O mes jau po Sudikienės apžiūros: vienareikšmiškai neoperuoti. Skylutė 3mm, nedidukė, plautinės hipertenzijos nėra. Sakė, jog per daug mus išgąsdino ana daktarė. Na dėl viso pikto dar užrašė apsilankymui Santriškėse gruodžio pradžioj, ten aparatai geresni. Tik va truputį suneramino: skylutė gan aukštai, tad jei kada reikėtų daryti operaciją, neišeitų prieiti chirurgui patogiai, tai tektų daryt didelį pjūvį širdelėj, randas būtų jau reikšmingas.
Na bet išgirdau tai, ko ir norėjau labiausiai - kad negresia operacija
Pati daktarė superinė moteris - labai maloni tiek vaikui, tiek mums su vyru.
A, gal kam aktuali info : Sudikienė sakė, jog pati skambučių nebepriima iki naujų metų. Tai tiek tų naujienų.
QUOTE(MUMMY112 @ 2012 07 31, 10:54)
O mes jau po Sudikienės apžiūros: vienareikšmiškai neoperuoti. Skylutė 3mm, nedidukė, plautinės hipertasymui Santriškėse gruodžio pradžioj, ten aparatai geresni. Tik va truputį suneramino: skylutė gan aukštai, tad jei kada reikėtų daryti operaciją, neišeitų prieiti chirurgui patogiai, tai tektų daryt didelį pjūvį širdelėj, randas būtų jau reikšmingas.
A, gal kam aktuali info : Sudikienė sakė, jog pati skambučių nebepriima iki naujų metų. Tai tiek tų naujienų.
tai labai geros naujienos.
Reikia suprasti, kad pas gyd. Sudikiene siemet jau nebera sansu patekti?
patiko,o jus kartais ne is panevezio?
QUOTE(patiko @ 2012 07 31, 21:20)
tai labai geros naujienos.
Aš kaip supratau, ji asmeniškai skambučių nebepriima. Gal skambinant į registratūrą pavyktų Dar žinau, jog Šiauliuose, Senojo bokšto klinikoje, vietų tikrai yra, tik dar nepatikslinta data, kada vėl ji atvyks.
Sveikos:)
Na mes po santariškių. AAL nerado, bet negarantavo, kad jo nėra, nes esant plaučių arterijos stenozei jį sunkiau diagnozuoti. Tiek, kad nuramino, jog ženklesnio tikrai nėra ir galim ramiai toliau gyventi, tik, aišku, nepamirštant kelio pas kardiologus. Klausiau, kaip dėl darželio lankymo, sakė, galit leisti, režimas įprastinis. Tačiau esu girdėjusi, kad širdukams reikia saugotis peršalimo ligų, kurios lankant darželį sunkiai išvengiamos... Kokia rizika, gal kas labiau apsišvietę šia tema?
Na mes po santariškių. AAL nerado, bet negarantavo, kad jo nėra, nes esant plaučių arterijos stenozei jį sunkiau diagnozuoti. Tiek, kad nuramino, jog ženklesnio tikrai nėra ir galim ramiai toliau gyventi, tik, aišku, nepamirštant kelio pas kardiologus. Klausiau, kaip dėl darželio lankymo, sakė, galit leisti, režimas įprastinis. Tačiau esu girdėjusi, kad širdukams reikia saugotis peršalimo ligų, kurios lankant darželį sunkiai išvengiamos... Kokia rizika, gal kas labiau apsišvietę šia tema?
QUOTE(emilijam @ 2012 08 02, 17:36)
Sveikos:)
Aha, mumis ir perspėjo, tik dėl lėtinių ligų. Sakė saugotis visokių bronchitų, anginų pūlingų..Reiks užklausti nuvažiavus.
