As siemet nutariau visokiu baimiu nesureiksmint Masiniukas baigiamas tikrinti, planas sudarytas pagal poreikius, finansai...kiek paskyriau daugiau tikrai neatsiras tai viskas- sedziu ir laukiu atostogu dienos Visi dziaukimes, kad galim sau leist keliaut
JOa, svarbiausia techniskai tvarkinga. tris keliones 2007 - 2009 m. tarp ju ir Austrijos Alpes pravareme su 1995 m. Nissan sunny, tik 4 duru.. daug kas juokesi, kaip telpame 4 -iese i ji. JI maza, uztat parkavimo problemu jokiu Ir ne vieno kaprizo nebuvo, isskyrus stabdziu svilima kalnuose.
O va preitais i slovakija ir cekija vareme su nauja masina ir jau trecia diena uzsikaprizino kaip ozka, kad net galvojome kaip tik gryst atgal... O juk pries kelione viskas istikrinta, perziureta buvo.
Va ir db su ja vaziuosime i kelione, bet niekaip servise neranda gedimo, nors automobilio kompiuteris meta klaida ... servise "lygtais" nustato gedima, pakeicia detale - po dienos vel ta pati klaida. Vyras jau vos neapsigyveno ten. Na turime dar 2 savaites, gal susitvarkys ...
Papildyta:
Na o dabar griztame prie temos
Juk is Makarskos i Dubrovnika yra normalus kelias ? nes tiek autoroute, tiek viamicheline, tiek google mapsai man siandien meta kelione kelias + keltas, jokiu kitu alternatyvu
Kiek zinau ten vingiuoti keliai, is makarskos iki Dubrovniko apie 200 km, per kiek imanoma juos iveikt? 2.5 val uztektu ar imti daugiau ?
O va preitais i slovakija ir cekija vareme su nauja masina ir jau trecia diena uzsikaprizino kaip ozka, kad net galvojome kaip tik gryst atgal... O juk pries kelione viskas istikrinta, perziureta buvo.
Va ir db su ja vaziuosime i kelione, bet niekaip servise neranda gedimo, nors automobilio kompiuteris meta klaida ... servise "lygtais" nustato gedima, pakeicia detale - po dienos vel ta pati klaida. Vyras jau vos neapsigyveno ten. Na turime dar 2 savaites, gal susitvarkys ...
Papildyta:
Juk is Makarskos i Dubrovnika yra normalus kelias ? nes tiek autoroute, tiek viamicheline, tiek google mapsai man siandien meta kelione kelias + keltas, jokiu kitu alternatyvu
Kiek zinau ten vingiuoti keliai, is makarskos iki Dubrovniko apie 200 km, per kiek imanoma juos iveikt? 2.5 val uztektu ar imti daugiau ?
QUOTE(almaklp @ 2011 05 12, 13:31)
JOa, svarbiausia techniskai tvarkinga. tris keliones 2007 - 2009 m. tarp ju ir Austrijos Alpes pravareme su 1995 m. Nissan sunny, tik 4 duru.. daug kas juokesi, kaip telpame 4 -iese i ji. JI maza, uztat parkavimo problemu jokiu Ir ne vieno kaprizo nebuvo, isskyrus stabdziu svilima kalnuose.
Papildyta:
Papildyta:
Is Makarskos iki Dubrovniko normalus kelias,kiek laiko mes vaziavom nebepamenu,o del kelto tai juo galima persikelti ir tada nereiketu kirsti Bosnijos (kai mes vaziavom i Dubrovnika neturejom pasu tik korteles, tai buvo musu atsarginis plasnas keltis keltu,jeigu su kortelem nepraleistu, bet nei pirmyn nei atgal jie i mus ne nepaziurejo tik ranka moeteleja ir gali vazuoti)
QUOTE(almaklp @ 2011 05 09, 11:14)
Na as asmeniskai rinkciaus pirmaji varianta.
QUOTE(ziulyte @ 2011 05 09, 11:33)
Man irgi labiau pries sirdies pirmasis variantas, nors Cekijoj buvus 7 kartus, Slovakijoj ne ka maziau. Ir Tatrus islandziojus visus...
QUOTE(Aruna @ 2011 05 10, 08:33)
Pabuvus vieną kartą Čekijoj, matėt tikrai nedaug. Pakankami spalvinga šalis.
