Įkraunama...
Įkraunama...

Po Europą automobiliu, 3 dalis

QUOTE(AŠA @ 2011 08 30, 15:27)
taip, ne veltui Kotoro įlanka viena iš 10 gražiausių  wub.gif bet dar visa Kroatijos pakrantė su miestais miestukais thumbup.gif

drinks_cheers.gif , tik po Kroatijos pajūrio Juodkalnijoj įlanka beliko grožėtis wub.gif wub.gif
Atsakyti
Kritikuojat čia Barseloną, o namie guli lėktuvo bilietai ir viešbučio rezervacija pokalėdinei savaitei Barsoje doh.gif gal jau pradėti dairytis mašinos nuomos ir ką galima šalia tos Barsos pamatyti g.gif (su MB turim tradiciją per Naujuosius savaitei visuomet iš namų dviese išlėkti blush2.gif )

O dėl kelionių su vaikais (vasarą norim su šeima pakeliauti) - jie pavargsta ir nuo važiavimo, ir namų pasiilgsta, ir apskritai mums su jais nelabai šiuo požiūriu pasisekė (arba jiems su tėvais nepasisekė biggrin.gif va žiūriu į Aidluką ir jos sūnų su pavydu biggrin.gif ), nėra jie per dideli keliauninkai, tad truputį pavažiavę vis stengiamės po kokias 3 nakvynes vienoje vietoje padaryti, daugiau vienoje vietoje aš su MB neištveriu smile.gif

O jūsų mintis apie Europos šiaurę ir pietus konspektuojuosi, ačiū už jas labai wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamutas: 30 rugpjūčio 2011 - 15:48
QUOTE(AŠA @ 2011 08 30, 13:48)
Niekur toliau Baltijos šalių nebeplanuoju cool.gif o jei galimybės būtų kitos... nebesirinkčiau Europos... Bet kadangi tema po Europą automobiliu, tai (kalbu grynai teoriškai) grįžčiau į Norvegiją, Juodkalniją, Šveicariją... Galbūt ir į Prancūzijos šiaurės vakarus, gal kitom akim į viską pažiūrėčiau nei šiemet rolleyes.gif O šiaip tos trys mano paminėtos šalys vertos grįžti ir jose visur būti, jei traukia gamta (dar Austrijos, Slovakijos nereikia pamiršt), o kitose šalyse norėčiau aplankyti tik atskirtus objektus...
Papildyta:

keista, bet aš į Italiją irgi nenorėčiau grįžti schmoll.gif nors ne visą dar aplankiau, bet nė kiek nesigailiu... galbūt tik Ligūrija ir Venecija, mano akim, vertos dėmesio 4u.gif

AŠA, o kas Prancūzijoje nepatiko? Kaip suprantu, važiavote šiemet? Beje, nemačiau, gal yra Jūsų reportažas?
Atsakyti
QUOTE(mamutas @ 2011 08 30, 15:45)
Kritikuojat čia Barseloną, o namie guli lėktuvo bilietai ir viešbučio rezervacija pokalėdinei savaitei Barsoje  doh.gif gal jau pradėti dairytis mašinos nuomos ir ką galima šalia tos Barsos pamatyti  g.gif (su MB turim tradiciją per Naujuosius savaitei visuomet iš namų dviese išlėkti  blush2.gif )

neieškokit tos mašinos mirksiukas.gif tiesiog važiuojant iš LT mašina gaila laiką aukot, čia pirma, o antra - aš jau Cobrę neoficialiai per forumą pažįstu, tai mums abiems tie didmiesčiai nelabai blush2.gif ir, sąžiningai, jei nelankyti muziejų ir pan., tai man savaitės per daug būtų blush2.gif pavargstu aš miestuose sad.gif na, nebent jei galėčiau sau leist pusryčius, pietus ir vakarienę kavinėse/restoranuose, tada ir laikas greičiau prabėgtų biggrin.gif
tiesiog vieni architektūros/istorijos vergai, kiti gamtos, treti dar kažko, todėl gal ir įspūdžiai apie šalis/vietas tokie skirtingi 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(CESARIA @ 2011 08 30, 15:50)
AŠA, o kas Prancūzijoje nepatiko? Kaip suprantu, važiavote šiemet? Beje, nemačiau, gal yra Jūsų reportažas?

