QUOTE(Rasitalė @ 2011 08 19, 09:58)
Labai AČIŪ. Tikrai nuraminot. O tai aš kažkaip jau susimėčius buvau su tom palapinėm
Tiesą sakant, mes net tos palapinės neturim, bet jau buvau beveik susigundžiusi pirkti. Daug kur paskaitau, kad gyvena palapinėj, tai galvoju - gal ir gerai būtų, gal pigiau ir extrymo daugiau, reikia apsvarstyti visus variantus, neprisirišti prie vieno. Tik tada klausimų daug atsiranda, svarbiausias - dėl to lietingo oro.
Teisingai žemiau pastebėta, kad tada reikia ir visą papildoąm įrangą susipirkti. Kitas dar dalykas keliaujant su kompanija, kuris mums irgi atmušė norą keliauti su palapinėm ( nors kai važiuodavom tik su šiema, tai palapinės visada būdavo), tai daiktų kiekis. Juk kiekvienam nariui reikia patalynės, čiužinuko, o ir palapinės vargu ar vienos užteks. O važiuojant vienu mašiniuku, tai tikrai bagažinė nebūtų guminė, net jei ir papildoma ant stogo užsikraut. Plius viryklė, indai ir dar visokių tam reikalingų smulkmenų.
Dėl kainų, tai tikrai laimės reikalas kaip susirasi. Čekijoj paprastai nuo galvos skaičiuoja, bet kainos nesikandžioja, plius galima ir su pusrytukais imt. Pigiau pensionuose, svečių namuose. O Austrijoj, tai geriausia ieškoti vadinamų Ferienwohnung, nes ten kaina paprastai ne nuo galvos, o už butą- ir nelabai svarbu keliese ten gyvensi arba Zimmer. Šįmet pvz Austrijoj kai bvom, mes gyvenom pas draugus, o kiti gyveno šalia esančiame pensione, nes pas draugus vietos nėra daugiau suguldyt . Kaina buvo 23 eu žmogui, bet kad matytumėt kokiuose palociuose gyveno- dviejų didžiausių kambarių su virtuvės kampu, indais ir tik dviese . Buvau prieš tai naršius kainas, tai galima rasti ir už 20 eu toj pačioj Austrijoj, tik tokius reikia užsakinėti anksčiau ir dar geriau nesirinkti smarkiai turistų lankomų miestelių