Įkraunama...
Įkraunama...

MRU moksliukių klubas (Tęsinys Nr.5)

Gal kuri turi ką nors apie įmones? Kokios nors info ar kokią knygą skenuotą?
Atsakyti
QUOTE(Paja @ 2010 10 26, 20:49)
Kadangi tempai beprotiski, tai nebeatrenku, ka ta diena laikysit-romenus ar FT? blush2.gif Romenus noriu ir as laikyt...Tik ar spesiu pasiruost, vat, kur klausimas idomus. smile.gif

Taip Romėnus laikyti 11.04 prisijungsiu ir aš, tikiuosi spėsiu pasiruošti.....

QUOTE(sandrute22 @ 2010 10 27, 08:43)
Gal kuri turi ką nors apie įmones? Kokios nors info ar kokią knygą skenuotą?

kas konkrečiai domina apie įmones?įkūrimas ar veikla??ar dar kažkas??? lietuvos ar užsienio???
Atsakyti
QUOTE(aladija @ 2010 10 27, 07:52)
Taip Romėnus laikyti 11.04 prisijungsiu ir aš, tikiuosi spėsiu pasiruošti.....
kas konkrečiai domina apie įmones?įkūrimas ar veikla??ar dar kažkas??? lietuvos ar užsienio???

Nesuprantu klausimo "įmonės požymiai". Ar į tą sąvoką įeina viskas, t.y. rašyti apie įkūrimą, atsakomybę, reorganizavimą, ar yra kažkokie konkretūs tie požymiai. Niekur nieko nerandu. Vienoj tik knygoj kažką radau apie elementus, bet, man rodos, tai netapati sąvoka.
Atsakyti
Sandrute22, gal galit patarti ar butina dalyvauti baigiamuju egzaminu konsultacijose?
Jau yra baigiamuju egzaminu grafikai ir matau, kad i valdymo teorijos egzamino konsultacija nelabai iseis nuvykti.
Atsakyti
QUOTE(JurgaSim @ 2010 10 27, 08:23)
Sandrute22, gal galit patarti ar butina dalyvauti baigiamuju egzaminu konsultacijose?
Jau yra baigiamuju egzaminu grafikai ir matau, kad i valdymo teorijos egzamino konsultacija nelabai iseis nuvykti.

Šiaip verta. Mums pasakė, kokių temų nebus:) Grupiokai gali specialiai nepasakyt tokios info:) Gi konkurencija lotuliukas.gif Žiobienės konsultacija nedavė absoliučiai nieko. Pasakė, kad mums pasisekė, jog vertins pagyvenę profesoriai, o ne jos bendraamžiai, nes senukai negaili pažymių, nesikabinėja, o jauni, suprask, kirviai. Pasakė žiūrėti absoliučiai visas temas, nes gali būti klausimas net ir apie M.Romerio pažiūras. Abi konsultacijos trūko po 15 min, tiesa, Žiobienė tiek pat pavėlavo:)
Papildyta:
Sukėliau į paštą CT, KT, finansų teisę, BT, kriminologiją, TT, DT. Nemoku įkelt skaidrių prie teismo psichiatrijos ikonos. Kas nors įkelkit, kas jas turit.
Atsakyti
QUOTE(sandrute22 @ 2010 10 27, 09:39)
Šiaip verta. Mums pasakė, kokių temų nebus:) Grupiokai gali specialiai nepasakyt tokios info:) Gi konkurencija lotuliukas.gif  Žiobienės konsultacija nedavė absoliučiai nieko. Pasakė, kad mums pasisekė, jog vertins pagyvenę profesoriai, o ne jos bendraamžiai, nes senukai negaili pažymių, nesikabinėja, o jauni, suprask, kirviai. Pasakė žiūrėti absoliučiai visas temas, nes gali būti klausimas net ir apie M.Romerio pažiūras. Abi konsultacijos trūko po 15 min, tiesa, Žiobienė tiek pat pavėlavo:)
Papildyta:
Sukėliau į paštą CT, KT, finansų teisę, BT, kriminologiją, TT, DT. Nemoku įkelt skaidrių prie teismo psichiatrijos ikonos. Kas nors įkelkit, kas jas turit.

labas visoms, gal kas turite politologijos medžiagos, žinau, kad testas ir gan sunkokas, jei turite pasidalinkite ir su manimi mkmarijaa9@gmail.com
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif Jungiuos su kava smile.gif
Nebeleidzia i pasta vel - neiprasta veikla biggrin.gif Kelis konpektus ikeliau,kiti veliau...
Klausima turiu - kaip siunciant laiska prideti ta ikona,kurio dalyko medziaga siunti - tarkim teises teorija ir salia jau mano atsiustas konspektas...Tikiuos supratot apie ka as lotuliukas.gif Zodziu nemoku surusiuot savo medziagos doh.gif Paskui mergaitem reiks kuistis po pastuka...
Isaiskinkit man tundrai.... ax.gif
Atsakyti
Aš turiu tokį klausimą - prašymą 4u.gif Pasiūlykit, kaip pavadint mažą pūkuotą storuliuką jūros kiauliuką 4u.gif Mes nieko nesugalvojam, bijau, kad ir liks toks bevardis doh.gif

