QUOTE(r.paulauskyte @ 2011 05 05, 18:15)
*... dažnokai sergam plaučių ir kitomis kvėpavimo takų ligomis.
**O kas tas AAL?
* vat ir as sito bijau... nes kai ligos prasides, tai jau ju nesustabdysi
** AAL- atviras arterinis latakas, arba Botalo latakas.
QUOTE(tata11 @ 2011 05 05, 18:21)
*...Jei zinociau, kad taip bus tikrai veliau operuociau, kuo didesnis vaikas tuo organizmas i anestezija kitaip reaguoja
**...po operacijos 6 men negalima, uz pazastu imti vaiko, negalima vaikui kelti rankas aukstyn, kelti vaiko uz ranku.
*** Aisku iki dabar vis galvoju ar gerai pasielgiau, kad isoperavau vaika taip anksti. dabar isgirstu
istorijas kur ir 2 cm uzsitraukdavo skylutės.
****... o apsvita rentgeno spinduliais tokiam mazam vaikui is vis labai blogai.
***** Be to turės gyd. mus stebėti dar ilgai, taigi nezinau, kada tas vaikas bus sveikas, kaip mums pasakojo kardiologai, kad po operacijos busim sveiki, bet matau, kad stebeti mus dar turi ilgai.
Aciu labai uz issamu pasakojima
* o man atrodo, kuo mazesnis vaikas - tuo lengviau praeina psichologinis pasiruosimas operacijai ir pooperacinis laikotarpis, nes vaikas nesupranta kas vyksta istikruju. Nors vaikas vaikui nelygu.
** oho
apie sita kazkaip nepagalvojau. Labai sunku. O kaip tada imti maziuka. Na dar leliuka gali kaip nors kitaip paimti, o kaip didesni, pvz. kaip jusu atveju 2,5 m
ar ishvis neemet?
*** gal tai tik
istorijos?
Negalvokit jau, padaryta jau ir taskas.
**** mano sunui dare maziukui klubu nuotrauka, tai nzn, nepastebejau kad ji kazkaip tai paveiktu. Gal nepastebejau, nes nezinojau kad tai veikia. Siaip skaitau, kad visi neigiami dalykai, labai vaikam persiduoda nuo teveliu
Jei teveliai bijo ko nors, tai ziurek maziukui ir nutinka.
***** Na gerai kad stebes ilgai, cia juk ne kokia apendicito operacija. O sirdis. Butu blogiau jei nestebetu. Manau nieko tokio tie vazinejimai i santariskes, jei tik sako kad viskas gerai. O jei nelabai, tada juo labiau reikalingi.
QUOTE(tata11 @ 2011 05 05, 18:40)
Bet kiek skaiciau anestezija labai kenksmingas dalykas, o ypac kai toks mazas organizmas
Na cia jau nieko nepadarysi, kitaip nebus. Svarbiausia nusiteikti teigiamai. Nelabai turbut yra skirtumas to poveikio ar 2 metu operuosi ar 5. Poveikis tas pats. 2 ir 15 metu, tada jau taip. Beto jautrumas manau dar nuo pacio zmogucio priklauso ir nuo aplinkos kurioje auga.
Tiesa, as kazkaip nepaklausiau gydytojos, kaip geriau tokiem vaikuciam miegot, ar ant nugarytes, ar ant soniuko? Jei soniuko, tai kokio?
Mano mergaite, greiciau uzmiega ant soniuko, bet poto visa nakti pramiega ant nugarytes. Ar cia nieko blogo? ji dar nemoka pati miegoti ant soniuko.
Papildyta:
QUOTE(plepuciuke @ 2011 05 05, 20:00)
...as kartais daugiau verkiu nei vaikutis.
O aplamai ar verkia iki operacijos vaikuciai? (as nekalbu kai fiziskai skauda jau po operacijos). Manau verkia tik mamos
Kuo irgi vaikuciui sukelia nerima, nes jiems atrodo, jei mama verkia, reiskias bus kazkas baisaus.
Del to jei kada ir verkiu, kai gaila vaikucio (o gal saves, cia dar reikia gerai pagalvot) visad vaikui sakau, kad verkiu del to kad esu pavargus