Įkraunama...
Įkraunama...

Po Europą automobiliu, 3 dalis

QUOTE(Liivija @ 2011 05 17, 08:42)
N  Klausiau Vengrijos temoj, bet niekas neatsakė, tad pasinaudosiu proga čia gauti šiek tiek informacijos. Kur Budapešte statydavote/statysite automobilį. Artūras15 rašė, kad baigia ruošti namų darbus dėl Budapešto (gal būtų galima kopiją)  blush2.gif ?

Na, gal šiek tiek pasigyriau blush2.gif : namų darbus Budapeštui tik pradedu ruošti. Tam turiu dar tris savaites. Kai turėsiu daugiau informacijos, pasidalinsiu - pažadu ax.gif .
Atsakyti
Sveiki, gal kas esat keliaves I Montenegro- Juodkalnija ar Kosova automobiliu.
Nes Green card, negalioja ne Europos salyse, o kiek ziurejau internete, tai rasoma, jog galima nusipirkti draudima masinai prie sienos. ar tikrai taip ir yra? Noriu viska is anksto zinoti, nes keliausim su mazias vaikais, nesinoretu jokiu nemalonumu.
Atsakyti
QUOTE(zydra30 @ 2011 05 17, 12:27)
Sveiki, gal kas esat keliaves I Montenegro- Juodkalnija ar Kosova automobiliu.
Nes Green card, negalioja ne Europos salyse, o kiek ziurejau internete, tai rasoma, jog galima nusipirkti draudima masinai prie sienos. ar tikrai taip ir yra?  Noriu viska is anksto zinoti, nes keliausim su mazias vaikais, nesinoretu jokiu nemalonumu.

i montanegro tinka zalia korta ir paildomai nieko nereikia ,buvau jau 2 kartus i kosova nezinau
Atsakyti
QUOTE(Liivija @ 2011 05 17, 07:42)
Ikišiu ir aš savo trigraši  ax.gif  Klausiau Vengrijos temoj, bet niekas neatsakė, tad pasinaudosiu proga čia gauti šiek tiek informacijos. Kur Budapešte statydavote/statysite automobilį. Artūras15 rašė, kad baigia ruošti namų darbus dėl Budapešto (gal būtų galima kopiją)  blush2.gif ?
Na ir dar vienas klausimėlis apie Balatoną: kurioje pusėje - šiaurinėje ar pietinėje geriau ieškoti nakvynės (paskaičius internete informaciją, jos labai skiriasi), tad būtų gerai išgirsti nuomonę buvusių ten unsure.gif

Ojoj, Budapesto parkavimo ypatumai doh.gif Jie verti Lenkijos keliu diskusijos doh.gif
Buvom ten 2002 regis (sakes nebepamenu tiksliai... Baisu...). Gyvenoma Vaci gatvej (per mano minetus pazistamus lietuvius gavom buta centre Nauju metu sutikimui - ispudinga thumbup.gif ). Masina parkavom tiesiog prie namo. Zinoma gavom baudos kvita ir ne viena (esu ji kaip suvenyra pasilikus), bet ten kitaip nelabai imanoma. Net vietiniai mums negalejo pasiulyt tokios vietos, kur butu nebrangu, saugu ir nieks nebauduotu. tikrai nesididziuoju tokia situacija - esu is tu, kur saziningai susumoka visus reikiamus mokescius kelionese ir nebando nusukt, bet... Tada ta baudu sistema buvo tik vietine, tai mes sekmingai isvaziavom is salies ir tiek. Pernai vel ju klausiau - yra sake viena didele aisktele, kur parkingas galimas. Nuo jos iki centro reik vaziuot metro 3 regis stoteles. Visur kitur ne tik kad mokama, bet priedo dar ir uzgrusta viskas... Zodziu, patarimu nulis is manes... blush2.gif
Atsakyti
Sveiki,
QUOTE(Liivija @ 2011 05 17, 07:42)
Ikišiu ir aš savo trigraši   ax.gif  Klausiau Vengrijos temoj, bet niekas neatsakė, tad pasinaudosiu proga čia gauti šiek tiek informacijos. Kur Budapešte statydavote/statysite automobilį. Artūras15 rašė, kad baigia ruošti namų darbus dėl Budapešto (gal būtų galima kopiją)  blush2.gif ?
Na ir dar vienas klausimėlis apie Balatoną: kurioje pusėje - šiaurinėje ar pietinėje geriau ieškoti nakvynės (paskaičius internete informaciją, jos labai skiriasi), tad būtų gerai išgirsti nuomonę buvusių ten unsure.gif