Ne, dar nėra, bet kažkada esu pasižaėjusi įdėt. Kol kas dar ne ta nuotaika rašyti...
Neturiu priekaištų pačiai Prancūzijai: super laisvė, erdvė, žmonės, gamta (čia jei Bretanę ir Normandiją galvoj turėt), bet kažkas buvo ne taip, nežinau... gal kad oras neleido palapinės išsitraukt g.gif Bet čia dar būtų buvę nieko, jei būčiau nevažiavusi Luaros slėniu - noro lankytis pilis pilna, bet kainos blink.gif aišku, puikiai suprantu, kad jos normalios europiečiams, bet mes ne tikrieji europiečiai, deja sad.gif o ten net po sodą pavaikščiot be bilieto negalima, ką ten pavaikščiot, net pažiūrėt doh.gif
Atsakyti
Taip, kainos bet kur senojoj Europoj kandžiojasi. Mes Austrijoje kelias dienas iš eilės kai palankėme objektus, už kuriuos mokėjome po 80 Eu, supratome, kad reikia pradėti kažką rinktis iš sąrašo. Ir beje, galvoju, kad nereikėjo tiek tų grandiozinių objektų, o reikėjo kaip Astra rašė daugiau pabūt vienoje vietoje ir po kalnus pavaikštinėti.... Manau, kai pavargsiu nuo kelionių, taip ir darysiu - važiuosiu į Austriją ir sėdėsiu ramiai kalnuose - jokių lankytinų objektų!

P.S parašiau ir supratau, kad ir aš jau turiu tam tikro nuovargio nuo kelionių. Kitais metais noriu nuvažiuot ir apsistot vienoje vietoje. Jokių didmiesčių, tik kaimeliai, miesteliai, paplūdimys ar baseinas namo kieme, kartais vietinė kavinukė vakarienei... Galvoju apie Langedoko regioną, nors norėtųsi kokio dievo užmiršto kampelio (tik Prancūzijoje tokių greičiausiai nėra g.gif )
Atsakyti
Smagiai diskutuojat čia mirksiukas.gif Ir su baltu pavydu skaitau, kiek jau daug aplankę esat ir pavargę net nuo tokių kelionių smile.gif Mes tik pradedantieji, trokštantys kuo daugiau pažint, pamatyt europos wub.gif Dar negreit turbūt tokie jausmai užplūs, apie kuriuos dabar diskutuojat mirksiukas.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2011 08 30, 16:59)
neieškokit tos mašinos mirksiukas.gif tiesiog važiuojant iš LT mašina gaila laiką aukot, čia pirma, o antra - aš jau Cobrę neoficialiai per forumą pažįstu, tai mums abiems tie didmiesčiai nelabai blush2.gif ir, sąžiningai, jei nelankyti muziejų ir pan., tai man savaitės per daug būtų blush2.gif pavargstu aš miestuose sad.gif na, nebent jei galėčiau sau leist pusryčius, pietus ir vakarienę kavinėse/restoranuose, tada ir laikas greičiau prabėgtų biggrin.gif
tiesiog vieni architektūros/istorijos vergai, kiti gamtos, treti dar kažko, todėl gal ir įspūdžiai apie šalis/vietas tokie skirtingi 4u.gif
Papildyta:

Ne, dar nėra, bet kažkada esu pasižaėjusi įdėt. Kol kas dar ne ta nuotaika rašyti...
Neturiu priekaištų pačiai Prancūzijai: super laisvė, erdvė, žmonės, gamta (čia jei Bretanę ir Normandiją galvoj turėt), bet kažkas buvo ne taip, nežinau... gal kad oras neleido palapinės išsitraukt g.gif Bet čia dar būtų buvę nieko, jei būčiau nevažiavusi Luaros slėniu - noro lankytis pilis pilna, bet kainos blink.gif aišku, puikiai suprantu, kad jos normalios europiečiams, bet mes ne tikrieji europiečiai, deja sad.gif o ten net po sodą pavaikščiot be bilieto negalima, ką ten pavaikščiot, net pažiūrėt doh.gif

