Sveiki,
esu nerimaujanti mamyte. Mano maziuliui nustate PPD - 9-10mm su gausia suntine srove. Artimiausiu metu planuojama operacija. Tikrai labai nerimauju ir turbut jums tai visai nekeista. Jauciu, kad palengvetu, jeigu tureciau daugiau informacijos apie pacia operacijos eiga ir po operacini laikotarpi. Parasykit, mergaites, prasau, kiek mazdaug trunka tokia operacija, kaip po to jauciasi vaikutis, kokia maziuko prieziura, kai pjuvis atliekamas per sona (kazkur cia rase, kad puse metu negalima vaiko kelti uz pazastu)? Taip pat butu idomu, kaip atsidekojate gydytojams (i AZ).
Dar butu gerai zinoti, kokiu daikteliu reikia maziukui ligoninej?
Prasau pasidalinkit savo patirtimi, parasykit ir tai, ko nepaklausiau, bet ka reiketu zinoti.
Dekoju jums labai.
QUOTE(šilkinė @ 2011 08 01, 12:03)
Labas, o kaip mazylis jauciasi? Mano dukrai taip pat Fallot Tetrada, turejo 2 operacijas. Dabar viskas gerai, rudeni zingsniuos i 1-ają klasę.
Laikykitės, ir jums viskas bus gerai
Laikykitės, ir jums viskas bus gerai
sveika, viskas kaip ir gerai, šiandien kaip tik važiavom pas Lankuti, bukle stabili, operacija bus kažkur nuo 4 iki 6 mėnesio, tai kad dar paaugsim. Na viskas priklauso nuo vaiko, be to labai gerai priaugom svorio nuo 4kg sveriam 5,500kg tai kad tokie dalykai džiugina,
o jus gal galit papasakoti smulkiau apie operacija, kaip ir kas. Būtų gerai i AZ kaip apsiruošti ko reikia, kas vyksta po operacijos ir panašiai
Sveikos mamytes,
noriu pasidalinti savo patirtimi ir paguosti mamytes laukiauncias savo pupuliu operaciju. Mano 7 men., maziukui kiek maziau nei pries 2 sav. gyd. Lebetkevicius dare operacija, uzdare botalo lataka. Operacija praejo gerai, po 5 dienu vaziavom namo.
Nors dideliu pokyciu dar nepajautem, bet palengvejima pajutom. Tikimes, kad maziukas prades sparciau augti ir nustos baisiai prakaituoti.
Per ta savaite, praleista ligoninej, matem daug susirupinusiu mamyciu, belaukianciu operaciju ir tiek pat laimingu - issivezant mazuosius namo.
Sekmes ir stiprybes Jums visoms
noriu pasidalinti savo patirtimi ir paguosti mamytes laukiauncias savo pupuliu operaciju. Mano 7 men., maziukui kiek maziau nei pries 2 sav. gyd. Lebetkevicius dare operacija, uzdare botalo lataka. Operacija praejo gerai, po 5 dienu vaziavom namo.
Nors dideliu pokyciu dar nepajautem, bet palengvejima pajutom. Tikimes, kad maziukas prades sparciau augti ir nustos baisiai prakaituoti.
Per ta savaite, praleista ligoninej, matem daug susirupinusiu mamyciu, belaukianciu operaciju ir tiek pat laimingu - issivezant mazuosius namo.
Sveiki,
Noriu prisijungti
Mano maziukei pirmom gyvenimo dienom dare sirdies aortos koarktacijos operacija skubos tvarka, nes buvo istikus klinikine mirtis. Dabar jai 8 menesiai, ir nusimato sirdies aortos rekoarktacija ( pletimas balioneliu). Su baime laukiu jos. Operuos gyd. Tarutis .
Noriu prisijungti
Mano maziukei pirmom gyvenimo dienom dare sirdies aortos koarktacijos operacija skubos tvarka, nes buvo istikus klinikine mirtis. Dabar jai 8 menesiai, ir nusimato sirdies aortos rekoarktacija ( pletimas balioneliu). Su baime laukiu jos. Operuos gyd. Tarutis .
QUOTE(_Laukinuke_ @ 2011 08 31, 14:23)
Sveiki,
Noriu prisijungti
Noriu prisijungti
supainiojot kazka Tarutis nekisa balionu
ir nenusimato, o... jums buvo (greiciausiai) padaryta ao koarktacijos rezekcija, o kadangi ji vel susiaurejo, tai vadinama rekoarktacija(t.y. pakartotinas susiaurejimas), todel tai yra jusu diagnoze, o ne busima operacija
QUOTE(Editutee @ 2011 08 30, 17:38)
Sveikos mamytes,
Sveika, na kaip smagu kad jums viskas gerai, o kaip mažule laikosi?kaip jautiese jau po opieracijos?
QUOTE(milaaa @ 2011 08 31, 17:32)
supainiojot kazka Tarutis nekisa balionu
ir nenusimato, o... jums buvo (greiciausiai) padaryta ao koarktacijos rezekcija, o kadangi ji vel susiaurejo, tai vadinama rekoarktacija(t.y. pakartotinas susiaurejimas), todel tai yra jusu diagnoze, o ne busima operacija
Del gyd. Tarucio gal ir supainiojau, bet mums operacija (!) dare butent jis. Operacija buvo daryta butent del AO susiaurejimo, buvo daroma rezekcija, Ir AO buvo susiuta g-s-g . Ja padare ir tikejomes kad viska tuo ir baigsis. Taciau mus stebejes gyd. Lankutis vakar pasake, kad reikes pletimo su balioneliu, nes ta vieta ne vel susiaurejo, o vaikui augant neplateja. Tai gali buti del, kad vaikas operuotas buvo 8 dienu, ir kai AO buvo suspausta, jie neturejo laiko zaisti operacineje , reikejo kuo greiciau susiuti, todel viska dare greitai. Gali buti kad siulai buvo per stori ( naudojo pacius ploniausiu, taciau kai toks mazas vaikas, ir tie siulai atatinkai dideli ).
