Įkraunama...
Įkraunama...

Širdies ydos, diagnozuotos mūsų vaikams

QUOTE(*Itza* @ 2011 09 12, 01:31)
Sveikos sirduku mamos  4u.gif  Vis kaupiausi cia parasyti.. Jau daugiau kaip savaite po to kaip bandau susigyventi su mintim, kad mano vaikas sirdukas... Isgirdus daktaru diagnoze mane istiko sokas. Sunelis turi igimta sirdies yda Fallot tetrada. Vakar jam suejo 5 menesiukai. Siuo metu esam namuose, kelis kartus i savaite mus lanko gydytojai, vaikui kas 6 valandos girdau vaistukus. Tiksli operacijos data dar nepaskirta, gydytojas sake, kad keliu menesiu begyje....
Sunku.... diena atrodo viskas pasimirsta, gyvenam yprastai, gal del visos rutinos ir uzimtumo neturiu kada galvot apie tai. Bet vakare isskystu, uzspaudzia sirdi, kamuoja klausimai, kodel mano vaikas, kuo nusikaltau, kad D mano vaikui atsiunte sia liga.... Visi aplinkui drasina, kad viskas bus gerai. As irgi tuo tikiu, bet vis tiek kazkur pasamonej slypi ta baime...o jeigu ne...
Atsiprasau, kad cia su liudna nata pasirodziau, tiesiog nezinau kur daugiau issiliet, nesinori aplinkiniams ikyret verkslenimu ar parodyt, kad nesu tokia stipri, kaip jiems atrodo.. 4u.gif
Gal yra mamyciu, kurios turi vaikuciu su tokia pacia beda ir jau po operacijos? Kaip sekasi vaikuciams?  4u.gif

Sveikute 4u.gif tavo išgyvenimai labai artimi verysad.gif ašaros, kaltinimai savęs, baimė... tik mūsų jau viskas praeita ir išgyventa prieš 3.5 metų.. operavo 8mėn. iki operacijos negėrėm vaistukų.
Nusiramink, bus sunku, bet praeisit viską, va mums jau 4 metai lakstom, dviračiu minam, tik vietoj po kiemą, toliau pavargstam, eilėraščius deklamuojam, domino žaidžiam ir dar galėčiau vardint ir vardint wub.gif kaip ir visi vaikučiai 4u.gif
Kaip tavo mažylis auga, valgo?
Atsakyti
Sveiki, norečiau pasidometi kai daro širdies operacija ar būtina reikia krūtinuke vaiko pjauti nes žiurejau laida tai rusijoj jau seniai širdies lygas būtent igimtas daro kitaip, imesiu nuoroda ten 34,42 minute būtent ir pasakoja apie operacija be peilio ir net rodo
My Webpage[I]
Atsakyti
QUOTE(Basic @ 2011 09 29, 08:54)
Sveiki, norečiau pasidometi kai daro širdies operacija ar būtina reikia krūtinuke vaiko pjauti nes žiurejau laida tai rusijoj jau seniai širdies lygas būtent igimtas daro kitaip, imesiu nuoroda ten 34,42 minute būtent ir pasakoja apie operacija be peilio ir net rodo
My Webpage[I]

Basic, kaip valytoja(anot vienos protingos patarinetojos), pasistengsiu jums pakomentuoti 4u.gif

Ar isiklauset apie ka ten kalba? ar isgirdot? apie PERTVARU DEFEKTUS 4u.gif konkreciai kalbejo apie priesirdziu pertvaros defektus (toliau ir visur PPD). parode apie galimus skilveliu pertvaros defektus(toliau SPD), bet tik parodymu ir apsiribojo biggrin.gif
taigi, si procedura jau kuri laika atliekama ir lietuvoje(gal pora metu), ji vadinasi ppd uzdarymas perkateteriniu budu. ju padaryta na gal 20 g.gif , mano ziniomis nei vienos vaikui, tik suaugusiems(dazniau pastebejau- moterims). defektas(skylute) turetu guti 1, todel ne visi pacientai tinka, nes turi po kelias skylutes. patys tie kateteriai ziauriai brangus, buna skirtingu dydziu, todel ne visiems is eiles ir tiks schmoll.gif procedura vyksta taip, kaip ir rode, uztrunka ivairiai(kartais nepasiseka, tada veliau operuojama iprastu budu), vyksta rentgeno kontroleje, ligonis kartais(o ne visada, priklauso nuo anesteziologo ir/ar nuo paciento baimes) primigdomas, i stemple ivedamas specialus echoskopo daviklis, kuriuo uzdarius ppd tikrinama ar nebeliko tekejimo per ji. toliau viskas kaip laidoje 4u.gif

dar paskutinis klyksmas- ismoko perkateteriniu budu ikisti aortos voztuva bigsmile.gif tai atlieka labai jau stipriai pagyvenusiems pacientams(80m.), kurie , manoma, kad operacijos neatlaikys smile.gif

jeigu pletoti tema apie ppd, ji kai kuriais atvejais galima atlikti per sonine torakotomija, desineje pjuvis tarp sonkauliu, mergaitems chirurgai labai stengiasi numatyti, nuo kur ir kaip augs krutis ir jei pasiseka- pjuvio linija eina po krutim(suaugus) ir puikiai pasislepia po liemenele, jei nelabai apskaiciuoja(negali gi zinoti doh.gif )eina per kruties apacia(kaip cia suprantamiau parasius g.gif ).
saugiausias budas visdelto yra per tradicine isilgine torokotomija, pjaunant krutinkauli, puikiai matomas operacinis laukas, viskas prieinama, galima koreguoti ir kitus radinius(todel tvirtai nezinant soninis pjuvis nedaromas), iskilus nenumatytai ar kritinei situacijai lengviau ja suvaldyti 4u.gif
daznai mamos, kuriu vaikams yra tik ppd ir suzinojusios apie soninio pjuvio galimybe , praso jo smile.gif

