QUOTE(akcent @ 2011 08 31, 15:28)
Šveicarija ir mano planuose kada nors. Lauksiu patarimų, įspūdžių.
Kokių patarimų konkrečiai? Jei pasitaikytų prastas oras, drąsiai galima rinktis hostelius - nebrangūs lyginant su viešbučiais, bet tvarkingi, skanūs ir sotūs pusryčiai, tik geriau imti dviviečius ar keturviečius (jei jūs keturiese), nes gyvenant su kaimynais... iš pradžių buvo taip, kad mes vieni buvom aštuonviečiame kambary, paskui jau trise, o dar vėliau ir vietų ne visuose buvo
O mažiau suturistintose vietose tai labai sveika apsigyventi pas vietinius kambariukuose, jie rašo, kad nuomoja, - kainos juokingos
Jei taip žiūrint į žemėlapį, tai viršaus (šiaurės) arba visai nelankyčiau, arba taip atmestinai, o vat jau nuo vidurio ir žemyn tai į visus kraštus verta nukakti, juolab, kad atstumai ten tikrai nedideli. Jei su kemperiu - matėm vietų (prie Ticino), kur stovėjo net paklodes išsidžiaustę, tiesiog šiaip, aikštelėj
Aišku, už visus krioklius, urvus ir pan., būkit pasiruošę sumokėt, dažnai ir už automobilio stovėjimą, gerai tik tai, kad tik įvaživus nuo Vokietijos pusės galima atsiskaityt ir eurais
Na, o kaip sakė vietiniai apie šią šalį - visur tave stebi, atrodo, kad viskas galima, bet iš tikro daug daugiau draudžiama... ir tikrai, kur panorėjęs taip lengvai nesustosi...
Papildyta:QUOTE(Aruna @ 2011 08 31, 15:35)
O dėl tempo,tai mes turim minty, kad nebūtina per dieną aplėkti 3 - 4 objektus. Kaip šįmet ir įsitikinom vien tik čekų rojuj - planavom minimum tris paziuret, o tai ir 5 ir dar papietaut surastoj alaus gamykloj. Rezultate vienas objektas ir valgis
lygiai taip pat planuodama Bretanę, Normandiją, Luarą dar galvojau ir Briuselį su Lichtenšteinu išmaišyt, o jei liks laiko... Bet tiesiog neįmanoma ten lėkt, kai viskas įdomu, kad ir tas pats San Mišelis: nuvažiavom apie pietus, pro mašinos langą pažiūrėjom, apsistojom, papietavom, nuėjom, pasivaikščiojom, grįžom, vakarienė ir vėl į ten - potvynio žiūrėt, paskui dar kitą rytą jau į ekskursiją jame... O važiavom specialiai pačia pakrante, tai man ten sustot, tai čia, tai užeit kažkur, tai pasivaikščiot
P. S. dabar turbūt sakysit, tai apsispręsk pagaliau, patiko tau ten ar ne
Papildyta:QUOTE(mamutas @ 2011 08 31, 16:02)
Po visų kelionių aš dar vieną dalyką pastebiu - man vis labiau patinka Lietuvoje.
nedrįsiu nesutikt
tik reikia mokėt pasirinkt