Įkraunama...
Įkraunama...

Širdies ydos, diagnozuotos mūsų vaikams

QUOTE(jjurgite @ 2011 05 12, 22:46)
Ar jums neatsibodo pyktis??? Si tema sukurta palaikymui, draugiskumui, paguodai ir supratimui.... Pasibarti galite kitur....
Tata11, nekaltinkite kitu nemandagumu... Tiesiog sitos moterys patyre tuos stebuklus, kuriuos daro Santariskiu medikai. Ir ne po viena karta. Joms sunku klausyt ir skaityt, kaip Jus kaltinate siuos medikus aplaidumu.
Del Jusu klausimu sau. Taip, Jusu vaikutis - sirdukas. Kuo greiciau tai pripazinsite, tuo lengviau bus Jusu seimai. Salygos prie operacija ir po jos(tyrimai, vaikucio fizinio kruvio,  ranku padeties, kelimo ir t.t.) visiems vienodi, ypac jei pjuvis atliekamas per krutines lasta. Jusu vaikucio yda tikrai nesudetinga, palygint su isties rimtomis bedomis. Sirdies operacija, kuri trunkavos 3val. yra tikrai lengva. Juk buna, kad operuoja ir po 10val.
Vaikuciu daug, o medikai tik keli, tad jie tiesiog fiziskai nesuspeja aiskinti visu niuansu atskirai tevams. Tam cia esame mes, kad pasidalintume sia skaudzia patirtimi ax.gif Dziaukites, kad musu Lietuvoje yra toks skyrius su visu jame esanciu personalu. ten gelbejamos vaikuciu gyvybes. Tikiu, kad Jus nepajutote to rysio, kuris gali uzsimegzti "gyvenant" tame skyriuje  tiek tarp paciu mamu, tiek ir tarp pacientu ir personalo, kadangi ten pabuvote labai trumpai. Vaikuciai su mamytemis ten guli istisus menesius ir vienija jegas tam, kad uztektu stiprybes ir kantrybes kovojant uz mazuliu gyvybes  wub.gif
Prasau Jusu, nemenkinkite sito  4u.gif

100% SUTINKU,istikruju ten labai padeda psichologiskai, kai reikia ilgiau paguleti su vaikucius, tik zinai kai pats pergyveni del vaiko, tai norisi kuo daugiau zinoti, o kai nezinai nei pats ko klausti tai ir atrodo, kad niekas nieko nesako. verysad.gif O daktaru kruvis tai tikrai ddelis, ir kartais nesuprantu, kaip jie ten taip viska atsimena!!!!
Atsakyti
QUOTE(plepuciuke @ 2011 05 16, 10:02)
100% SUTINKU,istikruju ten labai padeda psichologiskai, kai reikia ilgiau paguleti su vaikucius, tik zinai kai pats pergyveni del vaiko, tai norisi kuo daugiau zinoti, o kai nezinai nei pats ko klausti tai ir atrodo, kad niekas nieko nesako. verysad.gif O daktaru kruvis tai tikrai ddelis, ir kartais nesuprantu, kaip jie ten taip viska atsimena!!!!