4u.gif

Išties neverta į kiekvieną Luaros slėnio pilį eiti, visur viduje ten maždaug tas pats, pakaktų pvz. kokią Chenonceaux dėl da Vinči laiptų aplankyti ir Villandry dėl sodų. O daugiau smagu šiaip pravažiuoti, gražios vietovės, miestukai, galima dar į kokią pakeliui užeiti, jeigu labai stiprus noras yra, bet nedag prarastumėt neužėję 4u.gif Iš pradžių mes lankėme visas, bet paskui viskas suvienodėjo, susimaišė, tad jau tik į kai kurias užėjome. Be to, į suvenyrų parduotuves kiekvienoje pily įleidžia, ten iš atvirukų galima spręsti ką norėtumėte lankyti o ką praleisti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamutas: 30 rugpjūčio 2011 - 16:34
QUOTE(mamutas @ 2011 08 30, 16:33)
Išties neverta į kiekvieną Luaros slėnio pilį eiti, visur viduje ten maždaug tas pats, pakaktų pvz. kokią Chenonceaux dėl da Vinči laiptų aplankyti ir Villandry dėl sodų.

na taip, kiek ten jų, 60 yra g.gif bet man buvo pats faktas, kad atvažiuoji, o ten atsibedi nosim į bilietų kasą ir net iš ten nei pilies, nei sodo nepamatysi doh.gif apvažiavom mes jų apie 20 biggrin.gif jau nepamenu kodėl, gal dėl to, kad net pro tvorą nepamatysi, Cheverny ir Chenonceux pas mane kryžium pažymėtos tongue.gif O lankėm mes niekam nežinomą ir į jokias ekskursijas neįtrauktą Chateu de Breze - vienintelę pilį su lankomais požemiais (bent taip rodė mano žemėlapis) - įspūdžių per akis, nes man visai neįdomi prabanga ir pan. ax.gif
oi, žiūriu Chenonceux reikėjo dėl laiptų aplankyt - nesigailiu ir nesigailėsiu, pamenu, kokia pikta buvau, kad nė akies krašteliu pažvelgt neleido lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(CESARIA @ 2011 08 30, 16:12)
Kitais metais noriu nuvažiuot ir apsistot vienoje vietoje. Jokių didmiesčių, tik kaimeliai, miesteliai, paplūdimys ar baseinas namo kieme, kartais vietinė kavinukė vakarienei... Galvoju apie Langedoko regioną, nors norėtųsi kokio dievo užmiršto kampelio (tik Prancūzijoje tokių greičiausiai nėra  g.gif )

Na, su tokiom vietom pietų Prancūzijoj nepatarsiu, o šiaurėje jau šilto vandenuko nebus biggrin.gif be to, atrodo, pati ten buvusi, tai tikrai turėtum atsimint, kad yra ten daugybė ramybės oazių thumbup.gif bet oras jau ne tas...
Atsakyti
QUOTE(mamutas @ 2011 08 30, 14:00)
Kitiems metams turime kelis planus: (1) apvažiuoti aplinkui Baltijos jūrą, kiek giliau įlendant į Norvegiją

mes siemet apturejom kelione is Norvegijos i Lietuva, per Svedija, Danija, Vokietija, Lenkija. Tikslas buvo Bavarija ir Romantic road. Daugiau NIEKADA tokios keliones nebenorim nei vienas schmoll.gif Ziauriai isvargino ir laiko svaistymas - 6 keliones dienos is 14 praleistos kelyje blink.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2011 08 30, 16:44)
*Jei vis dar dvejoji dėl jos
**Gironoj, tai ta man labiau patiko.

