Įkraunama...
Įkraunama...

Širdies ydos, diagnozuotos mūsų vaikams

QUOTE(zavin @ 2011 10 03, 22:59)
Labas vakaras mamytės. Jau mes ir anksčiau čia bendravome ir dabar turiu Jums klausimeli. Dukrytei tuoj bus 6 metukai, dabar toks laikas kai pradeda augti ir kristi dantukai. Šnd pastebėjau, kad jau pradėjo augti naujas dantukas, o senas tik silpnai kliba, eisim konsultuotis pas odontologa. O jei jis siulys ištrauti dantuka pienini? Nežinau ar aš sapnuoju, bet man atrodo, kad kažkur skaičiau (tik nerandu kur), kad vaikučiams kurie turi ydas ir yra turėję širdies operacijų kaip mes labai reikia atsargiai su danties traukimu. Dar prisimenu, kad reikia kažkokiu antibiotikų suleisti prieš rovima? Ar aš jau nusišneku? Gal man skambinti tada Lankučiui reikėtų ir jo klausti? Ačiu butu Jums už atsakyma, ir nepykit jei čia mano tik sapalionės, nu bet tikrai man taip atrodo, kad kažkur skaičiau  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif

Laba, antibiotikus reikia gerti, kai taiso sugedusi dantuka. O kai krenta sveiki pieniniai dantys, tuomet nereikia. Bet aisku, geriausia pasikonsultuoti su gydytoju smile.gif
Atsakyti
Aciu mamytės už atsakyma. Buvom pas odontologe ir ji ši karta tik stipriau truktelėjo ir iškrito, labai silpnai sakė laikosi, bet greitu laiku važiuosiu pas Lankuti tai tikrai užklausiu, nes ta diena neprisiskambinau jam. Kai tiksliai sužinosiu tai ir jums parašysiu. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2011 09 25, 13:36)
Sveiki, gal kas galetu parekomenduot gera vaiku kardiochirurga Kaune g.gif

esme tokia, kad buvom pas viena vaiku kardiologe, tai pasake, kad dukrytei net 2laipsnio voztuvo nesandarumas,  ateituje gali reiket operacijos, po pusmecio nuvaziavom i Vilniu pas kita kardiologe, tai pasake, kad mato sveiko vaiko sirdi ir jokio prolapso nera g.gif

as labiau linkus tiketi Vilniaus gydytoja, nes ji gydanti ligonineje gydytoja Odeta Kinčinienė, o pirmasis vizitas buvp toks profilaktinis, ejom tipo pazymos, tai ejom i poliklinima tiesiog profilaktiskai ir pripaise mums dideli bedu blink.gif  doh.gif

tai dabar galvoju reiktu gal 3 gydytojo g.gif  Gal kas galetu ka parekomenduot g.gif

Sveiki, mano vaikuciui diagnozavo aorto stenoze, irgi lankomes pas Odeta Kinciniene, tikrai labai gera gydytoja, pasitikime ja...
Gal yra mamu, kuriu vaikai turi aortos stenoze?
Atsakyti
4u.gif

mano mergutei 11 mėnesių prieš savaitę šeimos gydytoja išgirdo užesiuką, o šiandien mes apsilankėm santariškėse, deja, nepradziugino verysad.gif buvom pas gydytoją Vankevičienę, pamatė ,, skylutę,, 6,3 mm t.y., vidutinio dydžio . Bet aš apie taio nedaug žinojau todėl taip ir nesupratau ar PPD ar SPD, ar yra koks skirtumas ?? Ta prasme ar kažkuri pavojingesnė ? Šiaip viskas kitas normoj, tik kraujotaka pagreitėjusi. Anot, gydytojos, tai yra širdutės yda, sakė, kad yra galimybė jog uzsitrauks, aš labai labai labai tikiuosi. Šiaip mergytė valgi, linksma, auga neblogai, nieko net nepagalvotum apie tokias bėdeles. Tačiau paskaičius jūsų pasisakymus iškilo keletas klausimų. Pastebėjau, kad dauguma kalbate apie visai mažuliukų operacijas, ir apie tai, kad mamos apsisprendžia dėl operacijų g.gif Kaip šiandien aiškino gydytoja, tai planas būtų toks smile.gif pasirodom po 4-5 mėnesių kokia situacija, jeigu niekas nesitraukia ir neblogėja stebim toliau, kuo ilgiau ištempus laiką ir jau esant beveik mokyklinukai būtų galima daryti procedūra, kai idedamas vadinamas ,,skėtukas, ir tai geriausias variantas. na, o jei situacija blogėtų tada mažiukams jau daroma operacija ir skylutė tiesiog siuvama. Tai kiek aš supratau, kad geriau jei išeina tą operaciją daryti kuo vėliau. turiu krikšto dukrytę 7,5 metų , kuriai prieš 2 mėnesius padarė ,, skėtuko,, operaciją, tai dar kazkiek laiko reikia pasisaugoti, bet poto viiskas bus gerai ir gyvens pilnavertį gyvenimą, o jos tėvai dabar jau po visko, sako, kad tikrai be pagrindo per daug stipriai išyveno
Atsakyti
unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Annia @ 2011 10 11, 15:00)