drinks_cheers.gif iš tikrųjų tame skyriuje mamytės (kai kurios (tos kurios nepsichuoja, neisterikuoja, yra praėję visą periodą ir negąsdina kitų mamyčių)) yra geriausios psichologės. Iš tiesų aš kiekvienai iš jų galėčiau po medalį užkabinti už pasiaukojimą ir kantrybę, gulint po kelis mėnesius, po kelis kartus ligoninėj su savo vaikučiais. Mano mažiukas gimė neišnešiotas, jau nuo gimimo buvo rastas SPD, PPD. Gydytojai teisgė, kad operuotis nereikia, į Vilnių važiuoti taip pat nereikia, tegul paauga... O čia ir buvo didžiausia klaida. Vienintelis patarimas mamoms, kuo daugiau gydytojų nuomonių, tuo geriau smile.gif Jeigu žinot būdą, kaip "prasmukti" iki Vilniaus medikų, naudokitės juo, manau ten vieninteliai, kurie gali rimtai nuspręsti, ar reikia operuoti ar ne. Mes pasitikėjom provincija, taip sakant (mano pačios klaida vienareikšmiškai)... Kai jau skubia tvarka išsiuntė į Vilnių buvo sudėtinga situacija, SPD išsiplėtęs, dešinys skilvelis išplėstas, paūmėjusi plautinė hipertenzija. Buvo nusprendę nebeoperuot, nes per daug rizikinga. Vis dėl to nusprendė rizikuot. Užtaisė SPD. Bet pasirodo plautinės hipertenzijos taip ir nepaveikė. Todėl dabar turim PPD (kuris gydytojams nebereikšmingas, net ir reikalingas kaip sakė), plautinę hipertenziją, PAV 2 laipsnio nesandarumas, TV nesandarumas, vaistų krūva ir tiek... unsure.gif
Toms mamytėms kurios dar tik ruošiasi operacijai, galiu nuraminti, jog vaikučiai toks vaizdas viską ištveria, kur kas lengviau negu suaugę. Stebėjausi, kaip greitai mano sūnus atsigavo po operacijos. Svarbiausia yra mamos nusiteikimas. Vaikučiai viską jaučia. Todėl jeigu mama nervuojasi, vaikas irgi sunkiai perneš visą periodą. Aišku, lydėti vaiką į operacinę ar stovėti šalia jo reanimacijoj tikrai nėra lengvas dalykas, mačius, kaip ir vyrai išskysta. Bet viskas įmanoma...
Sveikatos Jūsų mažyliams 4u.gif wub.gif
o tata11 pasiūlymas, nesivadovauti savo senais patyrimais, čia visiškai kitoks skyrius, visiškai kitokie chirurgai (na gal kardiologus būtų galima prie tradicinių gydytojų priskirt), čia visai kitaip reaguojama į riziką (mano vaikas švitintas keturis kartus, kitų mamų dar daugiau - jeigu reikia, reiškia reikia), reikia džiaugtis tuo, kad skiriama pinigėliai, o ne liūdėti dėl neįgalumo, Jūsų vaikutis nori tvirtos ir ramios mamos, ko ir linkiu Jums smile.gif
Atsakyti
siuo metu temos neseku,bet turedama laiko retkarciais paskaitau...ir tiesiog aiktelejau,kai pamaciau piktus komentarus cia. keturi metai jau kai zinau Santariskiu Gydytojus,ir zinau ka jaucia mamos.aisku visos skirtingos.bet per keturis metus nemaciau kad sitose temose pyktusi mamos kurias vienija sirduku tema.kazkaip visai negrazu...
linkiu visiems sirdukams sveikatytes,o mamos buti dar geresnems,ne tik savo maziukams,bet ir aplinkiniams 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(wanila @ 2011 05 17, 10:55)
drinks_cheers.gif iš tikrųjų tame skyriuje mamytės (kai kurios (tos kurios nepsichuoja, neisterikuoja, yra praėję visą periodą ir negąsdina kitų mamyčių)) yra geriausios psichologės. Iš tiesų aš kiekvienai iš jų galėčiau po medalį užkabinti už pasiaukojimą ir kantrybę, gulint po kelis mėnesius, po kelis kartus ligoninėj su savo vaikučiais. Mano mažiukas gimė neišnešiotas, jau nuo gimimo buvo rastas SPD, PPD. Gydytojai teisgė, kad operuotis nereikia, į Vilnių važiuoti taip pat nereikia, tegul paauga... O čia ir buvo didžiausia klaida. Vienintelis patarimas mamoms, kuo daugiau gydytojų nuomonių, tuo geriau smile.gif Jeigu žinot būdą, kaip "prasmukti" iki Vilniaus medikų, naudokitės juo, manau ten vieninteliai, kurie gali rimtai nuspręsti, ar reikia operuoti ar ne. Mes pasitikėjom provincija, taip sakant (mano pačios klaida vienareikšmiškai)... Kai jau skubia tvarka išsiuntė į Vilnių buvo sudėtinga situacija, SPD išsiplėtęs, dešinys skilvelis išplėstas, paūmėjusi plautinė hipertenzija. Buvo nusprendę nebeoperuot, nes per daug rizikinga. Vis dėl to nusprendė rizikuot. Užtaisė SPD. Bet pasirodo plautinės hipertenzijos taip ir nepaveikė. Todėl dabar turim PPD (kuris gydytojams nebereikšmingas, net ir reikalingas kaip sakė), plautinę hipertenziją, PAV 2 laipsnio nesandarumas, TV nesandarumas, vaistų krūva ir tiek...  unsure.gif
Toms mamytėms kurios dar tik ruošiasi operacijai, galiu nuraminti, jog vaikučiai toks vaizdas viską ištveria, kur kas lengviau negu suaugę. Stebėjausi, kaip greitai mano sūnus atsigavo po operacijos. Svarbiausia yra mamos nusiteikimas. Vaikučiai viską jaučia. Todėl jeigu mama nervuojasi, vaikas irgi sunkiai perneš visą periodą. Aišku, lydėti vaiką į operacinę ar stovėti šalia jo reanimacijoj tikrai nėra lengvas dalykas, mačius, kaip ir vyrai išskysta. Bet viskas įmanoma...
Sveikatos Jūsų mažyliams  4u.gif  wub.gif
o tata11 pasiūlymas, nesivadovauti savo senais patyrimais, čia visiškai kitoks skyrius, visiškai kitokie chirurgai (na gal kardiologus būtų galima prie tradicinių gydytojų priskirt), čia visai kitaip reaguojama į riziką (mano vaikas švitintas keturis kartus, kitų mamų dar daugiau - jeigu reikia, reiškia reikia), reikia džiaugtis tuo, kad skiriama pinigėliai, o ne liūdėti dėl neįgalumo, Jūsų vaikutis nori tvirtos ir ramios mamos, ko ir linkiu Jums smile.gif