QUOTE(_Laukinuke_ @ 2011 08 31, 18:02)
Del gyd. Tarucio gal ir supainiojau, bet mums operacija (!) dare butent jis. Operacija buvo daryta butent del AO susiaurejimo , ja padare ir tikejomes kad viska tuo ir baigsis. Taciau mus stebejes gyd. Lankutis vakar pasake, kad reikes pletimo su balioneliu, nes ta vieta ne vel susiaurejo, o vaikui augant neplateja. Tai gali buti del, kad vaikas operuotas buvo 8 dienu, ir kai AO buvo suspausta, jie neturejo laiko zaisti operacineje , reikejo kuo greiciau susiuti, todel viska dare greitai. Gali buti kad siulai buvo per stori ( naudojo pacius ploniausiu, taciau kai toks mazas vaikas, ir tie siulai atatinkai dideli ).
dar geriau
rasiau, kad nekisa balionu, o ne, kad negalejo operuoti
patikekit, kur jau kur, bet operacinej saugiausia vieta ''zaisti'' siulai cia ne prie ko
aorta buna ne suspausta, o jos spindis buna susiaurejes, o kai susiaureja taip kritiskai, kad kraujas negali prateketi operuojama skubos tvarka. operacijos metu susiaurejusi vieta iskerpama, like normalus galai susiuvami
priesdelis re medicinoje reiskia pakartotinas
QUOTE(milaaa @ 2011 08 31, 18:20)
dar geriau
patikekit, kur jau kur, bet operacinej saugiausia vieta ''zaisti'' siulai cia ne prie ko
*aorta buna ne suspausta, o jos spindis buna susiaurejes, o kai susiaureja taip kritiskai, kad kraujas negali prateketi operuojama skubos tvarka. operacijos metu susiaurejusi vieta iskerpama, like normalus galai susiuvami
**priesdelis re medicinoje reiskia pakartotinas
***bet zinoma, jus juk zinot geriau, nei kasdien dirbantys ta darba
*aorta buna ne suspausta, o jos spindis buna susiaurejes, o kai susiaureja taip kritiskai, kad kraujas negali prateketi operuojama skubos tvarka. operacijos metu susiaurejusi vieta iskerpama, like normalus galai susiuvami
**priesdelis re medicinoje reiskia pakartotinas
***bet zinoma, jus juk zinot geriau, nei kasdien dirbantys ta darba
* O kaip Jusu manymu iskerpa ta vieta? juk kai pjauna ta siusiaurejima, tai ao buna suspausta, ar ne? ar kraujai tryksta ten ? Tai ir rasau ( tixliau, cituoju Lankucio zodzius) kad reikejo kad kuo trumpesni laika butu suspausto abu ao galai, riekejo skubiai siuti, nes vaikas po kardiogeninio soko ir 20 minuciu reanimacijos.
** GERAS !
*** Be abejo, as tiek nezinau, bet tikrai girdziu , ka man kardiochirurgai ir kardiologai sako
P.S. Ir siulai cia PRIE KO , nebent Lankutis nusisnekejo Bet butent TAIP jis man sake
QUOTE(_Laukinuke_ @ 2011 08 31, 18:26)
* O kaip Jusu manymu iskerpa ta vieta? juk kai pjauna ta siusiaurejima, tai ao buna suspausta, ar ne? ar kraujai tryksta ten ? Tai ir rasau ( tixliau, cituoju Lankucio zodzius) kad reikejo kad kuo trumpesni laika butu suspausto abu ao galai, riekejo skubiai siuti, nes vaikas po kardiogeninio soko ir 20 minuciu reanimacijos.
** GERAS !
*** Be abejo, as tiek nezinau, bet tikrai girdziu , ka man kardiochirurgai ir kardiologai sako
P.S. Ir siulai cia PRIE KO , nebent Lankutis nusisnekejo Bet butent TAIP jis man sake
** GERAS !
nepjauna, o butent iskerpa, zirklem(va taip, paprastai)
kraujai netryksta, galai buna uzspausti. mityba vyksta ir kolateraliu pagalba, nes per susiaurejusia aorta vienaip ar kitaip kraujo pratekejimas menkas. bendra operacijos trukme yra neilga, taigi ir aortos galams susiuti daug laiko nereikia. nepavykus sujungti galus siuo paprasciausiu budu, arba jei susiaurejimas buna ilgas ar siaip kas nutinka, operacineje visada galima taikyti DKA(dirbtine kraujo apytaka), o jos metu ao galai gali buti suspausti tiek, kiek reikia
QUOTE(milaaa @ 2011 08 31, 18:52)
nepjauna, o butent iskerpa, zirklem(va taip, paprastai)
kraujai netryksta, galai buna uzspausti. mityba vyksta ir kolateraliu pagalba, nes per susiaurejusia aorta vienaip ar kitaip kraujo pratekejimas menkas. bendra operacijos trukme yra neilga, taigi ir aortos galams susiuti daug laiko nereikia. nepavykus sujungti galus siuo paprasciausiu budu, arba jei susiaurejimas buna ilgas ar siaip kas nutinka, operacineje visada galima taikyti DKA(dirbtine kraujo apytaka), o jos metu ao galai gali buti suspausti tiek, kiek reikia
Visa sita zinojau, bet dekui, kad nuosekliai viska paaiskinot
o jus cia jau kaip kardiochirurgai ir operacijas ismoksite daryti