QUOTE(ziulyte @ 2011 05 17, 20:03)
Ojoj, Budapesto parkavimo ypatumai  doh.gif Jie verti Lenkijos keliu diskusijos  doh.gif
Buvom ten 2002 regis (sakes nebepamenu tiksliai... Baisu...). Gyvenoma Vaci gatvej (per mano minetus pazistamus lietuvius gavom buta centre Nauju metu sutikimui - ispudinga  thumbup.gif ). Masina parkavom tiesiog prie namo. Zinoma gavom baudos kvita ir ne viena (esu ji kaip suvenyra pasilikus), bet ten kitaip nelabai imanoma. Net vietiniai mums negalejo pasiulyt tokios vietos, kur butu nebrangu, saugu ir nieks nebauduotu. tikrai nesididziuoju tokia situacija - esu is tu, kur saziningai susumoka visus reikiamus mokescius kelionese ir nebando nusukt, bet... Tada ta baudu sistema buvo tik vietine, tai mes sekmingai isvaziavom is salies ir tiek. Pernai vel ju klausiau - yra sake viena didele aisktele, kur parkingas galimas. Nuo jos iki centro reik vaziuot metro 3 regis stoteles. Visur kitur ne tik kad mokama, bet priedo dar ir uzgrusta viskas... Zodziu, patarimu nulis is manes...  blush2.gif

prieš porą metelių viešbučio pasirinkimą Butapešte nulėmė "free parking" ir metro stotelė šalia. Taigi palikę auto prie viešbučio po miestą su metro ir pėstute. Paprastai didmiesčiuose mums ši praktika pasiteisina - išbandom visuomeninį transportą. Prisiminiau savo mažylės šypseną, kada Prahoj pirmą kartą tramvajum vėžinos wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo joreta: 17 gegužės 2011 - 20:49
QUOTE(joreta @ 2011 05 17, 20:48)
Sveiki,
prieš porą metelių viešbučio pasirinkimą Butapešte nulėmė "free parking" ir metro stotelė šalia. Taigi palikę auto  prie viešbučio po miestą su metro ir pėstute. Paprastai didmiesčiuose mums ši praktika pasiteisina - išbandom visuomeninį transportą. Prisiminiau savo mažylės šypseną, kada Prahoj pirmą kartą tramvajum vėžinos  wub.gif

Pritariu. Mes tokia praktika irgi aptureje esam Amsterdame, Paryziuj. Tikrai super drinks_cheers.gif Tiesa Paryziuj su nuotykiais - teko lipt per tureklu virsu metro, bet... paskaicius DK zinyna supratau, kodel i mus nereagavo apsauga lotuliukas.gif Ten tas pasirodo iprasta tarp turistu doh.gif Musu atveju buvo ne ten atzymetas bilietas - turejom zymet apatiniam aukste ieidami, o pazymejom virsutiniam. Na bet cia jau niuansai - nelabai turbut kas mus galejo bauduot. Bilietus turejom...
Netgi keliaudami su kemperiu taip isbandem. Kemperis lieka kempinge, o mes i metro. Tik va ka zmogui patart, jei jis nezada apsistot tam Budapeste nakciai, o tik viena diena nori paskirt - nezinau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziulyte: 17 gegužės 2011 - 20:58
QUOTE(ziulyte @ 2011 05 17, 20:56)
Pritariu. Mes tokia praktika irgi aptureje esam Amsterdame, Paryziuj. Tikrai super  drinks_cheers.gif Tiesa Paryziuj su nuotykiais - teko lipt per tureklu virsu metro, bet... paskaicius DK zinyna supratau, kodel i mus nereagavo apsauga  lotuliukas.gif Ten tas pasirodo iprasta tarp turistu  doh.gif
Netgi keliaudami su kemperiu taip isbandem. Kemperis lieka kempinge, o mes i metro. Tik va ka zmogui patart, jei jis nezada apsistot tam Budapeste nakciai, o tik viena diena nori paskirt - nezinau...

na, tada gal prie kokio prekybcentrio didelio miesto pakrašty palikt, jei nėra 2 val. limito kaip UK kai kur g.gif gi ten irgi visuomeninis transportas atvyksta.
Atsakyti
QUOTE(Liivija @ 2011 05 17, 08:42)
  Klausiau Vengrijos temoj, bet niekas neatsakė, tad pasinaudosiu proga čia gauti šiek tiek informacijos. Kur Budapešte statydavote/statysite automobilį.

