit prie reanimacijos ipatumu, viskas bus gerai, ten seseles labai labai fainos. O dabar Jus man papasakokit, kaip ten tas zondavimas vyksta? kiek laiko, ar greit atsigauna?
QUOTE(_Laukinuke_ @ 2012 09 20, 08:12)
Nebijokit, vaikai prisitaiko greit prie reanimacijos ipatumu, viskas bus gerai, ten seseles labai labai fainos. O dabar Jus man papasakokit, kaip ten tas zondavimas vyksta? kiek laiko, ar greit atsigauna?
Na kaip sakoma iseities jau nebera,reikia susiimti kazkaip ir tiketis,kad viskas bus gerai o mums kaip zondavima dare tai kazkaip lb greitai gal apie kokia 1val uztruko,bet cia vel gi priklauso kaip viskas pavyksta jiems, na o paskui ireanimacija nuveza ir ten pabuna tol kol pabunda po narkozes,tik pries ta visa dar zondavima tai tokiu vaistuku duoda,kad vaikiukas butu apsvaigintas bet cia tas zondavimas tai nesiskaito kaip operacija,cia kaip procedura. O jums sakykite kaip pirma karta dare ta aortos koartacija tai lb sudetinga operacija skaitesi?ka daktarai sake tuo metu?
Na zinokit, sudetinga operacija. o kadangi mano vaikas buvo reanimuotas 30 min, tai dakratai dave labai mazai sansu... Bet man sake, kad jei ne ta reanimacija , tai viskas butu daug lengviau . Ir siaip, kai kalbejau su jais, sake retai kada buna kazkokiu komplikacijos, praktiskai nebuna, bet kadangi jie daktarai-jie negali duot garantijos 100% kad viskas bus ok. Bet sake kiek dare cia paskutiniu metu tas operacijas tai visos sekmingos Zinokit, jei mes perejom per sita operacija sekmingai, o bukle buvo labai kritine, tai jus tikrai praeisit Viskas bus gerai. Tik tiek kad randas lieka... Toks gal 13 cm ant menties. Bet cia juokas, svarbu kad viskas butu gerai su sirdele
Ir dar klausimas- kaip ten yra su maitinimu ? Ar mamas maitina? Ar vaikucius gerai maitina? Kaip palatos?
QUOTE(_Laukinuke_ @ 2012 09 20, 10:22)
Ir dar klausimas- kaip ten yra su maitinimu ? Ar mamas maitina? Ar vaikucius gerai maitina? Kaip palatos?
O ta prasme del ko reikejo reanimuoti?cia kaip suprantu pries operacija?nes mums kaip sake gyd.kad operacija irgi lb sudetinga ir rizikinga,bet manau jie visada taip sako,nes vis del to bet kokia sirdies operacija negali buti be rizikos,viskas su rizika. Tik,kad mane lb nustebino tas kad viena diena gyd po tomografijos mums pasake,kad tikejosi baisiau ir kad operacija vidutiniska, o kita diena po konsiliumo atejo skyriaus vedejas ir pasake kad lb sudetinga ir rizikinga,tai taip ir likau nesuprasta,kaip cia istikruju yra. O zinokite del maitinimo tai man asmeniskai tragedija,maistas bjaurus,vaikuciams tas koses ir gi duoda slykscias,tai kad su maistu ten prastai,bet cia jau mano tokia nuomone palatos tvarkingos,nes pati gulejau 4 -vietej,tai cia kaip sake pati didziausia,tai seip viskas ok dar,dusai-wc irgi tvarkingi,tik jau laaaaaabai lovos kietos... jei ruosiates ilgesniam laikui gultis tai reiktu koki dar atsivezti paklota storesni pasitiesti o kada jus jau guldys? nes mes tai planuojame jau turbut kokiam pirmadieniui-antradieniui (aisku jei tie musu leukocitai sumazes)
Reanimavimas, tai yra gaivinimas.