Įkraunama...
Įkraunama...

Po Europą automobiliu, 3 dalis

QUOTE(mot99 @ 2011 08 31, 11:18)
Va va - tiksliai mano planai smile.gif Tik man dar sendaikciu turgeliai i programa privalomi   ax.gif  As mastau apie Bretane arba pieciau link Ispanijos.

Antras variantas - Suomija, bet ten jau ne vienoje vietoje.

Trecias variantas - 8-10 dienu kruizas Vidurziemio  jura. Cia seima labiau noretu, bet ir man viena karta pabandyti idomu butu. Nors jau is anksto zinau isvada, kad cia ne mano stilius. Bet, manau, iskenteciau.

Apskritai, galvoju, kad man dar keliones neatsibodo. Tik principas keiciasi kaip ir auksciau cia kai kas rase - didmiesciu minimumas, o daugiau ramaus, neskubaus megavimosi visa vietine atmosfera ir gamta. Vienok, bunant salia pvz Florencijos ar Sienos sazine neleistu neuzsukti  smile.gif

Žiūriu visi senesni keliauninkai bendraminčiai - ramiai, neskubiai, keisti kelionių stilių smile.gif

Cobre, aš palauksiu tavo įspūdžių iš Katalonijos, ir tada nuspręsiu. Aš čia svaigstu jau apie kitą vasarą, (kol dar darbai neprasidėjo, tai sėdžiu internete, nes jau tuoj nebebus tiek laiko svajoti smile.gif), taigi laiko turiu apsisprendimui. Tikiuosi netgi kokio fotoreportažo mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo CESARIA: 31 rugpjūčio 2011 - 10:28
QUOTE(CESARIA @ 2011 08 31, 11:26)
Žiūriu visi senesni keliauninkai bendraminčiai - ramiai, neskubiai, keisti kelionių stilių  smile.gif

Kazin, cia senatve ar patirtis? g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jokubaite @ 2011 08 31, 12:21)
ko jau ko, bet ekstremalaus važiavimo netrūko  drinks_cheers.gif krikštą gavom kely iš BIH į Juodkalniją, link Hum pasienio punkto, po to keliukas į Durmitorą. Kiti keliai po jo rodės gana normalūs..., su sklastymu, kaip mes pavadinom. Desertui pasilikom apvažiuot Kotoro įlanką ir pakilt serpantinais iš Kotoro link Cetinje. Taigi šios kelionės nepavadinsi nuobodžia  mirksiukas.gif

Mes nevaziavome palei Skadaro ezera, taciau sako cia vienas ir tu baisiuju keliu Juodkalnijoje. Pas rusus skaiciau, kad vaziavo 18 km link Murici 1,5 val. Nezinau, kiek tos tiesiog, pamenu, kazkas is forumo tikrai yra siuo keliu vaziaves. uz Murici kelias normaleja jau. Sekanti karta butinai vaziuosim ten, tik vyrui is anksto nepasakosiu kas jo laukia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2011 08 31, 11:32)
Kazin, cia senatve ar patirtis?  g.gif  biggrin.gif

Patirtis, brangioji mirksiukas.gif - gyven ir mokaisi, kad maksimalizmas kelionnėse nėra gerai.

Vakar kaip tik su draugais filmą šių metų žiūrėjom, tai maniškis, sėdėjo sėdėjo ir sako- jooo- reikia lėtint tempą, vis tiek per daug lekiam. Ir iš tikrųjų- kai buvom prie Kriml krioklio- dabar sakyčiau šitam objektui visa diena ir niekur kitur. Tas pats ir miesteliai- juk kaip gera tiesiog taip pasibastyti gatvelėmis be jokios skubos, paieškot įdomesnių užkaborių, pasėdėt kavinukėj, paplepėt su vietiniais- kažkur galima paplaukt laivu, kažkur ir kokį dominantį muziejų aplankyt, kažkur užsikeberiot į šalią pūpsantį kalną. Vat taip biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2011 08 31, 10:18)
Va va - tiksliai mano planai smile.gif Tik man dar sendaikciu turgeliai i programa privalomi  ax.gif  As mastau apie Bretane

Bretanėj jų rasi mirksiukas.gif nedidukai tokie, nes ir patys miestukai mizerni (ne visi, aišku), bet įdomybių visokių pilni 4u.gif

QUOTE(Cobre @ 2011 08 31, 10:44)
Mes nevaziavome palei Skadaro ezera, taciau sako cia vienas ir tu baisiuju keliu Juodkalnijoje.