visos kitos sirdies ydos(na, gerai, dar suaugusiems labai retai, kai reikia protezuoti tik 1 voztuva), ypatingai sunkios, daugybines(SKT, tetrados ir pan. kai zinoma, kad operuojama bus ne viena karta, kad operacijos seks etapais) daromos TIK per isilgine sternotomija, t.y. pjaunant krutinkauli isilgai 4u.gif

o siaip laida populistine, nesupratau kokiu tikslu ta reklama, viskas nupiesta idealiai, nors toli grazu, taip visada nebuna, neminimos galimos komplikacijos ir tai, kad procedura gali nepavykti doh.gif nors negali nesutikti, ji nepalyginamai maziau traumatiska, isvengiama dirbtines kraujo apytakos(DKA) smile.gif

ar kiek aiskiau? g.gif
Atsakyti
milaaa 4u.gif viskas aišku ačiukas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Basic @ 2011 09 23, 14:56)
o mums pats Lankutis paraše 18 spalio.. bet jau važiuosim trečia karta pas ji

Sveikutes 4u.gif
Mes laikomes puikiai 4u.gif o Lankutis liepos men. musu nerase spaliui sake pasiskambint rugseji uzsirasyt spalio galui ir nebegavom vietu schmoll.gif tad vaziuosim lapkriti thumbup.gif
Atsakyti
milaaa aciu labai uz tokius atsakymus smile.gif

Mes irgi lapkriti pas Lankuti 4u.gif
Atsakyti
sveikos visos, kurios cia lankotes.Mes ir lankomes Vilniuje pas Gumbiene. Turim AAL.Laukiam operacijos. Noreja paklausti ar teko kuriai nors is jusu vaikuciu daryti tokia operacija/?Ar ilgai trunka, kiek dienu reikia guleti ligonineje?
Atsakyti
Labas vakaras mamytės. Jau mes ir anksčiau čia bendravome ir dabar turiu Jums klausimeli. Dukrytei tuoj bus 6 metukai, dabar toks laikas kai pradeda augti ir kristi dantukai. Šnd pastebėjau, kad jau pradėjo augti naujas dantukas, o senas tik silpnai kliba, eisim konsultuotis pas odontologa. O jei jis siulys ištrauti dantuka pienini? Nežinau ar aš sapnuoju, bet man atrodo, kad kažkur skaičiau (tik nerandu kur), kad vaikučiams kurie turi ydas ir yra turėję širdies operacijų kaip mes labai reikia atsargiai su danties traukimu. Dar prisimenu, kad reikia kažkokiu antibiotikų suleisti prieš rovima? Ar aš jau nusišneku? Gal man skambinti tada Lankučiui reikėtų ir jo klausti? Ačiu butu Jums už atsakyma, ir nepykit jei čia mano tik sapalionės, nu bet tikrai man taip atrodo, kad kažkur skaičiau blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
Sveika 4u.gif kai traukem, taisem sunui sugedusius dantukus, tai gerem profilaktiskai antibiotikus -tai butina,teko traukt ir klibanti , bet sveika pienini danti. Klausiau odontologes del antibiotiku, tai ji sake, kad tikrai nereikia, tai ir negerem,bet gal pasikonsultuok su Lankuciu, tikrai butu idomu suzinoti jo nuomone smile.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2011 09 25, 23:10)
po remonto vaikuciu skyriuje irengta moderni virtuvele, ten yra ir virdulys, ir mikrobange, ir net skalbykle(jei reiktu, bet milteliu turbut reiktu isimesti). palatos daugiausia dvivietes, vaikui atskira lovele. jei bus vietu, gal gulesit viena, nebus, tai su kita mamyte smile.gif ligonineje yra valgykla ir kavine smile.gif

ar tiesa, kad Santariskiu ligoninėje prastas maistas vaikams ir uz ji dar reikia susimoketi?
Atsakyti
QUOTE(reims @ 2011 10 04, 09:03)
ar tiesa, kad Santariskiu ligoninėje prastas maistas vaikams ir uz ji dar reikia susimoketi?

jei manes klausiate, tai nezinau 4u.gif remiantis logika, moketi nereiktu(nebent yra kazkokia tvarka, kai vaikas vyresnis nei kazkoks nustatytas amzius, tai kartu gulinciai mamai nepriklauso(gal tuomet ji turi uz savo maista susimoketi?))
as ligonines maisto nesu macius, nes ten, kur bunu, jo nebuna smile.gif
cia jums parasys mamytes, kurios gulejo su vaikuciais 4u.gif
Atsakyti
sveikos mamytes ir mes su gustuku prisijungiam prie jusu mano gustukui diagnuozuota AAL ir laukiam operacijos kadangi jis sirgulioja tai laukiam kol pasveiks o tada i santariskes taisysim sirdele gal kas galit papasakoti kaip ten viskas vyksta pries operacija po operacijos kaip vaikiukas jauciasi kaip ten viena guli ar su daugiau mamu as is kauno tai labai buciau dekinga jai kas pasidalintu sia skaudzia patirtim
Atsakyti