O kartais ne Jus vakar buvot santariskese? Gal su mama buvai? Jei ka tai as su suneliu buvau, dryzuotu megstuku, kuris daug trepsejo koridoriuj, o poto echoskopiju kambary daug reke:))))) doh.gif
Atsakyti
QUOTE(plepuciuke @ 2011 05 12, 11:39)
omes va sergam, kazkokia baisia zaraza...sloga baisuline, gerklyte raudona, isberta visa, 5 para nevalgo, eina sau, kaip bijaudel sirdeles, ir pas daktarus neragalimybes nueit  doh.gif  gal zinot,kokiu nuo kosulio negalima duoti sirdukam?
doh.gif

Oho! Kaip db jaučiasi vaikutis? unsure.gif

Aš vis paskaitau ir seku šią temą. Norėčiau turėti tiek išminties, stiprybės, išorinio ramumo, įžvalgumo, ir pan. kiek jjurgite. Net neįsivaizduoju kodėl Dievas Tau atsiuntė tiek išbandymų, bet turbūt taip reikia, reikia palaukti ateities...

Gal aš ir naivi, operacija mano vaikučio tik laukia. Bet norėtųsi skaityt tik optimistiškus pasisakymus, nuteikiančius tiek nebijoti, pasitikėti, žInoma, tiesa yra tokia kokia yra, ją reikia tokią ir priimti, bet stengiuosi nusiteikti tam periodui, ir viliuosi, kad jis sėkmingai praeis. O jūs visos manau jau daug padėjot suteikdamos informacijos ir daug padėsit, kai reiks tai išgyventi.
Atsakyti
QUOTE(r.paulauskyte @ 2011 05 19, 15:09)
Oho! Kaip db jaučiasi vaikutis? unsure.gif

Aš vis paskaitau ir seku šią temą. Norėčiau turėti tiek išminties, stiprybės, išorinio ramumo, įžvalgumo, ir pan. kiek jjurgite. Net neįsivaizduoju kodėl Dievas Tau atsiuntė tiek išbandymų, bet turbūt taip reikia, reikia palaukti ateities...

Gal aš ir naivi, operacija mano vaikučio tik laukia. Bet norėtųsi skaityt tik optimistiškus pasisakymus, nuteikiančius tiek nebijoti, pasitikėti, žInoma, tiesa yra tokia kokia yra, ją reikia tokią ir priimti, bet stengiuosi nusiteikti tam periodui, ir viliuosi, kad jis sėkmingai praeis. O jūs visos manau jau daug padėjot suteikdamos informacijos ir daug padėsit, kai reiks tai išgyventi.

Tikiuosi, kad su metais musu informacija bus pasenusi, ir galesim pasidziaugti dar didesniais medicinos laimejimais, kuriu manau cia esancios mamytes labai tikisi.

Nu nieko, mes jau jungiames i sveikuoliu gretas, griebiausi pati antibijotiku, nes maciau, kad jau homeopatija cia nebepadeda, tai tik pradzia sunki buvo, o poto issikapstem...