Beje, ryte buvo geras doh.gif Prabundam, kažkoks mažiukų cypimas, galvoju, kad kiaulytė pasidaugino doh.gif lekiam, verčiam visą narvą, nu, nėr tų vaikiukų, kiaulytė snūduriuoja sau ramiai ant namelio lotuliukas.gif Ot, apgavo mus mūsų mažiukas, jis pradėjo naujagimio balseliu cypaut lotuliukas.gif
Atsakyti
Skaitau teisės teorijos programą ir žiūriu, kad naujų temų atsiradę tokių kaip

Tradicijos samprata. Pagrindiniai teisės tradicijų bruožai ir klasifikacija. Atskiros teisės tradicijos-teisinės erdvės: Bendrosios teisės tradicija. Civilinės teisės tradicija. Induistinė teisės tradicija. Kinų ir japonų teisės tradicija. Islamo teisės tradicija. Afrikos ir Madagaskaro teisės tradicija. Teisės tradicijų konvergencija.

Vaišvilos knygoj jų nėra žinoma, o yra naujajam MRU vadovėly doh.gif

http://www.leidyklam...teorijos-ivadas

Gal dar kas žinot kur tas temas rast galima būtų, nu negi dabar pirkt knygą blink.gif
Atsakyti
QUOTE(melana @ 2010 10 27, 09:13)
Skaitau teisės teorijos programą ir žiūriu, kad naujų temų atsiradę tokių kaip

Tradicijos samprata. Pagrindiniai teisės tradicijų bruožai ir klasifikacija. Atskiros teisės tradicijos-teisinės erdvės: Bendrosios teisės tradicija. Civilinės teisės tradicija. Induistinė teisės tradicija. Kinų ir japonų teisės tradicija. Islamo teisės tradicija. Afrikos ir Madagaskaro teisės tradicija. Teisės tradicijų konvergencija.

Vaišvilos knygoj jų nėra žinoma, o yra naujajam MRU vadovėly  doh.gif

http://www.leidyklam...teorijos-ivadas

Gal dar kas žinot kur tas temas rast galima būtų, nu negi dabar pirkt knygą blink.gif

Atsišviesk MRU:)
Atsakyti
QUOTE(sandrute22 @ 2010 10 27, 08:55)
Nesuprantu klausimo "įmonės požymiai". Ar į tą sąvoką įeina viskas, t.y. rašyti apie įkūrimą, atsakomybę, reorganizavimą, ar yra kažkokie konkretūs tie požymiai. Niekur nieko nerandu. Vienoj tik knygoj kažką radau apie elementus, bet, man rodos, tai netapati sąvoka.

dėl įmonės (juridinio asmens) požymių:
Juridinio asmens apibrėžime išskiriami svarbūs juridinio asmens požymiai: 1) galėjimas savo vardu įgyti ir turėti teises bei pareigas; 2) būti ieškovu arba atsakovu teisme; 3) juridinį asmenį personifikuojančio firmos vardo turėjimas.
Juridinis asmuo apibūdinimas per jo požymius. LR CK komentaro autoriai juridinių asmenų požymius skirsto į pirminius ir išvestinius. Pirminiai požymiai apibrėžia juridinį asmenį. Pirminiais juridinio asmens požymiais įvardijami: organizacinis vieningumas, civilinis veiksnumas ir teisnumas, civilinis procesinis veiksnumas ir teisnumas. Išvestiniai požymiai papildo, detalizuoja pirminius juridinio asmens požymius. Išvestinių požymių raiška gali būti labai įvairi, ir priklauso nuo juridinio asmens teisinės formos. Išvestiniai požymiai yra šie: pavadinimas ir atskiras turtas.

ir t.t daug info yra LR CK komentare
Atsakyti
QUOTE(Soneee @ 2010 10 27, 10:06)
Labas rytas 4u.gif Jungiuos su kava smile.gif
Nebeleidzia i pasta vel - neiprasta veikla biggrin.gif Kelis konpektus ikeliau,kiti veliau...
Klausima turiu - kaip siunciant laiska prideti ta ikona,kurio dalyko medziaga siunti - tarkim teises teorija ir salia jau mano atsiustas konspektas...Tikiuos supratot apie ka as lotuliukas.gif Zodziu nemoku surusiuot savo medziagos doh.gif Paskui mergaitem reiks kuistis po pastuka...
Isaiskinkit man tundrai.... ax.gif

reikia pažymėti jau atsiųstą laišką tada spausti "etiketės" ir susirasti tą dalyką, kurio medžiagą įkėlei. Jei nėra jį galima susikurti. prie etikečių sąrašo kairėje paspaudus "daugiau" ir tada "sukurti naują etiketę" smile.gif

Jei neišeis, nieko tokio, aš uždėsiu kai jau leis įeit.
Čia gal užlūžta taip, jei bando kas tą audioknygą siųstis, nes ten laaabai daug jos, jei kuriai užknis siuntaliot, aš galiu į CD įrašyt smile.gif
Atsakyti