Ir mes nevažiavom, negaliu patart sad.gif mes tik šalia kiek puikusis asfaltas driekėsi prasukom biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aruna @ 2011 08 31, 12:49)
Tas pats ir miesteliai- juk kaip gera tiesiog taip pasibastyti gatvelėmis be jokios skubos, paieškot įdomesnių užkaborių, pasėdėt kavinukėj, paplepėt su vietiniais- kažkur galima paplaukt laivu, kažkur ir kokį dominantį muziejų aplankyt, kažkur užsikeberiot į šalią pūpsantį kalną. Vat taip  biggrin.gif

drinks_cheers.gif bandysiu butent taip ir leisti laika si karta. Todel net abejoju, kad koks fotoreportazas gausis g.gif

QUOTE(AŠA @ 2011 08 31, 12:53)

Ir mes nevažiavom, negaliu patart sad.gif mes tik šalia kiek puikusis asfaltas driekėsi prasukom biggrin.gif

Mes irgi tik salia biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(CESARIA @ 2011 08 31, 12:26)
Žiūriu visi senesni keliauninkai bendraminčiai - ramiai, neskubiai, keisti kelionių stilių  smile.gif

Cobre, aš palauksiu tavo įspūdžių iš Katalonijos, ir tada nuspręsiu. Aš čia svaigstu jau apie kitą vasarą, (kol dar darbai neprasidėjo, tai sėdžiu internete, nes jau tuoj nebebus tiek laiko svajoti smile.gif), taigi laiko turiu apsisprendimui. Tikiuosi netgi kokio fotoreportažo  mirksiukas.gif

As svaigstu realiai tik apie tris vietas: Juodkalnija pakartotinai jungiant su Bosnija ir Hercogovina. tada Korsika. Na ir mano didziausia svajone - Turkija, o tiksliau jos centrine ir rytine dalis wub.gif Oi, dar Gruzija su Abchazija, bet cia jau po tu triju issipildymo. O kol kas vaziuoju ten, kur labiausiai spjaudziausi biggrin.gif
Atsakyti
Gerai, kad lėtinate tempus, bet tas sulėtintas tempas gerai ne iki begalybės, veikiai atsibosta vien klaidžioti viduramžiškų miestukų gatvėmis ar kalnų slėniais, "šūdeliauti" po pėdą apylinkes aplinkui - iš tiesų tai tikrai turi daug žavesio, išbandyta thumbup.gif bet irgi ne panacėja... apskritai sunku rasti kelionėse balansą, geriausia būtų rasti viduriuką tarp pažintinių ir poilsinių kelionių.

O dėl turistų, ypač japonų ir kiniečių, pritariu drinks_cheers.gif doh.gif kai būnam su vaikais, tai nubosta jų prašymai kartu nusifotografuoti ar leisti nufotografuoti doh.gif (jie turbūt galvoja kokį grynakraujį vokietį ar prancūzą nufotkinę hihihi.gif) džiaugiamės, kai atrandam gražių vietų be jų antplūdžio, tik deja tokių vietų Europoje kuo toliau tuo mažiau
Atsakyti
Aš tai dar beveik visur noriu sugrįžti kur buvus, o kur dar nematytos šalys. jeigu viskas tvarkoj, norėčiau ir ateinančiais metais, kaip ir pernykščiais bei šiais - žiemą 1 kelionę lėktuvu ten kur šilta, o vasarą 1 su auto, kuriai jau maždaug maršrutą primečiau ir netgi vyrui daugmaž jau pudrinu smegenis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mamutas @ 2011 08 31, 14:41)
Gerai, kad lėtinate tempus, bet tas sulėtintas tempas gerai ne iki begalybės, veikiai atsibosta vien klaidžioti viduramžiškų miestukų gatvėmis ar kalnų slėniais, "šūdeliauti" mažiau

