Įkraunama...
Įkraunama...

Po Europą automobiliu, 3 dalis

QUOTE(Cobre @ 2011 08 30, 21:15)
... as megeja ne kuo daugiau km nulekti, o kuo daugiau pamatyti vietoje. Man daug maloniau ne pacius populiariausius taskus zemelapyje atsizymeti, o man geriau koki vietini dolmena apziureti, koplytele apleista, kur mazai zmoniu uzsuka, nei su visais maltis tose turistinese mesmalese. 

drinks_cheers.gif ko gero tikrai giminingos sielos esame wub.gif visada man norisi surasti savo kelionėje nors vieną mažą kampelį,į kurį turistai, na bent jau iš Lietuvos, blush2.gif retai užklysta, o būtų geriausia, kad iš viso būtume pionieriai lotuliukas.gif
P.S. manau, kad kelionė automobiliu tuo ir žavi, jog gali sugalvoti ir stabtelti tokioje vietoje, kurioje kitam turistui net mintis į galvą"nešautų" rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 30 rugpjūčio 2011 - 21:38
QUOTE(Astra777 @ 2011 08 30, 21:33)
drinks_cheers.gif ko gero tikrai giminingos sielos esame wub.gif visada man norisi surasti savo kelionėje nors vieną mažą kampelį,į kurį turistai, na bent jau iš Lietuvos, blush2.gif  retai užklysta, o būtų geriausia, kad iš viso būtume pionieriai lotuliukas.gif
P.S. manau, kad kelionė automobiliu tuo ir žavi, jog gali sugalvoti ir stabtelti tokioje vietoje, kurioje kitam turistui net mintis  į galvą"nešautų" rolleyes.gif

drinks_cheers.gif ir man visada būna gaila tų bėgančių paskui gidus ir liežuvius iškišusių turistų (o kadaise ir patys tokie buvom blush2.gif ) - nes arba pusės nepamatai, arba pusės neišgirsti, o dažniausia nei pamatai, nei išgirsti doh.gif o kokia depresija kai pravažiuoji pro objektus net nesustodamas doh.gif ir iš tikro įsitikinau jau ne kartą ir ne du, kad ten, kur visus veža į išreklamuotas vietas, iš tikro yra visai ne tai, ką reikėtų pamatyti šalyje blush2.gif
Kad būtų kiek naudingesnės info, jei kas važiuosit į Prancūzijos šiaurę/vakarus, nebijokit nemokamų kelių - važiuoja šalia autostrados thumbup.gif o štai pietuose jau vargas su jais cool.gif aišku, ten tie kaimukai simpatulios, bet jei turi konkretų tikslą tai pamažu romantika įgrįsta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Astra777 @ 2011 08 30, 23:33)
drinks_cheers.gif ko gero tikrai giminingos sielos esame wub.gif visada man norisi surasti savo kelionėje nors vieną mažą kampelį,į kurį turistai, na bent jau iš Lietuvos, blush2.gif  retai užklysta, o būtų geriausia, kad iš viso būtume pionieriai lotuliukas.gif
P.S. manau, kad kelionė automobiliu tuo ir žavi, jog gali sugalvoti ir stabtelti tokioje vietoje, kurioje kitam turistui net mintis  į galvą"nešautų" rolleyes.gif

Uztat man po tavo reportazo pagooglinus Ohrid, tai net seile nutiso, kaip ten prireike biggrin.gif Kazkas naujo thumbup.gif Jei tik vaziuosiu i ta puse, tai butinai i marsruta itrauksiu.

ASA, gerai ,sakai, as kai pamatau tas "privaloma pamatyti" vietas su masemis turistu, tai puolu i nevilti, nes tik turistus ir matau tada, o ne pati objekta doh.gif Na norisi tos vietos dvasia pajusti, o kaip tai padaryti, jei ten, kaip prekybcentryje per ispardavimus.

.....