Sveikos mamos,
Vakar darem kardiograma, pasake, kad vaiko sirdies ritmas sutrikes , ar tai rimta ? Siuncia pas kardiologus i santariskes . Labai prasau, patarkit , papasakokit, kas ka zinote. Nes labai neramu del savo vaikucio
Vakar darem kardiograma, pasake, kad vaiko sirdies ritmas sutrikes , ar tai rimta ? Siuncia pas kardiologus i santariskes . Labai prasau, patarkit , papasakokit, kas ka zinote. Nes labai neramu del savo vaikucio
sweikos mamytes,
prisijungiam prie jusu ratelio ir mes mano dukrytei 3.5men. buvome Santariskese nustate mums
Antrinis prieširdžiu pertvaros defekras.Plaučių arterijos stenoze.Nedidelis atviras arterinis latakas.
antras apsilankymas spalio 23d.sake bus operacija kai mazylei bus 1-1.5m.labai noreciau pabendrauti su mamyte turinti vaikeli su tokiom pat bedelem ir/ar po operacijos
prisijungiam prie jusu ratelio ir mes mano dukrytei 3.5men. buvome Santariskese nustate mums
Antrinis prieširdžiu pertvaros defekras.Plaučių arterijos stenoze.Nedidelis atviras arterinis latakas.
antras apsilankymas spalio 23d.sake bus operacija kai mazylei bus 1-1.5m.labai noreciau pabendrauti su mamyte turinti vaikeli su tokiom pat bedelem ir/ar po operacijos
Sveikos mergaitės, ir mes jungiamės prie jūsų.
Mes jau po operacijos (diagnozė aortopulmonologinis langas), va jau mėnuo ir norim pasidžiaugti mūsų puikiais gydytojais tokiais kaip R. Sudikienė, V. Tarutis. Mano sūnukui buvo 12 parų kai nustatė šitą baisią diagnozę, buvo kaip perkūnas iš giedro dangaus, buvo daug pergyvenimų, ašarų, bet dabar jau viskas praeita. Ir tikiuosi kad viskas bus gerai ir kad mūsų sūnukas augs sveikas. Gydytojai sakė, kad taip turėtų būti.
QUOTE(arnomamyte @ 2012 08 22, 22:36)
sweikos mamytes,
Sveika:) Mano dukrytei nustatyta plaučių arterijos stenozė, bet nedidelio laipsnio. Plius PAV anomalija, nedidelis nesandarumas, atvira ovalinė anga. Jei neblogės, operuoti nereikės. Labai labai tikiuosi, kad taip ir bus. Kai gimė, savaitę neužsidarė arterinis latakas. Ir dabar kartais gydytojai atrodo, kad kažkas likę atvira, bet Santariškėse nei patvirtino, nei paneigė, nes mažė muistėsi echoskopuojant. O dėl kurios bėdelės Jūsų dukrytę žada operuoti? Ar visas bandys pašalinti?
QUOTE(Virgau @ 2012 08 23, 23:53)
Sveikos mergaitės, ir mes jungiamės prie jūsų.
Mes jau po operacijos (diagnozė aortopulmonologinis langas), va jau mėnuo ir norim pasidžiaugti mūsų puikiais gydytojais tokiais kaip R. Sudikienė, V. Tarutis. Mano sūnukui buvo 12 parų kai nustatė šitą baisią diagnozę, buvo kaip perkūnas iš giedro dangaus, buvo daug pergyvenimų, ašarų, bet dabar jau viskas praeita. Ir tikiuosi kad viskas bus gerai ir kad mūsų sūnukas augs sveikas. Gydytojai sakė, kad taip turėtų būti.
Linkiu, kad visi pergyvenimai liktų praeity ir džiaugtumėtės augančiu sveiku sūneliu
Gal kas turit gydytojos Ritos Sudikienės tel. numerį?
Sveikos mamytes, kaip bebutu skaudu ir sunku,bet turiu jungtis prie jusu. Mano dukrytei diagnozuota aortos koarktacija su lanko hipoplazija,atviras arterinis latakas,daugybiniai raumeniniai skilveliu pertvaros defektai,arterine hipertenzija,plauciu arterijos hipertenzija III laipsnio,letinis sirdies nepakankamumas.Funkcine klase II pagal NYHA.Na vienu zodziu daug daug visko... Jau buvome pasiruosia operacijai,gulejome ligonineje,kaip ir siandiena turejome operuotis,bet kadangi apsirgome tai israse gydytis i namus,kai tik pasveiksime tada jau ir operuosimes. Gydymas jau yra nustatytas,kaip ir ka darys operacijos metu. Noreciau sulaukti komentaru,gal teko jusu vaikuciams susidurti su tokia ar bent panasia ligos diagnoze.Butu labai malonu pabendrauti ir pasisemti stiprybes is jusu, nes siuo metu jos labai reikia.