[quote=aladija,2010 10 27, 09:20]dėl įmonės (juridinio asmens) požymių:
Juridinio asmens apibrėžime išskiriami svarbūs juridinio asmens požymiai: 1) galėjimas savo vardu įgyti ir turėti teises bei pareigas; 2) būti ieškovu arba atsakovu teisme; 3) juridinį asmenį personifikuojančio firmos vardo turėjimas.
Juridinis asmuo apibūdinimas per jo požymius. LR CK komentaro autoriai juridinių asmenų požymius skirsto į pirminius ir išvestinius. Pirminiai požymiai apibrėžia juridinį asmenį. Pirminiais juridinio asmens požymiais įvardijami: organizacinis vieningumas, civilinis veiksnumas ir teisnumas, civilinis procesinis veiksnumas ir teisnumas. Išvestiniai požymiai papildo, detalizuoja pirminius juridinio asmens požymius. Išvestinių požymių raiška gali būti labai įvairi, ir priklauso nuo juridinio asmens teisinės formos. Išvestiniai požymiai yra šie: pavadinimas ir atskiras turtas.
ir t.t daug info yra LR CK komentare
[/quote]
Ačiū
Išgelbėjai:)
Papildyta:
[quote=melana,2010 10 27, 09:22]aš taip ir galvoju
tik, kad vėl tas važinėjimas į univerą laiko atima, bet gudručiai tie dėstytojai specialiai įterpia temų į programą, kad jų knygą skaitytumėm
[/quote]
Ne, kad skaitytume, bet kad pirktume:) Jie galvoja, kaip uždirbt pirmiausia:)
Papildyta:
[quote=aladija,2010 10 27, 09:25]
[quote=sandrute22,2010 10 27, 10:12]
Aš turiu tokį klausimą - prašymą
Pasiūlykit, kaip pavadint mažą pūkuotą storuliuką jūros kiauliuką
Mes nieko nesugalvojam, bijau, kad ir liks toks bevardis
na, man pav. patinka kai katinui duoda vardą susijusį su kitu gyvunu- pavyzdžiui- Liūtas- kviečia jį šiuo vardu, o išlenda toks mažutis, miauksintis :-)))
gal ką pavašaus
[/quote]
Draugui patiks, jis pagal horoskopą Liūtas
Geras vardas