Pagalvojau, kad visu keliones jau i pabaiga, tai toks apibendrinamasis pasirasinejimas cia gavosi biggrin.gif
Atsakyti
o Prancūzijoj labai labai rekomenduoju Locronan miestuką thumbup.gif: jautėmės kaip viduramžiuose, net žmonės netrukdė :)kitą dieną radom kitą panašaus stiliaus, tik pavadinimas užkrito blush-anim-cl.gif: irgi neblogas... bet šitas tai kaip filme kokiam, neveltui ten ir buvo filmuojami filmai
Papildyta:
QUOTE(Cobre @ 2011 08 30, 22:17)
nes tik turistus ir matau tada, o ne pati objekta  doh.gif

tai taip, o kaip tu įsivaizduoji pamatyt objektą per tuos masinius/grupinius g.gif pvz., San Mišelyje dieną kas ten dedasi doh.gif ir vakare jų nemažai, bet vis ne tiek, vis labiau buvo galima kažkiek ta dvasia paalsuot, ramiai pasivaikščiot, pavėplinėt, pasvajot... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(CESARIA @ 2011 08 30, 17:12)
Taip, kainos bet kur senojoj Europoj kandžiojasi. Mes Austrijoje kelias dienas iš eilės kai palankėme objektus, už kuriuos mokėjome po 80 Eu, supratome, kad reikia pradėti kažką rinktis iš sąrašo. Ir beje, galvoju, kad nereikėjo tiek tų grandiozinių objektų, o reikėjo kaip Astra rašė daugiau pabūt vienoje vietoje ir po kalnus pavaikštinėti....

Hmmm, ant tokių brangumynų neužsirovėm- brangiausias dalykas buvo Bavarijoj plaukiojimas Konegsee ežere 16 Eu ir keltis Zalcburge į tvirtovę - 9 Eu. Tiesa į kalnus nesikėlėm - manau, kad ten daugiausia ir išleidot- , bet visa kita, tai tik po kelis eurus biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(mamutas @ 2011 08 30, 16:45)
Kritikuojat čia Barseloną, o namie guli lėktuvo bilietai ir viešbučio rezervacija pokalėdinei savaitei Barsoje  doh.gif gal jau pradėti dairytis mašinos nuomos ir ką galima šalia tos Barsos pamatyti  g.gif (su MB turim tradiciją per Naujuosius savaitei visuomet iš namų dviese išlėkti  blush2.gif )

Ir lėkit, nieko čia negalvokit biggrin.gif Kaip ir rašiau - dideliam miestui turi būti skirtos kelios dienos, ką jus ir pdarysit. Nes maišyti mažučius miesteliukus ir kaimukus, gamtą ir didmiesčius ne visai mano akim tinkamas variantas. Jau antrą kartą buvom visai šalia Miuncheno ir neužsukom. Kodėl- vien tik dėl tos pat priežasties- į Miuncheną noriu- bet atskristi ir pabūti tik jame kokias 5 dienas biggrin.gif
Atsakyti
Cobre, o kada jūs į Kataloniją? Aš dar svarstau ar Prancūzijos pietūs, ar Katalonija. Draugė ten gyveno kurį laiką, tai labai gyrė tą kraštą.

Aruna, aš tą sumą skaičiavau už keturis žmones, kur bilietai žmogui būdavo maždaug po 18 Eu. (čia Kaprunas, ledo urvai, Hallstattas)
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 08 30, 22:01)

Montserat tada pasiliekam atsargai, jei liks laiko. Patvirtinai mano abejones del sios vietos.

Cobre, o aš rekomenduočiau ir čia apsilankyt, mums patiko visiems iš mūsų kompanijos.
Atsakyti
QUOTE(CESARIA @ 2011 08 31, 10:01)
Cobre, o kada jūs į Kataloniją? Aš dar svarstau ar Prancūzijos pietūs, ar Katalonija. Draugė ten gyveno kurį laiką, tai labai gyrė tą kraštą.

