QUOTE(ernis123 @ 2011 06 30, 12:02)
bet yra ir kita tiesa kai gryzti namo tada pagalvoji oi kiek trumpai ten pabuvau ,o galejau ilgiau pabut
nu tiksliai, akurat praėjusiais metais mums taip buvo pravažinėjom 13 dienu, kai grįžom - pasigailėjom, galėjom dar keleta laisvai gastroliuot
bet gal ir gerai kaip sakoma truputi alkanam likti, kad kitais metais daaaar labiau noretum išvykti
QUOTE(mot99 @ 2011 06 30, 10:13)
Zinau kad yra, bet... vis gaila nukirpti pora dienu laiko nuo keliones. Jei jau vaziuoji kazkur toli, tai norisi ta laika max isnaudoti. O lenkijai gal reiktu skirti atskira kelione.
Bet yra vienas privalumas - kai grizti is tokios keliones, supranti kokia grazi, miela ir neprilygstama yra Lietuva
Tai kad nebūtina tų dienų aukot- galima porai val aplankyt Čenstochovos vienuolyną arba užsukt į Krokuvą- ten pernakvot ir toliau lėkt ir t.t.
O kai grįžti iš tokių kelionių, tai iš karto pamatai mūsų vairuotojų vairavimo ypatumus ir jokios turistinės infrastruktūros nebuvimą mūsų gražioje šalyje
QUOTE(Aruna @ 2011 06 30, 14:42)
O kai grįžti iš tokių kelionių, tai iš karto pamatai mūsų vairuotojų vairavimo ypatumus ir jokios turistinės infrastruktūros nebuvimą mūsų gražioje šalyje
Nezinau - tokios prastos vairavimo kulturos kaip Italijoje ir Prancuzijoje man Lietuvoje sutikti neteko. Apie parkavima Austrijoje net fotkiu prisiveziau - ten VYRAI sugeba Citroen C3 pastatyti per 2 parkavimo vietas ir dar ratu ant zoles. O nenustatytos lyties vairuotojai su auto, kuris tilptu m ums i dzipo bagazine irgi sugebejo visa laika uzsiimti dar po puse musu parkavimo vietos.
Ta proga prisiminiau kaip lenkijoje parduotuveje prie tualeto kokios 3 bobulkos vis burbejo, kaip vat lenkai sugeba tokius grazius WC pasidaryti, o pas mus - ne. Dieve, ten tokie baisus tualetai, kad musu maximiniai jau kaip muziejus butu, bet yra zmoniu, kuriems viskas kas lietuviska atrodo sh. O gal jie tiesiog Lietuvoje toliau savo nosies nieko nebemato?
Sorry uz offtopika, bet mane labai liudina lietuviu bruozas kitur matyti tik roju, o savo sali amzinai vainoti ir viskuo skustis... Tuo tarpu uzsienio sveciai, kai tenka juos pavezioti po musu sali, nuolat zavisi, o kartais tikra to zodzio prasme ziuri issizioje is susizavejimo.
Planuojam vieną naktį nakvoti Krokuvoje, gal galite kas nors parekomenduoti kur apsistoti, gal turite kontaktų , adresų butukų, ar nelabai brangių viešbutukų, kad būtų kažkur centre ar netoli jo. Ačiū iš anksto
QUOTE(mot99 @ 2011 06 30, 15:56)
Mato mato . Tik kelionės, bent jau man- labai didelis džiaugsmas, tai gal tie visokie dalykai mažiau krenta į akis. O čia grįžti, prasideda kasdienybė, tai paskui visas smulkmenas ir pastebi
Papildyta:
QUOTE(mutti @ 2011 06 30, 16:07)
Planuojam vieną naktį nakvoti Krokuvoje, gal galite kas nors parekomenduoti kur apsistoti, gal turite kontaktų , adresų butukų, ar nelabai brangių viešbutukų, kad būtų kažkur centre ar netoli jo. Ačiū iš anksto
Visai salia senamiescio yra Jogailos vardo universitetas (Gołębia 24) - mes ten nakvojom jų studentų bendrabutyje, nes šalia esančiuose pensionuose neradom vietos. Švaru, nebrangu, dušai tiesa bendri koridoriuje, bet kadangi vasarą studentų nebūna, tai vieni gyvenom visam koridoriuj
QUOTE(mot99 @ 2011 06 30, 16:56)
Nezinau - tokios prastos vairavimo kulturos kaip Italijoje ir Prancuzijoje man Lietuvoje sutikti neteko. Apie parkavima Austrijoje net fotkiu prisiveziau - ten VYRAI sugeba Citroen C3 pastatyti per 2 parkavimo vietas ir dar ratu ant zoles. O nenustatytos lyties vairuotojai su auto, kuris tilptu m ums i dzipo bagazine irgi sugebejo visa laika uzsiimti dar po puse musu parkavimo vietos.