Mokamos aikštelės yra visur ir kiek parkavome, kažkaip teko vis mokamose prie objektų. Tik viena bėda- mokėti reikia į automatus monetomis, o jų ganėtinai sunku gauti- keityklose iškeis tik popierinius pinigus, nebent Vilniuje prie stoties turėtų metalo keitykloj.
Tiesa sakant Budapešte buvau jau nebežinau kiek kartų ( deja taip vertė aplinkybės) .Bet teisybės dėlei, tai vieno karto ir užteko jį pamatyt-tikrai ne tas miestas, į kurį vis grįžtumėm paklaidžiot. O va mažieji Vengrijos miesteliai nuostabūs, nors mūsiškių retai lankomi . Nepravažiuokite pro šalį.
Atsakyti
Dėkui už patarimus smile.gif
Kažkur jau buvau skaičiusi apie tai, kad reikia monetų....gal įvažiavus reikia į užsukt ko nors nusipirkt ir išsikeisim į tas monetas smile.gif
Aruna, o mažieji miesteliai tai: Keszthely, Eger, Szentendre, Višegradas? Ar ką nors įdomaus praleidau?
Atsakyti
QUOTE(Aruna @ 2011 05 18, 09:11)
Tiesa sakant Budapešte buvau jau nebežinau kiek kartų ( deja taip vertė aplinkybės) .Bet teisybės dėlei, tai vieno karto ir užteko jį pamatyt-tikrai ne tas miestas, į kurį vis grįžtumėm paklaidžiot. O va mažieji Vengrijos miesteliai nuostabūs, nors mūsiškių retai lankomi . Nepravažiuokite pro šalį.

Va va, o as galvojau man vienai tokie ispudziai apie Budapesta blush2.gif Pasirodo ne... Na didingas miestas, dideli pastatai, placios gatves, fainas turgus senojoje stotyje. Vyrams nuskilo dar i trukiskas pirtis nueit. Bet tik tiek... Ner ka lygint su mazyciai, jaukiais miestukais drinks_cheers.gif Vietiniai aptuse mus po ta Budapesta ir viestiek as jam abejinga...
Atsakyti
QUOTE(Aruna @ 2011 05 18, 10:11)
Mokamos aikštelės yra visur ir kiek parkavome, kažkaip teko vis mokamose prie objektų. Tik viena bėda- mokėti reikia į automatus monetomis, o jų ganėtinai sunku gauti- keityklose iškeis tik popierinius pinigus, nebent Vilniuje prie stoties turėtų metalo keitykloj.

Pritariu Arunai - Budapešte prie kiekvieno lankomo objekto yra mokamos aikštelės - tikrai nebus problemų su parkavimu drinks_cheers.gif Vienas pastebėjimas, mokėdami už aikštelę atsakingai įvertinkit kiek laiko ruošiatės joje stovėti (geriau sumokėkit už kokį pusvalanduką daugiau)- dar niekur nebuvau mačius, kad taip intensyviai tikrintų ant kiekvieno automobilio lango padėtą lapelį su stovėjimo laiku ax.gif Jei pavėluosit sugrįžt - bauda beveik garantuota doh.gif Vienoj vos ne pusė automobilių buvo "paženklinti" doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aidluka: 18 gegužės 2011 - 22:08
QUOTE(Liivija @ 2011 05 18, 10:19)
Dėkui už patarimus smile.gif
Kažkur jau buvau skaičiusi apie tai, kad reikia monetų....gal įvažiavus reikia į užsukt ko nors nusipirkt ir išsikeisim į tas monetas smile.gif
Aruna, o mažieji miesteliai tai: Keszthely, Eger, Szentendre, Višegradas? Ar ką nors įdomaus praleidau?

Bijau, kad gražos ir negausite, nes jie labai mažai turi monetų, nebent reiktų nemažai jų atiduot biggrin.gif .Aš pati tiesiog vaikščiojau per įstaigas ir klausiau gal kas turi iškeist- iš 6 vienoj pasisekė biggrin.gif - aplink nebuvo nė vienos parduotuvės lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Liivija @ 2011 05 18, 10:19)

Tik įvažiuojant Estergomas (Esztergom) , paskui Kečkemetas, Šegedas- bet šitie du kiek toliau nuo Budapešto randasi- be galo žavingi biggrin.gif
Atsakyti