Būnant Čekijos šiaurėj galima ir Vokeitijos pusę aplankyt- irgi vaizdiniai nerealaus grožui
Būnant Čekijos šiaurėj galima ir Vokeitijos pusę aplankyt- irgi vaizdiniai nerealaus grožui
Ačiū už nuomones, padėjot apsispręsti - bus Čekija
Po Suomiją planuojam kitąs sykį pakeliauti, manau, jos gamta verta atskiros kelionės
sveiki, kas planuojat šiemet kelione savo auto pasidalinkit patirtim, kaip greičiausiai pasiekt greitkeli Varšuva -Berlynas, važiuojant iš Klaipedos nes tarp tu Lenkijos kaimu pasimetėm visai
iš anksto
iš anksto
QUOTE(Arturas15 @ 2011 05 10, 20:33)
Ziulyte, esate išmaišius beveik visą Europą, gal galėtumėte patarti tokiu klausimu (buvau uždavęs prieš keletą puslapių, bet atsakymo praktiškai negavau): Iš Kroatijos važiuosim per Budapeštą. Čia pabuvę vieną dieną, trauksim link namų. Google Earth siūlo maršrutą per Košice, Liubliną. Kitas pasirinkimas - E77 keliu per Zvolen, Krokuvą, Varšuvą. Kokie šių kelių privalumai ir trūkumai? Kokiu maršrutu patartumėte važiuoti?
Arturai, maciau ta klausima ir samoningai nutylejau... Pernai vaziavom i Kroatija per Liublina, tik Slovakijoj norejom patekt i Slovaku roju dienai, tai nusukom nuo Kosice kelio ir tik Vengrijoj vel isokom i autostrada. Vaziavom su kemperiu. As keikiausi ir nemenkai Mes visad esam linke vadovautis sena gera lietuviu patarle - tiesiau arciau, aplink greiciau. Nu tai taip ir gavosi. Kemperis masina nemenka. Liublino kelias isbaladotas, su furom, per kaimus ir t.t. kaip ir visur PL. Prie Bialystoko remontas, briedis vidury kelio pries nosi. Zodziu, namo nuomone apie sita kelia yra prasta ir labai neobjektyvi... O va vyras uz nugaros sako - jei masina lengvoji ir nenori vaziuot per Varsuva, tegul renkasi butent si kelia. Atgal grizom namo numyletu - per Slovenija, Austrija, Cekijos kampa ir Lenkija. Sakykit jus ka norit, bet i Kroatija mano akim yra tik pastarasis normalus kelias Neobjektyvu visai, bet... man patinka vaziuot platesniais keliais, ypac lenkuose... Ne karta buvau nusvilpta net savoj kompanijoj uz papildomus 30 ar 50 km lenku keliuose, bet kai buvo vaziuojama i viena puse vienu, i kita - mano numyletu, gale keliones visgi atsiprasydavo visi manes
Keli pastebejimai is pastarosiso keliones per Lenkija - Varsuvoj sutvarkytas vidinis aplinkkelis ties nususkimais Katowicu, Wroclavo kryptim. Siuo metu didelis remontas likes tik ties statomais viadukais (jau keli metai ten tas remontas). Dabar ul.Armii krajowy , veliau Torunska veda tiesiai i Poznane, o norint patekt i 7 ir 8 kelia - reik laiku issukt (ko mes nepadarem, nes gi tipo ereliai ir viska zinom - pakirpo mums sparnus, teko grizinet paskui )
QUOTE(vidal @ 2011 05 15, 20:25)
sveiki, kas planuojat šiemet kelione savo auto pasidalinkit patirtim, kaip greičiausiai pasiekt greitkeli Varšuva -Berlynas, važiuojant iš Klaipedos nes tarp tu Lenkijos kaimu pasimetėm visai
iš anksto
iš anksto
Na o koks skirtumas jus vaziuojat is Klaipedos, Kauno ar Vilniaus? Juk vistiek nevaziuosit per Kaliningrada (o gal as klistu - gal yra kazkoks tiesesnis is to LT krasto - bet cia vel mano patarle man suveikia ) tai kelias vienas ir tas pats - Arturas ji yra net su keliu nr surases. Kirtus Lenkijos siena Augustow, Raijgrad, Lomza, paskui link Ostrow Mazoviecki 8 keliu i Varsuva. Paskutiniai 50 km platus, geri. Varsuvoj issukti ties prekybos centru Marki i desine ul.Armii krajovy ir tas kelias isves jus tiesiai i Poznane. Teks atkentet tik tu viaduku statyba...
QUOTE(ziulyte @ 2011 05 16, 21:26)
O va vyras uz nugaros sako - jei masina lengvoji ir nenori vaziuot per Varsuva, tegul renkasi butent si kelia. Atgal grizom namo numyletu - per Slovenija, Austrija, Cekijos kampa ir Lenkija. Sakykit jus ka norit, bet i Kroatija mano akim yra tik pastarasis normalus kelias Neobjektyvu visai, bet... man patinka vaziuot platesniais keliais, ypac lenkuose... Ne karta buvau nusvilpta net savoj kompanijoj uz papildomus 30 ar 50 km lenku keliuose, bet kai buvo vaziuojama i viena puse vienu, i kita - mano numyletu, gale keliones visgi atsiprasydavo visi manes
Ačiū Ziulyte už patarimus. Žinoma, sutinku, kad iš/į Kroatijos geriausias kelias tavo aprašytas. Bet mes grįžtant dar norime aplankyti Budapeštą - gal jau nebeteks ta kryptimi važiuoti (nors ką gali žinoti...). Todėl turbūt rinksimės tiesiausią kelią - Zvolen, Krokuvą, Varšuvą (ji juk visai nebaisi ).