Aruna, aš tą sumą skaičiavau už keturis žmones, kur bilietai žmogui būdavo maždaug po 18 Eu. (čia Kaprunas, ledo urvai, Hallstattas)

Spalio 11 diena i Zirona, imam masina oro uoste, varom i pakrante, Kosta Bravoje apsistojam. O ten jau pagal ora ziuresim. Tikrai saves neprievartausim, kiek apvaziuosim, tiek. Jei oras leis, tai pajuryje pabusim, jei ne, tai pasivezinsim. Norisi laisves kuo daugiau, neskubant, jei oras leis, tai kiek imanoma daugiau vaikstant pesciomis po apylinkes... Prisisvaigau cia as blush2.gif Tik kiek kol kas apziurejau, tai ir busime Kosta Bravos puseje ir aukstyn kilsim, o nuo Barselonos i kita puse, link Kosta Dorados kol kas aplamai nera net planu vaziuoti. Kam lekti papildomus km, kai vietoje, duok die, kad viska spetumem apziureti wub.gif
O kada tu ta Prancuzija planuoji? Siai, tai jei jau buvai, tai gal geriau Katalonija, o jei joje nepatiktu, tai arba keltumeisi i Prancuzija, arba pieciau, i Kosta Dorada g.gif ? Jus su masina vaziuotumete?
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 08 30, 23:17)
Uztat man po tavo reportazo pagooglinus Ohrid, tai net seile nutiso, kaip ten prireike  biggrin.gif Kazkas naujo  thumbup.gif Jei tik vaziuosiu i ta puse, tai butinai i marsruta itrauksiu.

Džiaugiuosi, kad patiko 4u.gif jei būsit tose vietose- pasižiūrėkit ir nuo Elšani kaimelio žemyn link Albanijos sienos-ten muziejus ant vandens yra, berods XIII a. bažnyčia ir man dar vienuolynus minėjo kažkur netoli ( verysad.gif gaila, kad to anksčiau nebuvau sužiūrėjus, tikrai būtume dviem naktims užsisakę nakvynę ir viską pamatę smile.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 31 rugpjūčio 2011 - 08:57
QUOTE(Miramax @ 2011 08 31, 10:51)
Cobre, o aš rekomenduočiau ir čia apsilankyt, mums patiko visiems iš mūsų kompanijos.

Butinai, jei liks laiko blush2.gif Maciau labiau mane dominanciu vietu, tame tarpe ir vienuolynu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(CESARIA @ 2011 08 30, 17:12)
Kitais metais noriu nuvažiuot ir apsistot vienoje vietoje. Jokių didmiesčių, tik kaimeliai, miesteliai, paplūdimys ar baseinas namo kieme, kartais vietinė kavinukė vakarienei...

Va va - tiksliai mano planai smile.gif Tik man dar sendaikciu turgeliai i programa privalomi ax.gif As mastau apie Bretane arba pieciau link Ispanijos.

Antras variantas - Suomija, bet ten jau ne vienoje vietoje.

Trecias variantas - 8-10 dienu kruizas Vidurziemio jura. Cia seima labiau noretu, bet ir man viena karta pabandyti idomu butu. Nors jau is anksto zinau isvada, kad cia ne mano stilius. Bet, manau, iskenteciau.

Apskritai, galvoju, kad man dar keliones neatsibodo. Tik principas keiciasi kaip ir auksciau cia kai kas rase - didmiesciu minimumas, o daugiau ramaus, neskubaus megavimosi visa vietine atmosfera ir gamta. Vienok, bunant salia pvz Florencijos ar Sienos sazine neleistu neuzsukti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mot99: 31 rugpjūčio 2011 - 10:22
QUOTE(Cobre @ 2011 08 30, 20:15)
  Jei jau ivaziuoji, tai verta vaziuoti vien tam, kad i Senaji Bara nulekti, Ulcinje aplankyti, o jei dar drasos uztenka, tada nuo Ulcinje reikia vaziuoti link Skadaro ir ten pakrante pavaziuoti - ekstrymas ir grazus vaizdai. O pakeliui dar ir visus papludimius aplankyti  biggrin.gif

ko jau ko, bet ekstremalaus važiavimo netrūko drinks_cheers.gif krikštą gavom kely iš BIH į Juodkalniją, link Hum pasienio punkto, po to keliukas į Durmitorą. Kiti keliai po jo rodės gana normalūs..., su sklastymu, kaip mes pavadinom. Desertui pasilikom apvažiuot Kotoro įlanką ir pakilt serpantinais iš Kotoro link Cetinje. Taigi šios kelionės nepavadinsi nuobodžia mirksiukas.gif
Atsakyti