*nedvejoju jau schmoll.gif biggrin.gif tik tiesiog, vis va kartais pamastau, kad jei zmones po savaite joje praleidzia, o paskui dar kelis kart po tiek pat sugrizta, tai gal tikrai ten labai gerai. Bet jau issiaiskinau, kad tai vistik visu pirma DIDMIESTIS, o jau paskui visa kita biggrin.gif
**Girona planuose, bet bijau, kad visko nespesim, teks kazka rinktis, braukti is sarasu, tai garantijos nera, kad cia lankysimes 100 proc. Nes jau geriau du kaimukai, nei vienas didesnis miestas. Mes irgi su ryanair.
Pagalvojau, kad jei tau is Montserat nepatiko, tai gal tada ir as ja i atsargini sarasa itraukti. Maciau kita vienuolyna, mane jis labiau uzkabino g.gif Sitas grazus, grazioje vietoje, bet kiek is fotkiu ziuriu, tau jau vienuolyno dvasios man ten nerasta rodos.

QUOTE(Aruna @ 2011 08 30, 17:13)
Yra toj Katalonijoj gražių vietų. Ir aš kaip visada, keliaujant stengiuosi vengti didelių miestų, tai ir Barseloną šiam kartui išbraukčiau.

Tai vat ir mes brauksime tada drinks_cheers.gif O kad yra ten graziu vietu, tai tikrai maciau. Bet kaip ir akcent gerai pastebejo, tai salis ne tik grazios vietos, bet ir vietiniai gyventojai, maistas, servisas. Taip, kad ziuresim, kaip ten bus.

QUOTE(jokubaite @ 2011 08 30, 17:24)
Labutis,
ties Juodkalnija tik Kotoro įlanka verta važiavimo, o kita dalis pajūrio kelio tikrai neįspūdinga. Petrovac - Kotor maršrutu, net 3 k. teko prasukt  Nors šiaip iki Ulcinj nusigavę buvom...

Kiek ten to kelio smile.gif Jei jau ivaziuoji, tai verta vaziuoti vien tam, kad i Senaji Bara nulekti, Ulcinje aplankyti, o jei dar drasos uztenka, tada nuo Ulcinje reikia vaziuoti link Skadaro ir ten pakrante pavaziuoti - ekstrymas ir grazus vaizdai. O pakeliui dar ir visus papludimius aplankyti biggrin.gif

QUOTE(mamutas @ 2011 08 30, 17:45)
Kritikuojat čia Barseloną

Nekritikuojam, tiesiog jei dideli miestai ne prie dusios, tai kam save prievartauti. Mes skrendam ir sedam i nuomota masina. Galesim po Katalonija truputi pasimalti. O tiksliau net tik dali jos griebsim, as megeja ne kuo daugiau km nulekti, o kuo daugiau pamatyti vietoje. Man daug maloniau ne pacius populiariausius taskus zemelapyje atsizymeti, o man geriau koki vietini dolmena apziureti, koplytele apleista, kur mazai zmoniu uzsuka, nei su visais maltis tose turistinese mesmalese. Taip, kad del Barsos, tai cia buvo greiciau patarimas man asmeniskai, o ne bendras patarimas nelankyti sio miesto.

QUOTE(AŠA @ 2011 08 30, 17:59)
antra - aš jau Cobrę neoficialiai per forumą pažįstu, tai mums abiems tie didmiesčiai nelabai

Nelabai, nelabai schmoll.gif taip, kad jei nepersigalvojot, tai gal dar kada nors gal sulauks musu musulmoniskos isdegusios plynes mirksiukas.gif biggrin.gif As siemet isbandziau truputi pavaziuoti, tai dziaugiuosi, kad tada neislekem, vistik galvojau, kad tai pigesnis malonumas, nei realiai susiduriau. Is kitos puses, noras vaziuoti dar labiau padidejo, tokie plotai, tokia visko ivairove, griuvesiai tokie nenutrypti, neaptverti, turistines nuorodos puikios, keliai neblogi, zmones malonus, maistas geras... na, bet cia ne Europa jau tarsi blush2.gif

QUOTE(CESARIA @ 2011 08 30, 18:12)
P.S parašiau ir supratau, kad ir aš jau turiu tam tikro nuovargio nuo kelionių. Kitais metais noriu nuvažiuot ir apsistot vienoje vietoje. Jokių didmiesčių, tik kaimeliai, miesteliai, paplūdimys ar baseinas namo kieme, kartais vietinė kavinukė vakarienei...

bigsmile.gif thumbup.gif mano planas Katalonijoje wub.gif Siaip man labiau va tokie menki malonumai, megavimaisi kelia didesni pasitenkinima, nei susukti tukstanciai km.