Na viskas - visas šios kelionės maršrutas sudėliotas, dar šiek tiek liko pasėdėti prie Venecijos ir Budapešto planų, ir sulaukti atostogų pradžios, kuri sutampa su kelionės pradžia - birželio 11 . Turiningų ir sėkmingų kelionių visiems, keliaujantiems automobiliais po Europą!
Ir dar - dėkoju visiems, savo patarimais, reportažais padėjusiems suplanuoti kelionę. Lieku skolingas(jeigu viskas bus tvarkoje - tfu, tfu, tfu per kairį petį) dar pernai neatsargiai pažadėtą kelionės reportažą ........
Na taip, Budapesta reik aplankyt ir mano mylimas kelias deja tam netinka
Pernai labai Budapestu domejausi pas pazistamus, kurie ten gyvena. Senamiestis buvo remonte, tai gal jau pamatysit viska svieziai sutvarkyta Iskisiu ir cia kelis patarimus - mums tikrai patiko Budapesto faktiskai priemiestis Szentendre. Maziukas jaukus senamiestukas, o jei diena, dar ir ta zymiaja sokolado parduotuve - muzieju rastumet atidaryta. O jei sugalvotume stot prie Balatono - Siofoko neturetu nuvilt tikrai. Mums ten irgi patiko
O mes kol kas skraidymas zadam uzsiimt Geguzes 27 kylam... Jau biski baisu
Rudeni kutensim Prancuzija. Oi reiks patarimu reiks, nes marsrutas eis iki Canal du Midi. Kelio gabaliokas nemenkas. Planuojam kemperiu gal, jei nerasim pigiu bilietu i Barseona (Girona tiksliau)
Pernai labai Budapestu domejausi pas pazistamus, kurie ten gyvena. Senamiestis buvo remonte, tai gal jau pamatysit viska svieziai sutvarkyta Iskisiu ir cia kelis patarimus - mums tikrai patiko Budapesto faktiskai priemiestis Szentendre. Maziukas jaukus senamiestukas, o jei diena, dar ir ta zymiaja sokolado parduotuve - muzieju rastumet atidaryta. O jei sugalvotume stot prie Balatono - Siofoko neturetu nuvilt tikrai. Mums ten irgi patiko
O mes kol kas skraidymas zadam uzsiimt Geguzes 27 kylam... Jau biski baisu
Rudeni kutensim Prancuzija. Oi reiks patarimu reiks, nes marsrutas eis iki Canal du Midi. Kelio gabaliokas nemenkas. Planuojam kemperiu gal, jei nerasim pigiu bilietu i Barseona (Girona tiksliau)
Pries Budapesta dar Vysehradas (arciau Slovakijos sienos) - aplankykite. Nors pilis ir griuvesiai, bet man labai labai - vaizdai nuostabus i Dunoju... Aplamai man Budapestas labiau nei Praha. Ir siemet vel grisime per ji. Jei pavyks
Na va - Arturui 15 kelione 06.11 - pas mus siek tiek anksciau - 05.31. Laukiu - nebesulaukiu
Na va - Arturui 15 kelione 06.11 - pas mus siek tiek anksciau - 05.31. Laukiu - nebesulaukiu
QUOTE(almaklp @ 2011 05 16, 21:27)
Pries Budapesta dar Vysehradas (arciau Slovakijos sienos) - aplankykite. Nors pilis ir griuvesiai, bet man labai labai - vaizdai nuostabus i Dunoju... Aplamai man Budapestas labiau nei Praha. Ir siemet vel grisime per ji. Jei pavyks
Geras, o mums Vengrijos lietuviai kaip tik sake - nieko tam Vysegrade ispudingo Mes jais patikejom. Panasu be reikalo. Bet kuriuo atveju viska pamatyt paciam nors karta tikrai verta. Tada jau ir sakyt kazka gali... Zinoma del Budapesto grazesnio uz Praha as tyliu Mano brangiaja ir mylima Praha negalima taip juodint
Na taip, Budapesta reik aplankyt ir mano mylimas kelias deja tam netinka
Ikišiu ir aš savo trigraši Klausiau Vengrijos temoj, bet niekas neatsakė, tad pasinaudosiu proga čia gauti šiek tiek informacijos. Kur Budapešte statydavote/statysite automobilį. Artūras15 rašė, kad baigia ruošti namų darbus dėl Budapešto (gal būtų galima kopiją) ?
Na ir dar vienas klausimėlis apie Balatoną: kurioje pusėje - šiaurinėje ar pietinėje geriau ieškoti nakvynės (paskaičius internete informaciją, jos labai skiriasi), tad būtų gerai išgirsti nuomonę buvusių ten