Ta proga prisiminiau kaip lenkijoje parduotuveje prie tualeto kokios 3 bobulkos vis burbejo, kaip vat lenkai sugeba tokius grazius WC pasidaryti, o pas mus - ne. Dieve, ten tokie baisus tualetai, kad musu maximiniai jau kaip muziejus butu, bet yra zmoniu, kuriems viskas kas lietuviska atrodo sh. O gal jie tiesiog Lietuvoje toliau savo nosies nieko nebemato?
Sorry uz offtopika, bet mane labai liudina lietuviu bruozas kitur matyti tik roju, o savo sali amzinai vainoti ir viskuo skustis... Tuo tarpu uzsienio sveciai, kai tenka juos pavezioti po musu sali, nuolat zavisi, o kartais tikra to zodzio prasme ziuri issizioje is susizavejimo.
Daznai atrodo, kad kitur zmones gyvena geriau, graziau ir laimingiau, nors is tiesu patys neivertiname to, ka turim SAVO salyje As taip pat atsiprasau uz offtopika
Oho, kiek prišnekėjot per dieną Sutinku - ir Lietuva graži, ir ne taip čia viskas jau blogai, ir vairavimo kultūra kita, ir santykiai žmonių kitokie (deja). Mums tik vieną kartą buvo, kad grįžę nesidžiaugėme, kai grįžome iš Anglijos - įsėdome į taksi, vairuotojas niūrus, už lango toks pažliugęs ankstyvas pavasaris, žmonės atrodo pikti ir pavargę...
Na, o mano šios dienos rezultatas ruošiantis kelionei - nupirkti kelioniniai krepšiai, batai kalnams ir dar šis tas. Visa diena parduotuvėse. Ryt vėl prie kelionės plano peržiūros - keisti labai negalvoju, gal įdėsiu kai ką iš mot99 paminėtų vietų. Turiu įtarimą, kad dabar pas mane neracionaliai išdėlioti lankytini miesteliai, reikės dar patikrinti, kiek kilometrų tarp jų.
Na, o mano šios dienos rezultatas ruošiantis kelionei - nupirkti kelioniniai krepšiai, batai kalnams ir dar šis tas. Visa diena parduotuvėse. Ryt vėl prie kelionės plano peržiūros - keisti labai negalvoju, gal įdėsiu kai ką iš mot99 paminėtų vietų. Turiu įtarimą, kad dabar pas mane neracionaliai išdėlioti lankytini miesteliai, reikės dar patikrinti, kiek kilometrų tarp jų.
Mes rytoj jau isvaziuojam NO - SE - DK - DE - CZ - PL - LT. Kadangi Norvegijoj gyvenam, tai ji, Svedija ir DK nebedomina, tikslas - Bavarija Planas tai jusiskiams neprilygsta detaliems, sudarytas pagal Romantic road psl ir cia tema perskaiciau, daugiau TIC teirausimes. Nepamatysim kazko si karta, nuvaziuosim kita
QUOTE(CESARIA @ 2011 06 30, 20:05)
Tai gal tuo galutiniu planiuku cia pasidalinti galima butu? Nors kelione jau ivykus, bet dar tais ispudziais gyvenu - idomu butu. Dar truputis ir jau sekancios keliones planai uzvaldys. Susitiksim Prancuzijos temoj, ane?
O siaip tai labai lauksiu atsiliepimu po keliones - idomu kaip kitiems tie patys dalykai atrodo.
Labai pavydziu Jums planuoto ejimo piligrimu keliu - mums kaip tik ir pritruko pasivaiksciojimu.
Beje, su samata neprasoviau - paskaiciavau keliu desimciu euru tikslumu - taupymo planas nepavyko. Galima buvo atsisakyti Zacherio viesbucio Vienoje su ju sertifikuotu tortu, ale buvo itraukta i planus nuo ziemos ir kazkaip nekilo ranka cia pataupyti. Ir nors tortas nebuvo toks jau is koto verciantis, bet pati aplinka visai pateisino lukescius - buvo skanu irsmagu. Ar jus i Viena vis tik uzsukat?
QUOTE(mot99 @ 2011 06 30, 20:11)
Susitiksim Prancuzijos temoj, ane?
Šiais metais? Mūsų planai irgi ten Trokštu vakarų, šiaurės vėsos, lietaus ir... grožio ...
oooh ir mes jau ryt popiet išvažiuojam...jaudulys siaubingai didelis,visgi pirmas kartas na tikėkimės viskas bus gerai