Jūs nepergyvenkit, temutė čia nėra labai aktyvi, bet šiaip pas mus PPD (pas jus turbūt irgi),tik didesnė dar 1-2 mm.
Tai išaugti būtų tolygu stebuklui (jo tikiuosi), o su operacija tas pats - augti tiek, kiek įmanoma, stebėti kas kelis mėnesius.
Tai dabar spalį vėl važiuosim pas Vankevičienę, ir vėl žiūrės, ar galim toliau taip gyventi...
Atsakyti
QUOTE(Duti @ 2011 10 11, 16:04)
Jūs nepergyvenkit, temutė čia nėra labai aktyvi, bet šiaip pas mus PPD (pas jus turbūt irgi),tik didesnė dar 1-2 mm.
Tai išaugti būtų tolygu stebuklui (jo tikiuosi), o su operacija tas pats - augti tiek, kiek įmanoma, stebėti kas kelis mėnesius.
Tai dabar spalį vėl važiuosim pas Vankevičienę, ir vėl žiūrės, ar galim toliau taip gyventi...

4u.gif
Atsakyti
reikia pripazinti, parasiau neteisingos info blush2.gif
pasirodo, lt taippat daro ppd uzdaryma per kateteri(be operacijos) ir vaikams, bet dideliems. siandien maciau 11 ir 13 m vaikus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2011 10 12, 16:19)
reikia pripazinti, parasiau neteisingos info blush2.gif
pasirodo, lt taippat daro ppd uzdaryma per kateteri(be operacijos) ir vaikams, bet dideliems. siandien maciau 11 ir 13 m vaikus smile.gif

drinks_cheers.gif mano krikšto dukrai 7,5 metų padarė prieš du mėnesius
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Annia: 12 spalio 2011 - 18:43
Sveikutės, jungiuos į Jūsų temukę. Prieš pusmetį mūsų dešimtmečiui nustatę PPD. Dabar jau reiks PPD uždarymo per kateterį. Ir reikia pasidaryti tyrimus dėl alergijos jodui, aspirinui ir cinkui. Gal kas žino, kur daro patikimiausiai (Kaune, Klaipėdoj). Ar čia nustatys paprastas alegologas?
Atsakyti
QUOTE(reims @ 2011 10 04, 08:03)
ar tiesa, kad Santariskiu ligoninėje prastas maistas vaikams ir uz ji dar reikia susimoketi?
Na as su savo maziuku gulejau ligoninei ir tikrai uz maista moket nereikejo nei uz misini Jonukui nei man kur dave valgyti mirksiukas.gif na kad maistas prastas tai tikrai man pasirode jau toks... blush2.gif ax.gif
Sveikutes 4u.gif
Visoms mamytems stiprybes 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgit@_ @ 2011 10 19, 22:14)
na kad maistas prastas tai tikrai man pasirode jau toks... blush2.gif  ax.gif

nevaryk Dievo i medi doh.gif normalus tas maistas thumbup.gif pietus labai gausus buvo, netgi as moteris megstanti pavalgyti, tuos pietus sunkiai iveikdavau biggrin.gif
pusryciams dazniausiai koses, bet taip yra VISUR mirksiukas.gif

taip, kad nesiskuskit mirksiukas.gif svarbiausia juk vaiku sveikata, o jei norit prabangiai valgyti eikit i kavines (ju ten Santariskese netruksta)
Atsakyti