QUOTE(Stella7 @ 2011 08 30, 18:25)
Ir su baltu pavydu skaitau, kiek jau daug aplankę esat ir pavargę net nuo tokių kelionių  Mes tik pradedantieji, trokštantys kuo daugiau pažint, pamatyt europos  Dar negreit turbūt tokie jausmai užplūs, apie kuriuos dabar diskutuojat

Matai, labai idomu su tom kelionem. Pirmosios buna tokia euforija, toks dziaugsmas, dusia tiesiog dainuoja, net tos reklamos Lenkijoje egzotiskai atrodo biggrin.gif Juokauju, aisku, del reklamau, na bet panasiai ir buvo. Paskui jau kelioniu reikia, kaip narkotiku, be ju negali, o vat buni, grizti ir supranti, kad taip, kaip pirmais kartais jau nebera. Vel renkiesi kita vieta, vel tikiesi panasios nerealios busenos, o jos vel nera.
Tikrai reikia tada daryti pertrauka. Keisti kelioniu pobudi, trumpinti ju laika, keisti kelioniu geografija. Tiesiog kartais viska apriboja finansai, vat ir maliesi tam paciam Europiniam katile, o ten jau nieko naujo neberandi. Nors as tai dar mazai apkeliavusi, man dar taip stipriai nesijaucia tas "nuovargio" sindromas. Man su tavim, Stella, dar keliauti ir keliauti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 08 30, 20:15)
*nedvejoju jau  schmoll.gif  biggrin.gif  tik tiesiog, vis va kartais pamastau, kad jei zmones po savaite joje praleidzia, o paskui dar kelis kart po tiek pat sugrizta, tai gal tikrai ten labai gerai. Bet jau issiaiskinau, kad tai vistik visu pirma DIDMIESTIS, o jau paskui visa kita  biggrin.gif
**Girona planuose, bet bijau, kad visko nespesim, teks kazka rinktis, braukti is sarasu, tai garantijos nera, kad cia lankysimes 100 proc. Nes jau geriau du kaimukai, nei vienas didesnis miestas. Mes irgi su ryanair.
Pagalvojau, kad jei tau is Montserat nepatiko, tai gal tada ir as ja i atsargini sarasa itraukti. Maciau kita vienuolyna, mane jis labiau uzkabino  g.gif Sitas grazus, grazioje vietoje, bet kiek is fotkiu ziuriu, tau jau vienuolyno dvasios man ten nerasta rodos.

savaitė Barselonoje tikrai ne man schmoll.gif ką veikti, žinoma, rasčiau, bet būtų gaila laiko blush2.gif
Gironai pakaks kelių valandų, jei turėsit mirksiukas.gif mes ryte iš viešbučio prie oro uosto nuvažiavom, o per pietus grįžom, tai dar ten gėlių festivalis buvo, bet ir tai laiko pakako. Patiko siena, senamiestis, na, jaukus miesčiūkštis (išskyrus stotie rajoną doh.gif )
Montseratas... asmeniškai man patiko kalnų forma (pirmą kartą tokią mačiau), įdomus tas aeri keltuvas-burbuliukas, na, ir kalnuose pavaikštinėti būtų buvę super, bet... neliko laiko sad.gif ten jau gerą pusdienį vaikštynėm skirti reikėtų, o vienuolynas tai iš išorės visiška modernybė, absoliučiai mano žvilgsniui nepriimtina kalnų didybėj schmoll.gif viduje taip, įdomu, ypač tikinčiajam Juodąją madoną aplankyt verta/būtina, bet ta masė žmonių doh.gif
Atsakyti
Super, zinosiu dabar del Gironos. Kartais sudetinga suplanuoti, kai nezinai, kiek laiko tam skirti. Pusdieni manau tikrai rasim smile.gif

Montserat tada pasiliekam atsargai, jei liks laiko. Patvirtinai mano abejones del sios vietos.
Atsakyti