O kada jum numatyta operacija? Kas maziukei yra?
Atsakyti
QUOTE(plepuciuke @ 2011 05 20, 15:22)
O kada jum numatyta operacija? Kas maziukei yra?

Nu ir šaunu, kad ligos praeity smile.gif

Mums data dar nenustatyta, pasitikrinti važiuosime liepos pradzioj, sakė tada ir nustatys datą, bet žinai, gal sakys, nu jei augat tai dar palaukim... O Viltei PPD 7 mm, ir mitralinio vožtuvo nesandarumas.
Atsakyti
QUOTE(plepuciuke @ 2011 05 19, 14:00)
O kartais ne Jus vakar buvot santariskese? Gal su mama buvai? Jei ka tai as su suneliu buvau, dryzuotu megstuku, kuris daug trepsejo koridoriuj, o poto echoskopiju kambary daug reke:))))) doh.gif

aaa, malonu smile.gif) na maniškis, irgi anksčiau rėkdavo, bet dabar atrado viena žaislą echoskopijų kambary jam patinkantį ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wanila: 22 gegužės 2011 - 22:01
Labas vakaras 4u.gif

Landziojau ir radau sau aktualia tema, mano maziukas sunelis jau po dideles operacijo, namie esam tik pusantros savaites, operavo 10d. gulejom Santariskese esu patenkinta daktarais ir personalu dirbanciu ten..
laikykites mamos zinau ka reiskia visa sita isgyventi kai sirdelei kaskas negerai musu stebuklams 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Na maziukas pasitaises mano, valgem gan mazai nuo pat pradziu dabar vyras pasitaises visai neblogai thumbup.gif ir zvalus ir balsa parodo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgit@_ @ 2011 06 15, 22:37)
Labas vakaras  4u.gif

Landziojau ir radau sau aktualia tema, mano maziukas sunelis jau po dideles operacijo, namie esam tik pusantros savaites, operavo 10d. gulejom Santariskese esu patenkinta daktarais ir personalu dirbanciu ten..
laikykites mamos  zinau ka reiskia visa sita isgyventi kai sirdelei kaskas negerai musu stebuklams  4u.gif  4u.gif  4u.gif
Na maziukas pasitaises mano,  valgem gan mazai nuo pat pradziu dabar vyras pasitaises visai neblogai  thumbup.gif  ir zvalus ir balsa parodo  4u.gif

Džiaugiuosi už jus, kad viskas gerai praėjo thumbup.gif wub.gif o kokią ydą mažiukas turėjo?
Atsakyti
QUOTE(Elijana @ 2011 06 16, 07:46)
Džiaugiuosi už jus, kad viskas gerai praėjo  thumbup.gif  wub.gif  o kokią ydą mažiukas turėjo?

Oi pas mus daug problemeliu buvo ax.gif
Infantiline aortos koarktacija su lanko hipoplazija, skilveliu pertvaros defektas, priesirdziu pertvaros defektas, atviras arterinis latakas, plauciu arterijos hipertenzija,sirdies veiklos nepakankamumas C stadijos.

Laimei kad jie nusprende daryti operacija ir viska iskart pasalinti, aciu dievui kad jiems pavyko ir kad mano sunelis atlaike visa sita sudetinga operacija thumbup.gif

Begalo busim dekingi chirurgui Taruciui 4u.gif ir daktarui mus priziurinciam Lankuciui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgit@_ @ 2011 06 15, 22:37)
Labas vakaras  4u.gif

laikykites mamos  zinau ka reiskia visa sita isgyventi kai sirdelei kaskas negerai musu stebuklams  4u.gif  4u.gif  4u.gif
Na maziukas pasitaises mano,  valgem gan mazai nuo pat pradziu dabar vyras pasitaises visai neblogai  thumbup.gif  ir zvalus ir balsa parodo  4u.gif

Liaba, is mergaites vardo pazinau, as pas tave i palata ateidavau, grazuoliuko Joniuko aplankyt, ir mamytei nuotaika pakelt.. oi vargai tu ten.... doh.gif nu bet aciu dievui jau namuose.. kaip jum einasi? pradejo daugiau valgyt? isivaziavo? kada paleido? smile.gif Smagu kad namuose, oi net apsidziaugiau kai paskaiciau:)) Klausyk, gal zinai kaip ten tam berniukui pasibaige, kur maniskis kartu zaide:)?
Atsakyti