Musu visos iki siol buve keliones skyresi viena nuo kitos. Ir faktas, kad kasmet minti automobiliu is Lietuvos tikrai ne mums. Isbandome ivairius budus, masina, lektuvu, nuomota masina, poilsines, kemperiu. Tai nors kiek paivairina pacia kelione. Taip sutinku, balansas butinas. Todel tikiuosi is ateinancios keliones pasivazinejimo palei pakrante ir papludimiu apziuros, kurortiniu miesteliu lankymu, vienuolynu, kalnu, siek tiek griuvenu, siek tiek viduramziu miesteliu, maisto ragavimo, na ir jei pasiseks, tai nors minimum papludymio malonumu biggrin.gif Kuo ne balansas? tongue.gif
Atsakyti
Aš jau apsisprendžiau smile.gif - savo temytėje jau pažadėjau paruošti reportažėlį kaip galima leisti laiką Austrijoje iš atostogų planų išbraukiant čia pat esančius-Didįjį Alpių kelią, Lichtenšteino tarpeklį, Verfeno pilį, Ledo urvus ir kt. lankomus objektus, pasiblaškymui paliekant tik vienintelį Zalcburgą. Reportažėlis bus ko gero įdomus tik niekur nesiruošiantiems skubėti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Astra777 @ 2011 08 31, 14:03)
Aš jau apsisprendžiau smile.gif - savo temytėje jau pažadėjau paruošti reportažėlį kaip galima leisti laiką  Austrijoje iš  atostogų planų išbraukiant čia pat esančius-Didįjį Alpių kelią, Lichtenšteino tarpeklį, Verfeno pilį,  Ledo urvus ir kt. lankomus objektus, pasiblaškymui paliekant tik vienintelį Zalcburgą. Reportažėlis bus ko gero įdomus tik niekur nesiruošiantiems skubėti mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif Mes savo kelionėje irgi braukėme visų pamėgtus Zell am see, ledo urvus bei Lichtenšteino tarpeklį. Smagu, jog po kelionės neliko graužiančio kirmino dėl nepamatyto vieno ar kito objekto. Dėl Lichtenšteino tarpeklio labiausiai abejojau, bet paskui visgi nutariau, kad iš nuotraukų man labiau patiko Arės tarpeklis Šveicarijoje ir kai tik ten sumąstysime keliauti Arės tarpeklis būtinai bus pamatytas.
Austrijoje išties yra į ką akis paganyti, ežerų spalvingumas, kalnų gražumas. Čia alpės, čia lygumos su nuostabiu Dunojumi. Galima rinktis labai nemažai maršrutų ir nesutikti krūvos turistų. Visgi didysis alpių kelias vertas dėmesio, nors ir pamėgtas turistų, bet vis tiek nerealus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akcent: 31 rugpjūčio 2011 - 13:53
QUOTE(Miramax @ 2011 08 31, 13:44)
Aš tai dar beveik visur noriu sugrįžti kur buvus, o kur dar nematytos šalys. jeigu viskas tvarkoj, norėčiau ir ateinančiais metais, kaip ir pernykščiais bei šiais -  žiemą 1 kelionę lėktuvu ten kur šilta, o vasarą 1  su auto, kuriai jau maždaug maršrutą primečiau ir netgi vyrui daugmaž jau pudrinu smegenis biggrin.gif

Miramax, taigi išduokit kur tas maršrutas bus?
Papildyta:
QUOTE(Aruna @ 2011 08 31, 11:49)

Vakar kaip tik su draugais filmą šių metų žiūrėjom, tai maniškis, sėdėjo sėdėjo ir sako- jooo- reikia lėtint tempą, vis tiek per daug lekiam. Ir iš tikrųjų- kai buvom prie Kriml krioklio- dabar sakyčiau šitam objektui visa diena ir niekur kitur. Tas pats ir miesteliai- juk kaip gera tiesiog taip pasibastyti gatvelėmis be jokios skubos, paieškot įdomesnių užkaborių, pasėdėt kavinukėj, paplepėt su vietiniais- kažkur galima paplaukt laivu, kažkur ir kokį dominantį muziejų aplankyt, kažkur užsikeberiot į šalią pūpsantį kalną. Vat taip  biggrin.gif

Kokį filmą? mirksiukas.gif Iš kelioninių gal? O vat taip iš tiesų ir reikia ten būti, pritariu visiškai.

Mot - viliuosi jog patirtis bigsmile.gif
Atsakyti